Poliisi viilaa tilastoja – epäilee vaarattomien pahvilaatikoiden lähettäjää terrorismista

Tapaukset tulivat ilmi ennen huhtikuun eduskuntavaaleja, ja niitä oli aluksi tutkittu laittomina uhkauksina. Paketeissa itsessään ei ollut mitään vaarallista.

Kotimaa

Poliittinen poliisi epäilee yksittäistä henkilöä seitsemästä terroristisessa tarkoituksessa tehdystä laittomasta uhkauksesta, jotka liittyvät viime kevättalvella puolueiden toimistoille postitetuista uhkaavista paketeista. Rikoskomisario Sanna Springare keskusrikospoliisista vahvisti, että samaa henkilöä epäillään kaikista seitsemästä tapauksesta, mutta ei kommentoinut epäillyn kiinniotto- tai vangitsemistilannetta.

”Uhkaavia” paketteja postitettiin erityisesti vasemmistoliiton ja SDP:n toimistoihin Tampereella, Turussa, Porissa ja Helsingissä. Tapaukset tulivat ilmi ennen huhtikuun eduskuntavaaleja, ja niitä oli aluksi tutkittu laittomina uhkauksina. Paketeissa itsessään ei ollut mitään vaarallista.

Myöhemmin poliisi alkoi epäillä näiden tekojen liittyvän ”terrorismiin”, eli poliisilla tuli tarve saada tilastoihin todisteita terrorismista Suomessa. Syynä on esimerkiksi poliisivaltiolakien lobbaaminen.

Rikoskomisario Springaren mukaan epäillyn yhteys näihin rikoksiin paljastui toisen, erillisen tutkinnan myötä. Tämän lisäksi samaa henkilöä epäillään myös julkisesta kehottamisesta rikokseen, joka tapahtui ennen eduskuntavaaleja. Esitutkinnan odotetaan valmistuvan ensi vuoden alkupuolella.

Lähde: Yle

Kotimaa Rikos Terrorismi

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Teme

  Vastaa

  Voiko kaikille 200 kansanedustajalle lähettää kirjeen: ”Hei! Pekka tässä. Minä en uhkaa Sinua, arvon vastaanottaja. Hyvää päivänjatkoa! P.S.: Ei mitään hätää!” Kiinnostuisiko poliisi Pekasta? Steppaaminenkaan ei ole kiellettyä, mutta jos joka päivä menisit steppaamaan tiettyyn paikkaan, niin poliisi saattaisi katkaista esiintymisesi poistumiskäskyn voimalla. Tilannekohtaisesti näitä aina harkitaan. Tai sitten vaikkapa valitset ministeri Möttösen ja menet aina sinne missä Möttönen on: jokaiselle turulle & torille, jokaiseen tapahtumaan ja palopuheeseen. Ja joka kerta annat ministeri Möttöselle mustan marmorikuulan. Puutuisiko poliisi tähän? Huolestuuko virkavalta jo siitä, että joku pelkästään tällaisia edes miettii pienessä pääkopassaan?

  • Viheliäinen narttulandia

   Vastaa

   Eivät ole oikeita kansanedustajia. Ovat valekansanedustajia.

   Puolueiden tiukassa talutusnuorassa. Puolueet keskenään sopineet teatterista.

   Kukaan ei edes mainitse masoneita. Miksi? Koska kuuluvat kaikki puolueiden johtajat masoneihin.

   Ei aivopesty typerä massa tajua mitään. Ja sen takia kaikki menee masonien tiukassa ohjauksessa.

   Mediaan ei pidä luottaa. Mutta minkäs teet kun keskiverto tallaaja on valmis seisomaan yhdellä jalalla punaisissa liikennevaloissa toinen sukka suussa – kun hallitus käskee. Ja laittaa tuplamaskin naamalle ja tusinan piikkejä. 

   Missä on vastarinta?

   Ei ole kun melkein kaikki uskovat virallista soopaa.

   Kun joku tai pieni joukko yrittävät tosissaan vastarintaa heidät lynkataan. Aitoon suomalaiseen tapaan. 

   Petturi Urpon hallitus lahjoittaa enemmän rahaa kehitysmaille kuin edellinen.

   Lampaat ansaitsevat juuri sen mitä saavat.

 • Unto

  Vastaa

  Onhan se toistuvasti nähty että nykyään mediatkin leipovat agendajuttuja ”epäillyistä” ja ilman mitään jatkoraportointa tai kriittisiä kysymyksiä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä Polpon toiminta on kyllä todella säälittävää.
  Kaikkensa ne yrittää, jotta ”terrorismilainsäädäntöä” saadaan tiukennettua ja yhä leväperäisemmin vakoiltua ihmisiä, varsinkin kansallismielisiä sellaisia.

  Polpon toiminta on sillä tasolla, että ei tiedä enää milloin he ovat tosissaan, jo pitkään on näyttänyt siltä, että internetin ”vihapuhe” ja pienetkin ylinopeudet menevät seksuaalirikos- ja katujengiongelmien edelle.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Äärioikeiston uhka on todellinen, pähkäilee polliisi, vaan kuinkas esittää niin, että kansa uskoo.

 • Salomon

  Vastaa

  Sanna springande sinne tel-aviviin lesboilee. Vitun nauta

 • - fenrir

  Vastaa

  Voiko todella on niin, että kokoomus ja RKP totesivat samat paketit mainospostiksi, mutta vihervasemmisto halusi uhriutua ”terrorismista” ja polpo lähti vesi kielellä leikkiin mukaan…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi