Kreikassa 13 vuoden vankeustuomioita nationalistipuolueen johtamisesta

Kreikan politisoitunut tuomioistuin on päättänyt vangita nationalistipuolue Kultaisen aamunkoiton korkeinta johtoa.

Ulkomaat

Nikos Michaloliakos.

Kuten uutisoimme eilen, Euroopan korruptoituneet tuomioistuimet pyrkivät nyt estämään kansallismielisten puolueiden ja aktivistijärjestöjen kasvun vangitsemalla niiden johtohahmot tekaistujen syytteiden nojalla. Hiljattain Slovakian nationalistijohtaja Marian Kotleba sai yli 4 vuoden vankeustuomion, koska hänen lahjoittamansa rahasummat vähävaraisille sisälsivät tuomarin mukaan ”rasistista numerosymboliikkaa”. Nyt vastaava oikeusmurha todistettiin myös Kreikassa.

Kreikan politisoitunut tuomioistuin on päättänyt vangita nationalistipuolue Kultaisen aamunkoiton korkeinta johtoa suorittamaan 13 vuoden tuomioita. Nimekkäin tuomittu on puolueen puheenjohtaja Nikos Michaloliakos.

Kultainen aamunkoitto oli Kreikan talouskriisin aikaan maan suurimpia puolueita, ja merkittävä osa maan kansalaisista olivat siis sen kannattajia. Poliittinen poliisi (PolPo) päätti alkaa syyttää puolueen johtoa rikosvastuusta aina, kun joku puolueen kannattajaksi tunnustautunut rivikansalainen rikkoi lakia. PolPon strategia kantoi hedelmää, sillä lopulta puolue määriteltiin rikollisjärjestöksi, vaikka sen johtajia ei tuomittukaan muista ”rikoksista” kuin puolueen (eli ”rikollisjärjestön”) johtamisesta.

Kansanedustajat vankilaan

Michaloliakos’n ohella ”rikollisjärjestön johtamisesta” annetut tuomiot luettiin yhteensä kuudelle henkilölle, joihin lukeutui kansanedustajia sekä europarlamentaarikko. Yhtä lukuun ottamatta kaikki joutuvat suorittamaan 13 vuoden rangaistuksen. Lisäksi 11 entistä puolueen kansanedustajaa vangittiin 5–7 vuodeksi ”rikollisjärjestöön kuulumisen” vuoksi.

Todellinen syy Kultaisen aamunkoiton johdon vangitsemiselle ja puolueen kieltämiselle on se, että kyseessä oli talouskriisin aikaan Kreikan ainut puolue, joka olisi tahtonut mitätöidä maan velat ulkomaalaisille pankkiireille sekä erota Euroopan unionista. Kreikan ”radikaali vasemmisto” on Syriza-puolueen johdolla sen sijaan liittoutunut ulkomaalaisen rahaeliitin kanssa ja puolustanut kiivaasti EU-jäsenyyttä.

Oikeisto ja vasemmisto liittoutuivat oikeudenkäynnin myötä tukahduttaakseen Kreikan ainoan poliittisen puolueen, joka muodosti uskottavan vastavoiman kansainväliselle korko-orjuudelle. Vaikka Kultainen aamunkoitto onkin nyt kielletty, eivät kansallisradikaalit ole suinkaan lopettaneet toimintaansa Kreikassa, vaan taistelu jatkuu uusien järjestöjen nimissä.

Lähde: Euronews

Euroopan unioni Kansallisradikalismi Kreikka Kultainen aamunkoitto Nikos Michaloliakos Poliisi Poliisivaltio Poliittinen vaino Politiikka PolPo Sensuuri Syriza Talousromahdus Ulkomaat Valtionvelka Vankila Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • EV

  Vastaa

  Näin tehdään diktatuurissakin epämieluisille puolueille… katsotaan vain miten Kreikan tilanne tuosta pahenee vielä entisestään, kultaisen aamunkoiton ja muiden radikaalien kansallismielisten kannatus ja suosio tulee vain kohoamaan.

 • Totuuskomissio

  Vastaa

  13 vitun vuotta linnaa koska on ”väärät” mielipiteet. Tämä päättyy verisesti sanokaa minun sanoneen. Istuihan Aatukin linnassa mutta silti lopulta nousi vallan kahvaan joten oikeusmurhilla ei todellakaan tapeta kansallistunnetta. Jännät ajat ovat jokatapauksessa edessä kun järjestelmä kuolonkourissaan koittaa tappaa kaikki vihollisiksikseen kokemat jotka loppukädessä tulevat olemaan koko valkoinen töissä käyvä väestö. Mitä luultavammin koko Eurooppa alkaa siirtyä ns Italian malliin missä kauppa ja työt tehdään yhteisöjen sisällä ilman kirjanpitoa. Siinä onkin sitten järjestelmällä vaikea paikka kun tuloja ei ole mutta menot kasvavat vuosi vuodelta.

 • Isä perkele

  Vastaa

  Kansainvälinen juutalaisuus tulee vielä tietoon joka naruista vetelee! Pikku hatuille ja rappareille tulee kuumat paikat

 • Anonyymi

  Vastaa

  Eläköön ”demokratia” ja ”sananvapaus”!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi