Suomalaisten kuvaama taisteluvideo Ukrainasta – yksi suomalainen haavoittuu

Video toimii hyvänä esimerkkinä etulinjan realiteeteista, jollaisia on tiukan paikan tullen odotettavissa.

Ulkomaat

Youtubessa julkaistiin suomalaisten vapaaehtoissotilaiden kuvaama taisteluvideo Ukrainasta. Yksi suomalaissotilas haavoittuu taistelussa saatuaan luodin jalkaansa. Julkaisijana toimii videon kuvannut suomalaismies.

Video on kuvattu syyskuun lopussa. Suomalaiset osallistuvat kansainvälisen legioonan riveissä kylän valtaamiseen, mutta taistelu heidän osaltaan loppuu lyhyeen toisen haavoittumisen vuoksi.

Koska suomalaisen sotilasperinteen mukaan kaveria ei jätetä, ryhtyy toinen metsästämään haavoittuneelle kaverilleen kyytiä sekasortoisessa tilanteessa. Koko ajan viuhuvat luodit ja räjähdykset tekevät pelastamisesta vaarallista, mutta suomalainen jääkäri suhtautuu asiaan tyynesti. Lopulta haavoittunut saadaan pois taistelukentältä.

Video toimii hyvänä esimerkkinä etulinjan realiteeteista, jollaisia on tiukan paikan tullen odotettavissa. Ukrainassa on viimeisen vuoden aikana ollut vähintään kymmeniä suomalaisia sotimassa Venäjää vastaan. Sotakokemuksen lisäksi he kartuttavat puolustusvoimien osaamista, tietoa sekä yleistä maanpuolustushenkeä.

Sota Ukraina Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

28 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Chabad Leader Rebbe Menachem Mendel Schneerson: ”The Slavs are temporary guests on these lands and are subject to eviction. We will return this territory, and build the Great Khazaria – the Jewish state –on these fertile lands the same way as, 50 years ago, we created Israel.
  We will drive Slavic cattle out far to the north, beyond Moscow. There will be a small Northern Territory, a reservation with a compact population — a reservation, like Indian reservations in America.”

 • Juha Kankurinkatu

  Vastaa

  Pääsee sankarina kotiin suomeen. En itse uskaltaisi lähteä vapaaehtoisena minnekään joten täysi kunnioitus.
  Tuleeko tästä sotilaasta sitten kelan asiakas haavoittumisen takia, se on eri juttu mitä en toivoisi tapahtuvan, koska ei ole tämän yhteiskunnan asia paikata tällaisia oman valinnan seurauksia. Siltikin, kättä lippaan!

 • TT

  Vastaa

  Mitä vikaa oli entisessä mallissa, jossa pidettiin omaa armeija omin voimin niin hyvässä iskussa, että se voisi aiheuttaa maahan tunkeutuvalle vanjalle pahoja menetyksiä. Toisaalta noudatettiin mallia, jossa ulko- ja turvallisuuspolitiikalla pidettiin maa puolueettomana eikä tarjottu sitä astinlaudaksi Venäjän vihollisille kuten NATO:lle, USA:lle tai briteille. Venäjällä ei olisi ollut suurta motivaatiota miehittää sille ystävällistä Suomea. Suomalainen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on nykyisin suurta typeryyttä. Venäjälle olisi pakko myöntää asema yleis-eurooppalaisessa turvallisuusjärjestelyssä. Käytännössä tämä tarkoittaisi puolueettomien maiden vyöhykettä idän ja lännen välissä. Jatkossa Venäjä liittolaisineen muodostaa tämän asetelman väkisin ja Eurooppa joutuu myllerrykseen. Kolmas maailmansota näyttää olevan ovella ja Suomi kunnostautuu sen lietsomisessa.

  On suurta hulluutta näin pienen maan ikään kuin haaveilla ryssän hyökkäyksestä ja siitä, miten suomi-poika siinä taas pääsee näyttämään kykynsä, jos maan ulkopolitikka on pelkkää sekoilua ja myötähäpeää aiheuttavaa provokaatiota kohti Venäjää. Suomalaisilla ei ole mitään aavistusta siitä mikä maa Venäjä oikeasti on ja kuinka se on liittoutunut ja mikä puolestaan on velkavuorensa alle tikahtuvan länsikoalition kohtalo tässä maailmassa. Suomi on hakeutunut paskimpaan mahdolliseen seuraan.

  Kritiikki ei kohdistu sotilaisiin, joiden tehtävä on aina ollut Venäjän torjuminen, vaan poliitikkoihin ja valtamediaan, jotka ovat perusteellisesti sotkeneet Suomen asiat. Tosin upseeritasolla pitäisi olla ymmärrystä geopolitiikastakin mielellään. Nykyisin Suomen armeija kunnostautuu yhtä lailla turhassa uhoamisessa kuin poliitikotkin.

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Samaa olen sanonut monessa mediassa ja tuttujeni kanssa jutellessa. Putinin trolliksi nimitetty ja epäisänmaalliseksi ryssän kätyrin viitan olen siitä hartioilleni saanut. Osa kansasta on aivot narikassa ja sotapsykoosi päällä.

 • Keijo

  Vastaa

  Näinhän se pitääkin mennä. Nyt vain mahdollisimman moni suomalainen kuolemaan mutaisille pelloille tuhansien kilometrien päähän pankkiirien sotiin. Ilahduttaa minua lähes yhtä paljon kuin se, kun raiskaus- tai puukotustapauksen tekijä Suomessa on suomalainen.

 • society

  Vastaa

  Mitä enemmän näitä sikoja tapetaan sen lähemmäks pääsemme Wotania. Humanismi on luonnonvastaista

 • Lasse

  Vastaa

  Suomihan voitti viimeksi sodan? Eiköhän oteta siis uusi kierros jo, pojat. Ja tytöt! Ja muunsukupuoliset! Anteeksi.

 • Teräksiset pallit

  Vastaa

  Harvalla on rohkeutta lähteä tuonne ottamaan osaa tuohon valtavaan konfliktiin. Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa!

 • Einari K

  Vastaa

  ”Et sie kuole, sul on turnari!” Joku kotkalainen sankari siellä taas. Melko turvallinen paikka tuo Ukrainakin yhä on. Sitten kun siellä todella alkaa tappaminen, niin ei sinne enää porukka täältäkään lähde kuolemaan. Jos tappaminen, kiduttaminen, raiskaaminen tjmv. aktiviteetti kiinnostaa, niin nyt Ukrainaan! Sodassa kaikki on laillista, muistakaa se. Muistakaa myös kuvata ja laittaa nettiin, niin riittää tosi-TV:tä ihmisille täälläkin.

 • Viivi ja vaagneri

  Vastaa

  Hönöö pusikkosotaa. Tulkaa kotiin,Venäjä voittaa.Mitalit voitte hakea Washingtonista ja sitten takaisin pleikkarien ääreen.

 • Adolf Hitler

  Vastaa

  Mikä helvetin kotiryssien bilepaikka tämä Partisaanin kommenttiosio on aina? Voisko ylläpito vaan olla julkaisematta näitten vammasten kommentteja? SLAVA UKRAINI!

 • Kämmennystä

  Vastaa

  Melkoisen päämäärätöntä kämmentämistä ja ryntäilyä ees taas. Johan sitä kaveri ehtii kuolla verenhukkaan jos hyvin käy. Ja mitä sielä ”mediciä” huudellaan. Sehän paljastaa heti missä kaveri on. Eikä siinä jalassa näyttänyt olevan suuremmin vikaa. Ihan ehjältä näytti kengn poisotonkin jälkeen. 

  Turhia neitejä tuola leikkimässä sotilasta. Mennä nyt tienviereen puskan taakse piiloon luoteja. Voi äiti nosta mua perseestä. Ei ole verikauhat oppineet mitään armeijasta. 

  Ja mikä on ”turnari”?? Turnajaiset??

  • Nimetön

   Vastaa

   Neuvot jätkiä sotimisessa, mutta et tiedä mikä on kiristysside 🤙

   • Kämmennystä

    Vastaa

    Suomalaisena reservin upseerina en tiennyt mitä ko. sana tarkoittaa. Ja jos peruskoulutuskauden oppaassa kerrotaan suojaisesta tuliasemasta sekä turvallisesta poistumisesta.

    Kansainväiset kovapanosammunnat eivät ole videopelejä. Niissä edetään maltilla ja harkiten. Vain niin saadaan tuoksia ja miehiä säästyy…

    Vai vielä ”turnari”… Kaikkea sitä kuuleekin…

 • Typerä tyyppi

  Vastaa

  Jenkkisiionistien ja Soroksen vuoksi tonne meni haavoittumaan – ou jee.

  • Plääh

   Vastaa

   Venäjän sionistia suututtaa, kun ei pääse tappamaan ukrainalaisia. Suomi-sankaritkin estävät kansanmurhaamisesta nautiskelun

  • Teemu

   Vastaa

   Tuohan pätkästä jäi päälimmäisenä mieleen. Amerikanenglantihan se siellä raikasi. Huvitti miten toinen suomalainen ei osannut oikein lainkaan englantia ja toinen (kotkalainen) väänsi oikein leveää ameriikkaa. Kunpa nämä jässikät alkaisivat ennemmin puhdistaa Suomen katuja tunkeutujista, huumekauppiaista ja muusta saastasta.

 • Viivi ja vaagneri

  Vastaa

  Olen realisti ja vammoja ei niitäkään.Turhaan vammaisia pilkkaat. Meeppä tuonne iltalehdyköihin omiesi joukkoon ‚siellä tuota slaava porukkaa löytyy. Mut hei,Venäjä ei ole tuossa mellakassa ollut päivääkään tappiolla saati pettymyksesi tuota häviä.( Vaikka 8 vuotta antoivat etumatkaa,ompas kovia nää nykynatsit..höhöö . ) Kiovan kortteleista en olisi varma. Ja tapaamani venäläiset kuten ukrainalaiset ovat kummatkin olleet leppoisaa sakkia,amerikkalaiset taasen suurinta paskaa. Koetahan jaksella poterossa, P.S muuten rakentelevat siellä Mariupolissa jo uusia kerrostaloja,revi siitä.

  • Plääh

   Vastaa

   Onpas vammainen kommentti. Mutta eihän Venäjän kannata yrittää panostaa propagandaan, kun ei sen ylivaltaa voi oikein milläänmainostaa. On siis valittu nettisivustojen tuhriminen tiltuskeidalla

   • Sanna Mirella

    Vastaa

    Minkälainen imbesilli pitää olla, että uskoo tähän ryssätrolli juttuun? Varmasti ei Venäjä tiedustelu ole kaiken netti keskustelun takana. Todelliset Venäjän kätyrit löytyvät poliitikoista ja virkamiehistä. Sinne se Venäjä on ruplia antanut. Suomessa kaikki vihreä siirtymä ja muu homohöpötys on sitä Venäjän pussiin pelaamista. Suomi heikkenee tuolla kaikella ja se on Venäjän etu.

    • Plääh

     Vastaa

     Miksi suomalaiset lykkäisivät kommenttiosastot täyteen ala-arvoista sontaa? Kaiken täytyy olla ohjattua

 • turhaa

  Vastaa

  Harmi että he kuolevat siionistien ja globalismin puolesta.

  • Nimetön

   Vastaa

   Goyt ei koskaan opi..

  • Naiveja

   Vastaa

   Joo, senkin minä ymmärtäisin että taistelaan isänmaan puolesta vihollista vastaan. Mutta että Amerikkalaista/juutalaista rahanpesua vastaan. Sitä en ymmärrä. Ja vielä naapurivaltiotamme, joka edellisen sodan jälkeen teki kauppaa kanssamme ja lihotti kansamme siihen varallisuuteen mikä sillä nyt on. Vaikka politikot ovat koittaneet siirtää sitä pois maasta parhaansa mukaan.

   Ehkä ne sitten vanhempina näkee kokonaisuuden ja ymmärtää miten tyhmiä ne oli.

   • Plääh

    Vastaa

    Minun nähdäkseni Suomi maksoi sotakorvauksia Neuvostoliitolle, vaikka siltä oli ryöstetty suuria kaupunkeja ja huomattava osa parasta viljelysmaata, tehtaita ym. Ja vaikka NL oli aloittanut sodan. Päinvastoin kuin suomettunut propaganda väittää, sotakorvauksista ei ollut mitään hyötyä Suomelle eikä se vaikuttanut teoolistumiseen ym. Kyseessä oli järkyttävä kuppaus naapurin eduksi.

    Kekkosesta lähtien idänkauppaa tehtiin liikaa ja vain siksi, että Suomea ajettiin idän vaikutuspiiriin. Idänkaupan kukoistuskaudellakaan ja sumettuneisuuden pimeipinä aikoina kauppa ei suinkaan ollut Suomelle edullista. Usein oli vaikeuksia löytää sopivaa vastinetta suomalaisille tuotteille. Tietenkin suomettumispropaganda väitti Neuvostoliittoa suureksi hyväntekijäksi. Aika lailla rajua on väittää muutenkin, että Nl olisi täysin suomalaisen hyvinvoinnin takana ja että se olisi lihottanut Suomen.

    Muistakaamme myös, kuinka NL kielsi suomalaisilta isänmaalliset järjestöt ym. Alkoi punamädätys. Olkoonkin, että mädätystä tuli myös Lännestä. Länsi ja Itä yhdessä päättivät mädättää Suomen ja katkaista suomalaisuuden henkisen selkärangan. Nyt ollaan katkaisemassa päätä

 • Ydinsota

  Vastaa

  Usa on alusta asti liittolaisensa UK:n kanssa pyrkinyt eskaloimaan tilannetta saadakseen Euroopan valtiot sotaan Venäjää vastaan. Eurooppa sotii Venäjää vastaan ja USA rikastuu toimittaessaan materiaalia. Tässä saattoi olla se todellinen syy miksi UK lähti Euroopan unionista. Parempi antaa Euroopan tuhoutua sen heikentäessä Venajää. 

  Usa yrittää pelastaa oman taloutensa. Dollari irrotettiin kultakannasta jo Nixonin aikaan. FED on painanut vihreää leikkirahaa markkinoille valtavat määrät velaksi mikä johti inflaatioon. Nyt korot nousevat ja keskuspankit vaativat lainansa takaisin, joita myönnettiin 0 korolla. Lainaa myönnettiin tietoisesti paljon enemmän, kuin sitä tiedettiin maiden pystyvän maksamaan takaisin. Kun ei ole millä maksaa, valtiot joutuvat luopumaan kansallisomaisuudestaan ja kiinteästä infrasta.

  Sota on ainoa keino pelastaa tilanne ja säilyttää USAn valta asema maailmassa sillä edellytyksellä, että he voittavat sodan. USA on tähän asti kasvattanut varallisuuttaan pitämällä aseteollisuutensa pyörimässä ja ryöstämällä jonkin humanitäärisen tekosyyn avulla maita, kuten Irak, Libya ja Afganistan. Seuraavana on vuorossa Iran. Irakin sodan todellinen syy oli Saddamin aikomus myydä öljyä muussa valuutassa kuin dollari ja Khaddafi murhattiin, koska hän kehitti afrikkaan omaa yhtenäistä valuuttaa. Aina, kun jokin valtio on yrittänyt irrottautua petrodollarista se on tuhottu. Nyt dollarista irrotautuvat toiset suurvallat kuten Venäjä ja Kiina ja se on ongelma. USA:n on pakko voittaa tämä sota tavalla tai toisella.

  En puolustele tällä Venäjän toimia Ukrainassa, mutta realiteetit ovat nämä. Suomen ja suomalaisten pitäisi pysyä puolueettomana ja erossa tästä kaikesta. 

  Median pelottelun voi jättää omaan arvoonsa. Lähes kaikki valtamedia on samojen yhtiöiden (blackrock) käsissä ja Suomessa kopioidaan näitä uutisia, joilla kansan käyttäytymistä ja mielipidettä ohjaillaan.

 • Kekkonen oli hyvä

  Vastaa

  Olihan suomi rähmällään N liittoon päin. Mutta kyllä oisin sen ajan ”suomettuneessa” suomessa asunut ilon mielin, kuin nykyajan rappeutuneessa ”nato” suomessa 🙂

  • Plääh

   Vastaa

   Nykyinen Venjä on arvaamattomampi kuin NL tuossa tilanteessa. Suomella oli myös Lännen tukea. Afganistan joutui tulilinjalle, Suomi ei. Aika ikävä asema Suomella oli.

   Kaikki ei aina riipu siitä, miten Suomessa toimitaan. Joskus ei pärjää myötäjuoksemisella. 70-luvullakin puhuttiin uusista vaaran vuosista tai siis sen jälkeen. Suomea mädätettiin kohti nielaisukuntoa

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi