Goldman Sachs edisti yhteistyöhanketta Venäjän juutalaisoligarkkien kanssa pakotteista huolimatta

Finanssielitistit eivät ole tahtoneet osallistua Venäjään kohdistuviin talouspakotteisiin; myös Israel on kieltäytynyt liittymästä pakoterintamaan.

Sionismi

German Khan, Mikhail Fridman ja Petr Aven.

Maailman poliittisesti vaikutusvaltaisimpiin pankkeihin lukeutuva juutalainen Goldman Sachs jatkoi yhteistyötä Putinin lähipiiriin kuuluvien juutalaisoligarkkien kanssa useita viikkoja Ukrainan sodan sytyttyäkin. Talouspakotteiden kiristyessä Goldman on kuitenkin nyt ilmoittanut joutuvansa laittamaan yhteistyön jäihin.

Goldmanin yhteistyökumppanina toimi Pamplona Capital Management ‑niminen pääomasijoitusyhtiö, joka on nykyään yksi toimialan suurimmista firmoista maailmanlaajuisesti. Pamplonan perustaja on Venäjällä syntynyt ja sittemmin Britanniaan muuttanut juutalainen miljardööri Alexander Knaster.

Pamplona joutui pakotetaistelun osapuoleksi, koska ainakin 80 prosenttia sen rahoituksesta on peräisin Putinin lähipiiriin kuuluvalta juutalaiselta oligarkkikolmikolta – Petr Avenilta, Mikhail Fridmanilta ja German Kahnilta.

Kuten olemme aiemmin uutisoineet, rikolliskolmikko lukeutuu länsimaisten juutalaisjärjestöjen tärkeimpiin rahoittajiin. Juutalaisjoukko keräsi mittavan omaisuuden 2013, kun nämä myivät öljy-yhtiö TNK-BP:n Venäjän veronmaksajille kovalla voitolla.

Piiri pieni pyörii

Venäjän juutalaisoligarkit rahoittivat Pamplonaa LetterOne-nimisen sijoitusyhtiönsä kautta. Pamplona puolestaan teki yhteistyötä Goldman Sachsin kanssa. Goldman on ollut vuosikymmenten ajan Amerikan tärkeimpiä vaalirahoittajia, joten se pitää Yhdysvaltojen johtavia poliitikkoja rautaisessa kontrollissa. Lisäksi useilla Amerikan valtiovarainministereillä ja muilla talouspoliittisilla vaikuttajilla on Goldman-tausta.

Koska Goldmanilla on vahvat siteet Yhdysvaltojen hallintoon, monet ovat hämmästelleet, miksi pankki jatkoi yhteistyötä Putinin lähipiirin kanssa sodan sytyttyä. Juuri Yhdysvaltojen hallitus on vaatinut kiivaimmin kaikkia maita ja yrityksiä asettamaan Venäjän taloussaartoon. Kuten olemme uutisoineet, länsimaissa asuvat finanssielitistit eivät kuitenkaan ole tahtoneet osallistua Venäjään kohdistuviin talouspakotteisiin. Myös Israel on kieltäytynyt liittymästä pakoterintamaan.

Goldmanin ja Pamplonan yhteistyö jouduttiin jäädyttämään vasta useita viikkoja sodan syttymisen jälkeen, kun taloussaartoa oli kiristetty niin paljon, etteivät pankin lakimiehet löytäneet enää uusia porsaanreikiä, joiden avulla pakotteita voitaisiin kiertää. On silti todennäköistä, että yhteistyö jatkuu julkisuudelta piilossa edelleen bulvaanien kautta.

Pamplonan perustaja Knaster on toiminut Venäjän suurimman liikepankin, Alfa-Bankin johtajana maan 1998 finanssikriisin jälkimainingeissa. Hänellä on hyvät suhteet Goldmaniin juutalaisen liikekumppaninsa Edward Eislerin kautta. Goldman-uransa jälkeen Eisler on työskennellyt muun muassa Firdmanin, Kahnin ja Avenin LetterOnen hallituksessa. Juutalaisten finanssipiirit ovat pienet, mutta globaalit ja vaikutusvaltaiset.

Lue myös:

Suuri joukko juutalaisoligarkkeja siirtynyt Israeliin, joka ei osallistu Venäjä-pakotteisiin

Länsimaiset pankit haluttomia katkaisemaan rahoitustaan Putinin juutalaisoligarkille

Lähde: Financial Times

Alexander Knaster Britannia Edward Eisler German Khan Goldman Sachs Juutalainen etuoikeus Juutalainen lobby Juutalainen rikollisuus Juutalaisjärjestöt Juutalaisomisteiset pankit Korruptio Lobbaus Mikhail Fridman Oligarkia Pankit Pankkiirit Petr Aven Politiikka Sionismi Sota Talous Talouspakotteet Ukraina Ulkomaat Venäjä Venäjän juutalaisyhteisö Vladimir Putin Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vanha kikka

  Vastaa

  Niinhän ne teki sen ilkeän mustan apinan (Obama) pakotteidenkin kanssa. Kun suomaaliset vetäytyi markkinoilta niin amerikkalaiset ja britit tunki markkinoille heti. Ja nyt suomalaisille yrityksille ei ole enää tilaa sielä.

  Vanha diesel-perhyrityskin meni konkurssiin sen vuoksi. Ja nyt Ranskasta myydään ne dieselmoottorit ja varaosat jotka aiemmin lihottivat verotuloissa Suomen valtion kassaa.

 • Grammar Nazi

  Vastaa

  Firdman on ilmeisesti typo. Fridman se on.

 • Paloniemi, Esa

  Vastaa

  Bisnes on bisnes ja erityisen tuottavaa on sotabisnes.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Sionistinen standardi.

  Nykyinen sota Ukrainassa on klassinen sionistioperaatio. Varjoissa lymyilevät sionistidemonit ja kun tuho on totaalinen, Sionistidemonit astuvat mutaa ja kurjuutta varoen varovasti nappakengillään ”Build Back Better” (Pääpirun eli Klaus Schwabin sanoin) ostamassa kaiken ilmaiseksi ja meille jää tulevaisuus, jossa me olemme ”onnellisia ja emme omista mitään”.

  Molempien osapuolien pitäisi kääntää pyssynsä oman maansa maanpettureiden suuntaan ja etenkin varmistaa se, että nämä verenimijäoligarkit ja heidän perskärpäsensä kertakaikkiaan pysyvät poissa molemmista maista. Vain siitä tässä on kysymys. Sionisti rakastaa sitä, että valkoiset kansat tuhoavat toisensa. Se on sionismin Primus Operandi. Mossad: ”War by Deception”. Sotaa petoksella. Tämä on Israelin motto. 

  Painakaa se tarkkaan mieleenne. He sanovat sen ihan itse: Sotaa petoksella!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi