Venäläinen koraaninpolttaja pahoinpideltiin Tšetšeniassa

Venäläinen koraaninpolttaja Maxim Shevchenko pahoinpideltiin Tšetšeniassa 2. lokakuuta 2023. Pahoinpitelyn teki Ramzan Kadyrovin poika, Ramzan Kadyrov Jr.

Ulkomaat

Shevchenko oli polttanut koraanin julkisesti Tšetšeniassa vuonna 2022. Hänet tuomittiin tästä teosta 10 vuoden vankeuteen, mutta hänet vapautettiin myöhemmin. Venäjä, jota jotkut puupäät kutsuvat ”konservatiiviseksi”, ”kristityksi” ja jopa ”fasistiseksi” (kehuvalla tavalla), siirsi Schevenkon Venäjältä Tšetšeniaan, vaikka viranomaiset olivat varmasti tietoisia sitä seuraavista tapahtumista.

Pahoinpitelyn tapahtumien kulku on epäselvä. Kadyrov Jr. julkaisi kuitenkin videon, jossa hän hakkaa Shevchenkoa. Videolla Kadyrov Jr. sanoo, että hän haluaa antaa Shevchenkolle opetuksen siitä, mitä tapahtuu, jos hän pilkkaa islamia.

Shevchenko on kertonut, että hän on saanut vakavia vammoja pahoinpitelyn seurauksena. Hän on muun muassa menettänyt hampaitaan ja kärsii pään ja selän vammoista.

Pahoinpitely on herättänyt laajaa kritiikkiä ulkomailla. Amnesty International on vaatinut, että Kadyrov Jr.:lle asetetaan syytteet pahoinpitelystä.

Lähde: Aftonbladet

Koraani Rikos Ulkomaat Venäjä

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Rikos ja rikesakko

  Vastaa

  Elämässähän saa tehdä ihan mitä haluaa, mutta siihen kuuluu vastuu. Ja vastuun joutuu aina kantamaan.

  En minäkää lähtisi polttamaan koraania Tsetseeniaan ja sieltä pakenisi Venäjälle, maahan jolla on kiinteät ja ystävälliset välit tsetseenian kanssa.

  Ihmiset eivät tiedä että kun Venäjä auttoi Tsetsenian sisällissodassa ”oikeita/alkuperäsiä” tseteenejä saamaan kotimaansa takaisin itselleen, he maksoivat sitä velkaa takaisin Ukrainen sisällissodassa. Ja ovat ylimmät ystävät ja riippuvaisia toisistaan.

  • Observer

   Vastaa

   Eipä mennyt Shevchenko vapaaehtoisesti Tšetšeniaan. Ja ne oikeat/alkuperäiset halusivat nimenomaan maansa takaisin itselleen, mutta venäjä tukahdutti haaveet raakaa väkivaltaa käyttäen. Nykyjohto Tšetšeniassa on nepotismigangstalauma, täydellisiä ryssän hanurinnuolijoita.

   • Rikos ja rikesakko

    Vastaa

    Hassu juttu… Kaverini jotka ovat ukrainalainen, venäläinen ja tsetseeni (ja vielä kavereita keskenään) kertoivat juuri päinvastaisen tarinan yksimielisesti.

    Ihan niinkuin vuoden 2013 -> tapahtumista kertovat eri tavalla kuin mitä läntinen media on antanut meidän ymmärtää. Ja näkevät eri maisen sotilaalliset manööverit ja niiden aiheuttamat toimepiteet yksimielisesti. Eikä heillä ole riitaa eri maiden kansalaisina tai tosiasioista. 

    Matkustelu avartaa ja antaa tietoa.

    Mutta ei nyt vielä lähdetä mukaan kolmanteen maailmansotaan, vaikka suurin osa suomalaisista on jo saatu sota-psykoosiin.

  • Hande

   Vastaa

   sinähän puhut sananvastuusta, kuin paraskin suvakki.

 • Louis Don Esto

  Vastaa

  Hyvä

 • TT

  Vastaa

  Itse näen asetelman niin, että muslimien ja kristittyjen tulisi tehdä yhteistyötä sionismin torjumiseksi. Koraanien poltoista ei ole tässä mitään hyötyä. On myös muistettava, etteivät kaikki juutalaisetkaan ole sionisteja.

 • Vapaus kaikista arvokkain

  Vastaa

  Jos ei kestä jonkun kirjan polttamista, aivan sama mikä kirja, kannattaa hakeutua hoitoon. Kun jonkun usko on noin hataralla pohjalla, että täytyy terrorisoida väkivaltaisesti sen kirjan puolesta, silloin se kannattaa hylätä koko tekele.

  Sananvapaus on planeetan arvokkain asia. Monella kestää vielä tuhansia vuosia tajuta tämä.

 • suvakki 964

  Vastaa

  ”Venäjä, jota jotkut puupäät kutsuvat ”konservatiiviseksi”, ”kristityksi” ja jopa ”fasistiseksi” (kehuvalla tavalla), siirsi Schevenkon Venäjältä Tšetšeniaan, vaikka viranomaiset olivat varmasti tietoisia sitä seuraavista tapahtumista.”

  No tämähän on syy, miksi he myös Ukrainaan menivät. Venäjän politiikka voi ulospäin näyttäytyä joillekin ehkä ”konservatiivisena”, mutta se on oikeasti antifasistista. Jo yli sadan vuoden takaa. Venäläinen antifasismi, ”bolsevismi”, on myös ihan ainutlaatuista maailmassa (historiassa), joten siksi se on ehkä ollut hieman hankala kategorisoida.

  Jos Venäjä hyökkää tänne, niin kaikki kansallismieliset osaavat varmasti varautua, että ovat ensimmäisen tason targetteja, ja itselläni on tietoa, että Kremlillä on listat ”natseista” ja länsimaisen elämäntavan kannattajista, joihin myös mm sateenkaari-ihmiset kuuluvat. Venäjällä kaikki länsimainen, natsismi ja postmodernistit, on samassa tappolistassa.

 • Nimetön

  Vastaa

  hän ei ole .Maksim Shevcenko. vai hänen nimi on Nikita Zhuravel, ja kadirovin pojan nimi on Adam Kadirov, ei Ramzan

 • Nimetön

  Vastaa

  Alkuperäinen video: https://v1.ru/text/world/2023/09/26/72748091/
  Nikita Zhuravel poltti koraanin ja sai siitä ”ukrainalaiselta” SBU:lta 10 000 ruplaa (l. n. 100 jewroa). Se oli kyllä tyhmä teko sotaa käyvässä maassa, jossa yhteensä tähän mennessä n. 26 000 tsetseenia osallistuivat taisteluihin VF:n puolella ja parastaikaa n. 7 000 tsetseenitaistelijaa on edelleen rintamalla. Pidätetyn pahoinpitely oli kyllä lainvastainen teko, mutta pitäisi sen ymmärtää, että tosielämässä keskellä sotaa valtion syyttäjälaitos ei lähde rikkomaan suhteita tsetseenien kanssa sen takia, että jonkun tyhmän idiootin oikeudet oli törkeästi rikottu.

 • Nimetön

  Vastaa

  jos tsetsenit lyövät venäläistä , heti suomen media ulvoo tästä, mutta jos lyö azeria, kaikki ovat hiljaa, miksi sellaista???? kysyn vain

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi