Puolan EU-ero lähenee? Korkein oikeus päätti paikallisen lain menevän EU-lain yläpuolelle

Tuomio on hyvä muistutus siitä, etteivät EU-jäsenmaat ole itsenäisiä.

Ulkomaat

Puolan istuva presidentti Andrzej Duda.

Puolan korkein oikeus on tehnyt päätöksen, jonka mukaan maan paikallinen laki menee EU-lakien ja säädösten yläpuolelle. Käytännössä kyse on askeleesta lähemmäs EU-eroa.

Euroopan unionissa asiasta ei ilahduttu. Tuomio uhkaa Puolan EU:lta saamia avustuksia. Unionin mukaan paikallinen lainsäädäntö on ”vaaraksi demokratialle”.

Tuomio on hyvä muistutus siitä, etteivät EU-jäsenmaat ole itsenäisiä, sillä jäsenenä valtiot alistuvat Brysselissä päätettyjen lakien alle unohtaen kokonaan paikallisen lainsäädännön.

Lähde: Iltalehti

Euroopan unioni Kansallismieliset Kansallismielisyys Maahanmuutto Poliittiset viholliset Politiikka Puola Rotu Sionismi Talous Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ensin lähti Britannia ja Puola on lähtökuopissa. Euroopan Unionin hajoaminen on alkanut. Pakkosyötetty lumedemokratia ja suvakismi eivät ole normaaleja malleja. 

  Kysymys kuuluu: tullaanko Euroopan Unionia pitämään kasassa väkivalloin. Edessä ovat mielenkiintoiset ajat, jolloin Euroopan kansat taistelevat vapaudestaan joko asein tai puhein.

  • Pirujen seinille maalailija

   Vastaa

   Lord Mystery
   9.10.2021 klo 16:15
   ”Euroopan Unionin hajoaminen on alkanut”
   ‑Hyvä niin. Se onkin parasta, mitä moiselle sontatunkiolle voi koskaan tapahtua. Lopputulos: Suomi on ainoa jäsenvaltio byrrsselin alaisuudessa. Kaikki muut lähtivät jo aikoja sitten. Jopa Saksa ja Ranskakin.

 • Nationalisti

  Vastaa

  EU on nyt kovin näreissään tästä Puolan hommasta, se on hyvä esimerkki siitä, että yksikään EU-maa EI ole itsenäinen niin kauaa, kun jäsenyys on EU:ssa.
  Todella toivon, että moni maa lähtee kävelemään kommunistiunionista, se horjuttaa mukavasti koko EU:n perusrakenteita ja todennäköisesti johtaa lähitulevaisuudessa unionin katastrofaalisempaan tilaan, mahdollisesti jopa hajoamiseen.

 • Tupauuno

  Vastaa

  Missä vaiheessa muuten Suomalaisille on kerrottu yksiselitteisesti, että EU:n lait menevät Suomen perustuslain yli aina? Ei sitä ainakaan liittymisen yhteydessä kovinkaan paljon korostettu. Vielä nytkin tämä tieto hieman yllättää. Onko Suomi enää todella itsenäinen valtio?

  • Nimetön

   Vastaa

   Ja samalla Suomen perustuslaki toteaa sen olevan ylin säädös tässä valtakunnassa:

   94§ lopussa:
   Kansainvälinen velvoite ei saa vaarantaa valtiosäännön kansanvaltaisia perusteita

   106 §
   Perustuslain etusija

   Jos tuomioistuimen käsiteltävänä olevassa asiassa lain säännöksen soveltaminen olisi ilmeisessä ristiriidassa perustuslain kanssa, tuomioistuimen on annettava etusija perustuslain säännökselle.

   107 §
   Lakia alemmanasteisten säädösten soveltamisrajoitus

   Jos asetuksen tai muun lakia alemmanasteisen säädöksen säännös on ristiriidassa perustuslain tai muun lain kanssa, sitä ei saa soveltaa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa.

   • TT

    Vastaa

    Arkkiglobalisti Henry Kissinger on joskus todennut, että: “The illegal we do immediately; the unconstitutional takes a little longer.” Globalisteille perustuslaki on arvottomampi kuin pala vessapaperia. Tämän ovat suomalaisetkin saaneet tuta.

    • Nimetön

     Vastaa

     Ja siitäpä aasinsilta koronapaskaan. Jos kukaan yrittää kohdella minua eriarvoisesti jonkun koronan varjolla kysyn noudatatteko lakia/perustuslakia? Jos vastaus on myönteinen niin totean että niin minäkin ja marssin sisään saamaan palveluni! Jos vastaus on kielteinen niin rikosilmoitus seuraa!

 • J. Jörgensen

  Vastaa

  Mihin perustuu se, että EU lainsäädäntö menisi jäsenmaiden paikallisten lakien edelle? Jos se on sovittu selvästi ja yksikäsitteisesti unionin perussopimuksessa, jonka jäsenmaat ovat hyväksyneet ja vahvistaneet, niin okei, asia selvä. Ellei, ja jos kyseessä on vain EUn omaan käyttöönsä ottama ’maan tapa’, niin on korkea aika tiputtaa Brysselin satraapit maan pinnalle. Miten on, kv-sopimusten ja perustuslain asiantuntijat? Perustuuko Brysselin pomotus juridisesti yhtään mihinkään?

  • Ilmari

   Vastaa

   Perustuu liittymissopimuksiin. Eivät ne ole edes ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa. Suomi sitoutui liittyessään myös yhteisvaluuttaan. Tanska ja Ruotsi tekivät asiasta varauman.

   EU:n alkuperäinen tarkoitus on, että tavarat ja palvelut saavat vapaasti liikkua maasta toiseen. Katsokaa Britanniaa. Siellä alkaa loppua tavarat kaupoista, koska tavara ei liiku. 

   Myös ihmisten liikkumista on helpotettu. Tämä koskee kuitenkin vain EU-kansalaisia. Missään ei ole sovittu, että kuka tahansa saa tulla EU:n alueelle ja liikkua täällä vapaasti.

 • Melina

  Vastaa

  Siksipä EUlla, eli Ursula van der Layenilla onkin kiire saada EU liittovaltioksi. Silloin ei enää ero ole ilmeisesti kovinkaan mahdollista. Nyt alkaa olemaan viimeiset hetket käsillä erota EUsta!

 • Realisti

  Vastaa

  Sosialistit eivät kunnioita ‚muuta kuin itseään

 • Nimetön

  Vastaa

  Puola lähtee seuraavaksi EU:sta. Hienoa katsella kun globalistien suuruudenhullu projekti hajoaa omaan mahdottomuuteensa.

 • TT

  Vastaa

  Puola pystyy kyllä elättämään itsensä, jos halua on. Nyt on viimeinen aika irtaantua globalistien kuolemansyleilystä. Nämä ovat vakavia asioita. Suomessa ei sen sijaan ole minkäänlaista toivoa, koska suomalaiset on demoralisoitu ja aivopesty orjiksi jo kahden tai kolmen sukupolven ajan.

 • EV

  Vastaa

  EU:han se onkin tämän kuvitteellisen demokratian irvikuva, kehtaavatkin puhua demokratiasta.

 • Kukkonen,Hannu

  Vastaa

  Kun monista euroopan maista N‑liiton ohjaama kommunismi meni,niin nyt tilalle tuli EU: n ohjailema kommunismi.
  Järkikin sanoo,ettei siitä hyvää seuraa,kun mennään ajassa tarpeeksi eteenpäin.

 • SWÄRRRRJE

  Vastaa

  No ei ihme, on aika härskiä katsella kun mannasariini ja mursula ursula vonderplöyen jakavat miljardikaupalla suomalaisten rahaa toisilleen ja käyvät kahvilla naureskelemassa välissä. Psykoositasolle asia etenee, kun etsit belgian kuninkaallisen astridin ja miehensä kuvan netistä ja vertaat niitä vonderplöyeniin ja ridgeen kauniista rohkeasta EUsta. Ja sitten ruotsin tosi-tv tuksuprinsessan sofian ja sariini- mannan kuvat ja hammasraudat vierekkäin HUOMIO KUULUTUS MATKUSTAJILLE BLING

 • Wolf

  Vastaa

  ”Yes! ”Tästä se lähtee eu ero josta ei tavan kansalaiset ole

 • Olavi Mäki

  Vastaa

  Hyvältä näyttää tämä Puolan tilanne ! Ovat olleet kyllä saaja osapuoli EUsta tähän asti. Mutta eihän sitä itsemääräämisoikeutta rahalla kuitata ! Täysin väärä luulo ! Suomi ollut EU lle maksumies , mutta sen lisäksi maksanut jo näennäisestä turvataan enemmän kuin mitkään sotakorvaukset ja on nyt korviaan myöten itse veloissa. En usko Marinien ja kumppaneiden ymmärtävän ja näkevän tuota EU kytkyn tuomaa Suomen alasajoa. EU hajoaa pikkuhiljaa ja Suomi eroaa vasta sitten kun se on mahdollista ja aivan pakko !

 • Elina Wahlroos

  Vastaa

  Kun tarpeeksi moni maa eroaa EUsta, siitä tulee rampa ankka.
  Ja eronneet maat voivat tehdä kauppaa keskenään ja Venäjän kanssa ja pärjätä paljon paremmin.
  Puolakin pärjää vaikka ei saa EU tukia kun ei tarvi maksaa EUn elvytysvelkojakaan.
  Se asia sopisiki parhaiten juuri Suomelle elvytyspaketin miljardimaksuineen. Saamatta siitä vastineeksi kuin pari EU virkaa Demareille.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi