Nuorten mielenterveys romahtamassa länsimaissa – somettavat liberaalit pahin riskiryhmä

Mielenterveysongelmat ovat erityisen yleisiä liberaaleilla nuorilla.

Tiede & luonto

Talousjulkaisu Financial Times (FT) kirjoittaa aiheesta, jonka kansallismieliset ovat tiedostaneet jo pitkään: Sosiaalisen median ja liberaalien arvojen esiinmarssi on tuhoamassa länsimaalaisten nuorten mielenterveyden. Itseinho ja itsemurhat ovat yleistyneet rajuun tahtiin viimeisten kymmenen vuoden aikana, jolloin älypuhelimet ja Internet-riippuvuus ovat vanginneet suuren osan nuorista epäterveeseen vaihtoehtotodellisuuteen.

Britanniassa itseensä tyytymättömien nuorten osuus populaatiosta on yli kaksinkertaistunut viimeisten kymmenen vuoden aikana, kun vielä 1990-luvun ja vuoden 2010 välillä trendi oli vielä alaspäin laskeva.

Ahdistuneiden ja itseään epäonnistujina pitävien määrä on noussut myös terävästi. Yhdysvalloissa elämää merkityksettömänä pitävien määrä on kohonnut FT:n mukaan ”rakettimaisesti”. Ranskassa 15–24-vuotiaiden masentuneisuus on nelinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Länsimaalaisten nuorten mielenterveyden käännekohta on 2010-luvun taite, jolloin älypuhelimet ja sosiaalinen media yleistyivät salamannopeasti. Somen ansiosta myös erilaiset perinteisille arvoille vihamieliset ja perverssit alakulttuurit, kuten transuilu ja kulttuurimarxismi, ovat levinneet aiempaa tehokkaammin nuorison keskuuteen sekä aiheuttaneet sukupuolisen ja rodullisen itsevihan määrän valtavan kasvun.

Itsevihaa ja itsemurhia

Viime vuosina maailmalla onkin tehty kymmeniä tieteellisiä tutkimuksia sosiaalisen median, älypuhelinten ja mielenterveysongelmien välisestä vahvasta korrelaatiosta. Suuret teknologiajätit ovat olleet löydöksistä näreissään ja syyttäneet tutkijoita liiketoimintansa häiritsemisestä.

Älypuhelinten ja somen nousun myötä nuorten yksinäisyys on lisääntynyt hälyttävästi. Samalla kun yhä useampi nuori kertoo tutkimuksissa olevansa ”jatkuvasti Internetissä”, kasvava joukko toteaa myös tapaavansa ystäviään tosimaailmassa harvemmin ja harvemmin. Tytöt kärsivät tuhoisan kehityksen psykologisista oireista keskimäärin poikia pahemmin.

FT muistuttaa, että mielenterveysongelmat ovat erityisen yleisiä liberaaleilla nuorilla. Tämä ei ole yllättävää, koska liberaali ideologia perustuu valkoisten heteroseksuaalien häpeään ja itseinhoon. Kun aidot ihmissuhteet korvataan vuorokauden ympäri jatkuvalla myrkyllisellä marxistisella Internet-propagandalla, olisi yllättävää, mikäli agitaation kohteiden mielenterveys ei lopulta raunioituisi. Liberaalit myös viettävät tutkitusti konservatiiveja enemmän aikaa Internetissä.

Epäterveellisen elämäntavan seuraukset voivat olla erittäin konkreettisia. Brittitutkimuksen mukaan vähintään viisi tuntia päivässä sosiaalisessa mediassa aikaansa viettävillä nuorilla on 2–3‑kertaiseksi kohonnut riski satuttaa itseään. Itsemurhien osuus britti- ja amerikkalaisnuorten kuolemissa jatkaakin ripeää kasvuaan.

Lähde: Financial Times

Ahdistuneisuus Älypuhelimet Älypuhelinriippuvuus Homolobby Ilmastoahdistus Internet Itsemurha Kulttuurimarxismi LGBT Masennus Mielenterveys Mielenterveysongelmat Rappiokulttuuri Riippuvuudet Sosiaalinen media Teknologia Tiede & luonto Transut Valkoinen häpeä Valkoisiin kohdistuva rasismi Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Totuus

  Vastaa

  Kun kasvatat omia lapsiasi, anna kaikkesi heille. Älä palvo rahaa ja materiaa. Lapsesi on sinun paras sijoituksesi. Jos et välitä jälkikasvustasi, jälki on tuhoisaa.

  • Julli

   Vastaa

   Täydennystä hyvään aloitukseesi..

   Arvosta ja kunnioita rahaa ja vaurautta. Pyri vaurastumaan läpi koko elämäsi ja opeta lapsillesi rahan merkitys ja käyttöarvo. Raha on hyvä renki, mutta huono isäntä (esimerkiksi ulosottovelat).

   Raha ei ole kaikki kaikessa, mutta se on useimmiten objektiivisin mittari onnistumisten osalta. Kun teet ammattilaisena työsi hyvin, sinulle maksetaan mielellään enemmänkin.

   Raha ja vauraus tuovat riippumattomuutta ja itsenäisyyttä.

   Rahan avulla voit toteuttaa itseäsi niin hyvässä kuin pahassa. Raha itsessään ei siis ole ongelma. Rahan puute on yleensä ongelma..

   Raha ja vauraus mahdollistavat sinulle ja perheellesi paremman elämän.

   Tulipa oikein ”elämänohjeita vasta-alkajalle”-tyyppinen viesti…

 • TT

  Vastaa

  Kulttuurin mädätys tuhoaa elämää. Suomessa näkyvä media on vihkiytynyt suoltamaan täydellä teholla anglo-amerikkais-juutalaista sontaa. Itse en katso TV:tä, mutta viimeksi kun vilkaisin, niin TLC-kanavalta tuli ohjelma nimeltä ”Minä olen Jazz”. Ihmettelin ja mietin, että tuleeko roska-kanavalta joku musiikki-ohjelma. Ei tullut, vaan kyseessä oli Jazziksi nimetty teini-ikäinen transu, jonka muuttumista ”naiseksi” ohjelmassa seurattiin. Toisella kanavalla seikkailivat ihmishirviöksi muuttuneet ylipainoiset amerikkalaiset. JNE, JNE,…

  • A

   Vastaa

   Frankfurtin Koulukunta (Freudo-Marxismi) oli laajalti etnisesti juutalainen liike saapuessaan (Manhattanin) Columbian yliopistoon 1930-luvulla, he eivät olleet etnisesti Saksalaisia tai Amerikkalaisia (Luoteis-Eurooppalaisia), vaan juureton kansa joten tämä ”Anglo-Amerikkalainen” on harhaanjohtava termi yrittää kuvailla länsimaiden rappion lähdettä.

  • Teemu

   Vastaa

   Itselläni on jäänyt mieleen tuo nimi Jazz ja jopa naamakin jostakin 15 vuoden takaa. Eli sitä on varmasti kovaa puskettu medioissa silloin. Eli kyseessä oli joku iranilainen/kurdi tjmv. Kyllä toki pikkulapsen transutuksestakin voi tehdä TV-ohjelman. Eri asia sitten kuka niitä katsoo. Täytyy olla elämässä sisältä suht’ vähissä, jos aikaa riittää moiseen. Apropoo, milloin valvonnan ja ennaltaehkäisevän toiminnan johtaja ja Turvallinen Helsinki ‑verkoston puheenjohtaja, ylikomisario Jari Taponen meinaa tarttua pääkaupunkimme romahtaneen mielenterveyden ongelmiin kiinni? Siellä sitä työnsarkaa riittäisi. Ehkä parilla sadallatuhannella eurolla saataisiin joku kiva internetvideotanssi vaikka aikaiseksi? (En tiedä miten se auttaa mihinkään, mutta olisihan se kiva.)

 • 2350 BW

  Vastaa

  Täälläkin tapahtuu jotakin jännää: runsaasti kivoja peli- ja kokkaushetkiä käyty taas Suomessa. Uutisissa tällä viikolla 13-vuotiaat puukotelleet pariin otteeseen ja nuorimmat tekijät kolmannessa tapauksessa 9‑vuotiaita. En tiedä ovatko suomalaisia, mutta tapahtumapaikkoina Oulun huonoja seutuja sekä Vesalan peruskoulu Helsingissä, joka on pääkaupunkimme kolmanneksi ulkomaalaisin koulu 57 %:n S2-osuudella. Mitään positiivista vaikutusta näillä ulkomaisilla huippuosaajilla ja jälkeläisillään ei Suomelle kuitenkaan todistetusti ole, vaikkakin jostakin syystä media, kaikki poliitikot sekä suvaitsevaiset näin itsepintaisesti vuodesta toiseen väittävät.

  Nyt halutaan kieltää kaikenlainen keskustelu koulujen rappiosta ja vierittää syy sään, Putinin ja rasismin niskaan. Uusia termejä myös keksitään selvittämään mustien, ruskeiden ja aasialaisten Suomessa aiheuttamaan ongelmaan: inkluusio, liian vähän rahaa, liian isot luokat, ADHD, hyperkineettinen häiriö jne. Hyperkineettinen häiriö: veitset heiluvat hurjaa tahtia? Liian isot luokat: liikaa porukkaa Suomessa? Jos tapaukset sattuivat liian valkoisissa kouluissa, on suvakkilogiikan vika liiassa valkoisuudessa. Sotketaan siis koulut niin, ettei ole kuin pelkkää sotkua eli huonoa koulua. Huono aines ei muutu hyvässä koulussa hyväksi ainekseksi kuitenkaan, vaan ennen hyvä koulu muuttuu todennäköisesti (tilastojen ja kokemuksen mukaan) huonoksi kouluksi. Ja tämähän on helpompaa, kuin yrittää ongelmia ratkaista eli iskeä kiinni ongelman aiheuttajaan. Mielestäni siis ongelma kouluissamme ei ole suomalaisten rasismi tai huono opetus/ruoka/sukupuoliahdistus, vaan holtittomasti 90-luvun alusta asti kasvanut populaatiomme.

  Suvakeissa jännä piirre vielä on se, että vaikka nämä ongelmakoulut – kuten Vesalan peruskoulu – olivat juuri HS:n tarkastelussa jutussa, jossa lähes 100 % opettajista oli kohdannut väkivaltaa ja turvattomuutta, niin silti suvakit vain jankkaavat ”eriarvoisuudesta” ja ”rasismista”. Suomalaiset tässä vain kokevat eriarvoisuutta ja rasismia omassa kotimaassaan, josta isoisämme taistelivat. Mielisairasta touhua, että Suomi syrjii näin omia kansalaisiaan. Afrikan, Aasian ja Lähi-idän maat eivät niin tee. Vaikka loputtomasti pumppaat korkovelkarahaa ongelmakouluihin eli maahanmuuttajakouluihin, niin ongelma (eli maahanmuuttajat) ei poistu, vaan pelkästään lisääntyy ja kasvaa. Ja tämähän se tarkoitus onkin: velkaantuminen ja ulkomaalaistuminen. Ja siitä huonosta menestyksestä suvakki syyttää yhä vain rasismia, vaikka eivät menesty valkoisten seassa eivätkä omissa kouluissaan. Aina rasismi syynä. Niinpä, aina muuttuvat koulut eriarvoisiksi ja kaikki menee päin P:tä. Tämä tapahtuma jo itsessään sekä sen mainitseminen ovat rasismia. Ja tämä aiheuttaa lisää eriarvoistumista.

  Milloin valvonta ja se legendaarinen ENNALTAEHKÄISEVÄ työ saadaan rullaamaan tässä maassa?

 • Pienennä hiilijalanjäkeäsi

  Vastaa

  Se some saa aikaan kaikenlaisia mielenterveysongelmia, kuten sitä että ei haluta vanhemmiksi. Ja se jos joku on kuin ampuisi itseään jalkaan. Tässä melko hyvä kirjoitus aiheesta:

  https://www.nordbayern.de/panorama/warum-frau-kein-kind-braucht-um-glucklich-zu-sein‑1.13061992

  Jos ei halua lapsia on sitten aivan sama vaikka tekisi itsemurhan heti. Samalla tarjoaa työpaikan jollekulle joka on työttömänä ja haluaa lapsia.

  Kyllähän maailmaa voi pelastaa itsmurha kerrallaa. Hiilijalajälki jää pieneksi.

 • Teemu

  Vastaa

  Plakaatissa lukee religious freedom for all eli uskonnollinen vapaus kaikille. Tästä tuli mieleen HS:n juttu (11.3.2023) Helsingissä vierailleesta brittikoomikosta: ”Välillä [Ricky] Gervais toki muistaa pilkata konservatiivisiakin arvoja, kuten uskonnollista ahdasmielisyyttä ja abortinvastustajia.” Ei kai sentään islamia tai juutalaisuutta pilkattu, eihän?

 • Pertti

  Vastaa

  Tuttavaperheen lapsella on ollut vuosia vakava syömishäiriö. Nyt hiukan helpottunut ja iloinen uutinen kaikille oli hänen pääsynsä yliopistoon. Ei tarvinnut olla meedio arvatakseen, että opintosuuntaus oli humanistiset tieteet.…

  Miksi tieteellisesti todennettavaa kausaliteettiä woken, ilmästohöröilyn, sukupuolidystopian, syömishäiriöiden, äärioikeistofobian, moniulttuuri-ideologian, rodullisen syyllisyyden, ja muiden muoti-ilmiöiden välillä ei haluta julkisesti tunnustaa, ja sille hoitomuotoja kehittää? Mikä on se voima, joka pitää em. muoti-ilmiöitä niin voimakkaina, ettei niitä voida luokitella vakaviksi mielenhäiriöiksi, ja akuuttia hoitoa vaativiksi? Miksi esim. syömishäiriö on glorifioitu? Joku siitä hyötyy.

 • Salomon

  Vastaa

  On helpompaa opetella levittämmän liukkaria pepulle kuin käydä liikunta tunnilla. Oletteko huomanneet miten, etenkin kaupunkilais lapset ovat läskejä ja hyvin rumia, tukassa on jokin varoitusväri ja naama on täysi niittejä. Tämä trendi on ollut aivan muutamam vuoden aikana todella kiihtyvässä nousussa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Oma yläasteikäinen tytärpuoli on myös masentunut ja hänellä on itsetuhoisia ajatuksia. Juttu sopii hyvin häneen kun kavereiden kanssa olo ei kiinnosta ja kaikki aika kuluu kännykällä ollen. Hän pelkää muiden ihmisten arvostelua niin paljon ettei uskalla käydä aina edes koulussa tai missään muuallakaan ulko-oven ulkopuolella.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi