Lukijan kynästä: Suomen lukutaitoprosentti ja maahanmuutto

Partisaani julkaisee lukijan kirjoittaman artikkelin maahanmuuton Suomea rappeuttavasta vaikutuksesta.

Lukijan mielipide

Muinoin 1980-luvulla kehuttiin Suomen aikuisväestön lukutaitoprosentin olevan 100 prosenttia. Olihan sitä muutama poikkeus, lähinnä vanhuksia, jotka eivät olleet oppineet lukemaan tai käytön puutteessa unohtaneet sen, mutta lukutaito Suomen aikuisväestön osalta oli tilastoissa täydet sata prosenttia.

Viimeisen 30 vuoden kuluessa Suomeen on tullut satoja tuhansia ulkomaalaisia, joista moni ei osaa lukea millään kielellä ja eräät vain arabiaksi tai vastaavalla, mikä tekee heistä Suomessa lukutaidottomia.

Mietin, onko lukutaidottomien ulkomaalaisten tulo Suomeen laskenut Suomen aikuisväestön lukutaitoprosenttia esimerkiksi 97 prosenttiin tai 95 prosenttiin. Pidän mahdollisena, että lukutaidottomien ulkomaalaisten tulo on laskenut lukutaitoprosentin alle sadan prosentin.

1980-luvulla sadan prosentin lukutaitoa hehkutettiin mediassa toistuvasti, mutta enää siitä ei kirjoiteta. Aloin pohtia miksi.

Kysyin Suomen lukutaitoprosenttia Tilastokeskukselta. Selvisi, että sitä ei enää lasketa. Tilastokeskus vastasi näin: ”Tilastokeskuksella ei valitettavasti ole laadittu lukutaitoprosenttia. Suomi on kyllä osallistunut lukutaidon osalta Pisan tutkimuksiin.”

Eli ennen hehkutettua lukutaitoprosenttia ei enää lasketa ja viitataan epämääräisiin Pisa-pisteisiin, jotka eivät maallikolle aukene muuten kuin medialööppien kautta, joiden mukaan hyvin menee.

Mieleeni tulivat lukutaitoprosentin laskematta jättämisestä raiskaukset. Ennen raiskaustilastoihin merkittiin raiskaajan rotu, mutta kun ulkomaalaisia raiskaajia alkoi olla nolostuttavan paljon, asia ratkaistiin lopettamalla raiskaajien rodun tilastointi.

Sama pätenee lukutaitoprosenttiin. Lukutaidottomat ulkomaalaiset ovat laskeneet Suomen lukutaitoprosentin nolostuttavan alas ja koska asiaan ei haluta puuttua, tilastointi on lopetettu.

Nykyinen maahanmuutto rappeuttaa ja köyhdyttää Suomen, eikä rappiolle ole alarajaa.

Afrikkalaiset Arabit Kotimaa Koulumenestys Koulut Lukijan mielipide Lukutaito Maahanmuutto Politiikka Rotuerot Suomen kieli Tiede & luonto Tilastojen manipulointi Tilastokeskus Tilastot Tilastotiede Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Henkirikosten tekijöihin ja uhreihin tutkijat ottivat taustat huomioon myöskin erään kansallisen vähemmistön. Tulokset vahvistivat sen minkä kansa tietää missä puukko heilahtaa. Ja tietenkin tuloksista nousi narina.

 • Skandinavistan

  Vastaa

  Suomesta ollaan tekemässä paskastania. Kuten ruotsi. Tanskassa jotain pientä heräämistä.

 • Nestori Lundahl

  Vastaa

  Yltiöpäinen ja mitään kyseenalaistamaton suvaitsevuus ja poliittinen korrektius ovat saaneet aikaan vaikenemisen kulttuurin jossa tietyistä ongelmista tai asioista ei saa puhua.
  Tällainen järjetön hurskastelu tulee kyllä kostautumaan.

 • Että näin

  Vastaa

  Rappeutuminen on lähtenyt niin ylhäältä kuin alhaaltakin, korkeasti koulutetut eivät ole enää sitä tasoa jossa oltiin 80–90 luvuilla, johtuneeko siitä että oppilaitokset on muutettu toimintaperiaatteeltaan voittoa tavoitteleviksi ja ratkaiseva tekijä on opiskelijoiden määrä; samalla on jouduttu oppilasmateriaalista tinkimään laskemalla standardeja.
  Ja se kyllä näkyy kun vaikuttavissa ammateissakaan ei henkilö osaa kirjoittaa oikein saati että käy besservisseröimään lauserakenteesta käyttäen itse uussuomea, lainasanoja, slangia/murretta.

  Alempaa lähdettäessä on ennen normaaleja taitoja karsittu ja lukutaito kirjoittamisen ohella on ne joihin tämä on näkyvästi iskenyt. Enää ei nähtävästi aktiivisella tasolla ole puheopetusta (kaikenlainen lespaus ja ärrävikaisuus on huomattavasti yleistynyt) puhumattakaan siitä että kirjoitustaitoja ei juuri opeteta (atk), monella onkin todella ala-arvoinen kirjoitustaito kun ei osata edes tikkukirjaimia saati kaunokirjoitusta (jota ei varmaan ole opetettu enää aikoihin).
  Silti esikouluun on pukattava jo 4 vuotiaana, missä se lapsuus olikaan, syöttötuolista pulpettiin.
  Ihmetellään sitten kun peruskoulu ei monelle maistu.

  Kaikkea pahentaa juuri tämä vieraslajien oppimattomuus, heidän kun ei tarvitse osata juuri päivää/hei enempää sanoa, loput hoitaa tulkkipalvelu tai google. Heille ei ole tarvetta tällaisessa hyysäysyhteiskunnassa oppiakkaan mitään ja perseillä voi ihan luvan kanssa kun ei ummarra. Sekin on ihmeellistä että tällaisille veronmaksajien rahoilla kustannetaan ajokortit (joihin pitäisi jonkin verran osata maan kieltä ja käsittää mistä puhutaan) yms. ylellisyys, kantaväestöön kuuluvalle ei kustanneta edes toimeentulotuesta ajokortin uusimista, koska auto/ ajokortti ei ole välttämätön kuulema.

  Onhan tuota nähty jo hyvän aikaa, mikä motivaatio on vieraslajien lapsillakaan opiskella, mielummin tekevät kolttosiaan ja häiritsevät muiden koulunkäyntiä, kotona ei puhuta kuin sitä omaa ählämöintiä, tätähän ei ymmärrä kuin kulttuurimarxistit, muut käsittävät että jotain on pahasti pielessä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Suomessa viihdeteollisuuden monikulttuuriseksi mannekiiniksi nostettu pastori-Pike kertoi taannoin joutuneensa koulukiusauksen uhriksi. Tätä afrikkalaista ei suinkaan kiusattu hänen ruskeasta nahasta johtuen vaan siitä, että hän ei oppinut lukemaan!

  On epäselvää, että onko pastori-pike edelleen lukutaidoton.

 • juha.

  Vastaa

  Ruotsin tiellä ollaan!!!!

 • Iikka Kivinen

  Vastaa

  Taas pitäisi kerätä käräjäoikeuksista raiskauksia koskevat tuomiolauselmat ja selvittää näistä moniko tuomituista raiskaajista on Jusseja tai Yossufeja tai Mikkoja tai Mohammedeja.

  Näin selviäsi kuinka moni raiskaus on todella suomalaisten tekemä ja kuinka moni raiskaus olisi ollut estettävissä.

  Pahuus asuu muslimeissa ja neekereissä.

  • Eternity

   Vastaa

   Kyllä se on niin, että pahansuopaisuus elää partisaanilehdessä ja niissä jutuissa, joita siellä julkaistaan. Ollaan niin sananvapauden airueita, mutta kun joku ilmaisee eriävän mielipiteen, niin sitä ei julkaista. Aivan tarkoituksellista sensuuria, annetaan kuva muka yhtenäisestä kansallismielisestä liikkeestä. Onneksi on kyse vain marginaali-ilmiöstä, ei teillä ole mitään vaikutusta ja hyvä niin. Pyörivää vain siellä pienessä piirissä.

  • Mimi

   Vastaa

   Pahuus elää tässä lehdessä. Täynnä paskaa

 • Aivoharjoitteluja

  Vastaa

  Suomalaistekin ulkolukutaidosta voidaan olla montaa mieltä näinä päivinä. Ja siitä ymärtävätkö oppilaat miten koulussa opittua voidaan soveltaa käytäntöön omassa elämässä. Esimerkki:

  Juna ajaa ohitsesi nopeudella 70km/h. Junan mentyä hyppäät raiteille ja heität tennispallon junan takaseinään nopeudella 100km/h. Millä vauhdilla pallo pomppaa takaiseinästä takaisin?. Oletetaan että tilanne on optimaalinen.

  …toinen esimerkki…

  Miten mittaat renkaan paineen kun käytettävissäsi on ämpärillinen vettä, liitu, mittanauha ja henkilövaaka?

  …ja eikun mietiimään

 • anttiafa

  Vastaa

  SI-järjestelmäkin on monelle kirjoitustaitoiselle liian vaikea. Kun tarkoitetaan 70 km/h tai 100 km/h, niin silloin ei kirjoiteta 70km/h tai 100km/h.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi