Afrikka vaatii valkoisilta mailta ilmastonmuutoksen varjolla 700 miljardia dollaria vuosittain

Vielä ei ole tietoa, menikö mustien maiden vaatimus Glasgow'n ilmastokokouksessa läpi.

Ulkomaat

Afrikan valtiot kertoivat neuvotelleensa Glasgow’n ilmastokokouksessa länsimaiden edustajien kanssa jättimäisestä rahoitussopimuksesta, missä monille Afrikan maille jaettaisiin vuodesta 2025 eteenpäin yhteensä 700 miljardia dollaria vuosittain, jotta nämä voisivat ”sopeutua ilmastokriisin vaikutuksiin.”

Vuonna 2009 länsimaat lupautuivat antamaan Afrikan maille ilmastosyistä 100 miljardia dollaria vuodessa mutta neuvottelijoiden mukaan ”lisää rahaa tarvitaan välittömästi.”

”Työ tämän eteen täytyy aloittaa välittömästi. Keskustelut rahoituksista vievät aikaa, joten meillä on oltava kartta selvillä virstanpylväillä siitä miten saavutamme tavoitteemme vuodesta 2025 lähtien varmistaaksemme rahan virtaamisen joka vuosi,” kommentoi Gabonin diplomaatti suunnitelmia.

Vielä ei ole tietoa siitä, menikö Afrikan maiden edustajien rahoitusvaatimus kokouksessa läpi.

Lähde: The Guardian

Afrikka Afrikkalaiset Ilmastonmuutos Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Rotu Taloudellinen riisto Talous Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

23 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Paras apu Afrikan väestölle olisi olla auttamatta heitä. Ei mitään lahjoituksia. Ei kehitysapua. Pyyteetön auttaminen saa heidät heittäytymään avun varaan ja vaatimaan loputtomasti lisää apua. Ja auttajat saavat palkakseen kiittämättömyyttä ja haukut.

 • Ari

  Vastaa

  Oho! Eikös ny sentään varauduttais tulevaisuuden kauhuihin ja varmistettais ettei keltään puutu pätäkkää jos mitään ikinä keksii haluta? Siispä vaadin avustusten korottamista aina sataan miljardiin asti vuositasolla. Kyllähän meillä maailman onnellisimmilla ja rikkaimmilla ihmisillä maailman vapaimman lehdistön ja maailman vähiten korruptuneituneen maan etuoikeutetuilla ihmisillä on sydäntä ja varaa pienen Afrikan sosiaaliturvaan.

  • Minimum

   Vastaa

   Pieni Suomi jossa kaikkien aikojen lumi- ja kylmyysennätykset ovat menneet rikki 2020 ja 2021… Sen pitäisi taistella ”ilmastonmuutosta” vastaan. Elämme hullussa, sairaassa maailmassa.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Ei euroakaan, ennenkuin ko mailla on esittää selvä suunnitelma miten tukirahoitus aiotaan käyttää tuohon sopeutumiseen, ja miten varojen käyttöä aiotaan valvoa. Käyttö- ja valvontasuunnitelmien täytyy olla rahoittajien hyväksymiä, ja valvontaa suorittavien puolueettomia asiantuntijoita.

 • Tomppa

  Vastaa

  Tuolla rahalla Afrikan hallitsijat saavat aika monta panssaroitua mersua ja leopardihattua.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Saapahan gepardihatut uusittua rollsroyset

 • Puolustaja

  Vastaa

  Rahaa tarvitaan kyllä, mutta se pitäisi sijoittaa sterilointeihin. Yhden lapsen politiikka käyttöön: yksi lapsi per kylä per vuosi. Turha valittaa kuumuudesta tai veden tai yms. puutteesta jos jaksaa nussia kuin aivoton eläin. Jotain rotia näihin hommiin.

  • purjo puhelias

   Vastaa

   Kiinassa ollut niin sanottu “yhden lapsen politiikka” on vaarin suomennettu alusta asti.
   Tosiasiassa se tarkoittaa yhden synnytyksen saantoa joka tarkoittaa, etta jos sinua siunataan kaksosilla tai kutosilla niin saat ne pitaa.
   Kiinassa on paljon orpolapsia joten nain saatamalla he haluvat kotiuttaa lapsia valtion hoivista perheisiin paremman elaman toivossa.

   • Pekka

    Vastaa

    Tuskin Kiinassakaan ylimääräisiä lapsia ammutaan. Ilmeisesti vain sinä olet ymmärtänyt tämän väärin. Eli kerran sai tulla paksuksi ja JOS ei ollut poika, niin maaseudulla sai yrittää vielä toisen kerran.

 • Nimetön

  Vastaa

  Hehhee nuo ihmiset jotka ovat aurinkon valossa kun varjoja toivovat sopeutusrahaa. On ne humoristeja.
  Tässä sitä taas nauretaan.

 • SS

  Vastaa

  Valitettavasti vähän naureskellikaankin, mutta oikeesti meidän ”hallitus” tarjoaa jo yli pyydetynkin. Katsotaan… Aatu takasin!

 • Julli

  Vastaa

  Kuinka taas sattuikaan. Neekerit haluavat muiden rahoja.

  Luulisi, että kyseisen mantereen resurssit riittäisivät, jos eivät lisääntyisi rottien tapaan. Toisaalta, mitä tuholaisilta muuta voi edes odottaa.

  Neekereiden ominaisimmat ominaisuudet ovat kurjuus, köyhyys ja rikollisuus.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Afrikan ongelmat ratkeaisivat, jos Eurooppa kolonisoisi sen uudelleen.

 • pöh

  Vastaa

  Mitähän jos ne afrikan kädelliset yrittäs joskus tehdä itse jotain?
  Koko ilmastonmuutos on suurin kusetus, koronaa tässä välillä koitettiin, hyvin uppos ni mikäpä sitä on vähä lisää kusettaa..

 • Tupauuno

  Vastaa

  Suomi voisi antaa taas sen normaali 3‑kertaisesti kuin muut maat. Onhan se niin mahtavaa tämä vihreä siirtymä.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Afrikka pitäisi jälleen auttaa sivistyksen pariin kolonialisoimalla koko manner. Se on nyt nähty, mihin natiivit siellä pystyvät, minkälaisia ”yhteiskuntia” rakentavat ja miten hoitavat koulutuksen, terveydenhuollon, turvallisuuden jne. Jos vastaava tapahtuisi yksilön kohdalla, hänet toimitettaisiin hoitoon välittömästi, tahtoi sitä tai ei tai jos hän olisi lapsi hänet otettaisiin huostaan.

  Toinen hyvä – ja ehkä vähän realistisempi – vaihtoehto olisi tietenkin se, että annettaisiin heidän hoitaa omat asiansa ja me hoitaisimme omamme, mutta ei: parastahan päättäjien mielestä onkin näemmä nuoleskella rikollisia ja alistua kiristykseen ja kaataa verisestä selkänahastamme raastetut rahat kankkulan kaivoon ja pitää huoli siitä, että mitään positiivista kehitystä ei varmasti pääse syntymään.

 • TT

  Vastaa

  Takaisin Afrikkaan sopeutumaan jo tähän mennessä Eurooppaan tulleet. Rahaa ei tipu. Rekihullut päättäjämme tekevät tietenkin päinvastoin. Ihmisen tai karjan hiilipäästöjen osuus ilmaston muuttumisessa on marginaalinen verrattuna mm. tulivuoriin tai auringon tai kosmisen säteilyn muutosten vaikutuksiin. Ilmiöllä on helppo syyllistää ihmiset ja manipuloida heidät tyrannimaisen ilmastopolitiikan alaisuuteen. Poliitikot ja superrikkaat rummuttavat ilmastonmuutosta haaliakseen lisää valtaa ja rahaa itselleen.

 • Suomi suomalaisille

  Vastaa

  Ei rahaa Afrikkaan.

 • Minimi

  Vastaa

  YLE uutisoi näyttävästi miten YK viestittää että ”ilmastonmuutostaistelun” eturintamassa ovat alkuperäiskansat, nuoret ja naisjohtajat. Voi Jeesus, mitä vitun paskaa taas. ¦D

  Nollajuttuja.

 • Pekka

  Vastaa

  Ei tulivuoria tai aurinkoa voi laittaa verollepantavaksi – ihmisen taas voi. Katsokaa elokuva ”Africa addio” (1966) jos haluatte nähdä mitä kaikkea kurjaa tapahtuu, kun valkoinen on missään tekemisissä neekerin kanssa. Neekeri olisi pitänyt ikuisiksi ajoiksi jättää omalle saarelleen neekeröimään. Eivät ne olisi sieltä ilman juutalaisten orjalaivoja koskaan päässeet mihinkään. Ajatelkaa! Edes Italiaan tai Espanjaan ei olisi neekeri koskaan tullut, sillä venettä neekeri ei osaa rakentaa.

 • Eikka

  Vastaa

  Afrikka on se kuuluisa Kankkulan kaivo.

 • N.N.

  Vastaa

  ”Afrikka vaatii valkoisilta mailta ilmastonmuutoksen varjolla 700 miljardia dollaria vuosittain”

  Mitä sille sitten voi, meidän on maksettava kun ne kerta vaativat!

  Eikö se ole aina ollut näin, syyllisiä kun me olemme .…ja valkoisia

 • Late

  Vastaa

  Paras apu afrikalle ja koko maailmalle on hävittää neekerit planeetalta täysin, aivan viimeistä neekeriä myöden. mut jos ny vaikka steriloidaan jokainen yli 12 vuotias seuraavan 100 vuoden ajan. Ei neekeriä, ei ongelmaa. Neekerit ei ikinä, ei ikinä koskaan missään tule pärjään omillaan. korkeintaan 0.1% niistä jos sekään. Ja ongelmat vaan pahenee kun lisääntyvät holtittomasti vaikkei aikuiset pysty edes itestään huolehtiin, ei edes alkeellisesti

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi