Yle palkannut kulttuurimarxistin juontamaan nuorisoradiota

Ylellä työskentelee lukuisia kulttuurimarxisteja, jotka eivät malta pitää omia näkemyksiään erossa julkisesta työstään.

Lukijan mielipide

Anni Huttunen juontaa YleX Etusivu -podcastia.

Yhä kasvava joukko suomalaisia osaa nykyään tunnistaa niin sanotun valtamedian välityksellä lukijoille, kuulijoille ja katsojille tyrkytettävän kulttuurimarxismin. Mikäli lainkaan seuraa mediaa tai sen tarjoamaa viihdettä, on näiltä ”edistyksellisiltä” arvoilta hankalaa – tai oikeastaan mahdotonta – välttyä. Samalla kun viihteeksi tarjoillaan esimerkiksi huumekauppiaiden elämänkertoja tai irtosuhteisiin ja pettämiseen kannustavia tosi-tv-sarjoja sekä muuta rappiokulttuuria, saadaan journalismitarjonnan puolella pestä aivojamme loputtoman monikulttuurisuuden ja homolobbauksen merkeissä. Ilmiö ei ole uusi, ja onneksi sen merkitys on vähenemässä muun muassa vapaaehtoisvoimin pyörivän kansalaisjournalismin ja sosiaalisen median ansiosta.

Kaupalliset mediat voisivat tietysti valita agendansa ja tuoda sen avoimesti julki. Tällä hetkellä ne kuitenkin esiintyvät neutraalina laatujournalismina samalla kun markkinoivat näkökulmia rivien välistä tai jopa suoraan. Selkeimmin tämä puolueellisuus tai rivien välistä tapahtuva lukijan manipulointi näkyy esimerkiksi päivittäisessä maahanmuuttouutisoinnissa ja haluttomuudessa tehdä tutkivaa journalismia ”poliittisesti epäkorrekteilla” aihealueilla. Kenties räikein esimerkki on muutaman vuoden takainen Tahdon-kampanja, jossa homopareille lobattiin avioliitto-oikeus vetoamalla riittävään ihmismäärään tasa-arvopuheille ja rummuttaen julkisuuteen asian tärkeyttä. Samalla homoille myönnettiin ikään kuin vaivihkaa adoptio-oikeus, mikä pidettiin suuremman vastustuksen vuoksi julkisuudessa taka-alalla. Käytännössä koko mediakenttä ja iso osa viihdemaailmasta oli kampanjassa mukana tuolloin.

Kaupallisen median lisäksi toimivan valtiorahoitteisen Yleisradion sen sijaan odottaisi olevan täysin puolueeton joka tapauksessa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Ylellä työskentelee lukuisia kulttuurimarxisteja, jotka eivät malta pitää omia näkemyksiään erossa julkisesta työstään. Yksi selkeä esimerkki on YleX-kanavalla alkuvuodesta 2020 lähtien toiminut radiojuontaja Anni Huttunen. Nuorisolle ja nuorille aikuisille suunnatun radiokanava YleX:n sisältö on ainakin arkipäivisin enimmäkseen poliittisesti neutraalia, mutta näkyvän poikkeuksen tekee Anni Huttusen juontama YleX Etusivu. Arkisin kello 12–14 pyörivä ohjelma keskittyy ajankohtaisiin uutisaiheisiin sloganilla ”parhaat puheenaiheet kuuluu sulle”, mutta käytännössä Huttunen käyttää säännöllisesti ohjelmaa kulttuurimarxilaisen arvomaailman iskostamiseen nuorisolle. Yle Areenan sivuilla olevan tiivistettyjen ja arkistoitujen lähetysten ja klippien otsikot puhuvat puolestaan: ”Maailma on rasistinen ja kaikilla meillä on vastuu antirasistisista teoista”, ”Suomalaisissa kodeissa aseet ovat liian helposti saatavilla”, ”Ovatko tiede ja moraali toisistaan erilliset?”, ”Muuttuuko käsityksemme siitä, millaisia ilmastopakolaiset ovat?” ja niin edelleen… Ohjelmassa toki käsitellään muutakin, mutta toistuva propaganda on silmiinpistävää, tai enemmänkin korviinpistävää. Arkistoon voi tutustua Yle Areenassa.

Yhteisillä verorahoilla palkattu Anni Huttunen on muun muassa liputtanut avoimesti Yhdysvaltain mustien BLM-mellakoiden puolesta useampaan kertaan kesän aikana, ylistänyt Tanskassa esitettävää lastenohjelmaa, jossa aikuiset esiintyvät alastomana lapsiyleisölle (21.9.) sekä levittänyt homolobbarien Pride-diskurssia (11.9.). Monikulttuurisuudesta, eli käytännössä arabien ja afrikkalaisten massamaahanmuutosta Eurooppaan Huttunen on niin innoissaan, että sai käännettyä Metsäaiheisen SUURI METSÄSPESSU ‑jakson (29.9.) maahanmuuttajien kotouttamiseen. Tarkoitus oli käsitellä Suomen luontoa ja metsää sekä luontoaktivismia, mutta kulttuurimarxistina juontaja käänsi aiheen maahanmuuttajien kotouttamiseen ”luontokotouttamisen avulla”. Suomalaisia kuuntelijoita kannustettiinkin hakeutumaan mukaan vapaaehtoistoimintaan, jossa niin sanottuja turvapaikanhakijoita viedään metsäretkille.

Tällainen mielipidevaikuttaminen on erityisen moitittavaa, kun se on suunnattu nimenomaan nuorille ja levityskanavana toimii jonkinlaisessa auktoriteetin asemassa oleva valtiollinen kanava, jonka rahoittamiseen kaikki suomalaiset on pakotettu osallistumaan. Onkin tärkeää, että medialukutaitoa ja ‑kritiikkiä saadaan lisättyä kansan sekä erityisesti nuorten keskuudessa. Tähän valistamiseen voi jokainen meistä osallistua.

Lukijan mielipiteet ovat Partisaanin lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita Partisaanin toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen julkaisun yleiseen sähköpostiin.

Anni Huttunen Black Lives Matter Homolobby Kotimaa Kulttuurimarxismi Lukijan mielipide Maahanmuutto Rappiokulttuuri Yhteiskunta Yle YleX

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tuttua menoa

  Vastaa

  Ääribolsevistista viher-femakko-matu-LGBT propagandaa tuputetaan joka tuutista. Nyt sitä on alettu tunkemaan jo lapsillekin joita aivopestään kalottilakki-sanoman uutislehdellä ja kommareiden Pasilan trollitehtaan lasten kanavilla ja erikoisohjelmissa.

 • Punavihernatsimafia

  Vastaa

  Kaiketi tajuatte miksi YLE aloitti ”lasten uutiset”?

 • 421 god bless

  Vastaa

  YLE verotus oikeus on poistettava välittömästi. Muuten mädätys tekee suuren vahingon meidän nuorisoomme

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  YLE on informaatiosyöpä. Se pitää leikata.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Millaisia ilmastopakolaiset ovat? Muslimiraiskaajia, kuten tähänkin asti (eivät ihan kaikki ole).

 • Zippo

  Vastaa

  ”Kulttuurimarxismi” on höyrypäisen jenkin keksimä termi, jolla ei ole mitään tekemistä KarlMarxin kanssa. Vai viitanneeko Marxin koomikkoveljeksiin?

 • Heikki

  Vastaa

  Kuuntelimpa kerran tätä etusivu ohjelmaa, jossa Anni,silloisen juontajakollegansa, nykyisen pomonsa, Jussi Latvalan kanssa löivät Päivi Räsästä oikeen kunnolla ja vertasivat Räsäsen raamatunoppien noudattamista minkä tahansa vanhan kirjasepustuksen, kuten Hitlerin Taisteluni kirjan oppien noudattamiseen.
  Oikeesti meinasi katketa verisuoni päästä.

 • Arska

  Vastaa

  Jaan osan näkemyksistä, mutta minua eniten mietityttää tässä uudessa sosiokulttuurillisessa jakolinjassa seuraavanlainen kysymys jonks haluaisin osoittaa kirjoittajalle: kumpi sinua todellisuudessa eniten raivostuttaa, äärimmilleen viety moderni sosiaaliliberalismi jolla moni mediapersoona ratsastaa, vai marxismi, joka on pikemmin klassisessa ja historiallisessa kontekstissa vain äärimmäinen työnväenliikkeen muoto? Välillä tuntuu siltä, että toista käytetään täydentävän negatiivisen leiman lisäämisenä, mutta liberalismi ja marxismi ovat pohjimmiltaan äärimmäisen kaukana toisistaan. Lisäksi nykyiselläänkin sosiaaliliberalismia julistava mediaeliitti on talousaatteeltaan hyvinkin oikealla, siinäkin mielestäni ontuu monesti käsite ”vihervasemmisto”. Äärimmilleen vietyä sosiaaliliberalismia ei välttämättä kannateta talouspoliittisesti vasemmalle kallellaan olevan työväen keskuudessakaan sen koommin. Siksi koko vasemmiston nälviminen pitää tätä ”sosiaalikonservatiivista” osaa kansasta todella hajallaan ja kyvyttömänä yhdistää voimiaan ja haastaa vallallaan olevan eliitin maailmankuvaa. Toki jos niputtaminen johtuu puhtaasti siitä, että kirjoittaja etupäässä kokee syvää vihaa ”duunareita” kohtaan tai häntä etoo alemmat sosiaaliluokat, lienee turhaa käydä koko diskurssia.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi