Oikeus määräsi Saksassa: Keskiaikainen juutalaisvastainen veistos saa jäädä kirkkoon

On erittäin harvinaista, että juutalaiset eivät saa tahtoaan läpi Saksassa.

Ulkomaat

Saksan korkein oikeus hylkäsi erään juutalaisen vaatimuksen juutalaisvastaisen veistoksen poistamisesta Wittenbergin keskiaikaisesta kirkosta.

Veistoksessa kaksi hatuistaan juutalaisiksi tunnistettavaa hahmoa imee emakkosian nisiä samalla, kun rabbiksi oletettu hahmo kohottaa sian häntää katsellakseen sen anusta. Veistoksen yllä lukee teksti: ”Shem HaMephorash,” joka juutalaismystiikassa viittaa Vanhan testamentin Jumalan nimeen.

Oikeus päätti olla poistamatta veistosta vedoten siihen, että se voi toimia muistutuksena entisaikojen juutalaisvainoista.

Juutalaisten liittäminen heille ”epäpuhtaisiin” sikoihin on yleistä keskiaikaisessa juutalaisvastaisessa taiteessa.

Lähde: Haaretz

Historia Rotu Saksa Saksan juutalaisyhteisö Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Loppuviikko pelastettu
  Hyvää juhannusta

 • TT

  Vastaa

  Irstas sika lienee kansainvälisten juutalaisten jumala. Ainakin käyttäytymisen perusteella. Ei minulla ole mitään juutalaisia vastaan. Jumala kenties tarkoitti osan juutalaisista varoittaviksi esimerkeiksi ja klovneiksi maailmalle. Näistä pelleistä ette saa ottaa esimerkkiä ettekä uskoa niiden valheisiin. Sitä paitsi taitavia ja päteviäkin juutalaisia on olemassa. 

  Valitettavasti keskuudessamme on ollut liikaa aivovammaisia, jotka uskovat internatsi-juutalaisten levittämiä tarinoita ja myrkyllisiä juonia, joilla goyim-kansat jaetaan toisilleen vihamielisiin leireihin ja tuhotaan näiltä pois kansallisvaltiot. Suomessa ei ole juurikaan juutalaisia omasta takaa, mutta koska meillä uskotaan kansainvälisten juutalaisten kehittämiin tarinoihin ja oppeihin, joita valtamedia meillä poikkeuksellisen innokkaasti levittää, niin maamme on tuhon partaalla. Todisteita tästä tuskin enää tarvitaan. Suomi on jo viittä vaille KAPUTT, kuten myös Saksa, USA, UK, Ranska, Ruotsi, Baltian maat, jne…

 • sami riihioja 666 33 322

  Vastaa

  Pervot perkeleet

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ei huono. Saksalaiset uskaltavat pistää juutalaisille ja wokelle hanttiin.

  • Markku Heksamakkara

   Vastaa

   Yksittäistapaus, ei voi yleistää

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi