Telegram tammikuun ladatuin puhelinsovellus maailmalla

Chat- ja somepalvelu Telegram oli tammikuussa maailman ladatuin puhelinsovellus. Sovelluksen löysivät miljoonat WhatsApp-, Twitter- ja TikTok-pakolaiset.

Teknologia

Pääasiallinen syy uusille käyttäjille lienee yhä tiukempi sensuuri muilla sosiaalisen median alustoilla. Twitter aloitti kampanjan poistamalla Donald Trumpin tilin, mikä herätti miljoonat ympäri maailman ymmärtämään yhä yltyvän sensuurin ja hakemaan uusia kanavia itsensä ilmaisulle.

Telegramissa voi seurata ”tykkäyssivuja”, perustaa suljettuja ja julkisia chatteja sekä asettaa yksityiskeskusteluihin katoavat viestit päälle, minkä lisäksi sinne voi rekisteröityä anonyymisti nimimerkillä.

Telegram lupaa chattien olevan vahvasti kryptattuja. Toisin sanoen se tarjoaa samaa kuin muutkin somepalvelut, mutta tietoturvallisesti ja ilman sensuuria.

Myös Partisaani löytyy Telegramista. Voit seurata sivuamme osoitteessa https://t.me/partisaani

Lähde: UMV

Donald Trump Internet Poliittinen vaino Sensuuri Sosiaalinen media Teknologia Telegram Twitter Whatsapp Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Wayne

  Vastaa

  Hienoa että liikehdintä kohti vapaampia vesiä on alkanut. Telegramista ja vastaavista sitten seuraava askel onkin keskittämätön, avoimen lähdekoodin puhelinnumeroton päästäpäähän salattu viestitin nimeltään Element (osoitteessa element.io )

  Tuota voi käyttää suoraan nettiselaimestakin ja siihen voi tehdä sillat vaikkapa Telegramin huoneista.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Telegram lienee kun googlailee moskovan oblastin kuten vk-tilikin, kaikki tieto menee KGB:n taltioimaksi. Jote se siitä.
  Signal lienee luotettavampi. Todistaa mikäli muuta on?
  Seppo Lehto kuntavaaliehdokas Tampere

  • wöömies

   Vastaa

   signalista ei pysty piilottamaan omaa puhelinnumeroa

  • rellinen

   Vastaa

   Länsimaalaiset konservatiivit ja nationalistit suoraan fsb:n haaviin, länsimaalaisten toverien piiskaamana(sensuroimana)tuumasivat fsb:n pomot ja niin tapahtui.
   Tuhosuvakkimielisairauden moskovaan johtavaa jälkijotosta peitellen ja länsimaalaiset nationalistit ryssän kätyreiksi leimaten. Niin tapahtui.
   Ei voi muuta kuin ihmetellä ihmisten typeryyttä.
   Länsimaiden hävityksen alun, juuren, sylttytehtaan ja syypään tarjoilemasta rapakaukalosta lossuttavia idiootteja.

  • Humongous

   Vastaa

   Eipä kyllä melko taatustikaan mene. Pavel Durov on entinen VK:n työntekijä joka ei enää halunnut katsoa sormien lävitse tuon Venäjän Facebookin toimintaa, sukset menivät johdon kanssa ristiin ja mies muutti koko Venäjältä pois ja perusti Telegramin. 

   Kukaan ei ole vielä Telegramin salausta kyennyt murtamaan sekä ohjelma on itsessään koodiltaan tarkastettavaa avointa osastoa. Kuten yllä mainittiinkin: Element on paras ja pysyvämpi ratkaisu todelliseen tietoturvaan ja yksityisyyteen. Elementiin rekisteröidytään vain sähköpostin kautta ja se toimii mullistavanlaatuisessa Matrix-verkossa joka on ei-keskitetty.

  • Vieras

   Vastaa

   Hahhahah.
   Nyt taitaa Seppo mennä arvailuissaan ja misinformaation levittäjänä lujaa.
   ”kaikki tieto menee KGB:n taltioimaksi” – ei perustu mihinkään! Eikä KGB:ta ei ole edes ollut olemassa sitten 1991, lol 😀
   Eikä esim. SVR RF sen paremmin tiedustele näitä kuin vaikkapa Kiina.
   Signalilla on kaikki serverinsä keskitetysti USA:ssa, ja siellähän Snowdenin paljastama dataliikenteen todellisuus pätee.
   Ja jos suomalaiset tiedustelijat salaa vaihtavat tietokantoja tai mitä vain USAn kanssa (kuten Ruotsi monessa luultavasti tekee) niin siinä sitä sitten ollaan.
   Telegram nimenomaan pakeni Venäjältä jotta pääsisi eroon koko Venäjän hallinon sun muun ikeestä. Telegramilla on serverinsä hajautetusti, turvan ja vakauden vuoksi. Toki joutuu luottamaan Telegramin kuninkaaseen Duroviin että kryptaus on servereillä ilman takaportteja, mutta heillähän on n. 0,3 miljoonan € palkkiot luvattuna niille ketkä murtaa kryptaukset.
   Kun käyttää TG:n P2P/E2E (suoraan laitteesta laitteeseen kryptausta) joka ei jää serveri/pilvitallennukseen niin kaikki häviää jäljettä kuin hyttysen pieru Saharaan – viimeistään viikon kuluttua mikä on maksimi aika nk. secret message asetuksissa. Ja kuvasieppaustoimintokin on estettynä.
   Mutta hei, Jack Dorsey suositteli Signalia ja siinähän vasta luotettava _amerikkalainen_ jätkä joten määmää signaliin vain.

   • Rellinen

    Vastaa

    Fsb ja venäjä perivät kaiken sen minkä kgb ja neuvostoliitto rakensivat.
    Kyseisen syndikaatin vallasta esim. Kaikkialla lännessä kertoo se, että neuvostoliiton(ryssien) tekemistä rikoksista ja yli koko maanpiirin harjoittamasta vallankumousvouhotuksesta eli kansojen suistamisesta tuhon ja turmion syövereihin, ei juurikaan puhuta, kirjoiteta tai tutkita. Eikä länsimaita pilalle paskovien suvakkien aikaisempaa moskovamielisyyttä, joka vielä 10 vuotta sitten oli selkeästi nähtävissä haluta muistella tai tutkia senkään vertaa. Vaikuttaa siltä, että kyseisen historian tutkimisen ja muistelemisen suhteen jokin länsimaissa vaikuttava ryssänlöyhkäinen taho on vetänyt suitset kireälle.
    Saksalaisia natsejahan kyllä kaivetaan juutalais- ja muiden kommareiden toimesta vieläkin vaikka ruumisarkuista raastupaan tuomittaviksi edelleenkin mutta natsisaksahan tohtikin nousta julkeasti uhmaamaan neuvostovenäjää.
    Moninverroin suurempaa tuhoa aiheuttaneen valtion suhteen sensijaan vallitsee täysi hiljaisuus. Ja mikäli neuvostovenäjään liittyviä asioita tapetille tuleekin nostetuksi niin niidenkin tarkoituksena on vääristää totuutta leimaamalla länsimaalaiset nationalistit ja konservatiivit ryssän kätyreiksi, sekä kgb-oppien mukaisesti länsimaita sisältä käsin tuhoavat vasemmistolaiset urhoollisiksi venäjän vastustajiksi vaikka asia on täysin toisinpäin.

 • Vai vielä kryptattuja viestejä

  Vastaa

  Nii-in… Porukka lataa ja käyttää mutta ei tiedä missä serverit on ja kuka niitä hallitsee. Mennään kuin sopulit lauman perässä. Ja vaikka vietit olisi kuinka kryptattuja, niin kuka omistaa ne avaimet??

  Olkookin, että sinä pääset asettamaan sen avaimen niin tekeekö se soveluutukesta yhtään turvallisempaa? Sinähän joudut antamaan sen serverille jotta se osaa de-cryptata viestisi ja lähettää sen sinulle. Ja missä se avain silloin on? Sielä missä datakin.

  Miettikää nyt ihan oikeasti. Koko EU:ssa on laki joka vaatii kaiken datan varmuuskopioitavan 10 vuoden ajaksi. Mitä se taroittaa? Se tarkoittaa että kaikki mitä kirjoitat on todisteena sinua vastaan seuraavat 10 vuotta. Jollei tutkinnallisita syistä aikaa pidennetä. 

  Puhelimet autoon ja kahville Esson baariin. Se on ainoa vaihtoehto.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi