Kuusi jihadistia tuomittiin Brysselin vuoden 2016 terrori-iskuista – Katso täältä nimet

Iskuissa kuoli 32 ihmistä ja haavoittui yli 300. Oikeudenkäynti järjestettiin Naton entisessä päämajassa.

Väestönvaihto

Oikealla hattupäinen Mohamed Abrini. Kuvan muut terroristit räjäyttivät itsensä myöhemmin.

Belgian oikeus totesi tiistaina kuusi maahanmuuttajaa syyllisiksi Brysselissä maaliskuussa 2016 tapahtuneisiin terrori-iskuihin. Miesten katsottiin syyllistyneen terrorismimurhiin. Tekijät iskivät ensin Brysselin kansainvälisen lentokentän lähtöaulassa ja noin tuntia myöhemmin Maalbeekin metroasemalla. Iskuissa kuoli 32 ihmistä ja haavoittui yli 300.

Tuomittujen nimet ovat Mohamed Abrini, Salah Abdeslam, Oussama Atar, Osama Krayem, Ali El Haddad Asufi ja Bilal El Makhoukhi.

Abdeslam ja Abrin on jo aiemmin tuomittu elinkautiseen vankeuteen Pariisin vuoden 2015 terrori-iskuista. Abdeslamn oli 130 ihmistä surmanneen Pariisin iskun ainoa hengissä selviytynyt tekijä.

Tuomituista Oussama Atar on jo oletettavasti kuollut Syyriassa.

Kaksi muuta syytettyä, tunisialainen ja ruandalainen, selvisivät ilman murhasyytteitä, mutta heidät tuomittiin terroristiseen toimintaan osallistumisesta.

Syytetyistä veljesten Smail ja Ibrahim Farisin kaikki syytteet hylättiin.

Lähteet: HS, Aamulehti, BBC

Brysselin terrori-isku 2016 Maahanmuutto Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Pariisin terrori-isku 2015 Rikos Rotu Terrorismi Turvapaikanhakija Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Daily Mail julkaisi 2022-10-07 uutisen ”EXCLUSIVE: Woman, 23, who survived 2016 Brussels airport ISIS bomb but could not live with the trauma is ’euthanised’ in Belgium”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-11291995/Woman-23-survived-2016-Brussels-airport-ISIS-bomb-euthanised-Belgium.html

  Belgian valtio siis oli valmis surmaamaan ja surmasi Brysselin terrori-iskun takia mielenterveytensä menettäneen naisen. Mutta Belgian valtio ei surmannut terrorismimurhiin syyllistyneitä.

 • Pasi

  Vastaa

  Katsotaan kuinka moni osuu… Nyt lähtee nimiveikkauksia ennen kuin luin uutisen: Ali, Mohammed, Ahmed, Hassa, Abdi, Ibrahim.

  • Pena

   Vastaa

   Sulla on maagisia kykyjä!!

   • yello

    Vastaa

    Aika hyvin osui; 36 eli Mohamed, Ali ja lisänumerona Ibrahim. Oikeissa vastauksessa olisi ollut myös kaksi(!) Osamaa ja oma henkilökohtainen suosikkini, Abdeslam.

    • Topi

     Vastaa

     Jos tapahtuu suomalainen terrori-isku, niin nimien veikkaaminen onkin paljon vaikeampaa. Ei, kun… eipäs olekaan: suomalaisterroristitkin ovat todennäköisesti Mohammed, Ali, Ahmed, Abdul, Yusuf ja Hassan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi