Saksa ei aio auttaa köyhiä vanhuksiaan työnnettyään kymmeniä miljardeja Ukrainaan, maahanmuuttajiin ja ilmastoon: ”Ei sellaiseen ole varaa!”

Saksa käyttää esimerkiksi maahanmuuttajiin tänä vuonna 36 miljardia.

Ulkomaat

Saksan Kansleri, Olaf Scholz, oli vain nauranut, kun eräässä tilaisuudessa joku yleisöstä oli ehdottanut, että vanhusten eläkkeisiin maksettaisiin inflaatiobonusta, jotta he pärjäisivät paremmin. Hänen mukaansa vanhusten taloudellinen tukeminen kävisi aivan liian kalliiksi, vaikka samaan aikaan hallitus käyttää kymmeniä miljardeja Ukrainan tukemiseen, maahanmuuttajiin sekä ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan.

Saksassa elää noin 4,5 miljoonaa vanhusta, joille maksetaan vain 1500 euroa eläkettä kuukaudessa ja kasvavat ruoan, asumisen ja energian hinnat vaikeuttavat heidän elämäänsä merkittävästi. Yhä useammat ihmiset vaativat, että eläkeläisille pitäisi maksaa 3000 euron inflaatiobonusmaksu.

”Kerro miljoonat eläkeläiset kolmella tuhannella ja sitten istahda alas. Se on melkoinen summa rahaa,” Scholz oli kommentoinut vaatimuksia.

Vanhusten taloudellinen tukemisen hintalappu olisikin useita miljardeja mutta varaa tähän kyllä olisi, mikäli hallitus ei käyttäisi kansalaisten veromiljardeja kaikkeen muuhun ”tärkeämpään.” Saksa aikookin tukea Ukrainaa tänä vuonna 22 miljardilla, vaikka esimerkiksi Amerikan maahan lähettämiä sotilaallisia rahoituksia ”on vain kadonnut” Ukrainan korruptoituneiden virkamiesten käsissä. Lisäksi Saksan budjetti maahanmuuttajien majoitukseen, sosiaalitukiin, koulutukseen ynnä muuhun on tänä vuonna 36 miljardia. Kaiken päälle vielä maan hallitus ylpeästi julisti vahvistavansa Intian ja Saksan välistä ”kestävän kehityksen yhteistyötä,” eli aikoo lähettää Intiaan miljardin joka vuosi seuraavan 10 vuoden ajan ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun nimissä.

Lähde: Remix

Politiikka Saksa Talous Ulkomaat

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Musta ase

  Vastaa

  Ilmastonmuutos niinpä niin. Suomen vanhuksien hoiva on retuperällä ja tämä on läntisen nykymaailman yleismalli. Se aloitetaan jo lapsista jotka vieraannutetaan vanhemmistaan päiväkodista alkaen tehokkaalla ”leimaamisella” korostaen kaikenlaista ”kivaa” liittyen ihmiskehoon, sukupuolen valintaan, monikulttuurisuuteen ja tiellä istumiseen. Olemme tulleet aikaan joka laittaa valitsemaan vain sen oikean suunnan, mikä se sitten onkin, toivottavasti ei tuo kirjoittamani.

  • Tuhotaan omaisuus

   Vastaa

   Mitäpä sitä turhia muistamaan niitä ihmisiä ja helpottamaan vanhuuden päiviä jotka rakensivat ja tekivät saksasta rikkaan. Oma napa on se suurin napa ja onhan se hyvä antaa pois sitä minkä edelliset sukupolvet säästivät.

   Sama meno on Suomessakin. Kaikki vauraus mikä on saatu 100 vuoden aikana, pitää antaa pois. Ja jos se ei riitä niin tehdään pari lamaa á la Koivisto+Aho ja Haloska+Heinäluoma. Viimeisimpänä Katainen+Stubb+Sipilä+Marin. Ja tästä viimeisemmästä ei niin vain noustakkaan enää.

   Eikä sovi unohtaa Sote-Virkkustakaan tai Auto-Kyllöstä. Tai monia muita.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Jälleen hyvä esimerkki siitä, että mitä vähemmän maksat veroja tällaiseen ”hyvinvointiyhteiskuntaan”, sen parempi.
  Mitä suurempi verokertymä, sen enemmän niitä käytetään muihin kuin oman maan kansalaisiin.
  Eläkeikää nostellaan ja työtä tekevä valkoinen luokka verotetaan kohta hengiltä.
  Ai miksi yhä useampi suosii pimeitä töitä?
  Sitä voi jokainen asiaa miettiä hetken…

 • otto suni

  Vastaa

  Erinomaista uutisointia eli Saksa on muuttunut maailman ”persläveksi” kun demarien loistava kansleri toteuttaa Saksan kansan tuhoa!

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Slava lapin polttajat!!!

 • TT

  Vastaa

  Itsemurharahaa ukreille, miljardeja matujen ylläpitoon, holokaustirahaa Israelille. Oma valmistava teollisuus ajetaan alas nostamalla energian hinta pilviin ja tehtaat karkaavat ulkomaille. Saksan alennustilaa on vaikea edes sanoin kuvailla. Euroopan mailla on käynnissä kisa siitä, kuka eniten huoraa ja ruoski itseään sionisti-blokin edessä. Suomi on pärjännyt kisassa viime aikoina varsin hyvin. Saammeko mitalin?

 • suvakki 964

  Vastaa

  ”Saksassa elää noin 4,5 miljoonaa vanhusta, joille maksetaan vain 1500 euroa eläkettä kuukaudessa ja kasvavat ruoan, asumisen ja energian hinnat vaikeuttavat heidän elämäänsä merkittävästi. Yhä useammat ihmiset vaativat, että eläkeläisille pitäisi maksaa 3000 euron inflaatiobonusmaksu.”

  Saksa toistaa historialliset virheensä. On nämä suvakit älykkätä: pää punaisena käydään marginaaliryhmien kimppuun, mutta historiaa ei ole kyetty ja jaksettu sen vertaa kirjoista lukea, että ymmärtäisivät, että miä tässä nyt tapahtuu ja mitä tämä mainittu äijä tekee maalleen.

  (Katsokaa näitä suomalaisia äärioikeistotutkijoita; ei osata suomea kirjoittaa, ei osata tieteellistä metodia, eikä mitään tieteellistä etiikkaa ole; ihmisiä targetoidaan somessa; mutta yksinkertainen selvä symboli kyetään sentään aineiston seasta hahmottamaan. Tosin sen analyysi konteksteineen jää tekemättä. Hävettää olla tutkija.)

 • Plääh

  Vastaa

  Saksa ei kuitenkaan ole antanut Ukrainalle vieläkään sen kipeästi tarvitsemia pitkän matkan ohjuksia. Myös muuta aseistusta pantataan tai sitten lähetetään tipoittain ja hirveiden vääntöjen jälkeen.

  Ilmasto ja matut ovat aivan turhia rahareikiä. Ukrainaa voisi tukea enemmänkin

  • Heinrich

   Vastaa

   Aseita ja humanitaarista apua sopii lähettää, ei rahaa.

 • pää määrää

  Vastaa

  Saksa kuluttaa 36 miljardia siirtolaisiin, mutta Marinin hallituksen velanoton (56 miljardia) jälkeen suomen velkakorot ovat 4 miljardia. Menot asukasta kohti Saksa 420 € ja Suomen korot 720 €. Miten kuvittelette, että Suomi voisi huolehtia vanhuksistaan?

 • Nimetön

  Vastaa

  Lännellä ja länttä todellisuudessa johtavilla globoilla ei ole aikomustakaan lopettaa Ukrainan sotaa.
  Ja miksi olisi, tämän parempaa rahanpesukonetta kun ei ole toista.

  Kun tähän lisätään matuinvaadio joka on jo vuosikymmenien ajan euroopassa ollut vallalla, ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä jotta kykenee hahmottamaan globojen todelliset tavoitteet.
  Ja se ei ole kantaväestöjen edun mukainen toiminta, ei missään muka demokraattisessa länsivaltiossa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kiristysrahan eli verojenmaksu kannattaa vetää niin minimiin kuin mahdollista. En halua osallistua omaan kansanmurhaan. Pimeitä töitä, ostaa kaiken mahdollisen käytettynä nettikirppareilta, vaihtaa tavaroita, lainaa ees taas, luonnosta ruokaa, muut ruuat on ilmaiseksi tutulta saatua päiväys kamaa, kaverilta saadaan hänen itse tekemiään saippuoita, ainoa mitä tulee ostettua oikeastaan on bensa. Onneksi perhe on samoilla linjoilla, myös lapset.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Juuri näin! Ja bensa Venäjältä 62c/l. Veronmaksun minimoiminen on tällä hetkellä KANSALAISVELVOLLISUUS.

 • ghost

  Vastaa

  Vanhuksien verottamisen kiristäminen ei ole niin kannattavaa, kuin kokonaan uusien ilmastohätätilaverojen keksiminen. Vanhuksien verojen kiristäminen vastaa vaikutukseltaan eläkeläisten etuuksien pienentämistä. Toki vanheneminenkin on yhtä vähän ihmisen kontrollissa kuin sää. Sen takia säästä verottaminenkin on niin absoluuttisen absurdi teko.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi