Kryptovaluuttaopas, osa 1

Partisaani julkaisee suomennoksen Ghostina tunnetun valkoisen aktivistin kryptovaluuttaoppaasta.

Teknologia

Opas on julkaistu alunperin englanniksi Telegramissa Privacy & Security Goys ‑kanavalla (https://t.me/privsecgoys). Suomennoksen ensimmäinen osa esittelee eri kryptovaluuttoja ja niiden toimintaperiaatteita. Tekstin alussa on myös alkuperäisen kirjoittajan sen hetkinen pohdinta maailmantalouden tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Ajatuksia romahduksesta – alkuperäisen tekijän huomioita

Olin kirjoittanut suurimman osan oppaasta tammikuuhun 2020 mennessä. Tämä oli kauan ennen kuin COVID-19 oli levinnyt Kiinan ulkopuolelle merkittävissä määrin. Sittemmin osakkeiden, fiat-valuuttojen ja kryptovaluuttojen arvot ovat pudonneet merkittävästi. Bitcoinin arvo oli vielä helmikuussa yli kymmenen tuhatta Yhdysvaltojen dollaria, ja se on maaliskuun alkuun mennessä pudonnut alle viiteen tuhanteen dollariin.

* Suomentajan huomio: Joulukuussa 2020 yhden Bitcoinin arvo nousi yli 23000 dollariin ja yli 19000 euroon. Jatketaan.

Jo tämä itsessään pelottaa useimpia ihmisiä. Emme ole nähneet mitään vastaavaa sitten 1929 pörssiromahduksen. Kansojemme tulevaisuus on vaakalaudalla. Ehkä asiat vielä paranevat, mutta itse toivon, että ne eivät paranisi. Toivon, että maanpetoksellinen eliitti, joka tuhosi 1.5 miljardia dollaria talouden elvyttämiseen (sen sijaan, että sama raha olisi käytetty terveydenhuoltoon, velkojen maksuun, tai oikeasti siihen rajamuuriin), saa ansionsa mukaan.

Näin ei tietenkään tule käymään. He kaikki lentävät Israeliin välittömästi kun maa alkaa polttaa jalkojen alla. He imevät jokaisen valkoisen kansan varoja mahdollisimman pitkään ja lopuksi vievät tuhkatkin pesästä.

Länsi monikulttuurisine yhteiskuntineen tulee palamaan.* Kymmenet tuhannet corona-chanin aiheuttamat kuolemat tulevat kalpenemaan miljoonien sisällissodan ruumiiden rinnalla. Nälkäiset ja tyhjän päälle jääneet massat eivät tule jättämään asioita sikseen, sillä nälän kasvaessa kasvavat myös epätoivo ja väkivalta. Kun urbaanit massat ovat toistensa kauloissa kiinni, pakenee heistä myös osa maaseudulle. Sairaalahoitoa tarvitsevat eivät välttämättä edes uskalla hakeutua alimiehitettyihin ja heikosti varusteltuihin sairaaloihin. Tällä katastrofilla tulee olemaan monia epäsuoria uhreja samalla kun eliitti pyrkii epätoivoisesti pysymään vallassa. On yksin meistä (ja väkivaltaisista, impulsiivisista naapureistamme/vieraistamme/valloittajistamme) kiinni, pystyvätkö tyrannimme pitämään tätä maanpäällistä helvettiä elossa enää pidempään.

* Suomentajan huomio: Alkuperäinen kirjoittaja osui oikeaan; Black Lives Matter ‑mellakat paisuivat ennen näkemättömiin mittoihin kesällä 2020. Jatketaan.

En voi ennustaa tämän pandemian ja laman (ellei peräti täysromahduksen) jälkeistä maailmantalouden tilannetta. Olettaen, että tämä opas on yhä relevantti lähikuukausina, esittelen teille kryptovaluuttaoppaani.

Mitä kryptovaluutat ovat – esittelyssä e‑raha

Rahoillasi ei ole mitään todellista arvoa. Se ei ole edes paperin arvoista, jolle se on painettu. Juutalaiset petoksineen ja koronkiskomisineen toivat myös Federal reserven. Vuodesta 1913 lähtien tämä yksityisyritys on painanut kultaan tai hopeaan sitoutumattomia paperin paloja, aiheuttaen kaaosta, inflaatiota, ja lamoja, samalla kun yrityksen lihavat kissat pääsevät kuin koira veräjästä kontrolloidun hallituksen suojeluksessa. Tämä feikki fiat-raha on tehty meidän ja työvoimamme orjuuttamiseen.

Esittelyssä kryptovaluutat! Tämä e‑raha kehitettiin Yhdysvaltain dollarin rinnakkaisvaluutan luomiseksi. Kun kryptovaluutat ovat keskittymättömiä, toisin kuin dollari tai mikään muu valuutta, niitä ei voi hallita keskuspankkijärjestelmän kautta. Matalat siirtomaksut, olemattomat verot, ja (pseudo)anonyymiys muodostavat todellisen uhan Systeemille.

Mutta mitä ovat kryptovaluutat? Kuinka se voi olla olemassa ilman konkreettista tuotetta? Jos se on kokonaan virtuaalinen, eikö sitä voi hyväksikäyttää ja manipuloida loputtomien varantojen luomiseen, tehden siitä lopulta arvottoman?

Kryptovaluutat eivät ole uusi konsepti. Ensimmäinen yritys tehtiin vuonna 1983, kun amerikkalainen kryptografi David Chaum kehitti anonyymin kryptografisen elektronisen rahan nimeltä ecash. Monta muutosta ja parannusta myöhemmin, vuonna 2009, pseudonyymi kehittäjä Satoshi Nakamoto loi Bitcoinina tunnetun ensimmäisen hajautetun kryptovaluutan. Se käyttää kryptografista SHA-256 funktiota tositteenaan, varmistaen, että Bitcoineja ei luoda tyhjästä tai kuluteta useammin kuin kerran.

Yhä monimutkaisempia matemaattisia yhtälöitä ratkotaan monilla tietokoneilla, jolloin syntyy yksi kolikko. Tätä prosessia kutsutaan louhimiseksi. Kolikoiden olemassaololle on kuitenkin olemassa raja – Bitcoinilla se on 21 miljoonaa (suunnilleen 2.8 miljoonaa on yhä louhimatta; tarkista ajankohtaiset tiedot https://www.buybitcoinworldwide.com/how-many-bitcoins-are-there/). Kun tähän rajaan päästää, Bitcoinien varanto on käytetty, ja uusi kryptovaluutta on luotava.

Tämä on kasvava ongelma, koska arvioiden mukaan 3–4 miljoonaa Bitcoinia on menetetty lopullisesti unohdettujen salasanojen ja lompakoiden, laiterikkojen tai omistajan kuoleman takia.

Kryptovaluuttojen keskittämätön kontrolli toimii hajautetulla kirjanpitotekniikalla – yleensä lohkoketjulla – joka toimii julkisena rahoitustaloustietokantana. Tämä tietokanta on kenen tahansa tarkasteltavissa, ja se vahvistetaan käyttäjien lompakoilla.

Bitcoinin alusta asti yli (6 miljoonaa juutalaista) tuhatta muuta kryptovaluuttaa on luotu ja käytetty. Nämä muut valuutat tunnetaan alt-coineina (alternative coins, suomeksi vaihtoehtoiset valuutat). Bitcoin tunnetaan yhä kryptovaluuttojen ”kultastandardina”, vaikka moniin muihin kryptovaluuttoihin onkin tehty monia parannuksia.

tl;dr Kryptovaluutat ovat digitaalista omaisuutta, jotka on suunniteltu vaihdannan välineiksi, jotka käyttävät vahvaa salausta siirtojen turvaamiseen, lisäyksiköiden luonnin hallintaan ja varojensiirron varmistamiseen.

Bitcoinin perusteet

Kuten todettua, Bitcoin on suosituin kryptovaluutta. Lähes kaikki kryptovaluuttoja käyttävät nettisivut hyväksyvät Bitcoinin, ja useimmat jopa VAIN Bitcoinin. Osittain syynä tähän on sen stabiilius. Vaikka Bitcoin on hyvin haihtuvaa, ja sillä on ollut taipumuksena aaltoilla satoja ellei tuhansia dollareita, sen arvo on enemmän tai vähemmän asettunut aloilleen.

Kuitenkin pääsyy Bitcoinin käyttöön on yhä se, että sitä on aina käytetty. Bitcoin on tällä hetkellä vanhentunut ja paisunut. Keskivertokäyttäjän tietokoneella kestäisi vuosia ladata koko lohkoketju – julkinen pääkirja jokaisesta Bitcoin-siirrosta – ja varmaan lähemmäs sata gigaa levytilaa.

Vieläkin pääsyynä kryptovaluuttojen käyttöön on niiden siirtojen anonyymiys. On hyvin helppoa seurata rahaa, koska lohkoketju on kaikkien nähtävillä.

Esimerkiksi Wikileaksin julkinen Bitcoin-osoite lahjoituksille on 36EEHh9ME3kU7AZ3rUxBCyKR5FhR3RbqVo. Kuka tahansa voi katsoa tämän osoitteen Blockchain Explorerissa (https://www.blockchain.com/btc/address/36EEHh9ME3kU7AZ3rUxBCyKR5FhR3RbqVo) nähdäkseen lahjoitusten määrän, lahjoitusten yhteissumman, mitkä osoitteet ovat lahjoittaneet, ja niin edelleen. Tätä kirjoittaessa osoitteeseen on tehty 407 lahjoitusta, yhteensä 6.5501984 bitcoinia, arvioidulta yhteisarvoltaan 57,461 Yhdysvaltain dollaria. Kaikki lahjoittaneet 407 osoitetta ovat listattuina lohkoketjuun. Vaikka se ei listaa heidän nimiään tai muutakaan henkilökohtaista tietoa, jos mikään osoite on linkitettävissä tiettyyn henkilöön, on tämän maksusta olemassa pysyvä todiste jokaisen nähtävillä.

Saadaksemme suolaa haavoihin, monet pro-valkoiset yritykset ja organisaatiot joutuvat osoitteineen mustalle listalle. Palaamme tähän myöhemmin, mutta ymmärrätte varmaan jo nyt, miksi tämä yksityisyyden puute voi johtaa ongelmiin.

Tätä kirjoittaessa saatoin nähdä jonkun osoitteen 1musA88H1Dw2zXQTevERJLcJRGvM82xcE tilin saldona olleen 0.12714401 Bitcoinia (BTC), ja päättäneen lahjoittaa 0.00001318 BTC Wikileaksille, maksaneen 0.00000256 BTC siirtomaksun, ja jäljelle on jäänyt 0.12712827 Bitcoinia. Tämän hetkiseen Bitcoinin arvoon perustuen voimme päätellä, että he lähettivät 0.12 dollarin lahjoituksen lompakosta, joka sisältää vähintään 1,115.33 dollaria. Se ei ole paljoa, mutta hei, nyt Wikileaksin julkisen Bitcoinin-osoitteen saldossa on George Orwellin 1984.

On tärkeää muistaa, että voit luoda niin monta osoitetta kuin haluat. Yhdellä lompakolla, joka varastoi käyttäjän Bitcoinit, voi olla käytössään monia eri osoitteita. Tämä hämäys voi vaikeuttaa jäljittämistä, mutta ei tee siitä mahdotonta. Jos olet tutkinnan kohteena koska:

a) satuit ostamaan joltain kilon uskomattoman tulista piparjuurta 0.025 bitcoinilla (siirtomaksuineen) Onion Landista,
b) heidät pidätettiin myöhemmin tämän maukkaan piparjuuren, jota Nonalla oli tapana tehdä, verojen maksamatta jättämisestä,
c) he eivät kryptanneet kovalevyjään ja lompakoitaan kunnolla,
d) poliisit ja FBI pääsivät käsiksi lompakon tietoihin,
e) heidän lompakkonsa (kuten myös lohkoketju) näyttää jonkun maksaneen heille x päivämääränä 0.025 bitcoinia
f) Et sattunut ainoastaan ostamaan 0.025 bitcoinia sivustolta, joka vaatii sinua skannaamaan ja lataamaan kuvatunnisteen, vaan
g) lähetit rahat myös suoraan aiemmin mainitulta sivulta piparjuuridiilerille ilman edes yritystä sekoittaa rahoja

…päiväsi ovat luetut. Vaikka piparjuurta myyvä nyymi ei ikinä jäisikään kiinni ja eläköityy onnellisesti, kukaan ei voi tietää, mitä läpimurtoja teknologiassa tapahtuu vuoden, kuukauden, tai viikon päästä, joka automatisoisi jokaisen epäilyttävän Bitcoin-siirron jäljittämistä. John Bambenek on Neonazi BTC Trackerin (https://twitter.com/NeonaziWallets) takana, botin, joka twiittaa aina kun lahjoitus lähetetään tai vastaanotetaan erilaisilta vaarallisilta natseilta, kuten ”count Dankula” Stefan Molyneuxilta, rodultaan juutalaiselta Tommy Robinsonilta ja Andrew Auernheimerilta (weev), Christopher Cantwellilta ja muilta valtavirran konservatiivien e‑julkkiksilta.

Kuten mainittua, monet pro-valkoiset joutuvat mustalle listalle. Coinbasella, suosituimmalla kryptovaluuttojen vaihtosivulla, on monia keinoja valkoisten nationalistien kiusaamiseen. National alliance (https://natall.com/) on potkittu pihalle yli seitsemän kertaa eri luottokorttiyhtiöiltä, kuten Paypalilta (joka varasti yli tuhat dollaria heiltä), joten he päättivät vaihtaa kryptovaluuttoihin. Kun heillä oli hieman varoja siirrettynä lompakolleen julkisella Bitcoin-osoitteella, he menivät Coinbaseen muuttamaan Bitcoininsa dollareiksi kirjakaupan (https://cosmotheistchurch.org/shop/) laajentamiseksi. Siirrettäessä varoja vanhalta lompakolta uuteen lompakkoon Coinbasen nettisivuilla, he huomasivat järkytyksekseen, että heiltä evättiin pääsy heidän omiin rahoihinsa.

Mitä tapahtui? Coinbase määritteli National alliancen ”viharyhmäksi”, ja tämän anti-valkoisen politiikan takia National alliancen varat jäädytettiin. Coinbase kieltäytyi antamasta Bitcoineja edes takaisin; vasta kuukausia myöhemmin – ja muutaman oikeusjutun jälkeen – he saivat varansa takaisin.

Tätä kirjoittaessa Coinbasella on lähes miljoona Bitcoinia lompakoissaan, arviolta yli 8.4 miljardin dollarin arvosta.

Tämä sanottuna: kannattaako silti käyttää Bitcoinia, selitän myöhemmin, miten se voidaan tehdä turvallisesti. Useimmat firmat käyttävät vieläkin Bitcoinia, ja ovat laiskoja siirtymään muihin, mutta kun aikaa kuluu tarpeeksi, yritykset alkavat etsimään lupaavia vaihtoehtoja, kuten… Moneroa.

Monero – yksityinen vaihtoehto

Monero (https://getmonero.org/) on kryptovaluutta, johon on tehty joitain merkittäviä parannuksia edeltäjäänsä Bitcoiniin verrattuna. Bitcoinin tavoin se on keskittämätön. Tämä tarkoittaa, että se on käyttäjiensä verkoston operoima turvallinen digitaalinen raha. Siirrot vahvistetaan hajautetulla yksimielisyydellä ja sitten ne tallennetaan muuttumattomasti lohkoketjuun.

Kuulostaa ihan Bitcoinilta, eikö? Merkittävin ero on, että Monero käyttää rengasallekirjoituksia ja hämäysosoitteita häivyttääkseen siirtojen alkuperiä, määriä ja määränpäitä. Tämä tarkoittaa, että Monero on tehokkaan jäljittämätön. Lähettävät ja vastaanottavat osoitteet, kuten myös siirtomäärät, ovat jo oletuksella salattuja. Moneron lohkoketjun siirrot eivät ole linkitettävissä yksittäiseen käyttäjään tai oikean elämän identiteetteihin.

Monero on vaihdettavissa, koska se on jo oletuksellisesti yksityistä. Myyjien tai aiempien vaihtojen perusteella Moneron yksiköitä ei voi mustalistata. Coinbasen kaltainen yhtiö pystyy mustalistaamaan, sensuroimaan ja varastamaan varoja National alliancen kaltaisilta ryhmiltä, koska Bitcoin ei takaa käyttäjilleen mitään yksityisyyttä. Moneroa käytettäessä ei ole mitään mahdollisuutta, että kolmas osapuoli tietäisi, kuka on lahjoittanut pro-valkoista ryhmää, piparjuuridiileriä tai heidän isoäitiään.

Joten, ainoa yhteys oikean identiteettisi ja fiat-rahan Moneroksi (tai toisin päin) muuttamisprosessin välillä on, että sinä, John/Jane Doe, muunsit 50 dollaria 0,76833679 XMR (Moneroon), tai että Herra/Rouva Doe muunsi 2.305 XMR vaihdossa 150 dollariin. Mitään todisteita ei jää, mitä teit Monerolla.

Alt-coins – muut kryptovaluutat

Muutamia mainitsemisen arvoisia vaihtoehtovaluuttoja:

Litecoin (https://litecoin.org/)

Ensimmäisenä kunnon edistyksenä Bitcoinista pidetty valuutta. Litecoin on avoimen lähdekoodin vaihtoehto, varustettu paremmalla lohkoketjulla, joka on kykeneväinen käsittelemään korkeampia siirtoja, neljä kertaa suuremmalla kapasiteetilla kuin Bitcoinin vastaava. Tuloksena kauppiaat saavat nopeammat vahvistusajat.

Dash (https://www.dash.org/)

Dashin etuina käyttäjilleen ovat välittömät siirtonopeudet verrattuna Bitcoiniin, jolla maksun hyväksyntä voi kestää minuuteistä päiviin. Yrittäjän näkökulmasta etuna on, että samalla kun luottokorttiyhtiöt vetävät välistä seitsemän prosenttia, jokainen Dash-siirto maksaa alle 0.01 dollaria ja se on hyväksytty sekunnissa.

Ethereum (https://ethereum.org/)

Ethereum on siinä mielessä uniikki, että sen kehittäjät suunnittelevat integroivansa internetin ja (heidän) kryptovaluuttansa saumattomasti, ollen samalla vapaa yksittäisten ihmisten tai yhtiöiden kontrollista. Asiantuntijat pitävät sitä ainoana valuuttana, joka kykenisi kirimään Bitcoinin markkinaosuuden kiinni lähitulevaisuudessa. Ethereum aloitti 2013 ja on neljäkymmentäkertaistanut kasvunsa kahden viime vuoden aikana.

Bitcoin cash (https://www.bitcoincash.org/)

Bitcoin cash on Bitcoinin kova haara, joka nosti lohkokokoaan salliakseen nopeammat siirrot.

Dogecoin (https://dogecoin.com/)

Meemivaluutta Shiba inu ‑koirarodulle ja heidän ihmisfaneilleen.

…ja tuhansia muita tutkittavaksi ja käytettäväksi.

Kryptojen ostaminen

Olipa kerran aika, jolloin pystyit avaamaan LocalBitcoinsin (https://localbitcoins.com/), sopimaan tapaamisen jonkun kanssa julkisella paikalla, ja vaihtamaan rahaa Bitcoiniin. Kukaan ei vetänyt välistä ja tunnistautumista ei vaadittu.

Lopulta kryptovaluuttojen suosion kasvaessa kasvoivat myös vaihtoihin liitetyt määräykset. Nykyään vaihdot edellyttävät ostajia ja myyjiä lataamaan tietoja oikeasta identiteetistään ”rahanpesun ja terrorismin” estämiseksi. Sinun tarvitsee skannata ja ladata henkilötunnuksesi, puhelinnumerosi ja (myydä esikoisesi Molochille) sallia tilitapahtumiesi monitorointi vain saadaksesi vähän e‑rahaa. Tähän liittyen, voit olla varma, että osa rahoistasi vedetään välistä palvelumaksuna vaihtaessasi fiatia kryptoihin.

Suurin vaihtoalusta on Coinbase, mutta kuten mainittua, he ovat anti-valkoisia juutalaispaskiaisia, joten heidän liiketoimiaan ei tule tukea.

Jos asut Yhdysvalloissa, voit käyttää

Kanadalaisille suosittelen

Eurooppalaiset voisivat käyttää

Käyttäjät kaikkialta maailmasta voivat käyttää peer-to-peer (P2P) vaihtoja, kuten

Lisää vaihtoalustoja täällä: https://bitcoin.org/en/exchanges

Bittimaatit (https://bitcoinatmmap.com/) ovat vaihtoehto, jos niitä on asuinalueesi lähettyvillä. Monet eivät vaadi tunnistautumista, mutta monet ovat tallentavan kameravalvonnan alueella, ja ne vetävät enemmän välistä, jotkin jopa kaksinumeroisia lukuja. Jotkin automaatit edellyttävät ajokortin skannaamista, mutta useimmat pyytävät vain puhelinnumeroasi. Sinun täytyy joko käyttää oikeaa numeroasi, tai sitten prepaid-luuriasi, koska he lähettävät sinulle vahvistuskoodin tekstiviestillä ennen kuin voit ostaa bitcoineja.

Useimmat ihmiset eivät ota riskiä Bitcoinin täysin anonyymiin ostoon. Kuitenkin, Bitcoinin osto “laillisesti” (linkittyen oikeaan identiteettiisi) voi silti olla anonyymiä. Siitä tulee yhä jäämään tallenne, kun Alice Anderson osti 300 dollarilla Bitcoineja, mutta voisiko sen bitcoineiksi muutetun 300 dollaria muuttaa vielä Moneroon, ja sitten uudestaan vielä takaisin bitcoineiksi, jolloin ei ole todisteita siitä, että Alice yhä omistaa sen, mitä Bitcoineista jää jäljelle siirtomaksujen jälkeen.

Parempi tapa tämän havainnollistamiseen: BTC1 → XMR1 → XMR2 → BTC2.

Ensimmäinen Bitcoin-siirto on punaisella, koska bitcoinien ja identiteettisi välissä on olemassa kiistaton linkki. Käyttämälläsi vaihtoalustalla on tallennettuna tietosi kannoissaan ikuisesti, ja ne pystyvät helposti seuraaman rahaasi julkisella pääkirjalla.

Jotta vakoilu saadaan loppumaan alkuunsa, muuttaisit sen jälkeen Bitcoinisi Moneroon (BTC1 -> XMR1). On yhä perusteltua uskoa, että se 300 dollaria, joka kuului neiti Andersonille kohdassa BTC1, on yhä siellä muodossa ≤$300 XMR1, kun pääkirja näyttää, että hän lähetti sen BTC1 Monero-sekoittajaan. Yksi siirto XMR1 toiseen osoitteeseen (XMR2) puhdistaa kolikot tehokkaasti. Moneron yksityisen luonteen takia ei ole jäljellä todistettavaa linkkiä kahden osoitteen välillä. XMR2 voi sitten käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, mihin Alice katsoo sen sopivan, kuten Bitcoiniksi takaisin muuttamiseen (BTC2).

Muutamia Bitcoinin Moneroon muuttajia:

…mutta kannattaa tutkia muitakin vaihtoehtoja.

Toinen osa-alue Bitcoiniesi jäljittämättömyyden varmistamiseen voisi olla Bitcoin mixerin käyttö. Tämä on teknisesti rahanpesua, ja voit joutua kulkemaan lain rajamailla. Vaikka et jäisikään FBI:n haaviin, voit helposti menettää rahasi. Tiedän tusinoittain ihmisiä, joita on huijattu valikoiden hyvämaineisillakin mixereillä. On paljon järkevämpää muuntaa Bitcoinit Moneroon ja takaisin, kuin ottaa riski ja luottaa tuntemattomiin. Alicen olisi viisasta ostaa enemmän Bitcoinia kuin hän suunnittelisi käyttävänsä välittömästi. Jos Alice haluaisi lahjoittaa sata dollaria hänen suosimalleen valkoisten nationalistien tietoturva-ryhmälle (kröhöm), mutta haluaisi säilyttää edes osittain anonyymiytensä, hän voisi ostaa 300 dollarilla Bitcoineja, muuntaa sen Moneroon, lahjoittaa 200 dollaria tietoturva-Gojimeille, ja jäljelle jäisi silti 50 dollaria. Vitsit sikseen, tämä on jälleen uusi askel rahaliikenteen seurannan sekoittamiseen.

Tämä on melko varma keino varmistaa, ettei varojasi jäljitetä. Realistisesti, jos uhkakuvasi rajoittuu vain kryptovaluuttojen vaihtoalustaan, Bitcoinien osto ja niiden lähettäminen lompakkoosi ennen lahjoittamista pro-valkoiselle ryhmälle on todennäköisesti ihan ok… kunnes vaihtoalustat alkavat aktiivisesti jäljittämään valkoisia nationalisteja. Ei kannata unohtaa, että FBI luokittelee valkoiset nationalistit vähintään yhtä vaaralliseksi kuin ISIS (https://archive.is/NFCR0).

Tämä fakta yllättää etenkin amerikkalaiset. Kaikki eurooppalaislähtöiset kansat Itävallasta Australiaan tietävät, ettei enää ole mitään “sananvapautta”, joka takaisi heidän oikeutensa totuuden puhumiseen. Amerikkalaiset voivat väittää, että heillä on yhä perustuslakinsa ensimmäinen lisäys. Mutta kun maasi tiedustelupalvelun johto sanoo, että valkoiset amerikkalaiset, jotka toivovat voitokasta tulevaisuutta valkoisille lapsilleen, ovat yhtä paha uhka ”Amerikalle” kuin radikaalit islamistit, jotka kuvaavat amerikkalaisten teloituksia, sinun pitäisi jo ymmärtää olevasi sodassa.

Joten, pro-valkoisten amerikkalaisten on aika herätä ja haistaa matzah-soppaa. Vielä koittaa päivä (https://cosmotheistchurch.org/product/the-turner-diaries-third-edition/), kun jokainen, joka ei vihaa itseään rotunsa takia, tarttuu aseisiin ja iskee Systeemiä vastaan; Systeemiä, joka on suorittanut valkoisten kansanmurhaa kontrolloimattomalla ei-valkoisella maahanmuuttopolitiikalla. Siihen asti, pidä itsesi pois ongelmista ja älä vedä tarpeetonta huomiota itseesi olemalla laiska, sallimalla anti-valkoisten antifasistien ja maanpetoksellisten agenttien kartoittaa, mitä organisaatioita kannatat.

Iso pro-tip: kannattaa pitää kaikki Bitcoinit mieluummin omassa lompakossa kuin luottaa kolmansiin osapuoliin. Tiedän monia ihmisiä, jotka ovat menettäneen rahojaan, koska verkkosivu oli suljettu tai kaapattu, samalla kun moderaattorit ja/tai virkavalta vievät mukanaan miljoonia dollareita.

Alt-Coin Bitcoin Internet Monero Poliisivaltio Poliittinen vaino Talous Teknologia Tietokoneet Tietoturva Valuutat Virtuaalivaluutat Yhteiskunta Yksityisyydensuoja

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Keskitytään siihen mikä on tärkeää

  Vastaa

  Näitä bitti-rahoja tulee ja menee ja jokaisella on oma vankkumaton kannattajakunta. Ja ne kaikki toimivat sellaisenaan hyvin niin kauan kuin toimivat. Mutta entäs sitten…

  Entäs sitten kun joku lohoketju häviää? Ketkä silloin menettävät bittirahansa? Kuka ne korvaa? 

  Entäs sitten jos joku varastaan toisen bittirahat, kuka silloin korvaa? Kuka selvittää? Kuka on vastuussa?

  Nämä tietokantojen trans-actionit ovat poikkeuksetta yksityisten tahojen tietokoneiden ylläpitämiä ”palveluita”, louhintaa. Mutta kun ko. koneet sammutetaan niin mihin siirtyvät datat? Kuka ylläpitää varmuskopioita ja kuinka pitkään? Esim. Bitcoinin tapauksessa tietokanta tulee kohta täyteen. Ja alaa tietävät arvaavat mitä tapahtuu kun viimeinen tietue kannassa on kirjoitettu. 

  Toisissa kannoissa tämä on kierretty ”näppärästi” niin että ei yritetäkkään ylläpitää kaikkea. Vaan ainoastaa tietty määrä tapahtumia, tai vain ”tapahtumat”. Jolloin jos et ole koskenut tiliisi tai tehnyt sillä ostoksia vaikka 9028 päivään, voi koko tilisi olla hävinnyt. Joskus jopa lyhyemmälläkin ajalla. 

  Ja näissä muissa järjestelmissä joissa seuraaminen on vaikeampaa, on esim. tilin ryövääminen paljon helpomaa. Kun onnistut ryöstämään toisen tilin, niin kukaan ei voi tarkistaa kuka sen teki tai koska.

  Jos minulla olisi niin paljon ylimäääräistä että pohtisin mihin sitä laittaisin, niin ostaisin suolaa, sokeria ja pippuria. Muutaman tonnin kutakin. Ja siinä vaiheessa kun ”suuri nollaus” iskee, ei bittirahoilla tee sen enempää kuin kultaharkoillakaan. Mausteet ja energia, ne ovat ne pääartikkelin sen jälkeen. 

  Maslowin tarvehierarkia kertoo karuttomasti mihin ihminen keskittää kaiken energiansa selviytyäkseen: Ruokaan ja juomaan.

 • Markus

  Vastaa

  > Entäs sitten kun joku lohoketju häviää? Ketkä silloin menettävät bittirahansa?
  > Kuka ne korvaa? 

  Lohkoketju ei voi hävitä mihinkään niin kauan kuin maailmassa on yksikin tietokone yhdessäkin paikassa jossa on yksikin kiintolevy, jossa on yksikin kappalet tuota lohkoketjua tallessa. Euro voi hävitä maailmasta yhdellä kynänvedolla ja silloin kaikki sen omistajat menettävät ne.

  > Entäs sitten jos joku varastaan toisen bittirahat, kuka silloin korvaa?
  > Kuka selvittää? Kuka on vastuussa?

  Entäs kun joku varastaa eurosi, esim. valtio tai pankki, kuka silloin korvaa?
  Vinkki: Kryptovaluuttaasi ei voi kukaan varastaa kynänvedolla, niin kauan kuin vain sinä tiedät salaiset avaimesi niin kryptovaluuttasi pysyy sinulle vaikka viranomaiset tekisivät mitä.

  > Kuka ylläpitää varmuskopioita ja kuinka pitkään? 

  Jokaisen Bitcoinia omistavan intressissä on pitää lohkoketjua tallessa, koska jos se ei pysy tallessa, Bitcoinit katoavat ja Bitcoinin omistajat tietenkin menettävät coininsa. Miksi kukaan selkopäinen omistaisi miljoonilla Bitcoinia ja sitten haluaisi menettää nuo? OK, joka koukkunokkainen pankkiiri varmasti voisi tehdä noin, mutta eivät kaikki ihmiset, joilla on Bitcoineja ja niin kauan kuin yksikin kappale lohkoketjua on olemassa niin Bitcoin on ja voi hyvin.

  > Esim. Bitcoinin tapauksessa tietokanta tulee kohta täyteen. Ja alaa tietävät arvaavat
  > mitä tapahtuu kun viimeinen tietue kannassa on kirjoitettu. 

  Hevonpaskaa, ei ole mitään tietokantaa vaan lohkoketju, jonka koko voi kasvaa vaikka äärettömästi.

  > Ja siinä vaiheessa kun ”suuri nollaus” iskee, ei bittirahoilla tee sen enempää kuin
  > kultaharkoillakaan.

  Väärin, täsmälleen päin vastoin. Rahoja on käytetty tuhansia vuosia ja niiden edut ovat kiistattomat suoraan vaihdantaan verrattuna.

  • Kuka luopuisi biteistään rahasta?

   Vastaa

   Kun kerran tämä bittiraha on niin ylivoimaista niin miksi niitä on niin montaa versiota? Ja miksei niillä voi hoitaa päivittäisiä asioita?

   Kun tankkaan autoani, maksan sähköjäni, ostan kaupasta tai maksan veroja, niin sinne eivät bitit kelpaa. Tämä on asia joka tekee niistä epäkäytännöllisiä. Ja siinä vaiheessa kun ne kelpaavat joka paikkaan, on hyvä olla joku ”älykortti” jolla voi suorittaa maksuja. 

   Suomessakin on suuri osa kansasta sellaisia joilla ei ole älykännykkää eikä tule. Eli kännykällä maksamisen voi unohtaa saman tien. Danskehan sitä yritti jo kohta 10 vuotta sitten. Mainoksissa oli mummot kahvilassa mutta todellisuudessa se on juuri se ikäpolvi joka ei luota bitteihin. 

   Ja sitten on se kaikkein suurin kysymys:”Miten vaihtaa bittiraha oikeaksi?” Oikea raha on kuitenkin se jolla ostetaan talot tai autot. Miten siis siirtää bittirahat oikeiksi? Ja kun tämä oikea raha on niin epävarmaa, niin miksi kukaan alunperinkään vaihtaisi bittejään oikeaan rahaan?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi