Poliisihallitus: Partiopoliisien kunto heikkenee koko ajan

Poliisihallituksen mukaan poliisien rapautuva kunto on myös työturvallisuusriski.

Yhteiskunta

päivitetty

Opiskelijat harjoittelemassa Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Poliisien kuntotaso heikkenee koko ajan. Rapautuva kunto on poliisin työssä työturvallisuusriski. Se vaikuttaa myös esimerkiksi juosten tapahtuvien kiinniottotilanteiden onnistumisprosenttiin.

Poliiseille tehdään kuntotestit kahden vuoden välein, joista selviää, että poliisien kunto on yhä useammin huono. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan se saattaa johtaa jopa siihen, ettei tulevaisuudessa ole tarpeeksi kenttäkelpoisia poliiseja käytettävissä.

Poliisikoulun pääsykokeissa on kuntotesti, jonka läpäiseminen on edellytyksenä jatkoon pääsylle. Kyse on siis työuran aikana tapahtuvasta kunnon romahtamisesta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue lisää:

Suomalaiset ovat huonokuntoisempia kuin koskaan

Hyvinvointi Kotimaa Liikunta Poliisi Seppo Kolehmainen Suomi Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Aappa

  Vastaa

  Netissäkin tarvitaan poliiseja, joten ei pidä olla liian ankara.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Selvähän se, kun prioriteetti on ”vihanpuheen” torjunnassa sen sijaan, että torjuttaisiin rikoksia tai jahdattaisiin laittomasti maassa olevia rikollisia. Kansalaiset on nykyään aika lailla omillaan päivittäisrikollisuuden kanssa, mutta annas olla, jos mielipiteet ei olekaan sisäministeriön ohjeistuksen mukaisia, niin sitten lähdetään kuulusteluun heti eikä huomenna.

 • juha.

  Vastaa

  Varsinkin Yhdysvalloissa näkee surkean ylipainoisia poliiseja, jotka palvelevat käytännössä sodassa, johon yleensä viedään parhaassa kunnossa olevia miehiä. Toisaalta säännollisen epäsäännöllinen työ altistaa kenet vain ylipainolle ja lisäksi etenkin poliisin työssä vallitseva stressitila vielä on yksi altistava tekijä. Ja kukapa oikein helposti jaksaa normaalin päivävuoron jälkeen lähteä lenkille tai kuntosalille kolistelemaan rautoja, sillä jokainen haluaa viettää kaiken liikenevän ajan perhe-elämälleen ja välttämättömät kotityötkin on vielä hoidettava. Kyse on vielä jaksamisesta, sillä hermopaine ja työssä koettu jännitys väsyttää ihmistä sen jälkeen kun työpäivän/-yön paine laukeaa. Lisäksi varsinkin amerikoissa poliisin täytyy ”tapella” asiakkaidensa kanssa kaikkein yksinkertaisimpienkin asiioiden kanssa vaikka rautalangasta mallin vääntäisi.

 • Punasilmä

  Vastaa

  Pari viranomaistoimintatapausta muistan.

  Lauantainen aamuyö. Herätyksenä älämölö kerrostalon parkkipaikalta: ”.. hypitte autojen katoilla..” Menen katsomaan. Naapuri on pidättänyt kolme tulevaisuuden toivoa. Useammassa autossa katto lommolla ja kengän jäljet täsmää. Nuoriso kännissä ja uhmakasta, ”vittuvitun urpot me mitään me mennään”. Naapuri sanoo pistävänsä pojat nippuun karkaamisyrityksestä. Eivät yritä. Poliiisit saapuvat. Pariaan en muista, mutta toinen oli pituudeltaan 2m ja leveydeltään metri, ei läskiä. Kysyy tilanteen naapurilta, katsoo lommot, kallistaa päätään, kysyy pojilta – sellaisella hyyyyvin hiljaisella, surullisella äänellä: ”kenenkäs einsteinin neronleimaus tämä ny sitte oli? maksettavaa tulee.” Harvoin saa todistaa niin nopeaa asennemuutosta: ”uijuiuijuiuijui tuo se oli. anteeksi herra poliisisetä. ei me enää ikinä.”

  Toinen tapaus. Viikonloppuyö taas. 100kg-lähisukulainen saa sairauskohtauksen. Sellaisen vakavan. Soitan ambulanssin. Kaksi uniformutettua pikkutyttöä saapuu piipaa-autollaan. Tekevät mitä pystyvät. Potilasta ei päästä siirtämään sairaalaan. Tytöt eivät jaksa kantaa häntä kerrostalon rappusia alas. Eivät edes yritä. Soittavat esimiehensä jostain keskuksesta paikalle. Odotamme puoli tuntia. Sitten minä ja esimies teemme rappukannon. En osaa sanoa hävettikö likkoja. Ei se kyllä sille näyttänyt.

  Joskus henkilökohtaiset ominaisuudet täsmäävät ammatinvalintaan. Joskus taas eivät.

 • ei kaduta

  Vastaa

  Joskus kauan aikaa sitten kuvittelin että voisin olla yhteiskunnan tuki ja turva ja hain poliisikouluun. Cooperissa meni sen 3800. Leukoja, vatsalihaksia ja punneruksiakin meni reilusti yli minimin. Mutta leukojen vetoon kompastui. En saanut silloin vaadittavaa 14:sta läpi.

  …ja toisaalta, kun nyt katsoo, se oli ihan hyvä.

 • Marski 2011

  Vastaa

  Poliisin virassa on naisia, joiden fyysiset ominaisuudet eivät vastaa maskuliinisia. Se vaan on yksinkertaisesti niin. Poliisissa on jaettava tehtävät niin, että mimmit toimistotehtäviin ja miehet kentälle. Jos joku naispoliisi yltää fyysisiltä ominaisuuksiltaan rankkaan kenttätyöhön, niin OK.
  Tasa-arvohömpötykset joutaa sinne, minne aurinko ei paista. Fyysiset ominaisuudet ratkaiskoot, mihin tehtäväkenttään poliisi asetetaan.
  ”Femakot, nyt turpa rullalle!

  • Paskanko väliä

   Vastaa

   Ei se voima mitään auta jos suvakkius estää tekemästä töitä.Muistakaa Rotherhamin tapaus. Kytät ovat seteliselkärankaista jengiä jotka ei piittaa suomalaisten turvallisuudesta.Mutta tööttääppä kerran matua itsepuolustukseksi, niin se on polpolle kuin löis viidensadan voltin töpselin perseeseen.”Rasismiaaa!” ”Viharikoooos!” ”Äääärioikeistoaaa!” Ei kai sillä ole väliä onko tumput suorana maturikollisuutta katseleva polpo mies vai nainen?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi