Luottamus ennätysalhaalla – Vain 1% hollantilaisista ajattelee maansa olevan menossa selvästi oikeaan suuntaan

86 prosenttia vastanneista suhtautuu muutenkin pessimistisesti maan kulkusuuntaan.

Ulkomaat

Rabobankin viime vuonna suorittaman mielipidemittauksen mukaan vain yksi prosentti vastanneista hollantilaisista ilmoitti uskovansa maansa olevan menossa selvästi oikeaan suuntaan.

10 000 vastanneesta 39 prosenttia uskoi maan olevan menossa täysin väärään suuntaan ja 47 prosenttia uskoi maan olevan menossa enemmän väärään kuin oikeaan suuntaan. Vain 12 prosenttia uskoi maan olevan menossa enemmän oikeaan kuin väärään suuntaan ja ainoastaan 1 prosentti ilmoitti maan olevan menossa täysin oikeaan suuntaan.

Vastauksissa oli alueellisia eroja, ja esimerkiksi kaupunkilaiset olivat maaseudun asukkaita optimistisempia maan suunnan suhteen. Aluetta suurempi erojen tekijä oli vastaajan taloudellinen tila ja köyhemmät olivat yleisesti varakkaampia tyytymättömämpiä.

Kysely kuitenkin varoitti päättäjiä tekemästä oletuksia, että ainoastaan taloudelliset erot olisivat ainoa negatiivisten mielipiteiden tekijä.

Lähde: Remix

Hollanti Politiikka Talous Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Täytyy olla todella idiootti, jos asiat ovat jonkun mielestä menossa oikeaan suuntaan.
  Kansallisvaltioita tuhotaan muun muassa väestönvaihdollisin metodein, sekä ylivelkaantumalla kansainvälisen pienen klikin omistamille pankeille.
  Sellainen kehitys johtaa totta kai kansallisvaltioiden tuhoon.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tuo sama kysely olisi hyvä tehdä myös Suomessa, vastaukset vain vahvalla tunnistautumisella niin saataisiin NATO-trollit pois kelkasta.

 • Vai muka maailman onnellisin kansa

  Vastaa

  Tässä se nähdään. Tänä vuonna kun kaavailtiin että Hollantiin muodostetaan 3800 uutta pakoloisten vastaanottokeskusta. Ja kun aiemminkin pakoloiset asuivat ristelijöissä satamalaitureissa kansalaisten palellessa taloissaa energian hintojen nostamisen myötä (energiastahan ei ole pulaa) niin johan se aiheuttaa närää.

  Ja kaikki kulminoitui vaaleihin joissa BBB oli suurin voittaja ja käytännssä muille (koaliitiolle) jäi 22. Kansa näytti taas kerran äänestämisellään että ei oltu tyytyväisiä politikkojen toimiin.

  Tästä on hyvä vetää aasinsilta Suomeen missä tyhmä kansa äänestää kerta toisensa jälkeen samalla tavalla koska ”Muuten ääni menee hukkaan”. Vaikka Nukkuvien Puolueella olisi aina ollut mahdollisuus tehdä todellinen vaalijytky. 

  No, toisilla mailla menee paremmin koska niiden kansalaiset ovat valveutuneeempia. Eikä Suomi ole taas kerran ”Maailman onnellisin kansa”. Sinne annettiin tuo status NATO-liittymisen myötä. Pelkkää poliittista pelleilyä. Koiraakin opetetaan palkitsemalla.

  • GLGL

   Vastaa

   Presidentti Niinistö kävi jenkeissä neuvottelemassa nato-jäsenyyden vastapalveluksista. Ne saatiinkin heti, eli maailman onnellisin kansa ‑titteli. Sauli on kyllä kova neuvottelija. Vähän jäi hämäräksi se, mitä ”kansa” tarkoittaa. Kansalaisuuden omaavat? Etniset suomalaiset? 

   Protip: Onnellisin kansa ‑tittelin kilpailussahan oli alunperin kaksi osallistujaa, mutta sitten Burkina Faso hylättiin tarkemmin määrittelemättömästä syystä.

 • Vanhat tavat

  Vastaa

  Nato suojaa päättäjiä joutumasta Haagin sotarikos tuomioistuimen rangaistuksen alaiseksi… Kappas vaan…

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Juuri näin. Kummisetä Niinistö rikollisjoukkoineen hakee syytesuojaa itselleen ‑mistään sen suuremmasta tai jalommasta tässä täysin kaikkien lakien ja säädöksien vastaisessa natottamisessa ei ole kyse.

   Vai muutaman huijarin tähden. Pettymys Suomen päivä päivältä tyhmenevään kansaan on kova. Tämä idiotismi tulee päättymään erittäin ikävästä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi