Yle Watch: BBC:n dekkari Karen Pirie – Vihapropagandaa perinteistä eurooppalaista kulttuuria vastaan

Jaamme Yle Watchin julkaisun.

Kolumnit

Yle TV 1, 21.1.2023 klo 19.40 Karen Pirie (12)

6/6. Rankka päivä. Aikaisemmin vaiennettu silminnäkijä on saanut viestinsä läpi poliisille. Kauan se kesti, ja miksi asiaan ei tartuttu aikanaan? Saadessaan jutun syliinsä, Karen ei voinut edes aavistaa mihin se johtaa. HD 49 min. Linkki ohjelmaan.

Skotlantiin sijoittuva dekkari kuuluu BBC:n lukuisiin ideologisesti punaisella värittämiin katselukevottomiin sarjoihin. Sarjan identiteettipoliittinen asenteellisuus ja mustavalkoinen asetelmallisuus roolihahmojen vuorovaikutuksessa tekee katsomiskokemuksesta sietämättömän jokaiselle itseään kunnioittavalle kriittiselle katsojalle. BBC:n vasemmistoliberaali ja sionistinen tuotantoväki osoittaa avoimesti keskisormea valkoiselle miehelle kun se hieroo eri etniteeteillä täytetyllä sarjassaan wokepolitiikkaa pahaa aavistamattoman katsojan naamaan.

Sarjakuvamaisessa juonessa Karen Pirie on ”upea voimaantunut nuori nainen”, joka saa poliisitutkijan viran laitoksessa, joka esitetään ”patriarkaalisten ja rasistisen piilorakenteiden linnakkeena”. Ensimmäisessä jaksossa maatiaistyttö Karenin työtoveriksi osoitetaan musta miestutkija. He molemmat löytävät nopeasti yhteisen vihollisen: laitoksen johdon valkoiset miehet. Eräässä vuoropuhelussa feministinen Karen ja musta mieskollega suorastaan kilpailevat siinä kumpi on ”sorretumpi”. Väittely kuitenkin päätyy yhteisymmärykseen siitä, että heidän pitää taistella yhdessä ”valkoisen miehen ylivaltaa” vastaan.

Mikäli länsimaisen yhteiskunnan jalustalle nostama feministinainen ja lukuisilla kiintiöillä tuettu musta mies todella olisivat alisteisessa asemassa, he tuskin pääsisivät parhaaseen katseluaikaan paasaamaan, kuinka sorrettuja he ovat. Pikemminkin jatkuva medianäkyvyys kertoo tiettyjen identiteettipoliittisten ihmisryhmien ylivallasta, jota muilla ihmisillä ei ole. Katteettomasta uhriasemastaan käsin nämä medialemmikit ovat julistautuneet kaiken kritiikin yläpuolelle samalla kun he voivat yksinoikeudella määrittää muille syylliset ja syyttömät, pahantekijät ja uhrit. Vastaavasti valtamedian kaikukammiossa ei kuulu nationalististen mielipiteiden vuoksi syrjityiksi tulleiden protesteja tai mustien joukkoraiskaamiksi joutuneiden naisten itkua.

Totta kai Karen Pirie on sarjassa ylivertainen Sherlock, joka selvittää asiat paremmin ja nokkelammin kuin miehet. Ainoastaan musta neropatti voi kilpailla fiksuudessa hänen kanssaan. Sarjan ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa syyttömäksi uhriksi joutuu tietenkin väärin perustein epäilty musta henkilö, kunnon perheellinen mies kuten tällaisiin fiktioihin kuuluukin. Todelliseksi rikolliseksi paljastuu Pirietä ylenkatsova poliisipäällikkö, joka on sekä raiskaaja että tuplamurhaaja. Naivin liberalismin ja egalitarismin typerryttämä katsoja varmasti huokaisee helpotuksena, kun moraalinen oikeus viimein toteutuu ja paha saa palkkansa.

BBC:n sarjan psykologinen pirullisuus piilee siinä, että vaikka katsoja tunnistaa sarjan fiktioksi, hän saa siitä kuitenkin uskonvahvistusta ikään kuin tarina todella voisi olla totta. Temppu tehdään mustavalkoiselle moraalisella opetuksella, jonka imeminen ohittaa aivojen etulohkon rationaalisen päättelyn ja kritiikin porautuen suoraan tunteisiin.

TV 1, 18.1.2023 klo 19.00 Historia: Wannseen konferenssi 1942 (12)

Tammikuussa vuonna 1942 ryhmä natsi-Saksan korkeita virkamiehiä kokoontui Berliiniin keskustelemaan ”juutalaiskysymyksen lopullisesta ratkaisusta”. Kokouksen karmeat päätökset johtivat juutalaisten kansanmurhaan. Ohjelmassa käydään läpi kokouksen kulkua ja sen seurauksia. HD ohjelmatekstitys (suomi) 47 min. Linkki ohjelmaan.

Menneisyyteen takertuva historiapolitiikka on lännessä vähintään yhtä voimallista kansalaisten mielen liikkeisiin vaikuttavaa hybridivaikuttamista kuin Venäjän levittämät sotalegendat oman kansansa keskuuteen. Historiapolitiikka on agendalähtöistä eikä siinä pyritä paljastamaan totuutta kuten tieteellisessä historiantutkimuksessa. Pääasiana on luoda raamit, joiden sisällä selittää ja oikeuttaa nykypolitiikka.

Holokaustikultti on ollut erityisen kätevä keino ehdollistaa massoja käytökseen, jossa kaikenlaiset nationalismin ilmaisut tuottavat huonoa omaatuntoa. Jo pelkästään surullisen mustalaisviulun kuuleminen tuo monelle ihmiselle tahtomatta mieleen Auschwitzin portin, kiitos median ja viihdeteollisuuden ehdollistamisen. Tällaisen indoktrinaation peilikuvana näyttäytyy monikulttuurisuus, jonka vastustaminen puolestaan rinnastetaan Holokaustiin™ tai ainakin sen valmisteluun.

Ylen loppumattomat natsi- ja holodokumentit ovat osa hegemonista historiapolitiikkaa, joka ei ole ollut kansalaisten päätettävistä, vaan pienen tiedotusta hallitsevan klikin ”demokraattinen” yksinoikeus.

Viime keskiviikkona tullut dokumentti Wannseen konferenssi 1942 on vapaan tieteellisen väittelyn ja metodin irvikuva, sillä ohjelmassa esitetyt väitteet esitetään kumoamattomina Raamatun totuuksina. Lopulta se ei ole ratkaisevaa, onko valtamedian tulkinta holokaustista lähiten totuutta vaan se, että valtiokoneisto ja siihen kytkeytynyt politisoitunut ”tiedeyhteisö” ei anna edes teoreettista mahdollisuutta tutkia tapahtuneen vasta-argumentteja. Saksassa ja monessa muussa Euroopan maassa holokaustin vapaa ja kriittinen tutkiminen on kielletty jopa vankeusrangaistuken uhalla.

Lähde: Yle Watch

Historia Holokausti Kolumnit Kotimaa Kulttuuri Rotu Sionismi Yle Yle Watch

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Vai on ylenanto taas kerran pakottamassa nenäjengin näkemyksiä totuutena. Moneskohan tuhannes kerta viimeisen 25-vuoden aikana. Klaus setä on varmasti tyytyväinen.

 • otto suni

  Vastaa

  Lähes kaikki Yle.n näyttämät elokuvat ovat näitä valkoista miestä halveksivia ja Wannesee on suorastaan esimerkki holokaustin virallistamisen teemana vaikka yhtään dokumenttia ei ole yhdenkään juutalaisen murhakäskystä! Suomessa on helppo ajaa tämä kipapäiden propaganda läpi sillä peruskoulun käyttöön ottaminen johti yleissivistyksen tason jyrkkään laskuun. Kun ei lue kirjoja ja ei ole tietoa muualta kuin kipapäiden Wikipediasta, niin helppo on tyhmää viedä kuin sokeaa pajukossa. Tyhmät eivät ymmärrä, että vain voimakas ortodoksinen kirkko pystyy vielä taistelemaan mädätystä vastaan sillä muut kirkot ovat jo sionistien valtaamia ja siksi on niin helppo uskoa USA:n propagnadaa!

 • Eikka

  Vastaa

  Nykyiset elokuvat ja sarjat on suurelta osin paskottu ideologisilla vaikuttamisyrityksillä ettei katsottavaa enää pahemmin löydy.

  • Suomalainen mies

   Vastaa

   Mainokset myös: TV, lehdet, ulko- ja sisämainokset jne…

 • Plääh

  Vastaa

  Sanoisivat nyt suoraan nuokin, että valtamedian tulkinta holokaustista on niinkaukana totuuesta kuin yleensä on mahdollista. Mikä pidättelee?

 • Plääh

  Vastaa

  ”Israelilainen professori Jehuda Bauer Jerusalemin heprealaisesta yliopistosta sanoikin Wannsee-protokollasta v. 1992: ”Ihmiset yhä toistavat, kerta toisensa jälkeen, sitä typerää tarinaa, että Wannseessa olisi päätetty juutalaisten tuhoamisesta” (The Canadian Jewish News, 30.1.1992).”

  ”27.1.42, viikko Wannseen kokouksen jälkeen, Hitler julisti:

  ”Juutalaisten on lähdettävä Euroopasta. Parasta, että he menisivät Venäjälle” (Adolf Hitler, Monologe im Führerhauptquartier 1941–44, s. 241).

  Nürnbergin oikeudenkäynnissä Führerin kanslerinviraston päällikkö Hans Lammers kertoi (IMT, Vol. XI, s. 61–63), että kuultuaan Heydrichin saaneen Göringiltä tehtäväksi ratkaista juutalaiskysymys hän otti yhteyttä Himmleriin ja kysyi, mitä oikein tarkoittaa juutalaiskysymyksen lopullinen ratkaisu. Himmler oli vastannut, että se tarkoitti sitä, että juutalaiset on evakuoitava pois Saksasta. Myöhemmin Hitler itse vahvisti hänelle tämän selityksen. Kuultuaan huhuja juutalaisten tappamisista Lammers jälleen kääntyi Himmlerin puoleen, joka kielsi, että juutalaisia voitaisiin tappaa laillisesti. Heidät yksinkertaisesti evakuoitiin itään. Himmler kertoi myös, että hänen oli ollut pakko tukahduttaa väkivaltaisuuksia. Keskustellessaan Hitlerin kanssa Lammers kertoo saaneensa kuulla, että Hitler päättää myöhemmin, minne juutalaiset menevät. Vasta Nürnbergissä Lammers siis kuuli mistään juutalaisten joukkotuhosta!

  Korherrin raportin mukaan juutalaisia oli muuttanut Saksasta, sudeettialueelta ja protektoraatista 31.12.1941 mennessä 557 000 ja ainakin yhtä paljon itäisiltä alueilta ja Kenraalikuvernementista (Korherrin näitä alueita koskevassa luvussa 762 593 on mukana luonnollinen kuolleisuus), joten vuosien 1933 ja 1942 välillä Hitler valtuutti ainakin miljoonan juutalaisen poismuuttamisen Saksan hallitsemilta alueilta.

  Saksan ulkoministeriö toteaa 21.8.1942:

  ”Nykyinen sota antaa Saksalle mahdollisuuden ja myös velvollisuuden ratkaista juutalaisongelma Euroopassa – – Toimintapolitiikka, joka edistää juutalaisten evakuointia (Euroopasta) läheisessä yhteistyössä Reichsführer SS:n (Himmlerin) johtamien toimielinten kanssa, on yhä voimassa – – Se juutalaisten määrä, joka tällä tavalla on siirretty itään, ei ole vielä ollut riittävä tyydyttämään työvoiman tarvetta siellä.”

  Ministeriö lainaa sitten ulkoministeri Ribbentropia:

  ”Sodan päätyttyä kaikkien juutalaisten tulee lähteä Euroopasta. Tämä on Führerin muuttumaton päätös ja ainoa keino ratkaista tämä ongelma, koska vain maailmanlaajaa ja kattavaa ratkaisua voidaan käyttää ja yksittäiset toimenpiteet eivät juurikaan hyödytä.”

  Sitten ministeriö jatkaa:

  ”Kuljetukset (itään) ovat yksi askel eteenpäin matkalla kohti lopullista ratkaisua – – Kuljetus Puolan kuvernementtiin on väliaikainen ratkaisu. Juutalaiset tullaan siirtämään kauemmaksi vallatuille itäisille alueille niin pian kuin asia tulee teknisesti mahdolliseksi” (Nürnberg-dokumentti 2486‑J).

  Korherrin virallisen tilastoraportin mukaan 31.12.1942 mennessä itäisiltä alueilta oli pakkosiirretty (evakuoitu) ”Venäjän itään” (Neuvostoliitolta vallatuille alueille) Kenraalikuvernementissa olevien leirien (Treblinka, Sobibor, Belzec, Majdanek) kautta 1 449 692 juutalaista ja Warthegaussa sijaisevien leirien (tärkein Chelmno) kautta 145 301 juutalaista.

  Wannseessa ei suunniteltu mitään juutalaisten kansanmurhaa eikä myöskään tiedotettu mistään juutalaisten kansanmurhasta. Ei tapahtunut juutalaisten kansanmurhaa. Sodassa juutalaisia tietenkin kuoli rintamilla, pommituksissa, partisaaneina, salamurhaajina, sabotoijina, agitaattoreina, kommunistipuolueen komissaareina, repressaaleissa (kostotoimenpiteissä), kulkutautien ja muiden sairauksien uhreina, kurinpidollisissa teloituksissa jne. kuten muitakin ihmisiä. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä minkään ”kansanmurhan” kanssa, jollaista Saksa ei edes suunnitellut.”

  ”Wannseen kokous pidettiin 20.1.1942, koska Heydrich oli 31.71941 saanut Göringiltä seuraavan käskyn:

  ”Täydennyksenä Teille jo 24.1.1939 annetulla käskyllä annettuun tehtävään saada aikaan juutalaiskysymykselle maastamuuton tai evakuoinnin muodossa (in Form der Auswanderung oder Evakuierung) ajankohdan olosuhteisiin mahdollisimman hyvin soveltuva ratkaisu, määrään Teidät täten toteuttamaan kaikki tarpeelliset organisatoriset, konkreettiset ja materiaaliset valmistelut juutalaiskysymyksen kokonaisratkaisulle Saksan vaikutusalueella Euroopassa. Sikäli kuin tämä koskee muita keskushallinnon toimialueita, niiden on oltava mukana. Lisäksi määrään Teidät pikaisesti esittämään minulle kokonaissuunnitelman juutalaiskysymyksen lopullisen ratkaisun toteuttamiseen tarvittavista organisatorisista, konkreettisista ja materiaalisista ennakkotoimenpiteistä.”

  Göringin käskyssä ei puhuta mitään juutalaisten fyysisestä tuhoamisesta. Siinä selvästi ilmoitetaan, että ”juutalaiskysymyksen ratkaisu” tarkoitti maastamuuttoa (Auswanderung) tai evakuointia (Evakuierung). Aiemmin Heydrichin toimeksianto oli koskenut vain Saksaa, mutta nyt hänet määrättiin suunnittelemaan juutalaisten maastamuutto ja evakuointi koko Euroopan mittakaavassa.

  Wannseen kokous oli sitten kokous, jossa oli tarkoitus yhtenäistää eri toimielinten toimintalinjoja tämän maastamuuton ja evakuoinnin toteuttamisessa.”

  https://uppochnersehr.wordpress.com/2021/02/20/wannseen-protokolla/

  Seuraavan linkin artikkelin loppuun on lainattu Vesa-Ilkka Laurion kirjoitus ”Lopullinen ratkaisu”:

  https://uppochnersehr.wordpress.com/2021/02/15/einsatz-joukot-ja-holohoax/

 • J. Jörgensen

  Vastaa

  Enpä nyt oikein kokenut, että Karen Pirie olisi ollut niin totaalista paasaamista sorretun asemasta. Ei sarja nyt kyllä lentoonkaan lähtenyt, mutta syynä oli pikemminkin pääosan esittäjän (Lauren Lyle) jähmeän yksitotinen olemus, ja sivuroolien mustavalkoisuus. Positiivinen oheispiirre oli melko aidolta vaikuttava puheiden pyöreä skottiaksentti.

  Olen myös kurkkua myöten täynnä Ylen natsi- ja holokausti’dokumentteja’. En pidä lainkaan huonona sitä, että saksalaiset perkaavat tätä synkkää historiaansa (kunpa venäläisetkin…), mutta Suomen valtion televisiokanavalla…?

  • Plääh

   Vastaa

   Ei se historia ole synkää. Amerikkalaiset laittoivat ensiksi saksalaiset keskitysleireille koko Amerikan mantereelta. Keskitysleirit olivat työleirejä joissa syötiin hyvin ja oli viihdytystoimintaa. Muut juutalaiset siirrettiin gehttoihin. Heitä oli vartioitava, koska olivat taipuvaisia partisaanitoimintaan. Niinhän siis saksalaisillekin tehtiin, vaikka he olivat vaarattomia ja amerikkalaistuneita. Saksalaiset joutuivat tylymmille leireille.

   Saksalaiset eivät perkaa historiaansa, vaan valehtelevat siitä koska ovat siihen pakotettuja orjia

   • Plääh

    Vastaa

    Kun saksalaiset aikoivat antaa sodan jälkeen juutalaisille oman elinkelpoisen alueen, Morgenthau halusi sodan jälkeen lähettää kaikki Uuden maailman saksalaiset Saksaan, jossa väestöä tapettiin vuosia nälkään

 • Töitä töitä

  Vastaa

  Ehkä sielä Skotlannin puolella ei ole kovin paljon työpaikkoja ja siksi kyseiseen sarjaan on saatu näyttelijöitä. Niitä jotka eivät ole päässeet Emerdaaleen.

 • Israel on saatanan valtakunta

  Vastaa

  Yksikään noista huuhaadokkareista ei mainitse sitä tosiasiaa, että USA:n kasaarisionistit auttoivat natsit valtaan ja tekivät näiden kanssa yhteistyötä Saksan ”juutalaisongelman” ratkaisemiseksi. Natsit ehdottivat Madagaskarin muuttamista Euroopasta tuotavien juutalaisten valtioksi jota Saksa hallinnoisi, mutta tämä ei Theodor Herzlille sopinut. Herzl oli päättänyt, että ”juutalaisvaltio perustetaan juutalaisten pyhille paikoille Jerusalemiin” ja kasaarisionistit taivuttivat natsit auttamaan tässä. Natsit kusettivatkin Palestiinan suurmuftia ja näin saatiin vietyä yhteensä yli 180 000 Saksan kasaaria Palestiinaan maiden ryöstämiseksi niiden oikeilta omistajilta, palestiinalaisilta. Sodan jälkeen kasaarit murhasivat muslimijohtajia ja syyttivät siitä kristittyjä, jolloin nämä alkoivat tapella keskenään (toisinto Ukrainassa nyt) ja näin kasaarit saivat varastettua tarpeeksi maata Israelin perustamista varten. Palestiina oli rauhallinen paikka ennen kasaarien tuloa: https://www.youtube.com/watch?v=1vaIK8wlAl0 ja https://www.youtube.com/watch?v=n3bxj1uvDXU

  • Plääh

   Vastaa

   No eivät auttaneet eiätkä tehneet yhteistyötä. Nimenomaan kieltäytyivät yhteistyöstä ja Saksan ehdotuksista. Saksa tarjosi neuvotteluissa 2 miljoonaa juutalaista idästä, mutta tämä ei kasaarisionisteille kelvannut

 • TT

  Vastaa

  Yle on katsomatta p*skaa. Toivottavasti rahoitus vedetään niin minimiin, että vain merisää kuuluu.

  • GLGL

   Vastaa

   🙂
   En menisi vannomaan, että se riittää. Voin jo kuvitella mielessäni feministisen merisään.….

 • Jami

  Vastaa

  En aio katsoa. En siedä toksista, CSI- & heteronormatiivista, patriarkiaalista sontaa. Palataan asiaan kun pääosassa on musta ”transnainen” [nainen miehen vaatteissa/muunsukupuolisena] ja tuo etuoikeutettu, valkoinen CSI-heteronainen on korkeintaan apurina.

 • Halfdan

  Vastaa

  Nämä englantilaiset dekkari-sarjat ovat nykyään täysin identiteetti-ideologian turmelemia. Ne eivät kerro edes etäisesti todellisesta poliisityöstä, tosielämässä miehet ovat edelleenkin ylikomisarioita ja poliisipäällikköjä, eivät valkoiset tai mustat naiset, eivät mustat miehet, paitsi silloin kun heitä palkataan positiivisen diskriminaation perusteella. Nyt näissä sarjoissa pikkutytöt ratkovat visaisia rikoksia, ja miespoliisit tekevät rikoksia. Ohjelmien tarkoitus on kasvattaa uuteen uljaaseen feministiseen intersektionaaliseen yhteiskuntaan, ja ajaa vähemmistöjen asiaa. Yhtenäiskulttuurin aikaa kuvaavat filmit ovat nekin saaneet diversiteetti-silauksen, vaikka se vie uskottavuuden täysin tällaisilta historiaan sijoittuvilta sarjoilta. Onhan Britannia ollut siirtomaavalta, silti pitkään valkoinen. 

  Tässä Pirie-jutussa olivat kaikki kliseet, syyllisiksi epäiltynä miehinä homo ja musta (kovasti oli kärsinyt syrjinnästä), tutkijana nuori naispoliisi, jonka miesystävä musta miespoliisi, ja rikollisena valkoinen poliisi, uhrina nuori valkoinen nainen. Mustalla epäillyllä valkoinen vaimo ja mulattilapsi. Sekametelisoppa jotta oppisitte sietämään.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Sarjan päähahmoina on melkein valkoinen musta mies valkoinen nainen. Ennakkoaavistus. Sarjan edetessä heistä tullee pariskunta ja saavat lapsen.

  • Plääh

   Vastaa

   Taisi olla lesbo tämä Kren

   • Metsäkulman Murre

    Vastaa

    ”Taisi olla lesbo tämä Kren”

    Kiitos kommentista.

    HS julkaisi jutun, jonka mukaan”Karen (Lauren Lyle) ja Phil (Zach Wyatt) ovat on-off-pariskunta ja kollegoita”.
    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009254025.html

    Siis asetelma on tällä hetkellä valkoinen nainen ja mulattimies. En kuitenkaan yllättyisi, jos tulevaisuudessa tulisi lesbokuvio mukaan ja tietysti mustalla naisella tehostettuna.

    • Plääh

     Vastaa

     Näköjään siis muistin väärin.

 • Bella

  Vastaa

  Vai perinteista eurooppalaista kulttuuria vastaan. Ehka kannattaa nama Elillan jutut jattaa omaan arvoonsa. Taallakin valitetaan polpon toiminnasta melkein joka toisen artikkelin kohdalla. Siina teille sita ”perinteista eurooppalaista kulttuuria”. Ihan kaikki ei sentaan Euroopassakaan olen saastamisen arvoista. Vahan kulttuurikritiikkia siella. Nyt ei ollut johdonmukaista settia.

 • Jns. Man

  Vastaa

  Mustilla ihmisillä on heikompi kyky loogiseen ajatteluun ja tulevaisuuden suunnitteluun kuin valkoisilla. Mitä jäisi jäljelle jos mustat riisuisivat kaikki valkoisten kulttuurilta omimansa asiat pois? Keppi käteen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi