Kanadassa poltettiin vääräoppisia kirjoja kulttuurimarxilaisessa hengessä

Pois joutuneiden sarjakuvien joukkoon päätyivät muun muassa tunnetut albumit Tintti Amerikassa, Asterix Amerikassa sekä joitakin Lucky Luke -tarinoita.

Ulkomaat

bible, fire, book

Kanadassa järjestettiin kirjarovio, jossa poltettiin vääräoppisia kirjoja. ”Seremonialla” oli tarkoitus osoittaa sovinnollisuutta ja avoimuutta korvaamalla koulujen hyllyissä kirjoja, jotka olivat ”vanhentuneita” ja jotka esittivät alkuperäiskansoista ”kielteisiä mielikuvia”.

Kyseinen rovio suoritettiin jo vuonna 2019, mutta se tuli vasta nyt julkisuuteen. Polttajana toimi valtion alaisuudessa toimiva instituutio, joka hallinnoi kolmeakymmentä koulua. Tarkoitus oli järjestää vastaava tapahtuma kaikissa kyseisen instituution hallinnoimissa kouluissa, mutta koronasekoilun vuoksi tapahtuma ehdittiin järjestää vain kerran.

Kouluelin poistatti hyllyistä noin 5 000 kirjaa. Joukossa oli romaaneja, tietosanakirjoja sekä sarjakuvia.

Pois joutuneiden sarjakuvien joukkoon päätyivät muun muassa tunnetut albumit Tintti Amerikassa, Asterix Amerikassa sekä joitakin Lucky Luke ‑tarinoita.

Kulttuurimarxistit ovat vuosikymmenien ajan valistaneet kansaa kirjarovioista, koska kansallissosialistisessa Saksassa poltettiin kommunistien teoksia. Kuitenkin tällä kertaa kyse on paremmasta kirjojen polttamisesta.

Lähde: HS

Asterix Fahrenheit 451 Kanada Kansallissosialistinen Saksa Kirjallisuus Kommunismi Koulut Kulttuuri Kulttuurimarxismi Lucky Luke Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Tiede & luonto Tintti Ulkomaat Uutiset Viihde

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Olli

  Vastaa

  Mitään ei ole opittu historiasta. Kirjaroviot, sananvapauden rajoitukset ja seuraavan onkin sitten uudelleenkoulutus leirit.

 • pää määrää

  Vastaa

  Sehän vain lisää kirjojen arvoa!

 • TT

  Vastaa

  Talmudin voisivat polttaa myös. Teos on mitä rasistisin.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Edessä on lievästi sanottuna mielenkiintoisia aikoja. Epäilemättä rasismin vastustamisen nimissä kirjoja tullaan kieltämään. 

  OT: e‑kirjat ovat saatanasta. Niitten sisältöä kyetään nappia painamalla muuttamaan halutuksi.

 • Likapyykin pesua

  Vastaa

  Kanada nyt koittaa vai valkopestä omia kasvojaan kun niiden lasten joukkohaudat paljastuivat.

 • Enigma

  Vastaa

  Asterix syrjii alkuperäis kansoja missä asiassa menee kyllä hulluksi tää touhu

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  bible, fire, book