Kuinka vakoiluyhteiskuntaan kyllästyneet sabotoivat valvontalaitteita?

Koska Suomi on muuttumassa päivä päivältä tiukemmiksi valvontayhteiskunnaksi, Partisaani julkaisee valistusmielessä artikkelin, joka kuvaa joidenkin ihmisten keinoja vastata kehitykseen. Kyseessä ei ole rikoksiin yllyttävä ohjeistus, sillä julkaisumme ei kehota lukijoita suorittamaan rikoksia.

Yhteiskunta

Partisaani julkaisee suomennoksen uusimmasta A Privacy & Security Goys ‑aktivistiryhmän Telegram-kanavalla julkaistusta kirjoituksesta. Artikkelissa kuvatuilla keinoilla jotkut ovat laittaneet kapuloita valkoisia sortavien totalitaristivaltioiden rattaisiin. Tekniset yksityiskohdat saattavat hieman vaihdella maittain, mutta uskomme artikkelin olevan hyvin opettavainen myös suomalaislukijoiden kannalta.

Disclaimer

Artikkelin sisältämät menetelmät saattavat olla laittomia maassasi. On lukijan vastuulla pysyä kärryillä paikallisesta lainsäädännöstä. Hyvinä ja lakia noudattavina gojimeina emme yllytä ketään tuhoamaan toisten omaisuutta.

Muistutuksena, että kaikki julkiset valvontakamerat on ostettu sinun verorahoillasi.

Sisällysluettelo:

Mitä CCTV-kamerat ovat?
Miksi jotkut tuhoavat niitä?
Kameratyyppejä
Hyökkäysmetodeja
Sabotaasin suunnittelu ja toteutus
Anarkistien kokemuksia
Kiitos

Mitä CCTV-kamerat ovat?

CCTV (Closed-circuit Television, vapaasti kääntäen ’suljettu TV’) on videokameroiden käyttöä signaalin lähettämiseen tietystä paikasta vain tietylle monitorisarjalle. Nämä valvontajärjestelmät mahdollistavat suurien alueiden monitoroinnin kaukaa. Tarkoituksena on yleensä tallentaa todistusaineistoa rikosten varalta. Niitä voidaan monitoroida reaaliajassa henkilökunnan toimesta kyseenalaisen toiminnan varalta, mutta useimpia ei valvota ainakaan koko ajan.

On olemassa kolmenlaisia valvontakameroita:

 1. Julkisia valvontakameroita
 2. Yritysten valvontakameroita
 3. Kotien valvontakameroita

Julkiset kamerat toimivat Systeemin silminä. Kuten nimestä voi päätellä, ne valvovat ja tallentavat julkisia alueita. Joillain alueilla valvonta voi olla olematonta. Muualla maailmassa, kuten Kiinassa tai Alankomaissa, voi julkisia valvontakameroita olla kuvaamassa käytännössä kaupungin jokaista kulmaa. Näissä maissa ihmiset tallentuvat kameralle heti kun astuvat ovistaan ulos ja lakkaavat tallentumasta vasta palatessaan kotiin. Jos he käyttävät henkilökohtaisia vakoiluohjelmia, kuten Amazonin Echo/Alexa, Googlen Home/Nest, älypuhelimia, tai muuta sellaista, heillä ei ole yksityisyyttä missään, edes kotona. Kuten voit kuvitella, näissä maissa on mahdotonta olla tekemättä mitään ilman että Systeemi tietää henkilöllisyytesi. Siksi monet pitävät tärkeänä, että Systeemin valvontakapasiteetin laajeneminen pysäytetään jo ennen kuin se saavuttaa tällaiset mittasuhteet.

Yritysten kameroita käytetään yksityisellä sektorilla valvomaan heidän tilojaan ja omaisuuttaan. Suuret yritykset, supermarketit, korkeakoulut, ja rakennustyömaat ovat todennäköisimmin jatkuvan henkilökunnan (kuten vartijoiden) monitoroinnin alaisina. Yritysten kameravalvontaa käytetään pääasiassa vakuutusrahojen säästämiseen, koska ne tallentavat todistusaineistoa esimerkiksi näpistyksistä tai vahingonteoista. Monet myymäläkamerat nauhoittavat kuvaa myös julkisista alueista, kuten teiltä ja jalkakäytäviltä. Vaikka poliisit tarvitsevat lain mukaan rikosepäilyn valvontakameratallenteiden saamiseen ja katsomiseen, noin 99 prosenttia yrityksistä antaa näitä nauhoja poliiseille vapaaehtoisesti. Jos pysäköit autosi Prisman parkkipaikalle ennen julisteiden tai tarrojen kiinnittämistä, älä odota Prisman tuhoavan todistusaineistoaan puolestasi.

Viimeiseksi, kotien kamerat ovat yksityisomistuksessa olevia CCTV-järjestelmiä, joita käytetään yksityisomaisuuden ja ‑alueiden valvontaan. CCTV:n tallennuskapasiteetti riippuu omistajan lompakon paksuudesta. Yksi kamerajärjestelmä voisi olla niinkin simppeli kuin yksi 480p kamera tallentamassa 20 ruutua per sekunti (fps), yksi näyttö, ja 500 gigan kovalevy. Tämä setti mahdollistaisi 247 videonauhaa 22 päivältä, jos käytössä on MPEG‑4, tai 33 päivää jos käyttää H.264. Kun kovalevy tulee täyteen, se alkaa pyyhkimään nauhan häntäpään yli.

Vertaa tätä vaikka yliopiston kampukseen, joka voi vaatia yli sata kameraa. Tämä vaatisi yli 50 teraa samaan tallennuskapasiteettiin, käyttäen samaa kameralaatua. [Huomaathan, että kodinomistaja ei välttämättä tarvitse fyysistä pääsyä näille levyille. Yritykset tarjoavat usein pilvitallennustilaa.] Melkein aina yksityisellä henkilöllä on pienempi budjetti kuin isoilla yrityksillä, ja kodinomistajalla ei ole juuri tarvetta pitää kuukausia vanhaa videokuvaa, jos mitään ei ole tapahtunut. Yritykset ja julkishallinto voivat valita ikuisen, tai vähintään yli puolen vuoden nauhojen säilytyksen, riippuen heidän kohteestaan.

Yleisenä nyrkkisääntönä 80 prosenttia CCTV-järjestelmistä käyttää 60 gigan ja 600 gigan välin datasäilytystä; 99 prosenttia käyttää 6 gigan ja 6 teran välistä. Jos jonkun budjetti on äärimmäisen tiukka, he voisivat käyttää niinkin pientä kuin 4 gigan muistitikkua ja pitää kamera tallentamassa vain liikettä pienen liikkeen alueella.

tl;dr – Älä laske sen varaan, että kohteesi (tai sen naapuritontti) ylikirjoittaa videokuvaa sinusta ilman, että huomaa tekojasi. Vain tumpeloin yksilö ei ehdi huomaamaan vahinkoa, jota on tehty heidän kameroilleen, kunnes teko on pyyhkiytynyt pois. Ja vaikka tämä määrittelemätön aikaväli olisi jo kulunut, varmuuskopiointi toiselle kovalevylle tai fyysiseen mediaan, kuten DVD:lle, on äärimmäisen helppoa.

Miksi jotkut tuhoavat niitä?

Jos sinulla on edes kaksi aivosolua jäljellä, ymmärrät, että elämme tyrannimaisen ja alistavan antivalkoisen hallinnon ikeessä. Niin kauan kuin tämä Systeemi pysyy kosherina, me pysymme poljettuina ja systemaattisesti alistettuina – ja heidän lopullisena päämääränään on kansanmurhata meidät.

Sano mitä haluat tästä dystopiasta, mutta ainakin se on kohderikas ympäristö. Toisin kuin Black Lives Matteriin tai Antifaan harhaanjohdetut marxistit uskovat, poliisi ei ole valvontayhteiskunnan vannoutuneiden vihollisten ainut kohde. Koko Systeemi on valvontayhteiskunnan vihollisten kohde ja jokainen isku Systeemiä vastaan on heidän mukaansa arvokas.

Vähemmän vallankumouksellisesta perspektiivistä, massavalvonta on loukkaus yksityisyyttämme kohtaan. Se ei vähennä rikollisuutta ja se kiusaa ainoastaan rehellisiä kansalaisia, jotka eivät ole aikeissa rikkoa lakia. Kuten mainittua, kameravalvontaa käytetään lähinnä rikoksen jälkeiseen todisteiden keräämiseen ja analysointiin, mikä säästää (((vakuutusrahoja))).

Julkisen valvonnan ylläpito on kallista. Nämä kamerat ovat myös alttiita hajoamisille. Philadelphian kaupungin tutkimus vuodelta 2013 todistaa, että 15 000 000 dollarin järjestelmä oli toimintakuntoinen vain 32 prosenttia ajasta. Yhdistyneen kuningaskunnan reportaasi vuodelta 2008 paljasti, että “vain kolme prosenttia rikoksista ratkaistiin valvontakameroiden avulla”, ja Lontoon poliisin reportaasi todistaa, että vuonna 2008 vain yksi rikos ratkaistiin tuhatta kameraa kohden.

Luotettava yhteiskunta ei tarvitse kameroita! Me emme elä sellaisessa, joten kasvava joukko ihmisiä on tullut johtopäätökseen, poliittiseen kantaan katsomatta, että koko Systeemi täytyy tuhota jos haluamme selvitä minään muina kuin säälittävänä orjaluokkana. Kamerat tarjoavat todistusaineistoa niitä toisinajattelijoita vastaan, jotka tekevät suoraa toimintaa Systeemin kaatamiseksi.

Kameratyyppejä

 1. Valekamerat tunnistaa usein stereotyyppisestä vilkkuvasta punavalosta, joka toimii merkkinä useimmille rikollisille, että se on feikki. Nämä feikkikamerat ovat törkeän halpoja ja siksi niitä käytetään lähinnä kodeissa. Hallitus ja yritykset karttavat näitä, koska niillä riittää rahaa oikeaan CCTV-järjestelmään ja feikkikamerat eivät hyödyttäisi niitä vakuutusrahojen näkökulmasta.
 2. Luotimalliset kamerat on suunniteltu kaappaamaan kuvia kiinteällä alueella. Nämä kamerat tunnistaa niiden ohuesta ja sylinterimäisestä muotoilusta. On olemassa myös Ultra Bullet ‑mallisia kameroita, jotka mahtuvat hyvin piiloon pienemmän koon takia ja ovat halvempia.
 3. Kupolikamerat on suunniteltu myymäläjärjestelmiin. Ne toimivat kahdella tapaa: ne ovat huomaamattomia, mutta nähtävissä, siten, se varoittaa ihmisiä alueen kameravalvonnasta. Kaukaa on vaikeaa erottaa, mihin suuntaan kameran silmä on suunnattu.
 4. Piilokamerat ovat kameroita valeasussa. Ne voisivat näyttää tuulettimelta tai miltä tahansa muulta, joka kuuluisi alueelle. Ne ovat myös hyödyllisiä varavalvontana kohteissa, joissa pääasiallinen kameravalvonta on perinteisillä järjestelmillä, eli standardikameroilla. Tässä tapauksessa piilokamerat voivat operoida varasuunnitelmana, jos pääkamerat on kytketty pois päältä tunkeutujan toimesta. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ei rohkaise piilokameroiden käyttöön, mutta muilla hallituksilla, viranomaisilla ja instituutioilla voi olla eri käytäntöjä.
 5. Päivä/yö ‑tyyppisiä käytetään 247 kohteissa, nämä kamerat kompensoivat valo-olosuhteita niiden laajalla valoskaalalla, joka toimii häikeessä, suorassa auringonvalossa, vastavalossa ja taustavalossa.
 6. Varifocal-kamerat on suunniteltu zoomaamaan sisään ja ulos huonontamatta kuvanlaatua.
 7. Nettikamerat sallivat kuviensiirron internetin yli hallitulla kaistanleveydellä.
 8. Langattomat kamerat voivat olla kytkettynä nettiin, tai sitten eivät ole. Nämä kamerat käyttävät langattomia signaaleja kuviensiirtoon kamerasta näytölle.
 9. Pan-tilt-zoom (PTZ) ‑kamerat voivat kääntyä. Näistä kameroista on eri variaatioita, jotkut ovat ohjelmoitavissa ja manuaalisesti kontrolloitavia. Tämä suo käyttäjälleen enemmän vapautta ja kontrollia asioiden katseluun.
 10. HD-kameroita käytetään usein kasinoissa tai muissa korkean riskin kohteissa. Niiden korkea resoluutio mahdollistaa hienovaraistenkin yksityiskohtien tallentumisen kuviin.

Hyökkäysmetodeja

Olen perehtynyt itseään anarkisteiksi kutsuvien taktiikoihin, ja listannut joitain niistä tähän. Näille ”vallankumouksellisille” poseeraajille on tyypillistä, että he käyttävät vain ohimenevää haittaa aiheuttavia suunnitelmia. He tarjoavat väliaikaisia ja lähes tarkoituksella harmittomia keinoja, joka todistaa, että heidän päämääränään on peittää kamerat, jotta he voivat juoda viinaa ja polttaa pilveä julkisesti ja tehdä kick-flippejä skeittipuistossa öisin. Toisin sanoen he eivät halua tuhota Systeemiä vaan pitää hauskaa.

Muovi- tai roskapussi

Anarkistit väittävät, että yksi helppo keino on “käyttää liimalla täytettyä muovipussia. Käytä teollisia pusseja, jotka ovat paksumpia. Joskus kamerat ovat menossa huoltoon, jolloin ne ’säkitetään’, joten sitä ei visuaalisesti huomaa”.

Henkilökohtaisesti pidän tätä ääliömäisenä; jos olet tarpeeksi lähellä säkittääksesi kameran, ei ole syytä perseillä liiman kanssa ja peittää säkin sisäpintaa sillä. Anarkistit väittävät, että on tärkeää poistaa pussi jälkeenpäin; “ihmisten tulee nähdä yksiköiden olevan rikottuja”, he väittävät. Tämä ei ole totta. 

Ymmärrän näkökulman, että rikotun kameran pitää näkyä ”motivoidakseen muita vallankumouksellisia tarttumaan tositoimiin”, mutta tämä metodi vetääkin enemmän Systeemin huomiota kuin mitään muuta. Esimerkiksi piirivartija huomaa rikotun kameran kierroksellaan kauan ennen siviilejä. Se vaihdetaan joka tapauksessa, mutta Systeemin vihollisen näkökulmasta viholliselle ei kannata antaa turhaan vihjeitä. Systeemin viholliset suosivat yleensä seuraavaa menettelyä: säkitä se, murskaa linssi vasaralla ja kävele pois.

+Halpaa

+Nopeaa

+Takaa toimimattomuuden

-Vaatii pääsyn fyysisesti käsiksi kameraan

-Liima on parhaimmillaankin vain osittain pysyvää

Tarra tai teippi

Yksinkertaisesti: henkilö laittaa tarran tai teippiä linssin päälle. Ero hajottamiseen verrattuna on, että henkilö vetää puoleensa vähemmän huomiota tarroittamalla/teippaamalla linssin aiheuttamatta oikeaa vahinkoa.

+Halpa

+Nopea

+Peiteltyä

+Selkeä merkki toimimattomuudesta

-Ei pysyvää

Maalipyssy

Maalilla täytetty lasten vesipyssy. “Nopeaa, hauskaa ja helppoa”, jotkut sanovat. Helppo tapa monen kameran turmeluun lyhyessä ajassa. Sabotöörit kantavat usein varamaalia muovisäiliöissä. He suodattavat maalin poistaakseen klimpit ja välttääkseen pyssyn jumittumisen. He tähtäävät ensin linssiin ja sitten voivat peittää loput kamerasta.

Anarkistit väittävät käyttäneensä “super soaker SC 400 – 2000 Edition camoflaged [sic] ‑mallia yöllisiin iskuihin”. Monet käyttävät kertakäyttövaatteita maalitahrojen varalta.

+Keskimatka; ei vaadi kiipeämistä

+Selkeä merkki toimimattomuudesta

-Maali on helppo poistaa

Johtojen leikkaaminen

Johtoja voi leikata leikkureilla tai pikkukirveellä. Tekijät varmistavat, että työkalut on päällystetty muovikahvoilla välttääkseen kameran virtalähteen sähköiskuja, ja käyttävät sähkönkestäviä kenkiä.

Anarkistit väittävät, että tämä metodi “vaatii täydellisen ja kalliin johdottamisen” ja luo “siistejä kipinöitä, kun johtoja leikkaa”. Näitä juttuja kirjoittaneet anarkistit ovat selvästi katsoneet liikaa toimintaelokuvia. Kaapelien leikkaamisen ei pitäisi aiheuttaa kipinöitä, mutta turvallisuuden takia, aidot Systeemin viholliset leikkaavat vain yksi johto kerrallaan koko kaapelin sijasta. Tästä lisää myöhemmin.

+Selvä merkki toimimattomuudesta

+Osittain pysyvää

+Korjaaminen on kallista ja aikaa vievää Systeemille

+Voi näyttää siltä kuin kamerassa olisi vain korjaus kesken

-Vaatii fyysisen pääsyn johtoihin, jotka yleensä peitetään

-Moni nykyajan kamera on johdoton

Lohkareiden pudottaminen

“Kiipeä rakennuksen katolle raskaiden betonilohkareiden kanssa ja pudota ne alla oleviin kameroihin. Kamera tuhoutuu totaalisesti. Kiipeily painojen kanssa vaatii kovaa kuntoa. Varo alla olevia. Tämä on todellinen HC-metodi”, jotkut sanovat.

Minusta tämä on totaalista larppaamista. Kukaan ei kiipeile pudottaakseen kiviä kameroiden päälle. Jos välttämättä joku haluaisi käyttää kiviä, hän kohtelisi kameroita kuin Saudi-Arabiassa homoja ja kivittäisi ne mieluumin.

Laserosoitin

2020 BLM/Antifa ‑mellakoiden aikaan muutamat kansalaistaistelijat tähtäilivät korkeatehoisilla lasereilla mellakkapoliisien naamoihin sokeuttaakseen heitä. Tekniikkaa käytetään usein myös väliaikaiseen tai pysyvään kameroiden sokeuttamiseen.

Jotkut aktivistit raportoivat niinkin heikkojen kuin viiden milliwatin laserosoittimien olevan tarpeeksi tehokkaita. Useimmat kuitenkin tahtovat jotain vieläkin vahvempaa kuin sata milliwattia. Koita polttaa vaikka paperia nähdäksesi, kuinka kauan menee, että se jättää jälkiä. Jos se voi polttaa paperia, se voi polttaa kameran linssin. Tällöin laseria pidetään tietyssä kohtaa ja odotetaan. Jos näkyy savua, on se jo varma merkki, että se on tuhottu.

Systeemin vihollisten kannalta on ongelmallista, että on vaikeaa varmistaa, tuhoutuiko kameran täysin (olettaen, ettei jäänyt fyysisiä merkkejä, kuten savua), ellei hänellä ole pääsyä itse videokuvaan (kameran julkiseen IP-osoitteeseen) tai vartijakaveria, joka on kykeneväinen varmistamaan kameran tilan (vuorossa lahjottu tai sympatisoiva vartija).

+Pitkä matka

+Helposti piilotettavissa

+Herkkien kameroiden tuho

+Voi asentaa kiikareihin paremman stabiiliuden vuoksi

-Vaatii keskittymistä ja stabiiliutta pitää laser osoittamassa samaa kohtaa

-Linssin tuhon varmistaminen vaikeaa

-Korkeatehoisen laserin ostaminen voi olla vaikeaa ilman byrokratiaa

Kuinka ihmiset suunnittelevat ja toteuttavat operaatioitaan

1) He kartoittavat seutunsa kamerat. Kun kartta on valmis, he tutkivat sijainteja ja määrittelevät risteykset ja tiet tärkeysjärjestykseen. He voivat haluta kamerat pois vain tietyltä reitiltä tai voivat haluta ne pois naapurustostaan. He voivat jopa haluta eliminoida ne koko kaupungistaan.

2) He huomioivat, missä tolpissa on kameroita (joissain tolpissa voi olla useampi). He tutkivat, mihin suuntaan kamerat osoittavat ja katsovat, pystytkö lähestymään kameroita jostain suunnasta tallentumatta niihin itse. Maan lähellä on pohjalevy. Pohjalevy on suunnilleen jalan verran ylös maasta ja on joko metallia tai muovia suunnilleen 4–5 tuuman mitoilla. Pohjalevyn alta pääsee käsiksi kameran johtoihin. Pohjalevy on tyypillisesti kiinni yhdellä ruuvilla, joka avataan kuusiokoloavaimella (ruuvataan vastapäivään, kun avataan). Jotkin laatat tarvitsevat talttapäsen meisselin tai muun työkalun poistoon. He tutkivat myös, miltä kameraan kiinnittyvät johdot näyttävät pylvään yläpäässä. Henkilön täytyy löytää nämä johdot kun hän avaa pohjalevyn. Ne ovat yleensä kaksi erillistä pyöreää ja mustaa johtoa tai yksi musta johto (jonka sisällä on ne kaksi johtoa yhdessä). Levyn avauksen myötä löytyy sisältä eri värisiä johtoja (punaisia, valkoisia, vihreitä, jne). Värijohtoja käytetään liikennevaloihin ja ne ovat helposti erotettavissa mustista johdoista. Systeemin viholliset leikkaavat mustat johdot.

3) He pukeutuvat niin, että peittävät tuntomerkkinsä ja estävät sormenjälkien jäämisen. He käyttävät kertakäyttömakseja. He suorittavat tällaista toimintaa etenkin kylmällä säällä, koska he voivat pukea huiveja, pipoja ja hanskoja näyttämättä epäilyttävältä. Myös Halloween on joidenkin suosiossa. He peittävät kasvonsa, jotta ne eivät tallennu kameralle. He käyttävät hanskoja käsitellessään työkaluja, pohjalevyä tai johtoja.

4) He putsaavat työkalunsa. He tarvitsevat johtoleikkurin ja kuusiokoloavainsetin – aluslaattojen ruuvien kokoihin mahtuu jos jonkinlaista variaatiota. Joskus laatan avaaminen edellyttää talttapäistä meisseliä. (Tässä kaupungissa tarvitsee myös tinaleikkurit leikatakseen metalliverkon läpi, joita kaupunki on asentanut pohjalevyjen eteen ensimmäisten kamerasabotaasien jälkeen. He minimoivat sähköiskuriskin hankkimalla eristyskahvoilla varustetut leikkurit, jotka on sertifioitu sähkötöihin sopiviksi. He puhdistavat työkalunsa täysin sormenjäljistä, jos ovat koskeneet niihin ennen. He käyttävät mineraaliliuosta niiden pyyhkimiseen. Käytön jälkeen he saattavat haluta niistä kokonaan eroon tai säilöä niitä turvallisessa paikassa. Nämä työkalut eivät ole kalliita tai liian vaikeita näpistää. He hankkivat yleensä ne jo kauan ennen kuin tarttuvat käytännön toimiin, ehkä joltain toiselta paikkakunnalta. He maksavat käteisellä… jos maksavat.

5) Yksin toimimisen lisäksi on muutamia suosittuja toimintatapoja:

Mielenosoitukset – Joukko ihmisiä, joilla on kokemusta tästä sabotaasimetodista, ovat voineet ottaa ilon irti mielenosoituksista leikatakseen johdot risteysten kameroista ja sitten sulautua piiloon väkijoukkoon. BLM tai MAGA (jos niitä tänä vuonna vielä järjestetään) ‑mielenosoituksia todennäköisesti käytetään hyväksi.

Pieni ryhmä – Tätä ovat monet tehneet luotettavien tovereiden kanssa, jotka koordinoivat aktiviteettejaan ja valitsevat sabotoitavat risteykset. Systeemin vastustajat suunnittelevat, haluavatko he toimia pareittain, yksin, ryhmässä, tai yrittää jotain muuta. Ehkä pienellä ryhmällä pystyy muodostamaan ringin, joka suojaa näkyvyyttä, kun yksi henkilö katkoo kameran johtoja.

6) Muut metodit – Liikennekamerat, joita käytetään sakottamiseen ottamalla kuvia punaisia päin ajavista, ovat yleensä aika matalalla. Näitä pystyy usein peittämään spraymaalilla. Näiden kameroiden suojattujen johtojen katkomiseen tarvitaan yleensä vähän enemmän kuin vain johtoleikkureita.

Anarkistien kokemuksia

Eräässä anarkistien julkaisussa kirjoitetaan seuraavasti:

“Kun johtoja leikkaa, niissä on yleensä yksi musta johto, joka kipinöi ja yksi joka ei kipinöi. Kipinöivä johto on virtalähde. Joskus johtoja leikatessa plus- ja miinusjohdot koskettavat, tämä aiheuttaa kipinöivän valokaaren. Toivottavasti tämä aiheuttaa sähköpiikin ja tuhoaa kameran. Tämän johdon leikkaaminen aiheuttaa välillä vaurioita leikkureihin. Kolmestakymmenestä leikatusta kamerasta vain yksi antoi sähköiskun, vain yhdestä lähti kova ’bzzzzt’-ääni ison kipinän kera, ja ajoittain kaikki risteyksen valot sammuivat jostain selittämättömästä syystä. Nämä kamerat eivät tarvitse paljoa voltteja toimiakseen, joten yksittäisen sähköiskun ei pitäisi johtaa mihinkään vammautumiseen. Sähköeristettyjen hanskojen ja kenkien pukeminen suojaa lisää sähköiskuilta, jos haluaa pelata varman päälle. ÄLÄ SUORITA TÄLLAISTA AKTIVITEETTIA SATEELLA! Kipinöimätöntä johtoa käytetään kuvien siirtoon valokuitukaapelilla tai koaksiaalista johtoa. Tietääkseni valokuitukaapelia ei voi liittää takaisin yhteen, joten siinä joutuu vaihtamaan koko kaapelin.”

Viimeinen lause ei pidä paikkaansa; valokuitukaapelit on helppo liittää, mutta tämän korjaaminen vie aikaa, resursseja ja työvoimaa. Tuhotut kamerat todennäköisesti korjataan, mutta on muistettava, että Systeemin viholliset taistelevat kulutussotaa. Systeemi kuolee miljoonasta haavasta. Jokaisella teolla kameravalvontaa vastaan on hintansa, ja sen ylläpitäminen tulee liian kalliiksi kaupungin rajalliselle budjetille.

Kiitos

Kiitos artikkelin lukemisesta! Jos pidit sitä hyödyllisenä, harkitsethan shekeleiden lahjoittamista meille. Otan ilomielin vastaan kryptolahjoituksia. Sekoita Bitcoinit ennen lähettämistä, jotta meitä monitoroivat juutalaistiedustelijat repivät pelihousunsa. 😉

Bitcoin-osoitteeni:
bc1qmu8fwtexd76vsy0vtka4cv9je0un5nkq50d3mm

Monero-osoitteeni:
435fDoJe16fcnjaufhLdYpR1pywz83jjh9UaHwLNxTJ3EXWkRA6DFkggZ3NUup6LQJTGW86mFnYGhdiFQewHRTvAHqHoX5u

卐卐卐

Piilopalvelumme:
goysec74znsyewq3nu2i3kmwozxptc3lx22jg67km6r2we37ejiaz5yd.onion

Telegram
Kanava: @PrivSecGoy
Chat: @PrivSecChat

Auta servereidemme ylläpidossa! Monero-osoitteemme:
44afqsvYK6qeqPsNftcqWeJNSqYjP8jXtFcX2A8AQDKzCR1pusDSUehXNJBCqjmf4oVwd7VsRr2NZVMdEEe6i78ESzYcXWp

Poliisivaltio Vakoilu Valvonta Valvontakamerat Yhteiskunta Yksityisyydensuoja Yksityisyys

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tyypillinen asiakas

  Vastaa

  Anarkistit ovat selvästi kirjoittajan kohderyhmä, kun joudutaan neuvomaan ruuvimeisselin käyttö

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Johtolanka lienee oikea; jopa vasemmistolainen osaisi ilman erityisiä ohjeita käyttää työkaluja ainakin sen verran että purkaa isäntänsä omistaman tuotantovälineen kelvottomaksi.

 • Digiaika

  Vastaa

  Tuo 24pfs ei nyt ihan ole niinkuin entisessä elämässä analogisen kuvan kanssa. Digitalimaailmassahan monitori on jaettu lohkoihin ja ne taas alilohkoihin jne. Jonka jälkeen vain muuttuneet blockit lähetetään tiedonsiirron yli. 

  Tämä toinen vaihe, de-duplikointi, se pienentää oleellisesti talletettavan datan määrää. Eli, jos kyseisen muuttuneen ruudun check-sum on jo tiedossa, ei tallenneta koko ruudukkoa vaan ainoastaan viitataan siihen linkillä. Näin voidaan ”virtualisesti” rakentaa kuva joka vastaa alkuperäistä vaikka kaikkia rudukkojen aliruudukoita ei olisikaan tallennettu.

  Ja tästä johtuu että yllättävän vähän tarvitaan näin digiaikaan tilaa ”videoiden” tallentamiseen.

  Tästä samasta syystä johtuu esim. jonkin logon/tägin/kuan/kohteen etsimisen nopeus. Kun etsitään jotain esim hihamerkkiä, riittää että katsotaan mitkä kaikki linkit viittaavat ko. check-summaan. Jonka jälkeen katsotaan vain ne videonpätkät jotka on tarvis tai sopivat tiettyyn aikajanaan/paikkaan. Yksi tällaisen järjestelmän toimittaja on Hitachi.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Kas vain, joku on kaivanut antifapellejen anarkismioppaan jostain roskiksesta muiden luettavaksi.

 • seant

  Vastaa

  Valvonta on kaksipiippuinen juttu eli sillä saadaan syylliseksi tai ei. Usassa Antifan mellakoiden vahingon aiheuttajia on etsitty Googlen aikajanalla, sillä monella on älykännykässä tietämättä se päällä. Nyt poliisi on vaatinut Googlelta näitä tietoja keitä on ollut tuhotyö aikana ko. paikalla.
  Nyt on myös katsojat joutuneet vaikeuksiin eli nykyään ei kannata edes katsella tuhotyötä vaan häipyä heti.

 • juha.

  Vastaa

  Asiallinen artikkeli tämän päivän ihmisille, jotka muistuttavat kohtelultaan yhä enemmän karjaa!!!

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Melko turhaahan se on lähteä yleisillä paikoilla olevia kameroita rikkomaan, kun liki jokainen on jo alistunut oman henkilökohtaisen valvonta- ja seurantalaitteensa kantamiseen 24/7…

  • Raha on kelpo maksuväline

   Vastaa

   Joo, tämähän se on se juttu. ”Älykännykkää” kannetaan uskollisesti joka paikkaan eikä sitä osata jättää kotiin edes kaupassakäynnin ajaksi. Taskussa se äänittää koko ajan kaiken minkä se kuulee ja kamera videokuvaa jatkuvasti kaiken minkä se näkee. 

   Kansalaiset ovat sen verran tyhmiä että maksavat omasta vakoilustaan. Missä on se järkiporukka joka ostaa vain sellaisen kännykän jossa ei ole kameraa eikä älyä? Ja jättää kännykkänsä kotiin aina kun lähtee jonnekkin jota ei halua yhteiskunnan tietävän.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Valvontalaitteilla voi valvoa myös avaruusaivokirurgeja. 🙂

 • 007

  Vastaa

  Sitten on myös tavat hyökätä järjestelmää vastaan, jotka eivät vaadi fyysistä kontaktia kameraan. Esimerkiksi aiheuttamalla vääriä hälytyksiä, joiden seurauksena valvontajärjestelmä joutuu suorittamaan jonkin fyysisen, ihmistyövoimaa tarvitsevan, toimenpiteen.
  – Tuhannetkin kamerat ovat käyttäjälleen halpoja niin kauan kuin „automatiikka pelaa”, mutta heti kun joudutaan käyttämään ihmistyövoimaa, se alkaa maksaa.
  – Jos vielä saadaan narrattua vartija paikan päälle, se vasta maksaakin.

  Se riippuu ohjelmistosta. Yhtenä esimerkkinä olkoon vaikka аsееn kuvan näyttäminen kameralle. Se saattaa aiheuttaa hälytyksen, joka vaatii ihmisen toimia tarkistukseen.
  – Entä sitten kun näitä vääriä hälytyksiä alkaa tulla tuhansittain.

  Mikä sitten saattaisi aiheuttaa hälytyksen? Äkkiseltään tulee mieleen vaikka
  – Kasvokuva
  – Rekisterinumero
  – Digitaalinen rekisterinumeronäyttö, jossa randomit rekisterinumerot pyörivät 10 kuvaa sekunnissa vauhdilla

  Joka tuntee ohjelmat osaa sanoa, mitä niillä haetaan.
  – Mistä tiedosta saa parhaan hinnan markkinoilla.

 • Reiska

  Vastaa

  Muovikahva? Ei, vaan kumikahva. Tinaleikkuri? Ei, vaan peltileikkuri. Sanakirja esiin, kun tönkkösuomennatte jenkkiartikkeleja. Teknisten yksityiskohtien ollessa kyseessä vaaditaan ehdotonta tarkkuutta, ettei sössittäisi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi