Nationalistijohtaja vuosiksi vankilaan, koska jakoi 1 488 euron shekkejä köyhille

Marian Kotleban vankeustuomio on yhteensä 4 vuotta ja 4 kuukautta.

Politiikka

Marian Kotleba vasemmalla.

Slovakian korruptoitunut tuomioistuin on päättänyt vangita maan suositun nationalistipuolueen johtajan yli neljäksi vuodeksi, koska tämä on jakanut rahallista tukea maan köyhille. Syy rajulle tuomiolle on se, että tukisummia pidettiin viittauksena valkoiseen kansallismielisyyteen sekä kansallissosialismiin.

Tuomio luettiin Kansanpuolue Meidän Slovakiamme ‑johtaja Marian Kotleballe. Tuomarin mukaan Kotleba syyllistyi vakavaan rikokseen keväällä 2017, kun hän jakoi 1 488 euron shekkejä vähävaraisille maanmiehilleen. Shekit jaettiin 14.3., joka on myös Slovakian sota-ajan hallituksen perustamisen vuosipäivä. Sota-ajan hallitus perustettiin 1939, ja se toimi Saksan liittolaisena toisessa maailmansodassa.

Syyttäjän mukaan 1 488 euron shekit olivat ”äärisymboleja, jotka osoittivat sympatiaa rasistiselle ja natsistiselle ideologialle sekä polkivat näin perustavia ihmisoikeuksia ja vapauksia lietsoen rasismia ja etnistä vihaa”. Kotleban vankeustuomio on yhteensä 4 vuotta ja 4 kuukautta.

”Valkoisten lasten tulevaisuuden turvaaminen on rasistinen rikos”

Shekeissä esiintyvä luku 14 viittaa kansallismielisessä kontekstissa vallankumoustaistelija David Lanen 14 sanan lauseeseen: ”We must secure the existence of our people and a future for white children.” Syyttäjän mukaan valkoisten lasten tulevaisuuden turvaaminen on niin raju ajatusrikos, että vankeustuomion on oltava ehdoton ja vuosien mittainen. Luku 88 puolestaan viittaa sanoihin ”Heil Hitler”.

Kotleban vangitseminen vaikuttaa olleen syyttäjän kosto siitä, ettei tämä kyennyt kieltämään koko puoluetta. Kansanpuolue Meidän Slovakiamme voitti hieman aiemmin kielto-oikeudenkäynnin, koska tuomarin mukaan puolueen ”laittomuudesta” ei ollut tarpeeksi näyttöä. Euroopan juutalaiskongressin mukaan maassa toimii myös ”pieni mutta sosiaalisesti hyvin aktiivinen juutalaisyhteisö”. Juutalaisjärjestöt ovat lobanneet viime vuosina ahkerasti eurooppalaisten nationalistiryhmien kieltämiseksi.

Kansanpuolue Meidän Slovakiamme on Slovakian tämän hetken neljänneksi suurin puolue. Tänä keväänä se sai parlamenttivaaleissa yhteensä 17 paikkaa, mikä on kolminkertainen määrä edellisvaaleihin nähden. Eliitti pyrkii tuhoamaan puolueen kannatuksen nyt lukitsemalla johtajan vuosiksi vankilaan.

Oppositioryhmiä kielletään joka puolella Eurooppaa

Puolue vastustaa sionismia, maahanmuuttoa, Euroopan unionia, korruptiota, Natoa ja taloudellista globalismia. Kotleba on vaatinut esimerkiksi katupartioiden perustamista ulkomaalaisrikollisuutta vastaan, yleistä asevelvollisuutta, vahvempaa hyvinvointivaltiota sekä talouspoliittista protektionismia.

Samalla kun kansallisradikalismin suosio Euroopassa on alkanut kasvaa, poliittinen poliisi (PolPo) sekä eliitin lahjomat tuomarit ovat alkaneet hyökätä kansallismielisiä vastaan ennennäkemättömällä vimmalla. Hiukan ennen Slovakiassa luettua vankeustuomiota Kreikka määritteli kansallisradikaalin Kultainen aamunkoitto ‑puolueen rikollisjärjestöksi. Tätä aiemmin Suomen Korkein oikeus kielsi Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja Britannian tuomioistuin määritteli National Action ‑nuorisojärjestön ”terroristiryhmäksi”.

Eliitin hyökkäyksillä on kuitenkin ollut vallanpitäjien kannalta vaarallisia sivuvaikutuksia. Jokainen tuomio on radikalisoinut kansallismielistä kenttää. Nekin kansallismieliset, jotka pitivät poliisia ”ystävänä” vielä muutamia vuosia sitten, ovat alkaneet pitää virkavaltaa korruptoituneena koneistona, jonka ainut tehtävä on varmistaa valkoisten hidas kansanmurha Euroopassa.

Lähteet: Euronews (1, 2), Euroopan juutalaiskongressi, The Slovak Spectator

Adolf Hitler David Lane Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kansanpuolue Meidän Slovakiamme Kultainen aamunkoitto Marian Kotleba Mielipiteenvapaus National Action Oikeuden korruptio Oikeudenkäynti Pohjoismainen Vastarintaliike Poliisi Poliittinen vaino Politiikka PolPo Rotu Sananvapaus Sionismi Slovakia Slovakian juutalaisyhteisö Tuomioistuin Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Hyvä johtaja

  Vastaa

  Hirmu hyvä johtaja. Hyvä johtaja ei vaadi kansaltaan vaan tukee heitä eri tavoin ja näyttää esimerkillään suuntaa oikeaan. Nimenomaan näytää esimerkillään.

  Tuntuu vaan että nykyajan johtajiksi ei pääse ellei ole pahasti luonnevikainen. Sosiopaatit ja narsistit ovat pankkiieille kultaakin kalliimpia.

 • Save Europe

  Vastaa

  Tähän pitäisi nyt saada allekirjoituksia. Miljoona riittää että esitystä päästään kumoamaan:

  https://www.saveurope.eu/

 • White noise

  Vastaa

  Eipä ole tullut ikinä vielä vastaan mitään noin järjettömän poliittista tuomiota, että vääränumeroisten rahasummien jakamisesta joutuisi vuosiksi vankilaan. Edes mielisairaissa kommunistidiktatuureissa tai Afrikassa kukaan ei ole keksiny tommosta koskaan ennen.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Päivä päivältä keksitään mitä mielivaltaisemmista syistä tuomioita.
   Yrittävät varmasti myöhemmin samaa kuin Kultaselle Aamunkoitolle, hakemalla hakevat syytä kieltää puolue.

   Tiettyä kansanosaa pelottaa, sillä KS-politiikka on kaikista toimivinta.

 • Lehtonen

  Vastaa

  Raha on yksi tapa lähettää salaisia viestejä tyrannian oloissa:
  – „firma” laskuttaa summia, joiden senttimäärä on koodi. Esimerkiksi xxx,88 euroa.
  – Viitenumeroon sisältyy viesti. Esimerkiksi tiedoston #hash-koodi.
  – Maksupäiväkin voi olla viesti saajalle.

  Jos [kansallismielisen yhdistyksen] jäsenmaksun senttiosat ovat tuo xxx,88 euroa, oikeuttaako se itsessään takavarikoimaan rahan?
  – Pitäisikö valtion takavarikoida kaikki pankin kautta siirtyvät maksut, joiden senttiosa on xxx,88 euroa?

  Pankkitili toimii myös „luotettavana” varmuuskopiona salasanasta tai sen osasta.
  – Pankki säilyttää tilitapahtumat vähintään kymmenen vuotta.

 • Jaaha

  Vastaa

  Onpa mielenkiintoinen kuvavalinta ollut toimituksella.Onko siinä oikealla olla joku paikallinen valtakunnasyyttelijä kiihottumassa, vai mistä lie kyse?

  • Jaaha

   Vastaa

   Ei ole edellinen kommentti minulta.

 • juha.

  Vastaa

  Komia mies kuvassa, jonka kuvan nainenikin laittaa merkille!

  ”Vääryysistuimen” tuomari varmasti puolestaan kuihtunut hintelä soijamaito poika, joka aamiaisekseen oli rouskuttanut palan raparpeinlehteä ja särpinyt jo haalennutta ”luomu vettä” sikäläisen juutalaisyhteisön pisuaarista.

  Tuomion perusteet olivat juutalaisen perseestä. Mistäs muualtakaan. ”Money talks, bushit walks!”

 • Gandhi Walesa

  Vastaa

  Vallankumouksen jälkeen uudet johtajat haetaan vankilasta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi