Ukraina etenee Harkovan alueella vauhdilla – Venäjä perääntyy taistelematta

Perääntymistä on Venäjän tukijoiden toimesta selitetty "taktisena vetäytymisenä", johon ilmeisesti kuuluu pakokauhu ja aseiden hylkääminen.

Ulkomaat

Ukrainassa on pitkään jatkuneen asemasodan jälkeen saatu uutta vipinää sotimiseen. Ukraina on aloittanut vastahyökkäykset sekä Hersonin että Harkovan alueilla.

Hersonin hyökkäys tosin lienee suurimmaksi osaksi bluffia. Siitä tiedotettiin pitkän aikaa etukäteen, mikä johti hyökkäävän osapuolen joukkojen siirtämiseen alueelle jättäen pohjoisen rintaman heikommille kantimille. Hersonissa aloitettiin hyökkäys pari viikkoa sitten, mutta se etenee hitaahkosti.

Sen sijaan Harkovan suunnalla alkoi hyökkäys, joka etenee kymmenien kilometrien päivävauhtia. Venäjän miehitysjoukot pakenevat alueelta käytännössä ilman taisteluita jättäen kaluston aina varastettuja pesukoneita myöten taakseen.

Perääntymistä on Venäjän tukijoiden toimesta selitetty ”taktisena vetäytymisenä”, johon ilmeisesti kuuluu pakokauhu ja aseiden hylkääminen. Myös viime keväänä tapahtunut koko Pohjois-Ukrainan alueelta ja Kiovan ympäristöstä häipyminen pika-aikataululla oli kuulemma taktinen vetäytyminen. Maalis-huhtikuun vaihteessa tapahtuneen vetäytymisen jälkeen rintamalinjat eivät ole merkittävästi muuttuneet ennen tätä hyökkäystä.

Venäjän armeijan taistelumoraalia ja ‑kykyä on mielenkiintoista peilata siihen, minkälainen joukko olisi Suomen puolustusvoimia vastassa, mikäli Venäjä päättäisi ”denatsifikoida” Suomen. Ukrainan armeijasta on useissa julkisissa lähteissä ja maassa olleiden suomalaisvapaaehtoisten haastatteluista saatavilla helposti kuva, ettei se juurikaan valmistautunut sotaan ja että varustus on ollut heikkoa. Vahvalla taistelumoraalilla ja nationalistisella asenteella varustetut sotilaat ovat kuitenkin nyt 200 päivää jatkuneen sodan aikana päässeet niskan päälle.

Lähteet: OSINT

Maanpuolustus Sota Ukraina Ulkomaat Uutiset Venäjä

Keskustelu

33 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vanha kikka

  Vastaa

  Vai että ”Vahvalla taistelumoraalilla ja nationalistisella asenteella…”. Sanoisin ennemmin että ”USA:n‑, ranskan sekä palkka-armeijoiden sotilaiden tuella sekä lähes koko muun maailman aseapuun vedoten…”.

  Sellaisia uhriutujia ne kasaarit on. Eikä eurooppa näe ne kuin heikkoina alistettuina henkilöinä. Ketkäs muut aina uhriutuu?

  • Ukrainan veteraani

   Vastaa

   Kyllä, rivisotilailla on vahva taistelumoraali.

   • ro

    Vastaa

    Rivisotilailla oli siis suomenarmeejassa tuo kyseinen (moraali). Vai oliko? Kansa kyllä taisteli! ja MIEHET KERTOIVAT !

  • Kukakake

   Vastaa

   Eipä ole paljon medioissa kerrottu venäjän iskeneen eilen infraan, sillä seurauksella, että 50% sähköntuotosta on pimeänä.

   Ukraine’s 2nd Largest City Plunged Into Total Darkness As Russia Strikes Key Infrastructure

   https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraines-2nd-largest-city-plunged-total-darkness-russia-strikes-key-infrastructure
   https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraines-2nd-largest-city-plunged-total-darkness-russia-strikes-key-infrastructure

  • Vanha Ryssän kikka

   Vastaa

   Siehän suollat tekstiä kuin lavrovi konsanaan. Muutama korjaus

   1. Ukrainalaiset sotivat vahvalla taistelumoraalilla ja selkeästi nationalistisella asenteella, lisänä on vapaaehtoisjoukkoja muista maista. Tuleeko mitään vastaavaa mieleen suomen sodista neukkuja vastaan?. Niinpä
   2. Enpä ole uhriutumista Ukrainalaisissa nähnyt, Venäläisissä kylläkin. Eurooppalaiset näkevät Ukrainalaiset vahvoina, mitä he kiistattomasti ovatkin. Heikoille ja alistetuille ei aseita olisi tippunut, varsinkaan jenkeistä.

   Ketkäs muut aina uhriutuu? No Venäläiset ja samassa mittakaavassa ei niin ketkään muut.

   Niin se vain maailman toiseksi suurin sotilasmahti kaatui, mitä se ei tietysti ikinä ollutkaan ja vielä hyökkääjän taholta ali-ihmisinä pidetyille. Onhan se yhä toiseksi suurin sotilasmahti, tosin vain Ukrainassa, ei tosin pitkään sielläkään.

 • Nimetön

  Vastaa

  NATO on valmistellut Ukrainaa täydelliseen sotaan jo vuodesta 2014. On turha yrittää muuta väittää.

  • Onko sitten hyvä, kun täällä on sota?

   Vastaa

   Näin juuri. Ja miksi koko Ukrainaa piti edes liehitellä Natoon? Lisäksi 1995 on tehty sopimus että Nato ei laajene itään. Kuitenkin se laajenee koko ajan. En usko että tuo mittelö vetää Venäjää piippuun vaan se saa uutta tahtoa ja tulee vielä Suomeenkin.

  • Kfkfkfk

   Vastaa

   no just.… ja senkö takia eurooppalaiset ovat suurissa määrin pika-apuna antaneet aseita sun muita? 

   Vai jotain”globalisti-juttuja” taas?

  • Nimetön

   Vastaa

   internetissä luki niin

  • Minä

   Vastaa

   No ei ole Nato valmistellut Ukrainaa täydelliseen sotaan. On kyllä tarjottu koulutusta, mutta aseiden tarjoaminen on ollut aiemmin vähäistä. Eikä siellä ole edes koulutettu porukkaa länsiaseiden käyttöön. Siksipä nyt vähänkin kehittyneempien aseiden käyttöön pitää kouluttaa ennen kuin niitä annetaan käyttöön. Ukrainan armeija oli kaikin puolin heikoilla, kun Venäjä hyökkäsi ja se olikin Venäläisten hyökkäyksen yksi mahdollistaja. Jos Ukraina olisi ollut hyvin aseistettu ja armeija olisi ollut hyvässä kunnossa, ei olisi Venäjä hyökännyt.

 • Marho Rubio

  Vastaa

  Emme tiedä mitä siellä oikeasti tapahtuu ja mitkä ovat kenenkin perääntymisen motiivit. Kukaan ei tiedä paitsi paikalla olevat. Kaikki muu on spekulointia. Henkilökohtaisesti en luota kenenkään arvioihin.

  • Bäng bäng

   Vastaa

   Ryssiltä jos kysyy niin kyse on taktisesta vetäytymisestä. Siihen vissiin kuuluu tavaroiden hylkääminen ja ladan kaasu pohjassa karkuun pötkiminen.

   • GLGL

    Vastaa

    Sittenhän se vastaa täysin jenkkien manööveriä Afghanistanissa, jota suomen valtamedia ylisti (Suomi kirjoitettu pienellä alkukirjaimella, koska on lähellä sanaa valtamedia).

    • Nimetön

     Vastaa

     Partisaani taas ylisti tuolloin afganistanin tapahtumien aikana sitä, että imperialisti-Amerikka pötkii pakoon.

 • Melina

  Vastaa

  Tärkeintä on että ukrainan kansa saa valloitetut kylät ja kaupungit takaisin, ihan kaikki, ja rauhan maahan ja voivat kaikki palata takaisin synnyinmaahansa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ja kotimaa on monelle äiti venäjä

 • Jupi

  Vastaa

  perääntymällä pidentää vastustajan huoltoetäisyyttä, samalla kuin lyhentää omaa.
  ilmeisesti tullut hyökkäys yllätyksenä kun kerran on jäänyt paljon kalustoa rintamalle

  • Nimetön

   Vastaa

   Jos ne vaikka perääntyis ihan sinne venäjälle saakka, niin Ukrainan huoltolinjat on paljon pidempiä. Taktista jne!

 • juha II

  Vastaa

  Oikeammin sanottuna NATO etenee palkka-armeijoineen, NATO:n kouluttamine ukrainalaissotilaineen ja NATO:n laatiman hyökkäyssuunnitelman mukaisesti, joka on ollut ammatillisempi ja harkittua riskinottoa. Jota Ukrainan oma sodanjohto on ollut erinäisistä sitä vastaan olevista kalustollisista ja elävän voiman resursseista kiinni jo liian pitkään jatkuneen sodan takia. Jota EI ainoakaan ukrainalainen sotilas, siviili eikä EU:n karvalakkikansa ei voi eikä anneta nähdä muuta kuin mitä yksinkertaisin ulottuvuus ”hyvän” ja pahan” taisteluna. Aivan kuten Suomi Talvisodassa v. 1939 taisteli Neuvostoliiton kommunistista diktaattori Josif Stalinin puna-armeijaa vastaan TODELLISEN sepittämättömän elämänsä ja kuolemansa puolesta Jumalan Kiitos YKSIN! Vaikka tämäkin sota oli muualla päätetty suurvaltojen Neuvostoliiton ja Saksan ”Ribbentriop sopimuksessa”. Silti Suomi oli itsenäinen valtio, vaikka Neuvostoliitto pykäsi nk. ”Terijoen hallituksen” ensimmäiselle jalanleveydelle mikä oli Suomelta riistetty. Suomi saattoi ITSE lopettaa sotansa, jota se EI itse aloittanut, vaikka sitäkin ketunhäntäiset länsivallat Ranska ja Iso-Britannia liehakoitsivat siirtoarmeijallaan kokonaisella 50 000 sotilaan vahvuudella. Vieläpä Talvisodan viimeisillä viikoilla Ison-Britannian sotilasasiamies kävi päämajassa C. G. Mannerheimin luona vielä viimeisen kerran vaikuttamassa ettei Suomi tekisi rauhaa, vaikka koko armeija päällystöänsä aina Mannerheimiin saakka olivat jo katkeamispisteessä. Länsiliittoutuneet pyrkivät Norjan ja Ruotsin kautta, jonka Ruotsi kielsi päätarkoituksenaan vain siepata Saksan nenän edestä strategiset rauta- ja malmikaivokset itselleen. Ilman Suomen ”pyyntöä” savuverho Suomen ”auttamisesta” olisi ollut liian ilmiselvä ja paljon enemmän miesvahvuutta ja kalustoa vaatinut suora intervertio Norjaan ja Ruotsiin. Mannerheim vieraan lähdettyä vaati välittömästi Helsinkiä tekemään rauhan Moskovan kanssa niin kun vielä yksikin sotilas pysyi seisaallaan edes enää hereillä. Yhdysvaltain NWO:n ykkösvihollinen on Donald Trump. Venäjällä se on Vladimir Putin. Kiinassa presidentti Xi Jinping, Brasiliassa presidentti Jair Bolsonaro, Unkarissa Viktor Orban ja Japanissa OLI ent. pääministeri Shinzo Abe, joka murhattiin kylmäverisesti globalistien ja NWO:n toimesta. Ja kaiken tämän takana on itseoikeutetusti WEF:n Klaus Schwab ja varsinainen vapaiden kansakuntien Grand old man juutalainen monimiljardööri ja valuuttakeinottelija George Soros ”The Open Society Foundation” säätiöineen tekee mitä likaisinta ja julkeinta myyräntyötään jokaisessa maailman valtiossa vastoin KAIKKIA kansainvälisiä lakeja rikkomalla törkeästi niiden suveriniteettiä ja perustuslakeja vastaan. Jos kysymkys olisi v. 1939 Talvisodasta. Lähtisin rintamalle vaikka paljain käsin. Kun kysymnys on v.202? sodasta Venäjää vastaan nyt NATO:n, NWO:n, EU:n, YK:n, Agenda 2030, WHO:n piikkimurhien, WEF:n, OSF:n, LGBTQ+, Israel, USA:n demokraatti-kommunistit, Pentagonin, USA aseteollisuuden, CIA:n, Suomen mädän valtiokirkon, Prsidentti Sauli Niinistön Mopsin, Pääministeri Sanna Marinin hallituksen, Rooman satanisti paavin, pedofiilien, Vaaamuurarien, Monimkulttuurisuus syövän, Kulttuurimarxismin, Satanismin, miljoonan eri sukupuolen, ilmastonmuutos valheen, Keskiluokan kurjistamisen, Korkeiden verojen, SananVANKEUDEN, Globalisteja palvelevien poliisien, Depopulationin, kannibalismin, Maataloustuotannon murhaamisen, Yksilönvapauksien menettämisen, ulkonaliikkumiskieltojen, myrkkyjä täynnä olevan keinolihan, nokkosten ja toukkien syömisen, lasten poisottamisen vanhemmiltaan, Feminismin, 365 pv. piikkitysten, tuulimyllyjen nollatuoton, inflaation ja KAIKEN sen vetelän PASKAN takia, jota vain omaan rappiotilaansa LUHISTUVA länsimaailma edustaa tänä jumalanten kirottuna aikana!
  V: EN LÄHDE KUOLEMAAN enkä PUOLUSTAMAAN pahuutta, vilppiä, valhetta, tekopyhyyttä, ahneutta, moraalilittomuuta, ylpeyttä, vilppiä,kidutusta kovasydämisyyttä, murhaa, ihmisoikeuksia enkä varsinkaan alhaisia sotarikoksia, jotka kurjalla sotapropagandalla sekä julmalla ylimielisyydellä kunniaksi väännetään. Näitä arvoja EI ole YKSIKÄÄN suomalainen sotaveteraani puolustanut vaan isänmaataan, joka oli vielä silloin kaunis paikka olla ja elää kunnes ihmiselämän LUONNOLLINEN raja tuli vastaan. Tuolloin EI ollut kauniinpaa kuin kaatua itsenäisyyden, uskonnon, perheen,vapauden ja oikeuden puolesta!!!

 • Valkoisen Suomen ja Venäjän puolesta

  Vastaa

  Onko tämä asia nyt niin että Venäjä on todella Suomen vihollinen? Ryssä on siten lyötävä että juutalaiset voittavat tuolla ja Azovin maksettu hiekkajengi lähi-idästä ja Afrikasta Mossadin päiväkäskyillä pistää menemään – Tästä artikkelista voi saada vain yhden selkeä tulkinnan. Hyvin alentavaa! SML tyytyväinen sitten kun NATO saapuu Suomeen?

  • Nimetön

   Vastaa

   Sinimusta Liike vastustaa Natoa. 

   Azov on kansallismielinen yksikkö, joka vastustaa ryssien invaasion lisäksi myös oman maansa hallitusta.

   • Patriot

    Vastaa

    azov on juutalaisen Ihor Kolomoiskyi luoma/rahoittama sotilas yksikkö eli pelkkä kosher-porukka.

    • Plääh

     Vastaa

     Turhaa Venäjän patriootti tänne ulostat

     • Patriot

      mikä venäjän patriootti ? luuletko tosiaan että pidän jostai venäjän en vitussa pidä

    • Nimetön

     Vastaa

     Tuo ”Kolomoiskyin” rahoittama Azov-läppä on debunkattu jo aikoja sitten. Kolomoiskyi oli erään kaupungin kuvernööri ja sek kaupungin rahoja käytettiin Venäjän (”separatistit”) vastaiseen taisteluun, jossa Azov oli etulinjassa. Siihen aikaan (2015) Azov oli yksi harvoja sotilasyksiköitä maassa, jotka oikeasti taistelivat ryssiä vastaan.

     • Deathb4dishonor

      Ei näille vitun ryssille voi todistaa mitään kun tuokin debunkkaus on varmaan ”valemediaa” ja Klaus Schwabin kirjoittama”

 • Isänmaahinen

  Vastaa

  Mikäli Venäjä lisää tulivoimaa tämän vuoksi, saattaa tilanne räjähtää maailmansodaksi.
  Näin geopolitiikan ja konfliktintutkinnan harrastelijavaarin näkökulmasta.
  Kommenttiketjusta päätellen lukijakunta jakautuu kahteen leiriin. Puolen valitseminen tässä tilanteessa on paitsi tarpeetonta, myös lyhytnäköistä. Tarkkaillaan rauhassa tilannetta ja kalistellaan sapeleita sitten jälkeenpäin, ei se meidän vänkäämisestä miksikään muutu.

 • Vesa

  Vastaa

  Aika näyttää onko kyseessä taktinen vetäytyminen vai paniikkissa tehty ja pakon sanelema. Muutaman viholliselle lahjoitetun aseen voi laittaa hölmöilyn piikkiin. Ruplan sijaan euro romahti eli pää mediamme on sotapropagandan vääristämä eli ei tiedä mihin juttuun voi luottaa.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Britannian mukaan Moskovan puolustamiseen tarkoitettu panssariprikaati laitettu romuksi. Että Ukrainalainen vastannut 10 ryssää..

 • Nimetön

  Vastaa

  itse tsuhnat silli tappoivat tuhansia ukrainalaisia Rukajärven tiellä ja laittoivat keskitysleirin ja ottivat sotavangiksi, sadisti.luin mitä olette tehneet, haisette pahalle, murhaajat

 • ValhallaX

  Vastaa

  Ei ole kahta puolta.

  Tämä on klassinen juutalaisten ylläpitämä ja rahoittama sota. Juutalaiset voittavat aina, kun valkoiset kansat saadaan tappamaan ja vihaamaan toisiaan. Tälläkin palstalla on kiima palvoa juutalaista. Ja se kiima tappaa meitä, valkoisia.

  Oikean ihmisen ensimmäinen ja ainoa tavoite on rauha . Ja sitten kitketään sionismi, lopullisesti.

  • Nimetön

   Vastaa

   Meneppä katsomaan mimmoisia ne venäjän sotilaat ovat. Ei tämä ole mikään ”brother war” vaan aasialaisten ryssien invaasio

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi