Unkari: Naiset joutuvat vastedes kuuntelemaan sikiön sydämenlyöntiä ennen aborttipäätöksen tekemistä

Unkari kasvattaa väkilukuaan maahanmuuton sijaan muilla keinoin.

Ulkomaat

Unkarin sisäministeri Sándor Pintérin julistuksen mukaan kaikki aborttia hakevat naiset joutuvat vastedes kuuntelemaan ensiksi sikiön sydämenlyöntiä ennen päätöksen tekemistä.

Päätös ei vaatinut uuden lain luomista, vaan on jatketta vuonna 1992 säädetylle aborttilaille, jota ei ole mitenkään muutettu sen läpimenon jälkeen.

Unkari on jo pitemmän aikaa pyrkinyt kasvattamaan maansa väkilukua tukemalla taloudellisesti lapsiperheitä sekä myös tiukentamalla aborttisäädöksiä, samalla kun länsi kasvattaa väkilukuaan ainoastaan maahanmuuton kautta.

Lähde: Remix

Abortti Hyvinvointi Politiikka Ulkomaat Unkari Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Taas jälleen kerran Unkari näyttää muulle maailmalle ERITTÄIN ERINOMAISTA ESIMERKKIÄ!.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Täysin oikea päätös.
  Nykypäivän hedonistisessa kulttuurissa liian moni käyttää aborttia niin sanottuna ”ehkäisykeinona”, eli eletään vailla minkäänlaista huolta ja vastuuntuntoa, kaikki kuitataan sillä, että ”voinhan minä sitten aina tehdä abortin”.

 • otto suni

  Vastaa

  Unkari halutaan nyt EU:n parlamentin päätöksellä julistaa epädemokraattiseski valtioksi sillä Unkarin hallinto puolustaa Unkarin kansaa!

  • Observer

   Vastaa

   No eihän niin saa tehdä. Matuoikeudet ensin.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Jossain maassa vielä terveellä ajattelulla on vielä merkitystä! Mutta kaipa tämäkin ajatus tuomitaan EU:n johdossa demokratian vastaisena . ”EU-parlamentti hyväksyi viime viikolla mietinnön, jonka mukaan Unkaria ei voi enää pitää täytenä demokratiana.”

 • Late

  Vastaa

  ainoat hyväksytyt syyt abortille on raiskauksen seurauksena raskaus. sikiön kehitysvamma ja jos on narkkari ja tällöin lapsen vakavan vammaisuuden riski. jos oma emäntä tulis vielä raskaaksi ja tekis abortin itsekkäistä syistä niin vihaisin sitä lopun ikääni ja hakisin yksinhuoltajuutta. kenenkään terveen ei pidä tehdä aborttia jos sikiö on terve eikä raskaus ole seurausta raiskauksesta. elämä on pyhä. memännän faijja kannusti mun puolisoa aborttiin molempien lasteni kohdalla ja teki mieli ampua se kusipää ja oon iloinen että se myrkkykäärme kuoli syöpään

  • Tehdäänkehitysmaayhdessä

   Vastaa

   Late. Olen pahoillani appiukostasi. Minulla oli samanlainen. Olimme naiseni kanssa nuoria 37 vuotta sitten. Sultanin puhjettua ‚seurauksena ei toivottu raskaus , joka päättyi ”appiukon” takia aborttiin. Päättyi myös yli 2vuotinen seurustelu ilmeisesti ukon takia. Itse olin silloin armeijassa. Nyt kahden aikuisen ”lapsen” isänä en edelleenkään unohda tapahtunutta. Enkä ole pahoillani, että ”appeni” myös kuoli syöpään.

 • Unborn Life Matters

  Vastaa

  Hyvä! Toivottavasti tuo säästää edes muutamia ihmisen alkuja tulemasta murhatuksi kantajiensa kohtuihin.😥

 • Nimetön

  Vastaa

  Oikein.

 • Hh1488

  Vastaa

  hyvä,unkari on hieno maa

 • GLGL

  Vastaa

  Unkarissa ymmärretään ihmispsykologian päälle. Oiva veto.

  Tätä voisi laajentaa myös siten, että sikiölle soitetaan otteita kommunistisesta manifestista ja seurataan sydämen sykkeen muutoksia. Kiihtyvä syke voisi toimia suosivana elementtinä, jos äiti haluaa itsensä kopiosta eroon.

 • Bella

  Vastaa

  ”Jostain syysta” pelkastaan miehet taalla huutelevat kommenteissa: helppohan se onkin pykata naiNen paksuksi ja sitten luikkia pakoon. Toivonkin, etta Unkarissa on kunnolliset saadokset miehille muhkeiden elatusmaksujen maksuun lapsilleen, jos ei isyys muuten kiinnosta.

  • Heinrich

   Vastaa

   Ei kannata maata kaiken maailman kelvottomien häntäheikkien kanssa, niin ei tarvitse tehdä aborttia tai alkaa yksinhuoltajaksi.

   • Bella

    Vastaa

    Kylla on miehulla yksinkertainen ajatusmaailma, jos kuvittelette, etta renttimiehen voi jostain erityisesti tunnistaa. Asia on niin, etta vain muutama prosentti miehista ei ole renttuja.

  • Mies

   Vastaa

   Miehenä täytyy todeta että olen kanssasi samaa mieltä elatusmaksuista, mutta siinä vaiheessa vasta kun myös miehen mielipide otetaan huomioon aborttia koskien. Nythän tilanne on se ainakin Suomessa ettei miehellä ole mitään sanomista asiaan, nainen saa päättää mitä ”tekee omalle keholleen”, vaikka mies haluaisi ettei aborttia tehdä. Kyllä vastuu lapsesta kuuluu molemmille vaikkei asuttaisikaan yhdessä.

  • BS

   Vastaa

   Ai että tuosta vain nainen paksuksi ja sitten luikitaan pakoon? Asia ei ole näin.Nainen on portinvartija seksissä, ei mies.Te arvoitte, onko miehessä ainesta isyyteen ja annatte vasta sitten.Jos te sitten suositte renttumiehiä, niin se on teidän vika. Ei kunnollisilla miehillä ole mitään tekemistä teidän naisten huonojen valintojen kanssa.Eli asia menee näin: Nainen antaa rentulle ‑tulee paksuksi- NAISEN VIKA! Minä en neuvo naisia, kenelle heidän tulisi antaa ja kenelle ei, mutta en toisaalta myöskään kunnollisena miehenä ota vastaan yhtään paskaa siitä miten me miehet muka vaan panemme ja häivymme kuvioista.En ole koskaan kuullut naisen sanovan että ”suosin renttumiehiä koska olen hölmö ja vastuuton”.Mutta siitähän tässä juuri on kysymys.Kunnolliset miehet, joita on valtaosa miehistä, ei koskaan hylkää perhettään.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Mistä sinä tiedät kaikkien kommentoijien sukupuolen, kun väität ”pelkästään miesten huutelevan”?
   Nykypäivän hedonistisessa ja välinpitämättömässä/huolettomassa kulttuurissa Unkarin linjaus on täysin oikein ja oiva esimerkki koko Euroopalle.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi