Yli 1100 tiedemiestä allekirjoittanut julistuksen, jonka mukaan ”Ilmastohätätila” ei ole todellinen

Toistaiseksi yksikään ennuste maailman tuhoutumisesta ilmastonmuutoksen takia tiettyyn aikamääreeseen mennessä ei ole toteutunut.

Tiede & luonto

Yli 1100 tiedemiestä ja tutkijaa ovat allekirjoittaneet Maailman ilmastojulistuksen, jonka mukaan ilmastonmuutostiede perustuu enemmän henkilökohtaisiin uskomuksiin ja poliittisiin agendoihin kuin perustavanlaatuiseen tieteeseen.
Julistuksen mukaan ”ilmastotieteen tulisi olla vähemmän poliittista samalla, kun ilmastopolitiikan taas enemmän tieteeseen perustuvaa.”

”Tiedemiesten tulisi avoimemmin käsitellä kyseenalaisia ja liioiteltuja asioita ilmastonlämpenemisen ennusteissa, samalla kun poliitikkojen tulisi kiihkottomasti poliittisten toimenpiteiden todellisia hintoja, sekä niiden kuviteltuja hyötyjä,” julistuksessa sanotaan.

Lisäksi julistuksessa korostetaan hiilidioksidin olevan tarpeellista elämälle haitallisen sijaan: ”Hiilidioksidi välttämätöntä elämälle maapallolla ja fotosynteesi välttämätöntä. Enempi hiilidioksidi on suotuisaa maan vihreämmäksi tulemisessa; ylimääräinen hiilidioksidi ilmassa on edistänyt kasvibiomassan kasvua maailmanlaajuisesti. Se on myös hyväksi maataloudelle sen kasvattaessa satojen kasvua.

Julistuksen takana on Climate Intelligence ‑säätiö, jonka perustivat vuonna 2019 hollantilainen geofysiikan tohtori Guus Berkhout ja tiedejournalisti Marcel Crok.

Lähde

Ilmastonmuutos Tiede & luonto Ulkomaat

Keskustelu

26 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Kreationismi samalaista humpuukia. Maailmaa muuttuu evoluution kautta ei aatteiden kautta…

  • Hh1488

   Vastaa

   no mite se evoluution muutos tapahtuu.se taitaa tapahtua olosuhteiden muutoksesta.olosuhteiden muutos ajaa evoluutiota.

 • Cyber Misu 88

  Vastaa

  Partisaanin mainostaman julistuksen allekirjoittaneiden tiedemiesten ja tutkijoiden (?) määrä, 1100, on aika vähäinen verrattuna IPCC:n elokuussa 2021 julkaisemaan raporttiin, joka on koostettu yli 14000:sta vertaisarvioidusta tutkimuksesta pelkästään jo yhteensä 751 alan asiantuntijan toimesta. Sen sijaan nopea tsekkaus tämän Maailman ilmastojulistuksen allekirjoittaneisiin (löytyy julistuksen alusta) paljastaa, että suurin osa näistä on maallikoita, joilla ei ole mitään tekemistä tieteen tai tutkimuksen kanssa. Listalta löytyy mm. yritysjohtajaa ja röntgenhoitajaa. Valitettavasti julistus ei siis ole millään tasolla relevantti. Jos ilmastokysymystä halutaan depolitisoida, se tapahtuu jättämällä tällaiset värittyneet ja epätieteelliset aivopierut omaan arvoonsa, tai korkeintaan tarkastelemalla kriittisesti niiden julkaisun tarkoitusperiä. Tiedeyhteisön konsensus on tällä hetkellä se, että vaikka ilmasto muuttuu luonnollisistakin syistä, on viimeisen sadan vuoden aikana tapahtunut kehityskulku ihmislajin toimien aiheuttamaa ja lämpeneminen on ollut paikoin jopa nopeampaa kuin vanhemmat mallinnokset ovat uskaltaneet ennustaa. Kannattaa lukaista uusimmassa Kanava-lehdessä julkaistu artikkeli (M.Myllylä & P.Saariluoma) Ilmastokeskustelun vaaralliset harhakäsitykset. Se tarkastelee ilmastonmuutoskeskustelua ja siihen liittyviä harhakäsityksiä klassisen tietoteorian ja tiedon pohjalta havainnollistaen hyvin, millaisiin ajatusvirheisiin ja harhakäsityksiin maallikot helposti sortuvat ilmastonmuutoksesta totaalisen tietämättömyyden tuomalla itsevarmuudella puhuessaan.

  • Dr. Ivar Giaever

   Vastaa

   Veikkaan että tuossa 14 000 on kappalemääräisesti enemmän tavallisia sukankuluttajia kuin tiedemiehiä. Toisaalta, on Nobel palkittuja fyysikkoja jotka ovat menettäneet uudet Nobelinsa sen vuoksi kun ovat asettunet virallista uskontoa vastaan. Tässä eräs heistä ja hänen lyhyt luentonsa kansantajuisesti:

   https://www.youtube.com/watch?v=vEio56lIKig

  • TT

   Vastaa

   Jos kuuluttaa kirkossa, että ihmiskunnan aiheuttamat CO2-päästöt ovat pääsyyllinen ilmastonmuutokseen, pitäisi olla täysin varma asiasta. Ihmiskunnan toiminnan laatu ja volyymi ovat todellallakin muuttuneet ja kasvaneet huimasti, kun fossiiliset polttoaineet otettiin laajamittaisesti käyttöön. Ihmispopulaation määrä on kasvanut rajusti siksi, että fossiiliperäiset lannoitteet ja työkoneet ovat mahdollistaneet ruuan tehotuotannon. Tämä on johtanut muuttuneisiin maankäyttötapoihin. 

   Korrelaatiota ja kausaliteettia ei voi sotkea toisiinsa. CO2 päästöjen yhdistäminen ilmaston lämpenemiseen on vain yksi hypoteesi, jota on mahdoton todistaa. Tarvittaisiin maapallon kokoinen koelaboratorio. Tietenkin voi tehdä valistuneita arvauksia ja ihmisperäisten CO2 päästöjen merkitys on yksi niistä. Siellä missä tehdään valistuneita arvauksia, voittaa usein se, jolla on eniten rahaa ja valtaa ajaa omaa asiaansa. CO2-oletuksesta on poliittisten ja taloudellisten voimien puristuksessa muodostunut mainstream-hypoteesi, joillekin jopa fanaattisen kultin aihe.

   Mutta se on varmasti totta, että ihmispopulaation määrä on kasvanut hallitsemattomalla tavalla. Ruuan tuotanto on tavallaan liian helppoa, mikä mahdollistaa sen, että populaatiot ovat voineet huimasti kasvaa erityisesti kehitysmaissa. Populaation kasvu lisää entisestään ruuan kysyntää ja sitä myöten tuotantoa. 

   Tehotuotanto on muuttanut paljon maankäyttöä, mikä voi olla yksi merkittävä uudenlaisen ilmastokaaoksen aiheuttaja. Nämä ympäristömuutokset voivat aiheuttaa muutoksia ilmastossa enemmän kuin teollistuneiden maiden CO2-päästöt. Ja vaikka CO2 olisi kuitenkin merkittävä, niin Suomen osuus näissä päästöissä on mitätön. Ja vaikka Suomi haluaisi olla Vihreä Siirtymän eturintamassa, niin siirtyminen hoidettava hallitulla tavalla siten, että tasaavia perinteisiä energialähteitä on riittävän pitkään järkevään hintaan saatavilla eikä niitä ajeta alas ennen kuin vihreän energian lähteet ovat aidosti toimivia ja riittäviä. Euroopassa ollaan tehty tässä suhteessa valtavia virheitä varsinkin ydinvoiman liian nopeassa alasajossa. Tästä tosin ei voida syyttää ilmastotiedemiehiä, vaan ydinvoimafobia kuuluu osana Vihreään Kulttiin. Tämä kultin lietsoman alarmismin vuoksi siirrymme nähtävästi hiilipäästöttömään energiaan hallitsemattomasti yhteiskunnallisen kaaoksen myötäsäestyksellä.

   • Olli P.

    Vastaa

    ”Tehotuotanto on muuttanut paljon maankäyttöä, mikä voi olla yksi merkittävä uudenlaisen ilmastokaaoksen aiheuttaja. Nämä ympäristömuutokset voivat aiheuttaa muutoksia ilmastossa enemmän kuin teollistuneiden maiden CO2-päästöt.”

    Itsekin olen taipuvainen ajattelemaan että maankäytönmuutoksilla eli toisi sanoen glopaalissa mittakaavassa tapahtuneella metsien hävittämisellä on iso merkitys ilmastomuutoksessa. Jos kerran metsiä istuttamalla voidaan torjua ilmastonmuutoksen vaikutuksia, (mikä on täysin itsestään selvää) niin luulisi että metsiä hävittämällä niitä lisätään. Joskus laskrskelin että ilmastomuutoksen voisi pysäyttää uudelmee metsittämälä ne alueet joista metsät on hävitetty.

   • Topi

    Vastaa

    Johtuikohan jääkausi luolamiesten saastuttavista nuotioista?

  • Pertti

   Vastaa

   Annat ymmärtää, että tuon julistuksen allekirjoittajat ovat suureksi osaksi pseudotieteilijöitä. Kun listaa selaa niin ylivoimaisesti suurinosa on geologeja, ilmastotieteilijöitä, fyysikoita ja muita kyseiseen tieteenalaan liittyviä tutkijoita ja professoreita. Klassinen esimerkki kuinka asioita luetaan kuin piru raamattua.

   Tuolta listalta löytyy mm. suomalainen Aalto Yliopiston ilmastotieteilijä Antero Ollilla. Suosittelen googlaamaan hänen tutkimuksiaan ilmaston lämpenemisestä. Tiedon hankkiminen laaja-alaisesti auttaa ehkä sinua ymmärtämään, että korrelaatio ilmastonmuutoksen ja ihmisen toiminnan välillä on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen.

  • GLGL

   Vastaa

   Kuinkahan monessa IPCC:n koosteessa olevista raporteista on otettu pilvien vaikutus huomioon?

   NASA: ”current computer climate models can’t handle the high resolution needed to simulate cloud dynamics worldwide.”

   Eli mm. IPCC:n käyttämät mallit eivät mallinna pilviä. 

   Mitä tiedettä se sellainen on, että, jos haastaa ”vallitsevan käsityksen”, niin saa potkut? Niin kauan, kun tyyli on se, minusta ei tule ilmastouskovaista.

 • Jarmo

  Vastaa

  Mutta kun olemme päättäneet faktoista että aurinko kiertää maata!

 • Puolueeton

  Vastaa

  Selvää luonnontieteissä on, että hiilidioksidin suora vaikutus on ilmaston lämpötiloihin merkityksetöntä. Kuitenkin on myös selvää, että ihmisen toiminnasta lämpötilat ovat kohonneet ja alkavat kohota ehkä vähän lisää Euroopassa, kun fossiilisten polttoaineiden käyttöä on vähennetty poliittisista syistä ja kun lisäksi sähkön hinta kohoaa, aletaan hakata lisää metsiä, joiden puuta polttamalla saadaan lämpöä taloihin.

  Euroopan lämpötilat ovat kohonneet metsien vähenemisestä (50%) teollisena aikana. Kun haihtumien vähenee lämpötilat kohoavat. Kylmä kausi 1700 luvulla johtui peltojen metsittymisestä, joka johti lämpötilojen alenemiseen. Metsittymisen syynä oli 1350 tienoilla ollut musta surma, joka tappoi puolet eurooppalaisista ja pellot jäivät huoltamatta.

  Nyt länsimaissa eletään aikoja jolloin 85% tieteestä on huolimatonta, virheellistä, poliittisesti ohjattua tai jopa huijausta. Elämme aikoja jolloin todellisia uutisia on harvoin saatavilla. Lainaus ”ilmastotieteen tulisi olla vähemmän poliittista samalla, kun ilmastopolitiikan taas enemmän tieteeseen perustuvaa” kuvaa hyvin nykyajan tiedettä ja sen tohtoreita.

 • Eikka

  Vastaa

  Muista kuinka 70- luvulla oli öljykriisi eli uhattiin öljyn loppumisella, siitä on jo 50 vuotta, eikä vieläkään loppuminen ole näköpiirissä. Hinnat tietenkin nousivat tappiin silloin.

  Ja 80-luvulla uhattiin ilmaston kylmenemisellä joka hiton uutiskanavalla ja taas ties mitä seurauksia oli luvassa.

  Nyt sitten kelkka on vaihteeksi kääntynyt toiseen suuntaan keksimällä ilmastonmuutos ja sen varjolla rahastetaan sitten kansaa ties millä maksuilla, voi vittu tätä pelleilyä.

  • Topi

   Vastaa

   Aina jostakin petää repiä orjatyövoima eli verorahat. Ihmiset realisoivat rahan arvon. Pankkien korkovelkaraha on arvotonta ilman työvoimaa. Tarvitaan tahallisesti luotuja sotia ja ”talouskriisejä” — ja ”poliittisia kriisejä” joilla nämä oikeutetaan. Media kyllä ohjaa ihmiset oikeaan suuntaan ja kertoo mitä milloinkin tulee ajatella. Media ohjaa myös pörssikäyttäytymistä muille kuin sisäpiiriläisille; todelliselle eliitille. Ensin tapahtuu ja sitten media kertoo kansalle päivän perästä että mitä tapahtui ja miksi. Siis kertovat sen version, joka kansan kuuluu tietää.

   Nyt on Venäjän vuoro olla leikissä pahis. Saksa oli pahis vuorollaan myös. Saapa nähdä mikä on seuraava agendan askel: kuka nostetaan jalustalle ja kenestä tehdään pahis.

 • James Nestor

  Vastaa

  Co2 eli hiilidioksidi on tärkeä kaasu esim. kasveille. Ilman sitä kasvit kuolevat ja esim. kaasua/öljyä poltetaan kasvihuoneissa saadakseen aikaan parempaa tuottavuutta.

  Hiilidioksidia tarvitsee myös ihminen. Se on nimittäin e hiilidioksidi joka irrottaa punaverisolun joka kantaa happiatomia. Ihmisen veressä tulee olla tietty määrä hiilidioksidia jotta elimistö saa happea. Ilman sitä ihminen kuolee.

  Koronamaskit lisäävät kyllä hiilidioksidin määrää mutta samalla rajoittavat voimakkaasti hapenottoa. Se tyhmentää ihmisiä ja tekee heistä helpommin johdettavia.

  Sanoisin että Norjalaiset tekevät suurinta rikosta ihmiskuntaa vastaan kerätessää ilmakehästä hiilidioksidia ja johtaessaan sitä nesteytettynä onkaloihin joista on pumpattu kaasu ja öljy. Mutta nyt sitä hehkutetaan ja sitä pidetään hyvänä ideana.

  Kaikkien tulisi lukea James Nestorin kirja Breath, tai suomennettuna Hengitys. Sen jälkeen sinä ja minä osaamme jälleen kasvattaa keuhkojamme, saada lisää vastustuskykyä/kestävyyttä/suorituskykyä. Ja koska aivomme saavat enemmän happea, ymmärrämme asioita paremmin ja nopeammin. Olemme siis fyysisesti ja psyykkisesti pahempi vastus globalisteille kuin he toivovat.

  Miten vastustaa kansaa joka on yhtenäinen, vahva ja joka näkee savuverhojen taakse. Joka ymmärtää oman parhaansa ja jonka ei tarvitse popsia pillereitä pysyäkseen hengissä.

  Tämä kirja on kaikkien isänmaallisten luettava.

 • Yrjö

  Vastaa

  Jos olisin miljardööri sijoittaisin sähköautoihin ja muuhun vihreään teknologiaan ja sitten raketillani veisin avaruuteen satelliitteja, joilla muokkaisin ilmavirtauksia. Ja sen jälkeen mediallani mainostaisin ilmastokatastrofia. Ja niin sijoitukseni monisatakertautuisivat.

  • Ville

   Vastaa

   Eikö noin jo tapahdu? Viimeiseen kohtaan sopii PLASMON. ”Sodankylän geologinen observatorio on ollut mukana EU/FP7-ohjelman PLASMON projektissa jossa on demonstroitu reaaliaikaisen magneettikentän ja VLF-vihellyshavaintojen käyttämistä plasmasfäärin tilan monitoroimiseen. Suomessa mukana on ollut IMAGE-verkon reaaliaikaiset havainnot, jotka ovat mukana kansainvälisessä EMMA-magnetometriverkossa sekä kaksi automaattista VLF-asemaa joista toinen lähellä oulua ja toinen Hangossa tvärminnessä.…..projekti päättyi syyskuussa 2014, mutta kehitettyjä palvelimia ajetaan jatkossa isäntä organisaatioiden toimesta. Suomessa projektissa on ollut SGOn lisäksi mukana Ilmatieteenlaitos”.

   Tällä muokataan säätä ja tästä ei media tai poliitikot voi puhua. Koska USA ja NATO ja sotilaallinen ohjelma.

 • George

  Vastaa

  Jos Suomessa tavan säätieteilijä Kerttu Kotakorpi kertoo Golfvirran olevan merkityksellinen Euroopan ja Pohjolan ilmastoon, niin hukassa ollaan.

  ”Vaikka suomalaisetkin koulukirjat yhä valistavat kyseisen merivirran lämmittävän maatamme, todellisuudessa Golf-viralla ei ole mitään käytännön merkitystä Pohjois-Euroopan lämpötiloille.

  Seager ja tohtori David Battisti paljastivat Golf-virran olemattoman vaikutuksen Euroopan lämpötiloihin jo vuonna 2002 Englannin meteorologisen yhdistyksen tiedejulkaisussa.

  ”Tuulet virtaa tärkeämpiä”

  Tutkijoiden mukaan itse merivirtaa merkittävämpiä ovat mm. vallitsevat tuuliolosuhteet. Pohjois-Euroopassa tulee etupäässä mereltä maalle kun taas Pohjois-Amerikassa tuulen suunta on päinvastainen.

  Golf-virran osuus Pohjois-Euroopan lämpötiloihin on alle 0.3 celsius-astetta.

  Käsitys virran lämpövaikutuksista syntyi yli 150 vuotta sitten.

  Seager sanoo olevansa turhautunut siitä, että usko Golf-virran lämmittävään vaikutukseen ei ota kuollakseen.

  - On korkea aika kuopata myytti Golf-virrasta Pohjois-Euroopan lämmittäjänä, Seager toteaa Columbian yliopiston Earth-instituutin verkkosivuilla.”

  Edellä kerrotun merekulkijana vahvistan – Golf-virta on merkityksetön kuriositeetti ilmavirtausten rinnall.

 • Nimetön

  Vastaa

  Hallitset rahavirtoja, hallitset valtioita.
  Hallitset ruuantuotantoa, hallitset ihmisiä.

  Näin se vaan menee ja myös NWO täjän tiedostaa.

 • juha II

  Vastaa

  Rohkeita, sillä kun tavoitteet ovat rikolliset. Ovat myös keinot samanlaiset! Kennedy, Kennedy…
  Mutta näihän asia on kuten erään mitä suurimman valheen kiistävät oikeat tiedemiehet ovat paperille panneet! YHtä hyvin rikolliset sosiopaattiset globalistit voisivat propagoida kuun olevan juustoa!

 • Global warming swindle

  Vastaa
 • Maailmanhallitus revittävä kappaleiksi.

  Vastaa

  Koska politisoitunut YLE ei järjestä suoraa lähetystä missä ”ilmastohätätila’ voidaan kumota, on jonkun muun se järjestettävä.

  Tämä tiedemiesten vetoomus on tärkeä työväline maailmanhallituksen tyrannian torjumisessa.

  Eikä tämä yksi vetoomus tule riittämään mihinkään. Kun se vaietaan kuoliaaksi. 

  Kapinallistukikohtia tarvitaan joka puolelle maailmaa taistelemaan tätä maailmanlaajuista globaalia tyrannian vastaan.

  https://clintel.org/wp-content/uploads/2022/06/WCD-version-06272215121.pdf

 • Rakuuna

  Vastaa
 • Topi

  Vastaa

  Jos ilmasto lämpenee, niin sehän on hieno juttu: ruoka kasvaa paremmin, ei tarvitse lämmittää taloja yhdeksää kuukautta vuodessa jne. Saamme myös ikuisiksi ajoiksi hylätä pahan Venäjän kaasun, puupelletin, öljyn, kivihiilen, ydinvoiman, uraanin jne. Eikö ole hyvä ettei tarvitse koko Afrikkaa, Aasiaa ja Lähi-itää roudata Suomeen, joissa näiden hiilidioksidipäästöt 200-kertaistuvat? Toistan: se on hyvä asia, eikö?

  Eikö nyt näissä hiilidioksidi/ilmastohätäahdistustalkoissa kannata olla myös varovainen ettei verotus kylmetä planeettaa liikaa, jolloin suistumme jääkauteen. Tuolloin kaikki ensimmäisessä kappaleessa mainitsemani asiat nollaantuvat! Myös Afrikka, Aasia ja Lähi-itä eivät saa kylmetä taikka lämmetä edes kahta asteen kymmenystä, koska silloin alkaa hurja ilmastopakolaisten vyöry Suomeen. Hekkien ekosysteemien ihmiset eivät kestä moisia heittelyjä. Onneksi Suomessa on tilaa kaikille yllinkyllin ja enemmänkin.

 • Hh1488

  Vastaa

  olisikohan sitten kyse vssn auringon sykleistä,taisi sitten 70 luvun lämpimät talvet ja kuumat kesät säikäyttää 80 luvulla,kun tulikin kylmempiä talvia ja kesiä.nyt ollaan taas siinä lämpimässä syklissä,kohta pitäis alkaa kylmenee,tod näk sitten väitetään,että ilmastotoimet puree

 • Tom

  Vastaa

  Juuri näin, syklit vaihtuvat, maa kiertää aurinkoa ja aurinkokaan ei ole mikään paikallaan pysyvä valaisin… ja kannattaa myös muistaa että ensimmäinen ilmastonmuokkauspatenttikin on vuodelta 1891 ja sen jälkeen on tekniikka hiukan kehittynyt…
  Ilmastopaneelit ym korruptiokerhot ovat ihan yhtä luotettavia kuin korona-asioissakin on nähty, eli vain ne tutkijat jotka tukevat agendaa, saavat rahoitusta ja näkyvyyttä – tähän lisäksi vielä sensuuri ja maalittaminen, niin tuleehan kansalaisille median kautta melko yksipuolinen näkemys ”faktoista”.
  Ja kannattaa muuten lukea injektiopiikki.com sivustoa, siellä on paljon muutakin kuin korona-asiaa!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi