Lukijan kynästä: Uusi rajavartiolaki on susi

Vallanpitäjien kanta on selvä: mikään ei saa estää tai hidastaa käynnissä olevaa kansanvaihtoa.

Lukijan mielipide

Eduskunta on hyväksynyt uuden rajavartiolain, jonka katsotaan suojaavan Suomea Venäjän hybridivaikuttamiselta itärajalla. Eduskunnassa käydystä lain vilkkaasta käsittelystä oli poissa yli neljännes kansanedustajista.

Sekä kokoomus, perussuomalaiset että keskusta ovat hehkuttaneet uutta lakia omana ansionaan. Kaikkien näiden mielestä uusi rajavartiolaki merkitsee itärajan sulkemista, mikäli Venäjältä tulee suuria määriä turvapaikanhakijoita.

Näin ei kuitenkaan ole. Hyväksytyn rajavartiolain mukaan turvapaikanhaku voidaan tarvittaessa keskittää yhdelle rajanylityspaikalle. Kaikki turvapaikkaa hakevat siis pääsevät maahan, mutta vain yhden tietyn rajanylityspaikan kautta.

Laki kuitenkin joustaa ”haavoittuvassa asemassa olevien” turvapaikanhakijoiden kohdalla. He voivat hakea turvapaikkaa virallisen rajanylityspaikan ulkopuolelta. Käytännössä rajan ylittäjät pääsevät aina Suomeen hakemaan turvapaikkaa.

Hallitus ajaa edelleen väestönvaihtoa

Kannattaa myös huomioida, että laki antaa mahdollisuuden ”sulkea” raja. Mikään ei takaa tai edellytä, että kun Suomen rajoille tungetaan ”turvapaikkaa hakemaan”, laki otettaisiin käyttöön. Vallanpitäjien kanta on selvä: mikään ei saa estää tai hidastaa käynnissä olevaa kansanvaihtoa.

Mikäli Venäjä harjoittaisi Suomea vastaan ”välineellistä maahantuloa” eli kuljettaisi Suomen rajalle runsaita määriä henkilöitä hakemaan turvapaikkaa täältä, nämä epäilemättä kuljetettaisiin turvapaikka-anomuksia vastaanottavalle rajanylityspaikalle.

Uusi, eduskunnan hyväksymä rajavartiolaki ei estä paperittomien turvapaikanhakijoiden saapumista Suomeen, eikä edes vähennä sitä, vaan ainoastaan keskittää heidän Suomeen tulonsa yhdelle raja-asemalle.

Torstaina 7.7.2022 hyväksytty laki on siis susi. Sen tarkoitus on sumuttaa äänestäjiä uskomaan, että maahantuloa rajoitetaan ja sen sääntöjä kiristetään. Eduskuntavaalit on noin kymmenen kuukauden kuluttua ja kampanjointi on jo käynnissä.

Avoimet rajat Elintasopakolaiset Elintasopakolaisuus Kotimaa Laiton siirtolaisuus Lukijan mielipide Maahanmuutto Politiikka Rajavalvonta Turvapaikanhakija Väestönvaihto Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Jokainen kyttyrä joka maamme rajoille talsii, on vihervasemmiston mielestä ” haavoittuvassa asemassa olevia ”, joten rajat auki entiseen tapaan, onhan nyt per…e, ettei itse voida määritellä ketä vastaan otetaan, vai otetaanko lainkaan.

 • TT

  Vastaa

  Nykypolitiikalla ei mene enää kauan, kun rajakysymys kääntyy toisin päin. Onko Venäjä varautunut lännestä päin vyöryviin elintasopakolaisiin sitten, kun Suomesta on saatu vihermarxistien tavoittelema Pohjolan Sri Lanka?

 • otto suni

  Vastaa

  Uusi laki ei todellakaan estä rotumuukaisten kansainvaellusta Suomeen ja siitä voimme kaikki kiittää eduskunnassa meitä huojaamassa olevia puolueita! Lakien tulee olla tarkkarajaisia eli sellaisia joiden ymmärtäminen onnistuu tavalliselta kansalaiselta ilman monimutkaista juridiikkaa!

 • Puolueeton

  Vastaa

  Lain laadinta on pelkkää kannatusta luovaa politiikkaa persuille ja kokoomukselle. On melkoisen varmaa, ettei Venäjä ryhdy moiseen toimeen edes rahastamalla tulijoita, kuten Belarus teki. Se voi olla mahdollista, että Venäjältä pyrkii Suomeen nuoria miehiä jopa kymmeniä tuhansia.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Persut yrittävät ottaa tästä jotain kunniaa, he kusettavat äänestäjiään aivan kaikessa.
  Globalistinen Perussuomalaiset EIVÄT ole ratkaisua Suomea riivaaviin ongelmiin, jos joku edelleen kuvittelee tällaista, täytyy olla todella pihalla politiikan saralla.

 • Timppis

  Vastaa

  Pitäähän sitä jättää porsaanreikiä melkein jokaiseen lakiin niinettä sitä voi sitten poliitikot tulkita tarpeidensa mukaan joka pykäläänjos ei riitä niin uuttapykälää silmään ja lujaa menee.

 • Saatanan synagooga

  Vastaa

  Kannattaako ihmetellä tällaista kusetusta kun Marin, Saarikko, Sale ja monet muut maansa ja kansansa pettäjät noudattavat pilkuntarkasti käskyjä joita ovat WEF:stä ja Bilderbergistä saaneet? Eivät ne meillä töissä ole, vaan saatananpalvojilla!

  • Antti

   Vastaa

   Aivan täydellisesti saatanan synäkookasta on kotoisin suomen kaikki pylväs talon asukit, heidän todellinen työ on tuhota tämä maa, ei pienintäkään elettä puollustaa tämän maan hyvin vointia ja turvallisuutta

 • Ryhmysauva

  Vastaa

  ”Rajan sulku” oli kai perustuvinaan siihen, että se ainoa rajanylityspaikka/turvapaikanhakupiste olisi Helsinki-Vantaan lentoasema ja jos Venäjältä ei koneita Suomeen tule, niin käytännössä raja olisi silloin kiinni.

  Käytännössä en itsekään usko, että eduskunnan pelleteatteria lähennellyt keskustelu ja lakiesitys on muuta kuin silmänlumetta ja tosipaikassa rajat pysyisivät auki. Värvättäisiin vaan reservistä lisää sotilaita kantamaan matujen laukkuja.

 • Josku Jakanen

  Vastaa

  Haluaisin kovasti uskoa ettei tuo lakimuutos ole aivan susi. Sen verran kovaan ääneen vihreät ja vasemmisto olivat sitä vastaan ja koska lakimuutos vaati (oliko 23?) enemmistön, oli niiden pakko suostua tähän ratkaisuun, eli jos raja suljetaan niin turvapaikan haku keskitetään yhteen paikkaan, kuten Helsinki-Vantaa lentoasema mihin ei ihan niin helposti kuskata elintasoturviksia junalla tai autolla. Toinen ja toki parempi vaihtoehto olisi ollut rajan sulku ja turvapaikkojen haun keskeyttäminen mitä myös ehdotettiin. Näitä kahta vaihtoehtoa kun miettii, on helppo käsittää miksi vihervasemmisto lopulta suostui tuohon ensimmäiseen.

 • Miten lie

  Vastaa

  Onko se ”the one” rajanylityspaikka määrätty ennalta, vai voiko sitä vaihtaa vaikka vartin välein tyyliin nyt rajajooseppi kohta helsinki?

  • Jooseppi

   Vastaa

   Ei kai sitä sentään ihan noin tarkasti ole kirjattu lakiin, täytyy aina olla porsaanreikiä millä perusteella raja voidaan näennäisesti sulkea mutta samalla kuitenkin pitää käytännössä auki.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi