Puolalaiskansanedustaja sammutti juutalaisen menoran jauhesammuttimella

Braun on aiemmin todennut, että on olemassa suunnitelma muuttaa Puola juutalaiseksi valtioksi, ja hän on kampanjoinut homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin puolesta.

Politiikka

flag, poland, sky

Puolan pääministerin virkaanastujaisseremoniassa juhlittiin jostain syystä myös juutalaista hanukka-juhlaa sytyttämällä menora. Tilaisuudessa kansallismielinen parlamentin jäsen päätti puuttua avoimeen juutalaisuuden näyttöön ja käytti sammutinta lopettaakseen tämän ”saatanalliseksi” kuvailemansa esityksen.

Puolassa tapahtui hiljattain hallituksen vaihtuminen, jossa pitkään vallassa ollut Laki ja Oikeus ‑puolue menetti asemansa liberaalille koalitiolle Donald Tuskin johdolla. Parlamentin jäsen Konfederacja-puolueesta, jota The Guardian kuvailee ”äärioikeistolaiseksi”, otti paloturvallisuuden vakavasti ja sammutti parlamentissa hanukkaa varten sytytetyn menoran.

Virkaanastujaisseremonian aikana, jossa pääministeri Donald Tusk piti puheensa, tapahtui välikohtaus sammuttimen kanssa. Tusk puhui puheessaan niin sanotusta xenofobiasta ja totesi, että ”voimme suojella Puolan ja Euroopan rajaa ja silti pysyä inhimillisinä”. Tämä tarkoittaa avoimia rajoja afrikkalaisille myös Puolan valtakunnan alueelle.

Videoklipissä näkyy, kuinka Grzegorz Braun marssii päättäväisesti sammutin kädessään kohti kynttelikköä ja suuntaa suihkun liekkeihin sekä naiseen, joka yrittää estää häntä. Braunin sammutettua kaikki kynttilät ja keskeytettyä pääministerin asennuksen, hän julisti, että hanukka on saatanallinen juhla ja että järjestys on palautettu.

Braun on aiemmin todennut, että on olemassa suunnitelma muuttaa Puola juutalaiseksi valtioksi, ja hän on kampanjoinut homoseksuaalisuuden kriminalisoinnin puolesta.

Antisionismi Politiikka Puola Rotu Ulkomaat

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Koskeeko myös juutalaisia?

  Vastaa

  Kynttilöiden polttaminen vastaa passiivista tupakointia

  Sisäilma-asiantuntijan mukaan huoneilma huonontuu merkittävästi, kun kynttilöitä poltetaan sisällä. Mitä useampi kynttilä palaa, sitä huonommaksi sisäilma muuttuu. (Lue lisää:https://yle.fi/a/3–7693405)

  Uusi tutkimus selvitti kodin haitallisia pienhiukkasia – jopa kynttilän polttamisella vaikutusta(Lue lisää: https://www.paivanlehti.fi/uusi-tutkimus-selvitti-kodin-haitallisia-pienhiukkasia-jopa-kynttilan-polttamisella-vaikutusta/)

  Kynttilöiden palamisestakin syntyy haitallisia pienhiukkasia(Lue lisää(https://aamuset.fi/artikkeli/5474666)

 • Tulora

  Vastaa

  Pakko myöntää, etten tiennyt, mikä on menora, vaikka minulla on juutalaisia suvussa.

 • Salomon

  Vastaa

  Jotenkin näin niin itseni tuossa tilanteessa, tosin olisin antanut vielä lutkalämärin tolle ämmälle. Donald Tusk näyttää enemmän CIA: n agentilta kuin puolalaiselta poliitikolta

 • TT

  Vastaa

  Oikein toimittu. Hanukka on hanurista. Kristillinen joulu pilattiin länsimaissa ja erityisesti USA:ssa juutalaisten takia, koska ne muka loukkaantuivat, jos heidän ”joulujuhlaansa” eli hanukkaa ei mainita ja toivotetaan vain hyvää joulua eli ”Merry Christmas”. Siksipä hyvän joulun toivotus on USA:ssa hyvin kyseenalaista.
  Joulun asemaa on kalvettu länsimaissa moni eri tavoin. Myös kristityt itse ovat alkaneet mollata joulua viitaten sen pakanallisiin juuriin ja nipottaen siitä, ettei Jeesuksen syntymäjuhlaa voi viettää joulukuussa, koska Jeesus todennäköisesti syntyi lokakuussa. Joulukuusikin on kuulema pakanallinen hirvitys eikä sinne ”Vatikaanin” perustamaan kirkkoon voi mennä. Kristityn on parempi mennä omaan lahkoonsa palvomaan juutalaisia ja Israelia, unohtaa typerä jeesus ja vaihtaa joulukoristeet menoraan.

 • ReaalikatselmusYlitunteiden

  Vastaa

  On kyllä hassu toi antisemitismin laukominen.

  HänenTarinansa mukaan valkoinen ukko pätki veljiään, että leirittelyt päättyi.

  Rakennetaan joku kommarimainen koskemattomuuskortti, jonka veivailu aiheuttaa sen, että seuraavalla kerralla ne ovet ei välttämättä ole enään puuta.

 • Pauli

  Vastaa

  Taitaa olla joku hupijuttu/sovittu keikka tämä koko näytös.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  flag, poland, sky