Vieraskynä: Äärioikeistolla pelottelua tarvitaan enemmän

"Jotkut ihmiset, varsinkin ulkomaalaiset saattavat pelkästään uutisotsikoiden perusteella kokea Suomen olevan heidän näkökulmastaan epämiellyttävä maa, ja muuttaa pois täältä."

Lukijan mielipide

päivitetty

Julkaisemme näkemyksen Suomessa vireillä olevista niin sanotuista äärioikeiston terrorismitutkinnoista. Akselerationismiin liittyvät kysymykset ovat synnyttäneet kansallisradikaaleissa piireissä vahvoja näkemyksiä niin puolesta kuin vastaan, mutta Partisaani on valmis tarjoamaan alustan eri osapuolten argumenteille. Kriittisiä näkemyksiä on esitetty muun muassa artikkeleissa ”Ajatuksia akselerationalismista ja Siege-kulttuurista”, ”Terrorismi vaikuttamiskeinona” ja ”Partisaani hankki tilastot PolPon terrorismitutkinnoista Suomessa – yksi epämääräinen rikosnimike nousi muiden yli”.

- – -

Olemme kesän aikana todistaneet Suomessa ennen näkemätöntä pelottelukampanjaa, jossa lehdistö, tietyt poliittiset toimijat, viranomaiset, tutkijat ja someöyhöttäjät ovat kauhistelleet ”äärioikeiston” uhkaa. Tämä kauhistelu on tapahtunut kahdella eri rintamalla: toisaalta se on tapahtunut perussuomalaisten ikivanhojen kirjoitusten kautta, joiden avulla vasemmisto yrittää painostaa RKP:n kaatamaan oikeistohallituksen. Toiseksi se on ilmennyt ns. Kankaanpään ja Lahden tapauksiin liittyvänä pelotteluna, jossa erilaisia asekuvia on esitelty näyttävästi paniikkimielialan luomiseksi. Pelottelua harjoittavat tahot eivät ehkä tätä ymmärrä, mutta tietämättään he toimivat tiettyjä kehityskulkuja kiihdyttäen, siis akselerationistisesti. Selitän seuraavaksi, miksi näin on.

Kun vastuullinen aikuinen, jollaisia me kaikki olemme, näkee uutisissa kuvan naamioituneesta miehestä aseiden kanssa, hän tietenkin kavahtaa näkemäänsä. Omaisuutta ja mahdollisesti jälkikasvua kerryttänyt aikuinen alkaa luonnostaan vieroksua kaikkea tavanomaisesta sovinnaisuudesta poikkeavaa, sillä hän on mukautunut vallitseviin olosuhteisiin, ja haluaa suojella perhettään ja omaisuuttaan kaikelta pahalta. Hän saattaa jopa pelästyä: ”onko todella tuollaisia ihmisiä, jotka saattavat tehdä kammottavia asioita”, hän miettii mielessään. Tämä on luonnollista, ja niin sen tulee ollakin. Asekuvien levittäminen uutisissa saa hänet pelkäämään, ja hän saattaa jopa mukauttaa käyttäytymistään yhteiskunnallisten mielipiteiden ilmaisemisessa tällaisen pelon perusteella.

Mutta kun nuori ihminen, joka luonnostaan koettelee rajojaan suhteessa auktoriteetteihin, ja jonka toiminnanmahdollisuuksia perheen ja omaisuuden kaltaiset porvarilliset asiat eivät rajoita, näkee vastaavan kuvan, hän kokee näkemänsä aivan toisin. Hänelle lööpin mustabarettinen mies näyttäytyy yhteiskunnan sääntöjä uhmaavana sankarina: kapinallisena, jota yllä mainitut ryppyotsaistuneet aikuiset pelkäävät, ja josta kukkahattutädit ovat varoitelleet. Kun kaikki yhteiskunnan ”hyväksi” väittämä näyttäytyy hänelle kieroutuneena ja rappiollisena, niin miksipä hän ei haluaisi siten olla ”paha”: sellainen kuin uutiskuvan naamioitu asemies, ”apokalyptista satanismia” harjoittava mystinen, ”galaktinen vampyyrinatsi”. Tällaisten kuvien levittäminen uutisissa ei saa häntä kavahtavaan, vaan hän innostuu niistä. Oheinen kuva nuorison suosimisista ”kankaanpääläinen” t‑paidoista on hyvä esimerkki tästä.

Sama logiikka koskee myös ”rasismilla” pelottelua. Jotkut ihmiset, varsinkin ulkomaalaiset saattavat pelkästään uutisotsikoiden perusteella kokea Suomen olevan heidän näkökulmastaan epämiellyttävä maa, ja muuttaa pois täältä. Toisaalta taas ne, jotka ovat luonnostaan tietoisia suomalaisesta identiteetistään, ainoastaan ärsyyntyvät itseensä kohdistuvista rasismisyytöksistä, sillä he näkevät selvästi, kuinka koko termistä on tullut poliittinen ase vasemmiston yrityksessä kaataa hallitus. Mikäli vasemmistolaiset onnistuvat yrityksessään, johtaa se parlamentarismin kriisiin: kriisiin, jollaista me ehkäpä juuri nyt tarvitsemme. Näistä akselerationistisista syistä minä, hyvät ystävät, kannatan yhä jatkuvaa ja yhä kiihtyvää äärioikeistolla ja rasismilla pelottelua median, poliisin, tutkijoiden ja someöyhöttäjien toimesta!

Fenrir

Akselerationismi Fenrir Kankaanpää Kotimaa Lahti Lukijan mielipide Politiikka Terrorismi Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ketä pitäisi pelätä

  Vastaa

  Sehän nyt tiedetään että nuoret ovat aina radikaalimpia kuin aikuiset. Ja että media koittaa pelotella ihmisiä milloin milläkin asialla koska pelko on helpoin ja halvin tapa hallita ihmisiä. Kukas se juuri kommentoikaan että ”Suomessa koitetaan ratkaista ongelmaa jota ei ole”. Se oli hyvin sanottu suomaalisten rasismista ulkomaalaisia kohtaan. Toispuoleisesta ei sentään uskallettu sanoa mitään.

  No, niin tai näin. Meidän pitäisi enemmän pelätä ”johtajiamme” jotka tekevät tulevienkin sukupolvien päätökset puolestamme. Tänäänkin saimme lukea että Suomi on pohjoismaiden velkaisin maa ja että vain kourallinen EU-maita on Suomea velkaisempia.

  Hmm… ja mistähän tuo oikein johtuu? Juuri ennen −90÷−91 keinotekoista talousromahdusta Suomi olisi voinut kerralla maksaa ulkomaanvelkansa pois. Niin että kovasti ovat politikot saaneet tehdä töitä että nykyiseen tilanteeseen on päästy. Tosin, se hyödyllisten idioottien suuri massa on auttanut.

 • Topi

  Vastaa

  Veikkaan, että Ruotsissa sattuu ”äärioikeistolainen terrori-isku pian”: joku ajaa rekalla väkijoukkoon. Tekijän ei tarvitse edes olla valkoinen ruotsalainen, vaan se voi olla latino tai intialainen, kuten USA:n ”valkoisen ylivallan” ja ”uusnatsismin” trendi näyttää. Siihen rekkaan on sitten taatusti maalattu isot, valkoiset hakaristit kylkiin.

 • TT

  Vastaa

  Kuunatsit kuuluisivat jo huumoriosastolle. Naurettava natsipelottelu kuuluu kesään, jolloin ihmiset ovat lomilla ja melko huolettomia. Syksyllä siirrytään taas raskaampiin aiheisiin, kuten koronaan. Median pellet kenties yrittävät yhdistä korona-”denialismin” ja ”äärioikeiston rasismin” toisiinsa. Media käy armotonta sotaa realisteja ja tervejärkisiä vastaan. Median tehtävä nykyaikaisessa yhteiskunnassa on muodostaa totaalisen valheellinen maailmankuva, jotta massoja voidaan tehokkaasti manipuloida haluttuun suuntaan. Tätä tekee Lügenpresse, Mockingbird-media, erityisesti valemediat Yle, Hesari ja Iltapaskat, joiden otsikoilta ei oikein voi välttyä.

 • Louhi

  Vastaa

  Salonkikelpoinen kansallismielisyys tuli tiensä päähän jo aikoja sitten, mutta ikävä kyllä harva kykenee myöntämään tätä ilmiselvää tosiasiaa ja muuttamaan toimintaansa sen mukaan. Tällä tavoin kansallismielinen ”scene” on täynnä kosheroituja suomalaisasiamiehiä hyvän mielen projekteineen. Jalkapalloa, jumppaa ja luonnossa reippailua. Kyllä me tämä hoidetaan, kunhan ei langeta liialliseen radikalismiin. No, toimiiko? Vastaus kysymykseen löytyy ihan vain vilkaisemalla ikkunasta ulos.

  • Nimetön

   Vastaa

   Mites toi narkkareiden terrorilarppaus, jonka perusteella loihditaan lisää urkintalakeja ja nopeutetaan käteisrahan alasajoa?

   No, toimiiko? Vastaus kysymykseen löytyy ihan vain vilkaisemalla ikkunasta ulos.

   • Louhi

    Vastaa

    Hyvä yritys, mutta ei oikein osunut maaliin. ”Narkkarit” on puhtaasti sen marxisti-median luomus, johon sinä ja kaltaisesi noin muuten suhtaudutte hurjan kriittisesti. En myöskään näe ikkunasta
    näiden kavereiden toiminnan seurauksia, vaan edelleenkin sen hyvän ja kirkasotsaisen konservatiiviliikkeen täydellisen epäonnistumisen: poliitiikka ja media täydellisesti marxistien hallussa ja kadut sekä koulut täynnä sopeutumatonta maahanmuuttaja-ainesta. Siinä sivussa globalistien projekti on viety loogiseen loppuunsa huoraamalla Suomi Natolle. Saat toki aivan rauhassa itkeä urkintalakeja ja elektronista valuuttaa, jos siitä tulee sinulle hyvä mieli. Eipä sillä, että kummallakaan näistä olisi mitään yhteyttä Kankaanpään tapaukseen.

    • Nimetön

     Vastaa

     Miks muuten kirjoitatte näitä ”21 polkua narkkareiden valtakuntaan” ‑sepustuksia, kun ette edes itse tee niitä juttuja?

     • - fenrir

      Kirjassa 21 P ei millään tavalla rohkaista huumeiden tai muidenkaan päihteiden käyttämiseen. Se, kuka seuraa ”synkkää polkua” millekin tasolle on jokaisen henkilökohtainen asia. Tosiasia on, että suurin osa aiheesta kiinnostuvistakaan ei koskaan pääse ensimmäisiä asteita pidemmälle. Niin heikko on ihmisluonto.

 • punikit on rotupettureita

  Vastaa

  Onhan tossa pointti ei siinä mitään. Katsotaan miten käy kun kommareiden äärioikeistopelottelu ei ainakaan ole vähenemään päin.

 • - fenrir

  Vastaa

  Kun nyt katsotaan taaksepäin näitä Kankaanpään ja Lahden tapauksia, niin pistää miettimään oliko tarkoitus edes ikinä oikeasti käyttää aseita mihinkään? Oliko tarkoitus saada aikaan juuri se, mitä vasemmisto, media ja poliisit ovat tehneet, eli saada aihe otsikoihin ja tehdä siitä ilmiö? Siihen en itse pysty vastaamaan, mutta mikäli näin on, veivät nämä tyypit mediaa, poliiseita ja vassareita sata-nolla. He tekivät näistä tahoista kiihdyttäjiä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tilanne voi muuttua hyväksi, vasta kun se ensin on muuttunut pahaksi. Niin kauan kuin kaupasta saa pitsaa ja telkkarista tulee Tempparit, vain harva on valmis muuttamaan tilanteen. 

  Kuten puhemies Mao asian ilmaisi: ”Kylläinen ei tee vallankumousta”.

 • Schlageter

  Vastaa

  On oikein, että Suomen ”huono” maine rasistisena maana on erittäin tervetullutta. Sellaisen kuvan levitessä maailmalla ainakin osa Eurooppaan tunkeutuvista ei-toivotuista valitsee mahdollisuuksien mukaan jonkin toisen maan. Kankaanpään ja Lahden ”terroristeista”… terrorismi toimii, kuten tiedetään, sellaisella periaatteella, että kun yksi tapetaan, kymmenentuhatta on peloissaan. Jos nämä kankaanpääläiset ja lahtelaiset ”terroristit” ovat jo saamallaan huomiolla aiheuttaneet ei-toivotulle väestönosalle (muukalaisille ja heidän ystävilleen) huonot yöunet, niin sekin on askel hyvään suuntaan, ja askel, josta on hyvä jatkaa.
  Muistanette, että pääministeri Vanhanen väitti jo parikymmentä vuotta sitten kansallissankari Eugen Schaumanin olleen terroristi. Vallassa olevat pelkäävät aina ”kansallissankariehdokkaita”, heillehän tärkeintä on oma hyvinvointi ja turvallisuus, ei oman kansan hyvinvointi, turvallisuus ja tulevaisuus. Ilman terroria Suomi ei olisi aikoinaan itsenäistynyt – eikä itsenäisty seuraavallakaan kertaa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Kankaanpään ja Lahden spedet otti askelia vain huonoon suuntaan. Miksi yksikään rotta nukkuisi öitään huonosti, kun systeemi on saanut spedet aikoja sitten telkien taakse? Ja ilman, että mitään todellista tapahtui?

   Schauman iski kerralla suoraan ongelman ytimeen, ilman ylimääräisiä lässytyksiä. Eikä ampunut jotain vitun postilaatikoita. Tai ottanut noloja larppauskuvia. Tai pitänyt Siegeä hyvänä kirjana. Tai keikuttanut persettä keikoilla.

   Oksettaa, kun vertaatte kansallissankaria spedeihin.

 • Sakke

  Vastaa

  No, vasemmisto ei ainakaan julkisesti hauku eri ”aselajejaan” vaan toimii koko rintamalla kadulta kabinettiin ja asematunnelista akatemioihin. Siitä voisi oppia jotakin.

  Kansainvälinen klyyvari taas toimii, urheilua vertauskuvana käyttäen, kuin pallopeliliigan omistajat jotka keräävät potin kaikkien peliin osallistuvien osapuolten kannattajilta eli eripuraa ja näennäisiä vastakkainasetteluja hyödyntäen. Kannattaa miettiä mikä tekniikka/ lähestymistapa mitäkin edistää. Voi olla että ”21 askelta” ‑materiaalille on oma, vilpitön tilaajakuntansa mutta valtavirtaa siitä ei ikinä tule. Termi ”esoteerinen” on olemassa ihan syystä.

  Suomeen ei toisaalta tarvita enää yhtään sadan vuoden takaisen saksalaisen mallin mukaan järjestettyä puhdasoppista ”puolue” nimellä kulkevaa kerhoa. Ennemminkin mallia voisi ottaa ADL;n ja SPLC:n kaltaisista NGO painostusryhmistä / ”kansalaisliikkeistä”. Onko esim. kansallismielistä lakiapua? AY ‑liikettä? Sellaisia ammattimaisia toimijoita kaivattaisiin ehkäpä enemmän kuin yhtään yhdistystä jossa olla kaikesta samaa mieltä.

  • Nimetön

   Vastaa

   No jep, todellakin voisi ottaa oppia. Edes vasemmistoskene ei ole tarpeeksi vammainen haaskatakseen aikaa ja resursseja terrorilarppiin, jonka hyöty on rankasti pakkasen puolella. Kaiken sen ajan olisi voinut käyttää lakiavun, ay-liikkeen, oman perheen ja ties minkä rakentamiseen. Mutta kun ei, 21 askelta neitsyiden valtakuntaan veti pidemmän korren…

 • Sakke

  Vastaa

  Niinpä. Ja mitä tulee tällaisiin hämärän verhoamien, radikaalien toimien fantasiointeihin niin sitähän se lopulta on. 

  Niinkauan kun pahantekijöitä ei oikeasti ala katoilemaan metsiemme ja soidemme ”yöhön ja usvaan” on tällaisten louhiloossien aivan turha yrittää esiintyä minään muuna kuin ”norjalaisesta kirkonpolttomusiikista” innostuneiden, henkisesti teini-ikäisten ja maailman kolhuista katkeroituneiden mielikuvitusterapiana.

 • Matti

  Vastaa

  Onko yksikään politiikko oikealta vasemmalle lausunut käsitystään siitä kuinka monta kolmannen maailman vääräoppista ja nopeasti lisääntyvää sopeutumatonta maahantunkeutujaa on riittävästi? 1 – 10 000 000 esimerkiksi. Entisenä oikeistolaisena ja rotutieroisena olen tutustunut muutamiin mustiin kristittyihin miehiin kaupungissamme ja mieleen jäi eräässä parkkihallissa käymämme keskustelu muslimimimaahanmuuttajista mustan miehen aloitteesta, että: ”En lainkaan ymmärrä että maahanmuuttajien yhteisissä tapaamisissa muslimit suhtautuvat suomalaisiin vihamielisesti vaikka heille itselleen on annettu kodit, koulut, vaatteet ja toimeentulo suomalaisten toimesta”. JK. Jeesus Nasaretilainen on Lähi-Idästä ja Taivaasta, joten värit on okei ja toisaalta pientä suomalaisten kansaa on suojeltava jotta sen olemassaolo on turvattu.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi