Mustien stereotypioista valitellut nigerialainen miesmalli vankilaan raiskauksesta – media käytti kuvaa valkoisesta

Irlantilaismedia oli tapauksesta uutisoidessaan käyttänyt kuvaa valkoisista käsistä pitelemässä vankilan kaltereita.

Ulkomaat

päivitetty

Irlannin mediassa juhlistettu nigerialainen miesmalli, Utseoritselaju Uwatse, tuomittiin neljän vuoden vankeuteen raiskauksesta.

Irlantiin lapsena muuttaneelle Uwatselle on annettu jatkuvasti palstatilaa maan medioissa, missä häntä on juhlistettu ”suunnannäyttäjänä tuleville sukupolville” ja joissa hän on myös usein valitellut mustiin liitetyistä stereotypioista. Ironisesti Uwatse osoitti itse olevansa musta stereotyyppi syyllistyttyään naisen raiskaamiseen opiskelijakylässä.

Häiritsevän tapauksesta tekee kuitenkin se, että vaikka Uwatsesta on mallina lukuisia kuvia medialla käytettävänä, niin hänen raiskaustuomiostaan uutisoidessaan Irish Examiner oli käyttänyt kuvaa valkoisista käsistä pitelemässä vankilan kaltereita. Kenties medialle taas kerran yhden juhlistetun matutoteemin kaatuminen oli liian häpeällinen asia.

Lähde: Remix

Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Musta rotu Raiskaus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • matti mainio

  Vastaa

  Pari päivää sitten oli YLE:n tai MTV:n uutisissa joku juttu missä poliisi kertoi nuorison koko ajan lisääntyvistä rikoksista ja väkivallan teoista Itä-Helsingissä., ja ihmettelivät mistä sellainen kehitys voisi johtua. Korona-ajasta, kesän helteistä, ei voi tietää?
  Jutun aikana näytettiin kuvaa nuorisosta niin että ihmisten yläosat eivät olleet kuvissa, enimmäkseen jaloista ettei ketään voi tunnistaa. Kuitenkin kuviin oli saatava jotain millä sai katsojille mielikuvan minkälaisista nuorista olisi kyse. Kuvissa oli näytettävä joissain kohdin myös nuoria joissa näkyi paljaita käsiä. Kaikki valkoihoisia, ei yhtään mustaa.

  • Topi

   Vastaa

   Itä-Helsinki ja ei mustia? Sitten kyseessä ei ollut Itä-Helsinki, sillä siellä on yli 40 % porukasta muukalaisia.

  • Salomon

   Vastaa

   No tää nyt on ihan arkipäivää. Tämä on agenda joka ikinen päivä

 • mongomongo

  Vastaa

  Sompanssien vakuutuspetoksessa mtv3 näytti jne n mainos kuvaa jossa kaksi on valkoihoista MIESTÄ.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Antti Tuiskun ruskeanahkainen kaksoisolento?

 • TT

  Vastaa

  ’Sic transit gloria mundi’ eli katoavaista on mainen kunnia. Matut, sossut, arhinmäet, homppelit ja sillanpäät, näillä ei ole edes kunniaa, mitä kadottaa..

 • Suurempaa hyvää

  Vastaa

  No eihän sitä nyt kultamunan tulevaisuutta sovi tahrata. Juurihan se sai pesääkin. Vaikkakaan vastapuoli ei halunnut sitä. No, pitää muistaa kaikki mallitoimistot sekä tuotekauppiaat… niiltähän jäisi rahaa saamatta jos kuluttajat kääntäisivät niille selkänsä.

  Ihan sama kuin amerikkalainen moraali: On oikeutettua tappaa suuremman hyvän vuoksi. Ja kukas se määrää mikä/mitä se suurempi hyvä on? No, tappaja itse.

 • Schlageter

  Vastaa

  Nigerialainen miesmalli??
  Kuka haluaa käyttää neekeriä mallina?

 • Herrenvolk

  Vastaa

  Missä neekeri, siellä ongelma!

 • Salomon

  Vastaa

  Ei nyt millään pahalla mutta tuossa kalterikuvasa on kyllä ihan neekerin lapaset

  • Spede

   Vastaa

   Lapaset : ) : )

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi