WHO:n raportti muistuttaa tupakkateollisuuden mittavista ympäristöhaitoista

Tupakan takia kaadetaan joka vuosi 600 miljoonaa puuta, mikä vastaa noin viittä prosenttia vuosittaisesta maailmanlaajuisesta metsäkadosta. Esimerkiksi anarkistien ilmastoliike Elokapina ei kiinnitä ulostuloissaan mitään huomiota tupakkateollisuuteen.

Tiede & luonto

tobacco, tobacco field, tobacco plants

Maailman terveysjärjestö WHO:n tiistaisen raportin mukaan tupakkateollisuus on merkittävä ympäristöuhka ja yksi maailman suurimmista saastuttajista. Tiedotteessaan WHO kertoo tupakkateollisuuden toimijoiden syyllistyvän vuosittain laaja-alaisiin ympäristötuhoihin, kuten miljoonien tonnien hiilidioksidipäästöihin, muovi- ja kemikaalisaasteisiin, metsien hävitykseen ja hedelmällisen maan ja veden käyttöön köyhissä valtioissa ruoantuotannon kustannuksella.

Tupakan kasvattaminen puolestaan käyttää 200 000 hehtaaria maata ja 22 miljardia tonnia vettä vuosittain. Kokonaisuudessaan tupakantuotanto tuottaa vuodessa arviolta 84 miljoonaa tonnia hiilidioksidia.

Tupakkatuotteet ovat raportin mukaan maailman yleisin roska. Ne sisältävät yli 7 000 myrkyllistä kemikaalia, jotka saastuttavat ympäristöä päätyessään maahan tai vesistöihin. Jokainen 4,5 biljoonasta vuosittain ympäristöön päätyvästä tupakantumpista riittää saastuttamaan 100 litraa vettä.

Lähde: HS, WHO

Hyvinvointi Kapitalismi Rappiokulttuuri Tiede & luonto Tupakkayhtiöt Ympäristö

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Myynti loppuu

  Vastaa

  Ei kannata olla huolissaan. Tupakkatuotteiden myynti loppuu koko EU alueella vuonna 2030. Se on päätetty jo kauan aikaa sitten.

  Nyt vaan tulee eteen se että kuinka moni lopettaa tuota ennen? Kannattaa alkaa vähentämään radikaalisti jo nyt ettei sitten tule pahoja vieroitusoireita.

  …tiedä sitten tuleeko tilalle höpöheinä…

  • Julli

   Vastaa

   Hyvä jos tupakkatuotteiden myynti päättyy EU:n alueella 2030.

   Tupakointi kuuluu kehitysmaalaisten elämään kuin kuu taivaalle, joten ei muuta kuin hillittömiä hitaan tappajan mainoskampanjoita sinne. 👌

 • Että näin

  Vastaa

  Akkuihin tarvittavan lithiumin erottelu (haihdutus) suolasta kuluttaa päivässä 200.000 litraa makeaa vettä atacamanin autiomaassa. Samaan aikaan lähialueen maanviljelijöiltä on viety kasteluvesi ja olemassaolevat suolapitoiset kosteikot kuivuvat, vaikuttaen negativiisesti vaaleanpunaisten flamingojen elämään muusta eliöstösträ puhumattakaan.

  Koboltin kaivaminen käsipelillä uudessa quineassa/borneossa sekä muilla indonesian alueen saarilla tuhoaa ihmisen aiheuttaman eroosion kautta miljoonia kuutioita maata viikossa, kaivajat ovat köyhistä oloista kotoisin olevia aikuisia ja lapsia. Tietoisesti tuhoavat alueen uniikkin eläimistön elinalueita sekä viljelysmaata.

  Mutta kun kaiken takana on globalistinen agenda hiilineutraalista vihreästä elämisestä, niin nämä ovat toissijaisia ongelmia (minor collateral damage), voivathan ne tulla vaikka eurooppaan työperäisenä maahanmuuttona.

 • Rokottamaton

  Vastaa

  Toivon näille heikoille, nikotiinille itsensä orjuuttaneille puupäille vittumaisia aikoja ja olematonta hoitoa tupakan aiheuttamiin haittoihin ja sairauksiin.

 • juha II

  Vastaa

  Ihmisille koituvat vaarat saavat jäädä unholaan. Siinäpä terveydellisestä vakaumuksesta riippumatta muistutus jokaiselle siitä mitkä ovat WHO:n prioriteetit. Maapallo ensin. Sitten vasta ihmiset eli me ”torakat”!

 • Plääh

  Vastaa

  Täytyy tietenkin muistaa, että vihreä loikka on poliittinen konsepti ja sillä on hyvin vähän tekemistä järjen kanssa. Tuuivoima- ja sähköautofanaatikoille seuraavan pitäisi olla pakollista luettavaa.

  Juha-Pekka Saarela

  27. toukokuuta kello 12.43 ·

  Hiukan sähköautoista, aurinkopaneeleista sekä tuulimyllyistä:

  Akut eivät tuota sähköä. Ne varastoivat sähköä joka on tuotettu muualla. Ensisijaisesti hiilellä, uraanilla, maakaasuvoimaloilla sekä dieselgeneraattoreilla.Sähköauto ei ole päästötön ajoneuvo.Tyypillinen sähköauton akusto painaa n. 400kg. Se sisältää n. 13kg nikkeliä, n. 25kg mangaania, n. 15kg kobolttia, n. 100kg kuparia sekä n. 200kg alumiinia, terästä ja muovia. Sisällä on yli 6000 yksittäistä litiumkennoa.

  Jokaisen sähköauton akuston valmistamiseksi on käsiteltävä 13000kg suolaliuosta litiumia varten, 15000kg malmia kobolttia varten, 2500kg malmia nikkeliä varten ja 13000kg malmia kuparia varten. Melkoinen määrä kaivetaan maankuorta yhtä yhtä akustoa varten. (Tuli mieleeni kun muutama vuosi sitten EU:ssa päätettiin kieltää koboltti taiteilijalaatuisista öljyväreistä. Yhtä käänteentekevä ja historiallinen päätös kuin nämä pahvipillit jotka nyt pakataan muoviin)

  Aurinkopaneelien suurin ongelma on kemikaalit joita tarvitaan silikaatin prosessoimiseen paneeleissa käytettäviksi piiksi. Riittävän puhtaan piin valmistaminen edellyttää käsittelyä kloorivetyhapolla, typpihapolla, fluorivedyllä, triklorietaanilla ja asetonilla. Lisäksi tarvitaan galliumia, arsedinia, kupari-indium-gallium-diselenidia ja kadniumtelluridia jotka ovat myös erittäin myrkyllisiä. Piipöly on vaarallista työntekijöille eikä paneeleita voi kierrättää.

  Tuulimyllyt ovat piilotettujen kustannusten sekä ympäristötuhojen ykkönen. Suurissa myllyissä on tuhansia tonneja lasikuitua ja vaikeasti erotettavia harvinaisten maametallien neodyymiä, praseodyyniä ja dusprosiumia. Myllyn siipi kestää n. 15–20 vuotta eikä niitä voi kierrättää.

  Näille teknologioille voi olla sijaa, mutta on katsottava nollapäästöjen myytin ulkopuolelle.”Going Green” saattaa kuulostaa ihanteelle, mutta kun katsoo piilotettuja kustannuksia avoimin mielin, huomaa, että se on varmasti tuhoisampi ympäristölle kuin miltä näyttää.Entinen käyttökelpoinen tekniikka kuten dieselautot halutaan poistaa ennen aikojaan. Tämä tulee kalliiksi. Suuret korporaatiot, jotka ovat tähän tienneet varautua hyötyvät.Sähköauton ostajalle voi olla yllätys, että auton arvo nollautuu n. 6–10 vuodessa kun auton akusto pitäisi vaihtaa. Se maksaa uuden auton verran.

  https://www.facebook.com/groups/475228786867262

 • Hh1488

  Vastaa

  Kyl mä lähtisin siitä että, hiilivoimalat täysille, sähköautot vittuu ja saharan metsittäminen käyntiin

 • Timovaan

  Vastaa

  Tupakointi tappaa lopulta aina käyttäjänsä ‚jos ei satu sitä ennen muuhun kuolemaan.
  Kuolema ei myöskään ole kaunis,kun tukehtuu omaan limaansa.
  Yksi syy on tupakan sisältämä Radioaktiivinen Polonium Isotooppi 210,
  joka on juuri höyrynä hengitettynä kaikista vaarallisinta.
  Luomutupakassa ei tätä kuitenkaan ole.
  Polonuim on pyritty salaamaan,koska tieto tupakan radioaktiivisuudesta heikentäisi tupakan menekkiä.
  https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/2658998-taman-yhtiot-salasivat-tupakassa-on-radioaktiivista-poloniumia

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  tobacco, tobacco field, tobacco plants