Lukijan kynästä: Mielenilmaukset koronavapauden puolesta jatkuvat

Hallituksen viimeaikaiset uhkaukset rajoittaa ankarasti suomalaisten kokoontumisvapautta ovat alkaneet poikia kansalaisaktivismia eri puolilla Suomea – lukija kirjoittaa Partisaanille tunnelmista Oulun mielenosoituksessa.

Lukijan mielipide

Sunnuntaina 27.2.2021 Oulun Rotuaarilla osoitettiin mieltä valinnanvapauden puolesta koronarajoituksia vastaan. Tälläkin kertaa järjestäjinä oli joukko Me kansa- ja Vapauden puolesta ‑liikkeiden aktiiveja.

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi mielenosoittajia ja maskiin piiloutuneita ohikulkijoita oli aiempiin mielenilmauksiin verrattuna vähemmän. Mahdollisesti lähestyvä kesä sai oululaiset ottamaan kevätpäivän rauhallisesti hallituksen pelkopropagandasta huolimatta.

Paikalla valvonut poliisipartio, välittömästi tapahtumailmoituksessa kerrotun loppumisajan lyödessä kello 15, kehotti osallistujia poistumaan paikalta.

Mielenilmaukseen osallistuneet jakoivat sadoittain lentolehtisiä ohikulkeneille ja moni ohikulkija pysähtyi kysymään lisää sekä käymään rakentavaa keskustelua.

Mielenosoittajat jatkoivat iltaa saunassa ja suunnittelivat uusia tapahtumia. Maaliskuussa koronarajoitusten vastaisia tempauksia tulee useampia.

Hyvinvointi Koronavirus Kotimaa Lääketeollisuus Lukijan mielipide Mielenosoitus Oulu Politiikka Rokotteet Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Normaali kevätflunssa

  Vastaa

  Niinhän se on. Eihän meidän tarvitse pelätä mitään ja voimme elää niinkuin ennenkin, normaalisti. Kunhan vain päätämme itse elää niinkuin ennekin. Meidän ei tarvitse kuunnella ”suosituksia” tai ”vahvoja suosituksia” tai ”poikkeusoloja”. Vasta kun tulee lainvoimainen päätös, sitä tarvitsee noudattaa. Mutta jos se haittaa arkea, niin sitäkään ei ihan heti.

  Tietysti, jos pelottaa ja haluaa pysyä kotona, siihen on oikeus.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi