45 minuuttia ‑ohjelma vuonna 2009: lääkeala palkkaa tutkijoita kehittämään sairauksia

Yhä useammat ihmiset kysyvät, miksi lääketeollisuus haluaisi ihmisten olevan terveitä. Se olisi bisnekselle epäsuotuisaa.

Tiede & luonto

Partisaanin toimitusta vinkattiin vastikään vuonna 2009 esitetystä 45 minuuttia ‑ohjelman jaksosta, jossa käsitellään lääkealan kieroutuneisuutta. Voittoa tavoittelevan lääkealan logiikan mukaan parantunut ihminen on menetetty asiakas. Koska ihmisten perussairaudet eivät tuota tarpeeksi, ovat lääkefirmat alkaneet kehittämään sairauksia ja diagnooseja myydäkseen lisää lääkkeitä.

45 minuuttia haastatteli tuolloin nimettömänä pysynyttä lääketieteen tutkijaa, joka lopetti työt alalla eettisistä syistä. Hänen mukaan esimerkiksi normaalit vanhenemisen piirteet pyritään diagnosoimaan sairauksiksi, jotta voidaan myydä lääkkeitä.

”Minun olisi pitänyt ryhtyä luomaan rahasta diagnostiikkaa taudille, joka on luonnollinen osa ikääntymistä. Kun ihminen vanhenee, lihasvoima ilman muuta heikkenee. Miksi ikääntymisen ilmiöitä pitäisi nimetä sairauksiksi ja ryhtyä lääkitsemään? Minusta tällainen toiminta on itsessään sairasta”, hän kertoi tuolloin ohjelmalle.

Toinen lääketeollisuuden lobbaama ilmiö on diagnoosien standardien alentaminen. Näin tietyn diagnoosin alle saadaan enemmän ihmisiä, joille kaupata lääkettä. Tästä ilmiöstä voidaan asiantuntijoiden mukaan puhua osteoporoosin sekä sydän- ja verisuonitautien kohdalla. Tautitehtailua on myös lihavan ja liikkumattoman kansan diagnosointi verenpaine- ja kolesterolitautiseksi.

Ohjelmassa haastateltujen mukaan osa ratkaisua olisi lääketeollisuuden ja lääketieteen välisen symbioosin rikkominen. Lääketeollisuudelle haitallista tutkimustietoa jää ohjelmassa haastatellun lääketieteen tohtori Janne Leinosen mukaan pimentoon ”huolestuttavan paljon.”

”Miten kukaan koskaan voi kuvitella, että tällainen asetelma tuottaisi potilaiden etua palvelevaa tietoa?”, hän pohtii.

Ohjelma esitettiin vuonna 2009. Lääketeollisuuden myrkyllisyys on koronarokotekaupan myötä noussut jälleen ihmisten huulille. Yhä useammat ihmiset kysyvät, miksi lääketeollisuus haluaisi ihmisten olevan terveitä. Se olisi bisnekselle epäsuotuisaa.

Lääketeollisuus tuskin on viimeisen 10 vuoden aikana kokenut moraalista ylösnousua ja uutta eettisyyden aaltoa, joka määrää bisneksen suuntaa. Voisiko siis olla mahdollista, että pakkorokottamisen taustalla olisi salailua, korruptiota ja rahan sekä vallanhimoa?

Lähde: MTV Uutiset

Kapitalismi Kotimaa Lääketeollisuus Rappiokulttuuri Teknologia Tiede & luonto Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Lord Mystery

    Vastaa

    45 minuuttia tutki myös rotujen älykkyyseroja. Kolme Suomessa yliopistossa opiskelevaa neekeriä ja yksi suomalainen tekivät älykkyystestin.

    Tulos ei ilmeisesti ollut poliittisesti korrekti, koska kertoivat tyyliin ”tuloksissa ei havaittu merkittäviä eroja rotujen välillä”

  • Vaiettu totuus

    Vastaa

    Johan sen sanoi Antti Heikkäkin aikoinaan:”Lääketeollisuus ei halua valmistaa lääkkeitä jotka parantavat sinut. Vaan läkeitä joita joudut syömään lopun ikäsi.

    Siksi Suomessa perinnehoidot sekä Kiinlainen lääketiede yhdessä homeopatian kanssa ovat kirosanoja. Koska ne hoitavat ihmisen kuntoon. Amerikkalainen koululääketiede keskittyy oireiden lievittämiseen eikä itse ongelman korjaamiseen. Nämä muut keskittyvät itse ongelmaan.

    Tästä ja monista muist lausunnoistaan Heikkilästä tuli kirosana Suomessa ja niimpä hän myi liiketoimintansa ja muutti pois.

  • Nationalisti

    Vastaa

    Monikansalliset lääkeyhtiöt myös rahoittavat isosti lääketutkimuksia ja he voitelevat terveysalan päättäjiä edistääkseen omaa lääkemyyntiään.
    Tämä rokotebisnes tällä hetkellä on hyvä esimerkki, keksittiin ”rokote”, joka ei estä tartuntaa, eikä levittämästä sitä, ainoa missä se toimii, on lääkeyhtiöiden kassavirta, helpot voitot ovat huomattavia. Katsokaa vaikka Pfizerin tämän hetkistä tulosta, jota he tekevät näillä ”rokotteilla”.

  • obserwer

    Vastaa

    Elämänsä viimemetreilllä ADHD taudin luoja kertoi sen olevan malliesimerkki keksitystä taudista.

    • valo viira

      Vastaa

      Neurologian Psy. Olli Siipola toi taman ADHD amfetamiinilaakkeen suomeen pahaa tarkoittamatta, ei tiennyt viela koko taudin kuvaa ja etta se oli laakeyhtioiden vale.
      Han joutui ajojahdin kohteeksi ja hanen yritystaan vastaan hyokattiin eraalta taholta kunnes han luovutti taistelun, meni elakkeelle ja siirtyi valitun kansan lahkoon, koska kaikki mika vahingoittaa gojimeja on saatava valitun kansan kunniamerkkeihin.
      ADHD ei ole sairaus vaan aivojen kehittymishairio, joillain ihmisilla aivojen osat vain kehittyvat hitaammin mutta ovat lopulta aivan samalla tasolla muiden kanssa, amfetamiinilaakkeet kuten huumeet yleensa alaikaisena keskeyttavat aivojen osien kasvun, joten talla laakityksella he ovat laakeyhtioiden orjia koko elamansa.
      kiitos

  • TT

    Vastaa

    Nykyisin on lähes rikollista olla terve. Jos olet hieman vanhempi, et voi mennä minnekään, koska joka paikassa keskustellaan vain taudeista. Ihmiset juoksevat hoidoissa ja lääkäreissä ja nämä ovat jokapäiväisiä keskustelunaiheita. Koronassa homma on mennyt täysin överiksi ja geeni-rokotteesta on tullut kulttijumala, jota ei saa pilkata. Suomessa koronapelottelu on pudonnut hyvin pehmitettyyn maaperään. Lähes jokainen suomalainen on terveysfasisti ja on ollut sitä jo koko pienen ikänsä.

    • GLGL

      Vastaa

      ”Nykyisin on lähes rikollista olla terve.”

      Juuri noin. Yritäpä ottaa uusi sairausvakuutus. Jos ilmoitat olevasi täysin terve, epäilevät yrittäväsi vakuutuspetosta.

  • Tomppa

    Vastaa

    Muistelen, että 2000-luvun alkupuolella muutama Kuopion yliopiston (nykyisin Itä-Suomen yliopisto) Terveystieteiden tiedekunnan tutkijat alkoivat puhua lääkkeiden ylitarjonnasta väestölle. Heidän mukaansa ihmisen normaalia elinkaarta pyrittiin kaikissa vaiheissa ”tehostamaan” lääkkeillä ja muun muassa kaikista luonnollisesta ikääntymiseen liittyvistä oireista tehtiin sairaus, jota voitiin ”hoitaa” farmakologisesti. He arvostelivat myös plastiikkakirurgian muuttumista missien ”kumitissien ja ‑perseiden” massatuotannoksi.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi