Hallituksen itärajan osittainen sulkeminen hurskastelevaa populismia

Hallitustamme johtaa pääministeri, joka ulkoministerinä 2015 salli yli 35 000 paperittoman joutomiehen tulla länsirajojen kautta Suomeen.

Väestönvaihto

Hallitukselta tuli tänään jo jonkin aikaa odoteltu päätös itärajan osittaisesta sulkemisesta. Asiaa käydään läpi Yle Uutisten verkkosivun jutussa Hallitus päätti torstaina sulkea itärajan rajanylityspaikkoja – Yle seuraa rajatilannetta. Päätös on kieltämättä oikea joskin auttamattoman puutteellinen, sillä se jättää ”kansainvälisten turvapaikkasopimusten vuoksi” rajanylityspaikkoja auki Pohjois-Suomessa. Sama takaovi jätetiin auki elintasopakolaisille myös koronan kansainvälisten rajasulkujen aikana. Tästä porsaanreiästä ei voi syyttää muuta kuin Suomen ehdottoman sokeaa sitoutumista läntisiin ”ihmisoikeuksiin” ja Geneven aikaansa eläneeseen pakolaissopimukseen.

Nyt tehty osittainen rajasulkupäätös näyttää tarkemmassa tarkastelussa silkalta hurskastelulta ja tekopyhyydeltä. Päätöksellä halutaan selvästi viestiä kansalaisille, kuinka jämäkästi Suomi toimii rajakriisissä, jossa tulijoita on alle sata kuukaudessa. Vai toimiiko? Miksei sama tiukkuus ole näkynyt länsirajoilla, jota kautta maahamme on valunut viime vuosikymmenninä yli puoli miljoonaa tulijaa? Länsirajoilta tulee nytkin 800‑1500 maahantunkeutujaa kuukausittain, monet ilman papereita. Tästä ei otsikoita revitä, koska kyse on suvereeniteetistaan luopuneen valtion normaalista rajapolitiikasta Schengen-Euroopassa. 

Suomalaisten kuten muidenkin länsieurooppalaisten muisti on lyhyt ja yksipuolinen mitä tulee laittomiin siirtolaisiin. Hallitustamme johtaa pääministeri, joka ulkoministerinä 2015 salli yli 35 000 paperittoman joutomiehen tulla länsirajojen kautta Suomeen. Tuolloisessa hallituksessa istui myös puolue, joka toimii tänään vuoden 2105 maanpetoksen tehneen ulkoministerin alaisuudessa. Jos laitonta maahanmuuttoa vastustava puolue olisi toiminut suoraselkäisesti, se ei olisi edes lähtenyt mukaan hallitukseen, jota johtaa mies, jonka oikea paikka olisi valtakunnaoikeuden syytetyn penkki. 

Venäjän vaikuttamisyritykset itärajalla ovat tietenkin vastaus Suomen sitoutumiseen Amerikan vaatimaan taloudelliseen pakotepolitiikkaan, vaikka sen haitat ovat maallemme mittavat. Samalla Suomi on myös monella tavalla hankaloittanut venäläisten maahantuloa ja maassaoleskelua, mutta näitäkään päätöksiä ei ole tehty itsenäisesti, vaan uuden läntisen Isoveljen miellyttämiseksi sen käymässä sijaissodassa. 

On myös ilmeisen selvää, ettei Venäjän troijalaista itärajan politiikkaa olisi ilman Suomen Nato-jäsenyyttä. Itäisten raja-asemien osittainen sulkeminen tehtiin varmasti hallituksen itsenäiseen harkintaan perustuen, mutta silti ei voi olla välttymättä ajatukselta, kuinka itsenäistä maamme ulkopolitiikkaa enää ylipäätään on. Esimerkiksi Israelin suorittamaan Gazan kansanmurhaan Suomi ei suhtaudu enää itsenäisenä kansallisena yksikkönä, vaan se kysyy lupaa julkilausumiin länneltä kuten Alexander Stubb tunnustaa Helsingin Sanomien jutussa. Stubbin suhde Venäjään on myös epäitsenäinen, suorastaan Yhdysvaltoja mateleva:

”Keskusteluyhteys Venäjän presidenttiin riippuu siitä, mitä meidän läntiset liittolaisemme toivovat… tämä on sellainen kysymys, jossa ei voida missään nimessä sooloilla.” 

”Ja jos suhteita (Venäjään) ylipäänsä olisi, niiden pitäisi perustua liittolaisilta saatavaan valtuutukseen.” 

”Suomen eli tasavallan presidentin suhteet Venäjään määrittyy myös pitkälti sitä kautta, mitä meidän läntiset liittolaiset haluavat tehdä.” 

”Tasavallan presidentti Suomessa on jatkossa lännen presidentti ja Nato-presidentti, ei perinteinen Venäjä-presidentti, kuten joskus aiemmin.”

Koska itsenäisen kansallisvaltion kriteereistään luopuneen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka näyttää jo hyväuskoisen demarieläkeläisenkin silmissä pelkästään Atlanttisen liittokunnan ohjaamalta, yrittää hallitus tällä viimeisimmällä teatteriesityksellään viestiä muuta. Kansalle kerrotaan ylpeästi kuinka jämäkästi Suomi päättää omasta rajapolitiikastaan. Tuon jämäkkyyden ovat totisesti saaneet tuntea monet suomalaiset joutuessaan lännestä saapuvien ”humanitääristen pakolaisten” ryöstämiksi ja raiskaamiksi.”

 ”Eri asia!”

Lähde: Yle Watch

Alexander Stubb Gaza Kotimaa Nato Politiikka Rajavalvonta Rotu Sionismi Turvapaikanhakija Ulkomaat Väestönvaihto Venäjä

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pekka

  Vastaa

  Kaksinaismoralismia leikkiä tiukkaa kun samaan aikaan länsirajalta tunkee todella n.2000 mukavaa pakoloista kuukaudessa. Stubb on kaikkein huonoin valinta huonoista ehdokkaista, hän ei ole rodullisesti suomalainen, eräitten tietojen mukaan epäillään kasaariksi!

 • mörkö

  Vastaa

  Orpo oli 2015 sisä- eikä ulkokanisteri.
  Mikään Geneven tai muukaan sopimus ei velvoita millekään maalle turvapaikkahakemuksen vastaanottoa. Toisen oikeus ei ole toisen velvollisuus.

 • Kovilla ja kohti

  Vastaa

  En tiedä kuka jutun kirjoitti mutta NYT ollaan asian ytimessä. Kovat faktat ja selkeät väittämät, joita ei voi kiistää. Tältä tasolta kun lähdetään niin saadaan valtaapitävät taatusti takajaloilleen. Tällaiset tekstit herättelevät kansaa ja aiheuttavat säröjä ”leipää ja sirkushuveja” psykoosiin.

  Kiitos tästä.

 • TT

  Vastaa

  Suomen vasallisuhde USA:han ja tämän kätyreihin ei ole mikään liittolaisuussuhde, vaan alistussuhde. Suomalaiset on kuitenkin aivopesty pitämään tällaista suhdetta normaalina. Mikään määrä alamaisuutta USA:lle (joko suoraan tai EU:n välityksellä) ei ole suomalaisille tarpeeksi. Kaikki epäilykset tämän ”liittolaisuuden” järkevyydestä pyyhitään pois Venäjä-pelottelulla. Itsenäisyyttä kaipaaville toivotetaan muuttomatkaa Venäjälle. Muilta osin kaikki ulkopoliittinen keskustelu on lopetettu ja turhaa se olisikin, koska olemme peruuttamattomasti USA:n alusmaa ja USA on puolestaan Israelin alusmaa.

  Onko tämä vallitseva aika todellakin paras mahdollinen liittoutua USA:n kanssa, josta on tullut raivoava hirviö, maapallon häirikkö ja joka on menettänyt kaiken kykynsä normaaliin kansainväliseen diplomatiaan? USA ei koskaan neuvottele, vaan uhkailee, horjuttaa hallintoja, propagoi mediassa, asettaa murhaavia taloudellisia sanktioita ja viimein iskee sotilaallisesti. Vuoden 2015 pakolaisaaltokin oli seurausta USA:n ja Israelin harjoittamasta horjutuspolitiikasta Lähi-Idässä ja erityisesti Syyriassa, jonka presidentin kaatamista silloin yritettiin USA:n varustamien sijaissotajoukkojen avulla.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hyvä teksti, Orpo tosiaan toimi sisäministerinä 2015 tienoilla, niin kuin edellinen kommentoija jo korjasikin, siitä oli aikanaan hyviä meemejäkin tehty, niissä meemeissä tuotiin suoraan esille Orpon suoranainen tyhmyys, sillä sitä se äijä on.

  Suomi ei ole millään mittarilla katsottuna enää itsenäinen kansallisvaltio, vaan alistettu ylikansallisten toimijoiden alaisuuteen ja tämä kaikki on tapahtunut systemaattisen kieroilun ja kansalle valehtelun seurauksena pala kerrallaan.

  A. Stubbin pääsy presidentiksi olisi todella kamalaa, hän on pahimpia kokoomusglobalisteja, joka ei edes miellä itseään suomalaiseksi, kirjoittaa tosissaan siitä kuinka ”monikulttuurisuus on rikkaus” ja ”Itäkeskus on hieno paikka”.
  Mikä tätä kansaa vaivaa, että edes lähihistoriasta ei muisteta mitään?
  Poliittinen muisti on lyhyt tai jopa olematon.

  • Lääkettä vaivaan ei ole löytynyt

   Vastaa

   Mielialalääkitys vaivaa.

 • Arvi

  Vastaa

  Stubb on virnuileva kuolema.

 • Tri. Sykerö

  Vastaa

  Kuten näemme, työvoima pulaan on tekijöitä tulossa jonoksi asti. Ei tästä asiasta kysytä sitä mitä suomalainen haluaa, vaan sitä mitä markkinat haluavat. Jos olisimme itsenäinen kansa voisimme rajat sulkea välittömästi, mutta emme ole olleet itsenäisiä pitkään aikaan. Markkinat (herran valtakunta) määrittävät mikä on oikein ja mikä väärin, olemme antaneet vallan itse perkeleelle. Näin toimivat sukupuuttoon kuolevat kansat. On aika herätä

  • Kettu kun ketuttaa

   Vastaa

   Kaikki valtiot on jo alistettu petrodollarille ja kasvavaan velkaan pankkiireille.

 • Juha

  Vastaa

  Mutta meillä espoossa on tilaa ja Westendissä tyhjiä asuntoja stubbin naapurissa. Nyt kun espoossa on 22 %a väestöstä mamuja ja kokoomuksen kannatus 35 %a niin saman verran mamuja sinne lisää niin prosentit täsmää.

 • pöh

  Vastaa

  Sehän on suorastaan nöyryyttävää Suomelle, että joudutaan sulkemaan rajoja kun emme voi estää laittomasti maahan tulevia tulemasta Suomeen.
  Mikä ihmeen itsenäinen valtio Suomi muka on, kun ei voi ”kansainvälisten lakien” takia estää ihmisiä tulemasta maahan ilman mitään papereita?
  Nehän voi olla mitä tahansa terroristeja tai rikollisia, mutta minimissään ne on turvapaikka huijareita jotka valtio päästää elämään suomalaisten kustannuksella.

  • Kyllä lakeja ja sääntöjä riittää

   Vastaa

   Kansainväliset lait ja sopimukset ja vielä Niinistön ”sääntöpohjainrn maailmanjärjestys, joka on äärimmäisen epämääräinen käsite, joka tarkoittaa, että eliitti tekee mitä tahansa, mutta kansat maksavat verellään.

 • Vanhat tavat

  Vastaa

  Siellä on suomalaisista kilvista tunnistetut autot tuoneet muuttajia maahamme koko loppuvuoden, ja mediassa meillä kerrotaan takana olevan Putte ja kumppanit… Fals flag muiden joukossa… Silmät kun näkevät ulkomaillakin..

 • GLGL

  Vastaa

  Kuten ”kaikkien” vihaama Janus kirjoitti: Suomen ei tarvitse päästää paperitonta maahan. Riittää, että käännyttää rajalla. Rajaa ei tarvitse sulkea. Tarvitsee vain noudattaa Suomen perustuslakia. Miksi se on niin vaikeaa? Hallitusko taas kusettaa kansaa? En halua uskoa siihen. PS ja KoK vallan kahvassa. Pitäisi pystyä miehekkäämpään valtiojohtoon.

  mtv3 otsikoi tänään älyllisesti ponnistaen:
  ”Kaksi turvapaikanhakijaa onnistui ohittamaan raja-aseman esteet – rajan toiselle puolelle leiriydytty: ”He ovat Venäjän vastuulla””

  No shit mtv3? Venäjän puolella on nyt leiriydytty! Kauhea juttu! Lue uudestaan: Leiriydytty! Tottakai ne ovat Venäjän vastuulla, koska ovat siellä… mtv3:n plösöt toimittajat: Ettekö oikeasti pysty parempaan? Ammatillinen osaamisvaje? Voi Jeesus.… Eikö edes hävetä?

 • Ransu

  Vastaa

  Lehdessä kuva rajaesteistä, joiden läpi oli neljä tunkeutunut.
  Kuvassa oli varoituskartioita sekä festari aitaa. Niillä on Suomen raja suljettu…

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Suurella suulla huudetaan ettei venäläisille saa antaa mitään, koskaan, yhtään, missään periksi! Nyt kun he ”auttavat” laittomasti maahamme tunkeutuvia vihollisia kohti päämääräänsä, niin mitä tekee tämä periksiantamaton, suoraselkäinen, sanansa mittainen, jämpti väki? Antaa periksi, avaa jo tiukasti suljetun rajansa, pyytää varusmiehiä kantamaan selkäreppuja ja taluttamaan polkupyöriä, tilaa linja-autoja kuljettamaan rikollisia turvaan, antaa lausuntoja majoituksen riittävyydestä ja alkaa jälleen puhua myönteiseen sävyyn maahanmuuttajista ja työvoiman huutavasta pulasta. Mitä luulette venäläisten ajattelevan tästä?

 • Jarmo

  Vastaa

  Suomi on siis ”ratkaissut” kaakon ylityspaikkojen ongelman tekemällä lisäaitoja ja raahaamalla paikalle betonimöhkäleitä? (Tuo olisi pitänyt keksiä jo 10 vuotta sitten.) Sinne on tehty jonkinlainen temppurata, jota ”turvapaikanhakijat” eivät niin vain pysty läpäisemään. Suorastaan nerokasta. Eihän se täysin pitävä ole ja ”pakolaisia” tulee läpi rajojen vaikka sitten hieman ylempää. Jokaiselle on kuitenkin turvapaikka annettava, kunhan heillä on vain oikeat perusteet hakemukselleen. Taatusti tietävät mitä viranomaisille pitää sanoa, sillä afrikkalaiset (ja aasialaisetkin) sen tietävät. Ja jos temppuradan (piikkiaidat, betoniseinät, autonrenkaat) läpäisee, saa maaliin pääsevä Kela Goldin palkinnokseen.

  Halla-aho on huolestunut, sillä hän ei pysty varmuudella sanomaan tuleeko sieltä myös venäläisiä sotilaita ja Venäjän palkkaamia sabotöörejä. Jos tummempihipiäisiä käytetään Suomessa infrastruktuurin tai energiahuollon vandilisointiin, niin siitä saadaan kyllä sellaiset rasismikeskustelut sitten aikaan, ettei paremmasta väliä. Olkiluoto kolmonen tosin ei toimi muutenkaan, joten sinne ei tarvitse Putinin miesten iskeä.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Ei Venäjä mikään Suomen ystävä ole. Suomen vastaisia toimia on suunniteltu jo vuosia, jo kauan ennen NATO-jäsenyyden hakemista.

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Yle: ”Valtioneuvoston mukaan päätöksellä varmistetaan se, ettei Suomessa oleskele vapaasti henkilöitä, jotka eivät täytä maahantulon edellytyksiä, mutta joita viranomaiset eivät ole vielä tunnistaneet ja rekisteröineet.”

  Niitä pidetään järjestelykeskuksissa hetki ja sitten lähetetään täysin varustettuina Helsinkiin ja muihin etelän kaupunkeihin. Jokainen tulija jää Suomeen, sillä he tietävät mitä virkailijoille kuuluu sanoa. Näillä on jo tuttuja Suomessa ja heillä on laajat verkostot. SuPon kannattaisi myös mennä näiden keskusteluryhmiin ja nettisivuille katsomaan, mitä siellä juonitaan. Vai onko kiire jahdata valkokaapuisia suomalaisia? Ehkä jossakin torilla joku huusi ”neekeri!” tai kenties viskasi paukkupapatin synagogan portaille? Totuus on, ettei asiattomasti maassa olevia ole. Suvakit ovat siinä aivan oikeassa: ”laittomia ihmisiä” ei ole ja jokainen taikasanan (”asylum”) sanovat otetaan sisään. Kuinkakohan monta allahin soturia täällä jo on? 50 000? 100 000? Miettikää sitä hetkeä, kun nämä saavat käskyn aktivoitua. Se tulee olemaan armoton teurastus. No, tuo viimeinen nyt oli tuollaista kauhu- tai jännitysproosaa. Ei siis hätää—ei ole kukaan tulossa. Nuku yösi hyvin, suomalainen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi