Saksan puolustusministeri aikeissa lakkauttaa armeijan eliittijoukot väärien mielipiteiden takia

Terrorisminvastaisissa operaatioissa ja panttivankien pelastamisessa käytetty eliittiosasto on puolustusministerin mielestä niin tarpeeton, että se kannattaa lakkauttaa, jos sotilaiden keskuudessa ilmenee poliittisesti epäkorrekteja mielipiteitä.

Ulkomaat

Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer.

Saksan puolustusministeri Annegret Kramp-Karrenbauer on suivaantunut Saksan armeijan eliittijoukon, Kommando Spezialkräften (KSK) sotilaiden keskuudessa esiintyvistä ”äärioikeistolaisista” mielipiteistä. Mikäli KSK ei onnistu kitkemään kiellettyjä mielipiteitä keskuudestaan lokakuuhun mennessä, niin Annagret on kertonut, että hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lakkauttaa KSK kokonaisuudessaan.

”Vääriä mielipiteitä” ylipäätään sotilaiden keskuudessa

Saksan armeijan vastavakoilun osasto (MAD) ilmoitti tammikuussa julkaistussa raportissaan, että viittäsataa sotilasta Bundeswehrissä tutkitaan äärioikeistolaisuudesta. Tämän on kuvattu olevan vasta jäävuoren huippu.

MAD ilmoitti, että 20 tapausta liittyy KSK:hon. Suhteutettuna tämä määrä on viisinkertainen verrattuna muuhun puolustusvoimiin.

Kenties puolustusministeri Kramp-Karrenbauer lakkauttaa koko Saksan puolustusvoimat mikäli väärät mielipiteet ylipäätään sotilaiden keskuudessa lisääntyvät?

Lähde: DW

Armeija Politiikka Rappiokulttuuri Saksa Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Miten lienee Suomessa? Olen uskossa, että poliisi ja sotilaat ovat hallituksen käsikassaroita eli kansan vihollisia. Jotkut kyllä sanovat vain päällystön olevan politisoitunutta ja rivimiesten usein olevan nuivia.

 • Arjis

  Vastaa

  Nainen puolustusministerin vakanssilla. Mitäpä muuta voikaan odottaa.
  Akat, kun pääsevät hääräämään, ei tule kuin sutta ja sekundaa(valitettava tosiasia). Se on meilläkin nähtävissä(holtiton velanotto, ilmastovouhotus, intersektionaalinen Feminismi, jne.). Kyllä jämpti on niin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi