Tiina Wiik: Koronatavoitteet on saavutettu, missä viipyvät voitonjuhlat?

Partisaani jakaa alun perin Tiina Wiikin blogissa julkaistun tekstin.

Kolumnit

Kajaanin sairaala tyhjänä koronapotilaista, rokotteet eivät kelpaa, rajoitukset kiristyvät: ”Ei helvetti soikoon mitään järkeä”

Noin menee Iltalehden otsikko Kajaanin koronatilanteesta: tartuntoja ilmenee paljon, mutta ne eivät näy sairaalassa, koska koronan vaarallisuus on ollut tasaisessa laskussa yli vuoden ajan, tartunnat ilmenevät lähinnä perusterveillä ihmisillä, ja riskiryhmäläiset on jo suojattu monin eri toimin.

Korona-aikaa on jatkunut Suomessa nyt puolitoista vuotta. Kun koronarajoituksia ryhdyttiin ottamaan käyttöön, perusteluna oli terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen: haluttiin välttää Italian ja Espanjan katastrofaaliset tilanteet, joissa koronapotilaiden määrä venytti terveydenhuollon resurssit äärimmilleen. Tavoite on saavutettu: ylikuormituksen uhkaa ei ole ollut olemassa koko tämän vuoden aikana, eikä kukaan ole yrittänytkään väittää, että ylikuormittumista voisi tapahtua. Korona ei vaikuttanut vuoden 2020 kokonaiskuolleisuuteen, eikä se tule siihen vaikuttamaan tänä vuonnakaan, vaikka tauti jylläisi miten vuoden loppuun, arvioi THL.

Miksi sitten emme juhli tavoitteiden saavuttamista ja voittoa koronasta, vaan sen sijaan hallitus ja viranomaiset puuhaavat koko ajan vain uusia rajoituksia ja peräti lähtökohtaisesti älyvapaata koronapassia?

Kajaani-uutisessa kerrottiin, että sairaalassa koronapotilaita on alueella jo pitkään ollut 0–2. ”Se ei hetkauta mihinkään,” sanoi pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari. Kuitenkin Kajaanin oli otettava tartuntatautilain ja viranomaisohjeistusten nojalla käyttöön uusia rajoituksia, koska kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyivät. Koukkari ymmärsi sen olevan täysin järjetöntä, mutta järjetön oli myös se vaihtoehto, jota Koukkari itse tarjosi tilanteeseen.

”Kahteen kertaan rokotetuilla pitäisi olla harrastuksissa, ryhmäliikunnassa ja muussa ei-lakisääteissä toiminnassa vapaa kortti kulkea ja harrastaa. En kohdistaisi heihin minkäänlaisia rajoituksia.”

Jos sairaala on tyhjillään, eli korona ei kansanterveydelle uhka ole, miksi Koukkari kohdistaisi yhtään keneenkään rajoituksia? Koukkarin idea etuoikeuksista kahdesti rokotetuille hahmottuu entistäkin hölmömmäksi kun huomioidaan se, että varsinkin nyt delta-variantin ollessa se yleisin, rokotetut voivat kantaa ja levittää tautia siinä missä rokottamattomatkin.

Erivapaudet heille siis eivät toisi mitään takeita tartuntalukujen laskusta, ja mitään oikeutusta rokottamattomien vapauden rajoittamiselle ei ole, koska korona ei täytä enää etäisestikään yleisvaarallisen tartuntataudin kriteerejä vaan on vaarallisuudessa laskenut muiden, pitkään tunnettujen hengitystieinfektioiden tasolle. Miksi rajoittaa kenenkään elämää sellaisen taudin takia, joka hädin tuskin tuottaa yhden sairaalahoitopotilaan alueella? Yhtä järkevää olisi asettaa rajoituksia norovirus- tai lentsukaudella. Koukkari jatkaa vielä rokotteista:

”Minusta on täysin käsittämätöntä, että voidaan pitää maata ja maapalloa vankina ja samaan aikaan keskustella siitä, onko rokotetta pakko ottaa. Ei tässä helvetti soikoon ole mitään järkeä.”

Eli Koukkari tietää, että vaikka tartuntoja ilmenee, väkeä ei koronaan kuole, ja koronapotilaiden vaikutus terveydenhuollon resursseihin on mitätön. Kuitenkin hän kiertoilmauksin vaatii jo pakkorokottamista. Moinen toimenpide olisi äärimmäisen voimakas poikkeustoimenpide, mitä tulee perusoikeuksiin ja ihmisen vapauteen tehdä itse omaa kehoaan koskevat päätökset, ja niin radikaali toimi vaatisi hyvin vankat perustelut. Jos keskuudessamme liikkuisi aidosti vaarallinen ja helposti tarttuva tauti, vaikkapa ebola, voisi pakkotoimenpiteitä pohtia, mikäli pehmeämmät keinot eivät auttaisi kuolemien estämisessä. Mutta koronan kanssa me emme enää edes puhu kuolemien estämisestä, koska niitä hädin tuskin ilmenee.

Koukkarin järkeilyä voi yrittää ymmärtää kahdella eri tavalla: joko hän on vakaasti zero-corona-ihmisiä eli heitä, jotka eivät välitä pätkääkään siitä, tappaako korona ketään, vaan hyväksyvät koronan voitetuksi vasta kun tartunnat ovat nollassa. Toinen tulkinta on se, että hän on niin alistunut voimassaoleville säädöksille, että sen sijaan, että hän suuntaisi kritiikkinsä niitä kohtuuttomia säädöksiä vastaan, jotka pakottavat Kajaanin ottamaan rajoitukset käyttöön tilanteessa, jossa niille ei ole oikeutusta, hän kiukuttelee kansalle, joka kärsii täsmälleen samoista älyvapaista säädöksistä, jotka Koukkaria turhauttavat.

Jopa valtamedia on alkanut ihmetellä hallituksen ja erityisesti ministeri Krista Kiurun hinkua ylläpitää koronakriisiä loputtomiin. Tanska, jonka tartuntaluvut ovat selvästi huonommat kuin Suomen, jo ilmoitti, ettei se enää katso covid-19-tautia yleisvaaralliseksi taudiksi, ja kaikki maan sisäiset koronarajoitukset on poistettu. Suomen ministerit taas vain tarjoavat epäselviä vastauksia ja vetoavat hybridistrategiaansa, jonka selkeitä tavoitteita he eivät koskaan ole kertoneet. Se kun on varsin kätevää: jos et kerro tarkkoja tavoitteita, kukaan ei voi arvioida, oletko onnistunut niiden saavuttamisessa, ja jos vaikkapa tarkkaa määritelmää sille, milloin rajoituksista luovutaan, ei ole määritelty, voit ylläpitää rajoituksia vaikka ikuisesti.

Mitä siis on meneillään? Miksi tavoitteiden saavuttamisesta ei ole innostusta?

Ensisijainen tavoite eli terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen saavutettiin jo aikoja sitten. Riskiryhmäläiset on suojattu, ja tartuntoja ilmenee perusterveiden nuorempien keskuudessa. Sairaalat eivät ylikuormitu, ja kuolemien määrä on niin alhainen, ettei niihin vedoten voi enää koronaa yrittää väittää jollain tapaa poikkeukselliseksi taudiksi, joka oikeuttaisi poikkeukselliset toimet.

Hallitukselle asia on poliittinen kysymys. Vallanhimoinen Krista Kiuru, jota muiden puolueiden hallitustoverit kutsuvat kuulemma pääministeri Kiuruksi, koska hän tekee tosiasiassa monet Marinin nimiin laitetut päätökset, pysyy valokeilassa vain niin pitkään kun koronakriisi jatkuu. Hallituksessa myös pelätään luonnollisesti opposition kritiikkiä, ja oppositiosta onkin tullut melkein pahempi kansan vapauden vihollinen kuin hallituksesta, koska heidän painostuksensa luo hallitukselle motivaatiota jatkaa kovaa linjaa koronan suhteen.

Ne olivat kokoomuslaiset, jotka koronapassia ryhtyivät ensimmäisenä ehdottelemaan, ja perussuomalaiset ottivat heti pandemian alussa sen linjan, että kovia toimia vaaditaan. Alussa se olikin täysin oikeutettua: silloin emme vielä tienneet lainkaan, millaisen taudin kanssa olemme tekemisissä. Mutta nyt me tiedämme, ja rationaalinen ja älyllisesti rehellinen ihminen muuttaa mielipiteitään uuden tiedon antaessa sille aihetta.

Oppositio on kuitenkin tehnyt koronasta poliittisen aseen, ja jos koronatoimista luovuttaisiin, he ulvoisivat hallituksen vastuuttomuudesta ja piittaamattomuudesta maailman tappiin. Jokainen rajoitusten poiston jälkeinen koronakuolema otettaisiin opposition vaalimainokseksi, vaikka kuolemia tulisi vähemmän kuin normaali influenssakausi tuottaa.

Oppositio ja somen koronafanaatikot hallituksen, tutkijoiden ja viranomaisten painostajina

Hallituksemme on myös neuvoton ja kokematon, kuten on usein todettu, joten Marinilta ei voida odottaa itsevarmaa ja rohkeaa otetta koronatoimiin. Koska korona todennäköisesti jää pysyväksi vieraaksi influenssan tavoin, vaatii jonkin verran munaa sanoa yleisen hysterian ilmapiirissä, että nyt loppuu tämä sekoilu, koska olemme saavuttaneet tavoitteemme. Kritiikkiä varsinkin oppositiolta ja somen koronafanaatikoilta tulisi takuulla ja raskaasti.

Koronafanaatikkojen toiminta on ajautunut tasaisesti kauemmas tieteestä ja kansanterveydestä, ja nyt tämä ryhmä on jo täysin irrationaalinen. Kun tutkija Hanna Nohynek totesi, että jossain vaiheessa koronan kanssa on vain opittava elämään, hän sai somen koronafanaatikoilta ällistyttävän vihavyöryn ilmeisen totuuden sanomisesta.

Kun Cleveland Clinic julkaisi laajan tutkimuksensa, joka osoitti koronan sairastamisen antavan paremman suojan koronaa vastaan kuin rokotteet, he saivat samoilta hulluilta niin paljon kritiikkiä, että joutuivat julkaisemaan lausunnon, jossa he yrittivät rauhoitella fanaatikkoja sanomalla, että tässä nyt vain tehdään tutkimusta, ja paljon on vielä selvittämättä. Tutkimuksensa tuloksia he eivät kuitenkaan ryhtyneet kyseenalaistamaan tai kumoamaan.

Eli keskuudessamme on ryhmä ihmisiä, jotka ovat kehittäneet koko kansan rokottamiseen niin uskonnollisen suhtautumisen, että he raivostuvat jopa tutkimuksista, jotka kertovat sen, minkä jokainen tartuntatautien yleistiedon tunteva osaisi arvatakin: luonnollisesti hankittu immuniteetti on pääsääntöisesti rokotteita parempi. Fanaatikoille rokote on Jumalan lahja, jonka täydellisyyttä ei sovi kyseenalaistaa.

Vaikka näitä ihmisiä ei väestössä paljoa ole – suurin osa kansasta suhtautuu koronaan melko neutraalisti – fanaatikot osaavat pitää meteliä ja sillä herättää pelkoa niin asiantuntijoissa, viranomaisissa kuin poliitkoissakin. Ja tässä ilmapiirissä hallituksen pitäisi pystyä laittamaan stoppi hulluudelle ja todeta, että oikeutusta ihmisten vapautta rajoittavalle ja erityisesti lapsille ja yrittäjille vahingollisille rajoituksille ei ole.

Tähän ei pikkutyttöjen epävarma ja sekoileva hallitus kykene. Vai kykeneekö? Nyt on hallituksen näytön paikka. Marin voisi osoittaa, että hän eikä Kiuru on pääministeri, ja hän osaa tehdä rohkeita ja poliittisesti riskaabeleita päätöksiä, kun kansan etu niitä vaatii. Sanna voisi karistaa Spice Girls ‑hallituksen ja huulipunahallituksen leiman osoittamalla, että hänellä on munaa.

Vielä Pandemrix-kohun aikoihin Sanna uskalsi kritisoida rohkeasti niin tarpeetonta hysteriaa, sillä rahastavaa lääketeollisuutta ja surkeita päätöksiä tekevää hallitusta. Onko se Sanna vielä jossain pääministerimme sisällä, vai onko hänet menetetty lopullisesti lobbaajille ja poliittiselle laskemoinnille? Vielä on aikaa nähdä se.

Lähde: Tiina Wiikin blogi

Ebola Filosofia Hallitus Historia Hyvinvointi Kokoomus Kolumnit Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Krista Kiuru Lääketeollisuus Monokulttuuri FM Perussuomalaiset Poliittiset viholliset Politiikka Rokotteet Sanna Marin Talous Tanska Teknologia Tiede & luonto Tiina Wiik Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Evplasse

  Vastaa

  Hyvä kirjoitus Tiina, viirusta ei ole laporatoriossa pystytty todeksi esittämään mikähän täällä maapallolla on jyllännyt. Itse olen tällähetkellä flunssassa varmaan sais positiivisen tuloksen jos testiin menisi. Odottelen vaimoa kaupasta Prisman p paikalla ihmiset kulkevat maskit päässä vaikka marketit eivät levitä viirusta. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, kaikki mielenosoitukset ovat olleet ns Ladojen kokontumisajoja. Olen heittänyt toivoni katsotaan miten piikitetyille käy.

  • Anonyymi

   Vastaa

   Niimpä. Ei mitään viruksia eikä sairauksia oikeasti ole olemassa. Ne on vaan suurta salaliittoa kaikki. Rokotteilla järjestetään suurta massamurhaa eli kaikki jotka ottavat rokotteen kuolevat 3 vuoden päästä paitsi ne onnekkaat jotka saivat placeboa. Pieni eliitti jää vaan henkiin. Myös mikrusirut tulevat rokotteiden mukana millä eliitti sitten voi vakoilla kun Pekka Perusmies ja Laitisen Lissu käyvät kaupassa. T. MV-lehti

   • GLGL

    Vastaa

    Tiina kirjoitti fanaatikoista. Kiitos, että toimit esimerkkinä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Erittäin hyvä kirjoitus, tuollaiset Olli-Pekka Koukkarit pitäisi potkia välittömästi ulos työtehtävistään.
  Hänen väkisin käyttöön haluamat rajoitukset eivät ole millään tavalla perusteltavissa. Pidemmän aikaa on näyttänyt siltä, että tätä pelkopandemiaa ylläpidetään väkisin, kansalaisia halutaan väkisin kurittaa.

  Pahimpia kansanvihollisia hallituksessa on juurikin Krista Kiuru, hän jatkaisi näitä rajoituksia todennäköisesti loputtomiin, vaikka tartuntoja ei olisi esiintynyt vuoteen.
  Ihan aiheesta Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajat huusivat kesällä nähdyllä videolla ”Krista Kiuru – haista vittu!”.

  Nämä koronafanaatikot ovat ihan oma lukunsa, he elävät jossain toisessa todellisuudessa ja ovat valmiita vaikka minkälaisiin lääkeyhtiöiden koepiikkeihin, he eivät usko minkäänlaista järkipuhetta, eikä edes julkisia tilastoja tästä koronan ”vaarallisuudesta”.
  He vaativat koronapasseja, mikä on sinällään hassua, eikö se kerro juurikin siitä, että he eivät itsekään luota saamansa rokotteen tehoon?
  Eivätkö he ole tietoisia vai kiistävätkö he senkin tosiasian, että myös rokotettu levittää kyseistä flunssaa eteenpäin? Sitä paitsi, koronapassi ei ole millään lainsäädännöllä perusteltavissa ja sen tietää kyllä Suomen hallituskin.

  Mielenkiinnolla seuraan, kuinka pitkään tätä älyttömyyttä jatkuu.
  Onko ainoa keino ulos tästä sirkuksesta laaja-alainen kansalaistottelemattomuus?

 • Tolkku Takaisin

  Vastaa

  Voitonjuhlat alkavat silloin, kun luomu-ihmiset, konservatiivit, toisinajattelijat yms. ovat tiukasti pakkokaranteenileirillä ja siellä tehohoidossa eli melkoisen pian mullan alla. Kommunistien voitonjuhlat ne ovat. Toivottavasti porukka alkaisi pikku hiljaa herätä vedätykseen. Sairastaminen on kurjaa, mutta vapauden menetys k‑kampanjassa tulee olemaan lopullista. On järjetöntä luovuttaa vapaus sellaisen ”hoidon” vuoksi, joka ei nykytiedon valossa ole edes tehokasta, hyödyttää vain lääkeyhtiöitä, lääkintäkommunistien valtaa ja koukuttaa ihmiset lopullisesti näiden orjiksi, koepotilaiksi tai jopa tietoisen väestönvähennysohjelman kohteiksi. On kaikkien perus- ja ihmisoikeuksien vastaista, jos ihminen ei voi kieltäytyä lääkityksestä. Tartuntatautilakiin on kommunistien toimesta kuitenkin tietoisesti leivottu sisään mahdollisuus viranomaisten mielivaltaan. Terveiden ihmisten sulkeminen karanteeniin pelkän epäilyn perusteella on mieletöntä myös. Koronassa ihmisen pitää erityisellä tavalla todistaa olevansa terve, ei-tartuttava tai oikealla tavalla lääkitty. Hulluutta!

 • Kyynikko

  Vastaa

  Sinänsä hyvästä artikkelista puuttui mielestäni se tärkeä seikka, ettei Ruotsissa ole tehty yhtään mitään ja on päästy samoihin tuloksiin, kuin Suomessa. Kummassakaan maassa ei ole viimeisen kymmenen vuoden vertailuasteikolla minkäänlaista ylikuolleisuutta.
  Edelleen PCR testistä ollaan USA:ssa luopumassa, koska se ei kykene erottamaan influenssaviruksia toisistaan, eli ”tartuntoja” koskeva uutisointi merkitsee ainoastaan, että jotain ”pöpä” on liikkeellä. Tämä nostatti USA:ssa skandaalin. Suomessa onneksi ”Bwana Herlin” ja ’sika-Sanna” suojaavat hyödytön kuonokoppa kasvoillaan ja leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä matkaavia kansalaisia epävarmuutta lisäävältä ”haitalliselta tiedolta”.
  Suomi ei kaipaa lääkäriä, eikä tuomaria, vaan pyöveliä.

 • Juha

  Vastaa

  Juutalaiset pakkopiikitetään Israelissa

  https://youtu.be/5PqxCvCLDNQ

  Yrittäkääpä käpertää ajatuksenne tämän ympärille. 

  Onkohan se nyt noille juutalaisille ihan oikein?

  WEF WHO THL STM ym Mengelet voisivat merkitä keltaisella daavidin tähti-merkillä ne juutalaiset, joita ei ole piikitetty. 

  Eihän se olisi rasismia tms – ismia, vaan ihan oikein niille piikittämättömille juutalaisille israelissa.

 • pzkw

  Vastaa

  Kiitos Tiina. Teette hyvää työtä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi