Saksa ja Latvia kieltävät rokottamattomilta pääsyn supermarketteihin

Rokottamattomien asema toisen luokan kansalaisina pahenee Saksassa ja Latviassa.

Ulkomaat

Latvia on hiljattain päättänyt kiristää rajusti koronarajoituksiaan julistamalla kolmekuukautisen ”hätätilan,” minkä tuomien uusien sääntöjen mukaan maskien käyttö on pakollista kaikissa julkisissa rakennuksissa, jokaisen valtiolle työskentelevän on pakkorokottauduttava marraskuun 15. päivään mennessä ja lisäksi ainoastaan ”välttämättömät” kaupat saavat olla viikonloppuisin auki.

Pahinta kuitenkin on se, että uudet säännöt estävät rokottamattomilta pääsyn supermarketteihin. Uuden käytännön toteuttaminen tulee kuitenkin todennäköisesti tuottamaan ongelmia maassa, jossa ainoastaan 48 prosenttia väestöstä on rokottautunut.

Myös Saksassa Hesse on ensimmäisenä osavaltiona antanut luvan supermarketeille kieltää halutessaan rokottamattomilta pääsyn kauppaan. Oletettavasti käytäntö ennen pitkää leviää myös muihin osavaltioihin, riippuen siitä, aikovatko saksalaiset hyväksyä sen kapinoimatta.

Lähteet: YourNews, MedicalXpress

Hyvinvointi Koronarajoitukset Koronavirus Latvia Politiikka Rappiokulttuuri Rokotepassi Rokotteet Saksa Talous Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Saksalaiset eivät opi mitään historiasta. Totalitarismi vetoaa heihinkin. Ehkä erityisesti heihin. Olisin niin toivonut, että ainakin he malttaisivat olla muutamatta maataan komentoyhteiskunnaksi.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tässä on alusta saakka ollut kyse valehtelusta, painostuksesta ja salailusta.
  Jotain outoa niissä rokotteissa on, kun tällaiset kampanjat ja kiristystoimet tarvitaan painostamaan kansaa piikille.
  Kuitenkaan niissä tilastoissa ei ole vieläkään esiintynyt mitään poikkeavaa kuolleisuuslukujen suhteen, eikä sairaalapaikat täyty normaalia influenssakautta enempää.
  Eikö se ole jokaisen oma asia, ottaako sen rokotteen vai ei? Eihän rokotetun pitäisi olla huolissaan rokottamattomasta, jos rokote toimisi ja hän itse vielä luottaisi siihen.
  Viranomaisista on tullut kansanvihollisia, heidän sanaansa täytyy jatkossa tarkastella monelta kantilta, kritiikittömästi ei kannata enää luottaa mihinkään mitä nämä julkisuudessa poseeraavat viranomaiset hokevat.

  • Ilmari

   Vastaa

   Voi hyvänen aika ! Jok tuutista tulee tietoa, että koronapotilaat täyttävät sairaalapaikat niin että muille ei ole tilaa. Siitä huolimatta edelleen löytyy teitä, jotka panevat pään pensaaseen ja väittävät että ei tässä mitään poikkeavaa ole.

   • Ostetut otsikot

    Vastaa

    Jatka vaan vaan Ilmari totuuksien lukemista iltapäivälehdistä. Päivittäin sairaalassa työskentelevät ihmiset kuitenkaan eivät tuota ”rokottamattomien kuolemansairaiden ruuhkaa” ole havainneet.

 • Outo meininki

  Vastaa

  Jaahas… Eli Soros rahaa on siis valunut Latviankin päättäjien pankkitileille. Mikään muuhan ei tällaista selitä samaan aikaan kun ”tämä kirottu tauti on voitettu yhdessä kahden vuoden kiihkeällä maskituksella”.

  Hesseniä ihmettelen myös. Bayeriin verrattuna se on keppikerjäläinen eikä sen talous ole ollut kovin kovissa kantimissa. Joten luulisi sen tekevän kaikkensa saadakseen valtion talouden kasvuun. Luulisi että CDU:n (40 paikkaa) enemmistö parlamentissa toisi jotain järkeä (vrt. Helmut Kohl) mutta kai ne sitten ovat kaikki ”mama Merkeleitä”, yhdessä sossujen ja vihreiden (molemmilla 29 paikkaa) sekä vasemmiston (9 paikkaa) kanssa saaneet enemmistön typerälle päätökselle. Sama juttu kuin Suomessa että päätös saa olla tyhmäkin, jos se vain on tehty lain mukaa. No, Prinsessa S ei aina edes mielipiteitään ehdi vahvistamaan kun se jo laukoo niitä totuuksina.

  Niin että hyviä joulunodotuksia vaan Kauflandeille ja Grand Gallerioille sielä Hessenissä (nykyinen Hesse). Ei ole jouluruuhkaa.

 • DTOM

  Vastaa

  Bill & Melinda Gates Foundationin avustusrahat Suomeen:
  https://www.gatesfoundation.org/about/committed-grants?q=finland#jump-nav-anchor0

 • Kyynikko

  Vastaa

  100 vuotta tieteellistä, vertaisarvioitua tiedettä osoittaa kiistatta maskien hyödyttömyyden aerosoli muotoisia viruksia vastaan suojauduttaessa. Taiwanissa rokotteisiin on kuollut enemmän ihmisiä kuin Koronaan. Eläköön demokratia ja tasa-arvo imbesillien kanssa.

 • Pecca

  Vastaa

  No se on hyvä, jos joku porukka ei tyhmyyttään ota rokotusta niin he tuntevat sen itse nahoissaan. Italiassa ei pääse edes työpaikalleen jos ei ole koronapassia. Onneksi saatiin suomeenkin passi!

  • Nationalisti

   Vastaa

   Tai sitten he ovat tarpeeksi nähneet ja kuulleet muiden haittavaikutuksista ja katselleet julkisia tilastoja, jotta ovat voineet todeta, että tässä hommassa on jotain mätää.
   Italialaiset ovat koko ”pandemian” ajan voineet käydä töissä, eikä ole mitään joukkokuolemia tullut, nyt iso osa kansasta on rokotettu ja rokottamattomat eivät pääse työpaikalle ilman passia, eikö olekin omituista?
   2 rokotetta ei suojaa sinua, mutta passi antaa pysyvän turvan?
   Kuinka hemmetin tyhmä voi ihminen olla?

 • Terhi K

  Vastaa

  Liettuassa ruokaa ostetaan ja myydään auton peräkontista.

  Lithuania: A Covid Pass Prison

 • Asiantuntija

  Vastaa

  Haittavaikutuksia ei ole juurikaan ole vähän kipua olkapäässä, joka tulee aina rokotuksissa. Rokottamattomia on tosin kuollut maailmassa jo enemmän kuin mustasurma tappoi aikoinaan eli eikö tämä todista sitä että rokotuksesta on hyötyä ja se kannattaa ottaa, mielestäni kun yhteiskunta sen kustantaa samoin kuin myös rokottamattomien tehohoidon, rokotus pitäisi ottaa pakolliseksi!!

  • Nationalisti

   Vastaa

   ”Haittavaikutuksia ei juurikaan ole”-kommentti kertoo siitä, että kyseiseltä aasintuntijalta jäi mm. tarkastamatta tehdyt haittavaikutusilmoitukset ja ihmisten kertomat kokemukset, joita on tullut piikin jälkeen, ne eivät ole mistään lievimmästä päästä.
   Turha puhua mistään ”koronakuolemista”, kun viranomaisetkin puhuvat ”koronaan liittyvistä kuolemista”, ne ovat kaksi täysin eri asiaa, jälkimmäisessä voit kuolla koronan kanssa, mutta se kuolinsyy on todellisuudessa jokin aivan muu.
   Mites selität sen, että Suomessakin oli ”koronaan liittyviksi kuolemiksi” tilastoitu paljon ihmisiä, jotka olivatkin kuolleet aivan muista syistä?
   Mikäs on niiden kuolleiden mediaani-ikä, kuinka monella heillä oli taustalla vakavia perussairauksia, kuinka monella oli valmiiksi epäterveet elämäntavat ja runsas ylipaino?
   Miksi pieniä lapsia piti alkaa rokottamaan? Kuinka moni lapsi tai nuori on kuollut tämän ”vakavan pandemian” aikana?

   Mitäs mieltä olet siitä, että mm. Pfizer on aiemmin tuomittu jättisakkoihin terveysalan asiantuntijoiden lahjonnasta?
   Oletko siis sitä mieltä, että he todellakin ajattelevat ihmisten parasta, eikä lääkeyhtiön maksimitiliä?

   Ja viimeinen kysymys, osaatko elämässäsi kyseenalaistaa mitään vai tuleeko se absoluuttinen totuus aina sieltä Erkko-mediasta ja Yleltä korruptoituneiden terveysviranomaisten antamien haastatteluiden pohjalta?

 • Elmukelmuhattu

  Vastaa

  3.maailmansota. Tai jotkut puhuvat jo 5:stä. Kuitenkin tässä sodassa soditaan eri aseilla kuin aikaisemmissa. Puolustukseen tarvitaan tietoa ja ymmärrystä. Meitä on noin 7miljardia, vihollisia muutama tuhat. Meitä vastann hyökättiin bioaseella, mutta samaan aikaan se tuhoaa toisen aseen, median. Meidän (we The people) täytyy seistä yhtenä joukkona, eikä harhaantua taistelemaan keskenään. Minä olen latvialaisten, saksalaisten, italialaisten ja muiden jotka kohta joutuvat samaan, rokotettujen ja rokottamattomien, puolella.

 • Asiantuntija

  Vastaa

  NO voi vee pitääkö se rautalangasta vääntää?
  Haittavaikutuksia on toki, mutta ne on vähäpätöisiä rokottamattomien kuolemiin verrattuna eikö sinustakin kuolema ole vakavampi?
  Siis kokoajan on puhuttu, että jos ikääntyneellä, ja nuoremmallakin on perussairauksia niin korona on erittäin vaarallinen ja rokotus vähentää vakavan koronataudin sairastamista, ei siis estä sitä täysin ja sieltähän ne kuolemat tulee myös vakavia sairauksia sairastaville rokotetuille.
  JA sitten se, että jos Suomen tapaisessa yhteiskunnassa haluaa kyseenalaistaa uutistarjontaa, en tarkoita nyt seiskaa tms. huuhaa lehteä, niin eipä sinun maailmaan muuta mahdukaan.
  Aina pitää olla kriittinen mutta riittävän yleistiedon ja sivistystason omaavat ihmiset osaavat erottaa huuhaa uutiset oikeista. Meneppä kertomaan Afganistanin Talebaneille, että kaiken takana Afganistanissa on heidän jumalansa kun molemmat osapuolet Shiiat ja Sunnit ovat 100 % juntteja ja koko heidän vihanpidon takana on riita siitä kenelle Muhammad luovutti vallan. Te kuulutte tähän alhaisen sivistystason porukkaan ja jos teillä ei ole hyvä olla suomessa miksi ette muuta muualle missä tätä huuhaata on helppo viljellä, muuttakaa Afganistaniin siellä on tilaa tällaisille. Nyt heti hopi hopi.

  • Ostetut otsikot

   Vastaa

   Kerrohan asiantuntija mikä on pointti siinä että terve nuori ihminen pakotetaan ottamaan kuolemantaudin oireita mahdollisesti lievittäviä (useita)rokotteita, joissa on mahdollisesti haittavaikutuksia. Ja jopa siinäkin tapauksessa että tämä terve nuori ihminen on jo sairastanutkin tämän kuolemantaudin ja selvinnyt siitä elossa?????!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi