Italia: CasaPoundin jäseniä vankilaan, koska he valtasivat talon 20 vuotta sitten

Järjestö itse tiedottaa, ettei se aio edelleenkään perääntyä asiassa. "Tämä on ensimmäinen kerta, kun 20 vuotta sitten tapahtuneesta talonvaltauksesta annetaan tuomio", järjestö toteaa.

Ulkomaat

CasaPoundin mielenosoitus.

Yhden Euroopan tunnetuimman kansallisradikaalin aktivistijärjestö CasaPoundin jäseniä, mukaan lukien sen johtaja Gianluca Iannone, on tuomittu reilun kahden vuoden mittaisiin vankilatuomioihin Italiassa. Syynä on vuonna 2003 vallatun talon ”laiton hallussapito.”

CasaPound perustettiin valtaamalla aivan Rooman keskustassa sijaitseva tyhjillään ollut rakennus. Sittemmin liike on kasvanut ja sillä on hallussaan yli 100 erilaista toimistoa ja toimitilaa pitkin Italiaa. Rooman rakennus on monikerroksinen talo, josta monet italialaisperheet ovat saaneet kodin maassa, jossa kärsitään massakodittomuudesta.

Oikeus määräsi vuonna 2020 järjestön poistumaan rakennuksesta. Päätöstä ei kuitenkaan pantu täytäntöön, koska sen pelättiin aiheuttavan levottomuutta. Koska CasaPoundin väki ei poistunut vapaaehtoisesti, on oikeus nyt tuominnut kymmenen järjestön aktivistia 2 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi vankilaan.

Lähde: Ansa

Aktivismi CasaPound Italia Talonvaltaus Ulkomaat

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tapani

  Vastaa

  Jos olisivat majoittaneet ihmisten sijasta mutakuonoja, niin mitään tuomiota ei olisi langetettu.

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   ”Jos olisivat majoittaneet ihmisten sijasta mutakuonoja, niin mitään tuomiota ei olisi langetettu.”

   Hyvä huomio. Majoittamalla italialaisten lisäksi samaan taloon näön vuoksi muutaman etuoikeutetun, niin ehkei häätöä olisi pantu toimeen ja tuomioita tullut.

 • Elämme diktatuurissa

  Vastaa

  Tämä on diktatuurin ilmenemismuoto: Vanhentuneista rikoksista syytetään ja niistä langetetaan tuomioita.

  Aivan sama juttu pienemmässä mittakaavassa Junnilan ja Räsäsen tapaukset. Mutta osoittavat totalitäärisen diktatuurin voimassaoloa. ”Alistu meidän tahtoomme tai sinulle kostetaan” on selkeä viesti sekä Suomen että Italian tapauksissa. 

  Jo yksistään se että joistain some-kirjoituksista (some ei ole virallinen tietotoimisto/uutispaikka) saatetaan tuomita vuosia kirjoittelun jälkeen on lainopilisesti kestämätön asia. Some on mielipidepalsta jonka julkaisuista vastaa alsta pitäjä. Silloin alustan pitäjällä on velvollisuus poistaa epäasialliset kommentit, Kuten sen ruotsin-suomalaien Andreinkin ampumis-kommentti.

  Elämme Vuonna 1984 jossa ajatusrikoksistakin tuomitaan. Ja lapset voivat ilmiantaa vanhempansa. Ei muuta kuin älysirua odottelemaan. Taulu-TV:t meillä onkin jo.

 • TT

  Vastaa

  Giorgia Meloni on USA:n juutalaisten kullanmuru.

  • Topi

   Vastaa

   Giorgina Floyd.

  • Observer

   Vastaa

   Ja TT diggaa tsar Putainia?

 • Nimetön

  Vastaa

  globalistit painostaa kovasti,papru tiikekeri pullistelee,ne ei muista miten totalitarismille kävi.vaikka puikoissa tais olla astetta kovemmat kaverit.

 • GLGL

  Vastaa

  Arvostan Partisaanin journalistista otetta asioihin (lähes ainoa Suomessa).

  Liittymattä suuremmitta tähän uutiseen, uskaltaudun käyttämään tämän tilaisuuden ihmettelemään ääneen ns. ammattikunnian menetyksen paradoksia.
  Nykytrendi näyttää olevan se, että ammattikunta toisensa perään tuhoaa itse itseään käskyttäen oman, työllä ja vaivalla hankitun, arvostuksensa – jonkun salatun syyn ajamana. En voi ymmärtää miksi esimerkiksi lääkärien ammattikunta vapaaehtoisesti tuhosi oman uskottavuutensa. Ovatko lääkärit, akateemisesti koulutetut, oikeasti niin lyhytnäköisiä, että uskoivat, että kansanterveydelliset tilastot voidaan haudata ”tuosta vaan”, peittäen heidän petoksensa omaa ammattietikkaa kohtaan (en viittaa mihinkaan yksittäiseen anomaliaan, vaan kokonaiskuvaan)? Tai, puolustusvoimien ammattilaiset, tuhoamalla Suomen armeijan uskottavuuden, tai Suomen energiateollisuuden, myymällä kaiken ulkomaille, tai valtamedian, siirtämällä kaiken päätäntävallan uutisoinnista Suomen ulkopuolelle, tai ilmatieteenlaitoksen, tai Suomen pankin, tai poliisilaitoksen, tai (kirjoita tähän oma suosikkisi).

  Sanoisin, että kaksi ammattiryhmää, jotka ovat kärsineet katastrofaalisen mainehaitan Marinin hallituksen toimien seurauksena on: Lääkärit ja Poliisi. Ovat kaksi äärimmäisen kunnioitettavaa ja äärimmäisen tärkeää ammattiryhmää yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Onko niiden mädättäminen sattumaa?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi