Myös Viro poistaa neuvostomuistomerkit katuja rumentamasta

Kommunistiset muistomerkit eivät kuulu kaduille, vaan museoihin muistuttamaan kyseisen aatteen kauheudesta.

Ulkomaat

päivitetty

Viro on päättänyt tehdä saman päätöksen, minkä Puola teki tämän vuoden huhtikuussa, eli poistaa maasta kaikki neuvostomuistomerkit. Pääministeri, Kaja Kallas, ilmoitti hiljattain lehdistötilaisuudessa, että kaikki neuvostosymboleja sisältävät monumentit tullaan poistamaan ”niin pian kuin mahdollista.”

”Olemme tehneet avainpäätöksen: Kaikki monumentit neuvostosymboleilla tullaan poistamaan julkisista tiloista ja tämä tehdään niin pian kuin mahdollista,” Kallas sanoi.

Kallas mainitsi maassa olevan noin 200–400 kommunistista monumenttia, ja että hallitus oli yksimielinen päätöksessä poistaa ne.

Pääministeri myös mainitsi halustaan poistaa neuvostoliittolainen esillä oleva T‑34 ‑panssarivaunu pääosin venäjää puhuvasta Narvan kaupungista. Pormestari Katri Raik, sanoi toivovansa hallitukselta ratkaisua asiaan osan kaupunkilaisista keräännyttyä vastustamaan tankin poistamista.

”Panssarivaunu on tappava ase, eikä muistoesine. Nämä samat tankit tosiasiassa tappavat ihmisiä Ukrainan kaduilla,” pääministeri oli sanonut puolustaen tankin poistamista.

Kremlinin edustaja Dmitry Peskov oli tuominnut Viron päätöksen ”skandaalimaisena.”

Lähde

Antikommunismi Kulttuuri Puola Ulkomaat Uutiset Viro

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  En kannata. Historiasts kertovien muistomerkkien poistaminen on ainakin lännessä kommunistien touhua. Patsaiden ja monumenttien poistajat vauhkoilevat ja tunteilevat kuin pikkulapset.. Sitä paitsi kommunismista muistutus toimii parhaiten, kun pytingit ovat julkisilla paikoilla. Härskeimmät kuten salaisen poliisin päälliköt tai juutalaisten kuvat voi poistaa.

  • Plääh

   Vastaa

   Niin olethan utinin kannattaja. Suomessakin tuollainen hirveys alkaa lähtyeä vasta sitten, kun suomettumista viimein on alettu väentää. Virossa ei ole uskallettu poistaa näitä rikollisten muistomerkkejä, koska on pelöätty Lännen juutalaisten mielipidettä

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi