Facebook sulki ruotsalaisfeministien keskustelupalstan – vasemmisto ihmeissään sensuurista

Massailmiannoilla voi häiritä myös vasemmistolaisia.

Teknologia

Ruotsalaisfeministien ylläpitämä Pink Room ‑ryhmä Facebookissa suljettiin vastikään Facebookin toimesta. Sivu on nyt palautettu, mutta se vaatii nyt laajempaa seulaa ylläpitäjiltä. Ylen mukaan sivu on yksi Ruotsin suurimmista ”naisten kohtaamispaikoista”.

Sivustolla on jatkuvasti levitetty miesvihamielisiä kommentteja, minkä vuoksi se nyt suljettiin. Sivuston ylläpitäjät epäilevät sen joutuneen ilmiantokampanjan kohteeksi, mikä saa Facebookin omat algoritmit sekaisin ja sulkemaan sivuston ilman varsinaista sääntörikkomusten tarkistamista.

Vasemmisto onkin nyt kummissaan sosiaalisen median sensuurista, jota he ovat itse olleet ajamassa aikaisemmin. Lyhytnäköiset kulttuurimarxistit eivät ilmeisesti ajatelleetkaan mahdollisuutta, että sensuuri voisi iskeä omaan nilkkaan.

Facebook alleviivaa yhteisönormeja

Facebook linjasi, että ruotsin kielen miestä (ja ihmistä) tarkoittava man-sana ei saa enää esiintyä negatiivisessa yhteydessä. Ryhmään on lisätty avainsanavaroitus-toiminto, joka ilmoittaa ylläpidolle muun muassa sanojen ”mies” tai ”viha” käyttämisestä ja johtaa julkaisun tarkastamiseen.

Pink Roomin perustaja Roba Kadhem on haastatteluissa kiitellyt somejättiä siitä, että tili saatiin neuvottelujen jälkeen avattua uudelleen. Hän on kuitenkin myös ilmaissut huolensa siitä, mitä ylenpalttinen kontrolli tekee sananvapaudelle ja mahdollisuudelle kyseenalaistaa ”miesten etulyöntiasema yhteiskunnassa”.

”Naisten pitää voida ilmaista tunteitaan ja ajatuksiaan ilman, että meitä vaiennetaan. Facebook rakentuu demokratian perustalle, ja siihen kuuluu sananvapaus”, toteaa Kadhem Sydsvenskanissa.

Ilmiannoista apua vasemmiston vihapuheeseen?

Tapaus osoittaa, että ilmiannoista voi olla hyötyä vasemmiston sosiaalisen median sivujen sulkemisessa. Tällaisilla sivuilla rikotaan jatkuvasti somepalveluiden sääntöjä, mutta harva jaksaa ilmiantaa niitä, joten vihapuhe saa jatkua samalla kun kansallismielisen sivuja suljetaan mielivaltaisesti.

Massailmiannoilla voi kuitenkin saada aikaan kiusantekoa kulttuurimarxisteille, mikäli heidän kiusaaminen sattuu kuulumaan lukijan harrastuksiin.

Organisoimalla ilmiantoja erilaisissa etenkin suljetuissa kanavissa voi saada aikaan onnistuneita sulkuja. Samalla se osoittaa vasemmiston kaksinaamaisuuden näiden uhriutuessa sensuurista, jota he ovat juhlineet aikaisemmin.

Lähde: Yle

Facebook Feminismi Kulttuurimarxismi Miesviha Pohjoismaat Ruotsi Sananvapaus Sananvastuu Teknologia Vihapuhe Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Ilmari ”Iki” Kiantoa tuota kainuun ja suomussalmen homerosta lainaten ”omat koirat purivat”.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Tiedoiltaan vajaavaisten ja muutoinkin vähälahjaisten agitointi ja masinointi laajempien talouspoliittisten tarkoitusperien – globalismin – ajamiseksi on saavuttanut globaalit mittasuhteet. On jo täysin selvää, että kiihtyvällä vauhdilla rappeutuva länsimainen kulttuuri romahtaa muutamassa sukupolvessa, jos ei tominnassamme tapahdu täyskäännöstä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Vasemmisto on kautta historiansa ollut ihmeissään kun itse keksimänsä säännöt tulevatkin lopulta koskemaan myös heitä. Aloittivat aloittamassaan sisällisodassa murhaamisen, ja hävittyään sitten itkivät ”valkoisten julmuuksista” kun tulivat aivan lain mukaan tuomituiksi rikoksistaan. Näistä ”julmuuksista” jaksaa eräskin maassamme toimiva ääriliike, punakapinan ja kansanmurhan aloittanut SDP itkeä vieläkin joka ikinen vappu. Mahtoi myös muutamaa tuhatta suomesta juuri synnytettyyn neuvostoliittoon paennutta punaista murhaajaa vituttaa kun joutuikin katsomaan kiväärinpiippua väärästä päästä ”työläisten paratiisissa”.

 • Femakot vois lopetaa

  Vastaa

  Kerrankin jotain hyvää facelta. Feminismi on jotain niin syvältä.

 • Femakot ovat sikoja

  Vastaa

  Kasaarisionistit ovat kaapanneet feminismin omiin tarkoituksiinsa. Alun perin miesten ja naisten tasa-arvoa ajanut liike ajaa nyt härskiä ja kaksinaismoralistista naisten ylivaltaa ja valkoiseen heteromieheen kohdistettavaa, avoimen rasistista vihaa. Joten on aivan oikein, että femakkojen saastaa suoltavat kärsät tukitaan!

  https://tokentube.net/v/2681215261/Feminism

 • Lars

  Vastaa

  En minä olisi aikanaan ”kultaisella 80-luvulla” uskonut, että ihmiskunta vuonna 2021 tulisi olemaan jakautunut erilaisiin enemmän tai vähemmän aatteellisiin ja ideologisiin viiteryhmiin ja eturyhmiin, jotka ovat jatkuvasti sotajalalla toisiaan vastaan. Ajattelumalli vaikuttaa olevan hyvin pitkälti se, että ”me olemme oikeassa, nuo muut ovat väärässä”. Ei tämä nykymaailma ole enään mikään kovinkaan miellyttävä paikka olla ja elää.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Eihän tässä ole sotajalalla muu kuin vähämielinen vasemmisto, kaikkea järjellistä vastaan ja välillä sitten järjettömästi keskenäänkin kun eivät tiedä enää itsekään kuinka ideologinen uhrihierarkiapajatso kulloinkin toimii. Samalla tavalla nytkin on käymässä kuin aikaisemmin mm. Neuvostoliiton ja Kiinan historiassa; kun toisinajattelijat on hiljennetty, niin on aika käydä toistensa kimppuun ihan punakaartien kesken tapellen siitä kuka on kaikkein oikeamielisin, ja tässä käytetään niitä ihan itse luotuja ”sääntöjä” ja tullaan lopulta itse niiden uhriksi. Vallankumous syö lapsensa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi