Turkki on pidättänyt 33 epäiltyä Mossadin agenttia

Turkissa on pidätetty 33 henkilöä, jotka epäillään kuuluvan israelilaiseen vakoiluverkostoon. Lisäksi 13 henkilöä on etsintäkuulutettu samasta syystä.

Sionismi

Israel on luvannut ”jahdata Hamasia kaikkialla” Hamasin yllätyshyökkäyksen jälkeen lokakuussa, myös sellaisissa maissa kuin Libanon, Qatar ja Turkki, joissa palestiinalaisella vastarintaliikkeellä on toimipisteitä. Vastauksena tähän Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on luvannut ”vakavia seurauksia”, jos israelilaiset yrittäisivät hyökätä tai siepata henkilöitä, joilla on väitettyjä Hamas-yhteyksiä Turkissa.

Tiistaina Turkissa pidätettiin 33 henkilöä epäiltynä vakoilusta Israelin hyväksi. Turkkilaisviranomaisten mukaan epäillään, että he kuuluvat organisaatioon, jonka on perustanut sionistinen terrori- ja vakoilujärjestö Mossad siepatakseen tai tappaakseen henkilöitä, joilla on yhteyksiä Hamasiin Turkissa. Lisäksi 13 henkilöä on edelleen etsintäkuulutettuna epäiltynä osallistumisesta samaan organisaatioon.

Turkin ja Israelin välit eivät ole koskaan olleet huonommat. Erdogan on julkisesti tuominnut Israelin terrorivaltioksi ja sanonut Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun olevan ”pahempi kuin Adolf Hitler”. Molemmat maat ovat myös kutsuneet kotiin omat suurlähettiläänsä ja käytännössä katkaisseet diplomaattiset suhteet.

Samaan aikaan, kun Turkissa saattoi jäädä kiinni epäilty Mossadin verkosto, Israel teki terrori-iskun Libanonissa tiistaina, jossa lennokki ammuttiin suoraan monikerroksiseen asuinrakennukseen Beirutin esikaupungissa. Tietojen mukaan Saleh al-Arouri, yksi Hamasin korkeimmista johtajista, kuoli hyökkäyksessä yhdessä viiden muun henkilön kanssa.

Lähde: Osint

Hamas Israel Juutalainen rikollisuus Palestiina Sionismi Sota Tiedustelu Tiedustelupalvelut Turkki Ulkomaat

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi