Puolan pääministeri: “Puolan on puolustettava EU:n itäisiä rajoja”.

Puola haluaa omalla esimerkillään osoittaa, miten suvereeni valtio voi menestyksekkäästi puolustaa omia rajojaan laittomalta maahanmuutolta, joka uhkaa samalla koko Eurooppaa.

Ulkomaat

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki puhui saksalaisen Bild-lehden haastattelussa tilanteesta Puolan ja Valko-Venäjän rajalla ja siitä, miten Valko-Venäjän viranomaiset käyttävät laittomia siirtolaisia EU-maiden kiristämiseen.

Tuhannet enimmäkseen Lähi-idän laittomat siirtolaiset ovat nyt leirillä Valko-Venäjän puolella Puolan rajalla, jotka Puolan hallituksen mukaan Valko-Venäjän presidentin Aleksandr Lukašenkan hallinto on tuonut sinne.

“Huolimatta monista yrityksistä pakottaa laittomat siirtolaiset rajalle ja alueella tapahtuneista yhteenotoista, joissa useita puolalaisia viranomaisia haavoittui; tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pysyi hallinnassa, vaikka se on muuttumassa yhä vaarallisemmaksi”, Morawiecki kertoi Bildille. “Huolimatta lukuisista Valko-Venäjän rajaviranomaisten ilmeisistä provokaatioista, he eivät menisi liian pitkälle”, hän lisäsi toivovansa.

Laittomat siirtolaiset Valko-Venäjän aseena

Morawieckin mukaan Valko-Venäjä käyttää laittomia siirtolaisia aseena. Ja kohteena ovat Saksa, Ranska ja Alankomaat.

”Puolustamalla Puolan rajaa puolustamme koko Eurooppaa”, hän sanoi Bildille. ”Me puolalaiset olemme päättäneet suojella rajaamme kaikin keinoin, mikä on myös Euroopan ja Naton itäraja”, hän lisäsi. Morawieckin mukaan Puolan esimerkki osoittaa, että suvereeni valtio voi menestyksekkäästi puolustaa rajojaan ja sen pitäisi puolustaa rajojaan.

”Sama pätee Eurooppaan: meidän on tehtävä kaikkemme suojellaksemme rajojamme maahanmuutolta Välimerellä ja idässä… ja kaikki suojelu,- ja valvontakeinot ovat tarpeen hyökkäysten torjumiseksi”, hän sanoi.

Hän uskoo, että jos tuhansia laittomia siirtolaisia ei voida pysäyttää nyt, niin useita satoja, tuhansia tai miljoonia Afrikasta tai Lähi-idästä on pian matkalla Eurooppaan, erityisesti Saksaan.

Nato-maiden johtajat osoittivat tukensa Puolalle

Morawiecki kertoi Bildille myös olevansa tyytyväinen Nato-maiden johtajien, kuten Saksan nykyisen liittokanslerin Angela Merkelin ja hänen seuraajansa Olaf Scholzin, Puolalle osoittamaan tukeen ja että Nato-sopimuksen 4 artiklan käynnistäminen olisi oikea siirto.

“Valko-Venäjältä ja Venäjältä tulevista mahdollisista uhista mitään ei voida sulkea pois. Lukašenka ja Venäjän presidentti Vladimir Putin noudattavat selkeästi strategiaa, joka aiheuttaa levottomuutta ja horjuttaa länttä,” hän sanoi.

”Emme tiedä, mitä muuta he aikovat. On mahdollista, että rajakriisin tarkoituksena on kääntää huomio pois uusista sotilaallisista hyökkäyksistä, joita Putin valmistelee Ukrainaa vastaan”, Morawiecki sanoi.

Puolan pääministeri kommentoi myös Merkelin puheluita Lukašenkan kanssa. ”Minulle yksi asia on varma: tässä kriisissä päätöksiä ei voida tehdä päämme yläpuolella. Jos keskustelussa kuitenkin käsiteltiin sitä, miten Valko-Venäjältä tulevat laittomat siirtolaiset viedään takaisin kotimaihinsa, kaikki aloitteet tässä asiassa ovat Puolan edun mukaisia”, hän sanoi.

Lähteet: The First News, BILD

Afrikka Aleksandr Lukašenka Angela Merkel Bild Elintasopakolaiset Elintasopakolaisuus Euroopan unioni Eurooppa Lähi-itä Maahanmuutto Mateusz Morawiecki Nato Pakolaiset Pakolaiskiintiö Pakolaiskriisi Poliittiset viholliset Politiikka Puola Rajavalvonta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Saksa Sionismi Talous Ukraina Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Välimeri Valko-Venäjä Venäjä Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kausaallisuus

  Vastaa

  Tämä omien rajojen turvaaminen on se joka jokaisen valtion pitää itse tehdä. Suomen NATO-kiimaiset jakavat virheellistä informatiota siitä että meitä suojattaisiin esim. NATO:n toimesta JOS olisimme NATO:n jäsenmaa. 

  VÄÄRIN!!!

  NATO sopimuksen mukaan jokainen jäsenmaa joutuu puolustamaan omia maarajojaan ihan itse. Se mitä konfliktin sattuessa saisimme, on ostaa aseita ja patruunoita NATO-mailta. Siksi meille on höpötetty vuosikymmenet ”NATO-yhteensopivasta kalustosta”. Ja koska NATO:lla ei ole maajoukkoja niin mikä olisi se taho joka meitä auttaisi? 

  On myös höpötetty että ”mahdollinen Venäjän hyökkäys” kohdistuisi ennemmin Viroon kuin Suomeen. Mikä naivi ajatus. Miettikääpä mitä strategista etua Venäjä saavuttaisi sillä että se alistaisi Viron itseensä? Sen valvottava rajaviiva kasvaisi eikä se saisi kuin pari satamaa joiden kautta kulkeva rahti estettäisiin helposti. Mutta jos Venäjä esim. katksisi pohjoismat Oulun korkeudelta niin se saisi koko jäämeren hallintaansa sekä todella lyhyen matkan Amerikan yhdysvaltoihin. Vaikka ei se ole pitkä nytkään. Ja jos Venäjä sen lisäksi alistaisi koko Suomen itsensä, se saisi monta satamaa, ja vettä itsensä ja vihollistensa väliin. Ja koska Venäjällä on VETO-oikeus, ei se saisi tempustaan mitää sanktioita. Siksi aikoinaan Ranska ja Iso-Britania olivat ne maat jotka pommittivat Libyan mahdollistaen nykyiset pakolois-ongelmat.

  Kun kyse on näinkin yksinkertaisista asioista, niin miksi me maksamme miljardiluokan maksuja joka vuosi ”NATO-kenraalien aivotiedosta”?

  • Minä

   Vastaa

   Ei kai kukaan ole kuvitellut, että Nato lähettäisi Suomeen joukkoja. On ollut koko ajan jokaiselle Nato-jäsenyyttä kannattavalle selvää, että kyse on kalusto- ja materiaalituesta, tiedustelutiedoista ja mahdollisesti ilma- sekä laivastotuesta. Lisäksi elintarvikkeita löytyy, jotta ei nälkiinnyttäisi.

   Tuolla tuella on suuri merkitys. Ei Talvisodassakaan ongelma ollut miesvahvuus, vaan materiaali ja kalusto.

   Naton jäsenmaksut eivät ole miljardiluokkaa, vaan jotain 150 miljoonaa vuodessa. Vastapainona tulevat alennukset sotatarvikkeista, hävittäjät mukaan lukien.

   Voi tuota vastustaa tai olla puolesta, mutta pohjalla pitää olla tosiasiat.

 • TKerhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Hyvä Puola ja hyvä Unkari ! Te näytätte tien.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  ”Qualis Rex , tali grex”

 • Anonyymi

  Vastaa

  Hienoa Puola! Noi helvetin ryssät lennättää rotumuukalaisia alueilleen ja sitten Valko-Venäjän sotilaat vyöryttät heitä Puolan rajalle. Eikö tuon Valko-Venäjän paskaläntin voisi pommittaa paskaksi?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi