Pentti Linkolalle ostettiin 43 hehtaarin suuruinen muistometsä

Metsä maksoi 600 000 euroa.

Tiede & luonto

Viime vuonna kuolleelle Pentti Linkolalle ostettiin 43 hehtaarin suuruinen muistometsä. Metsä sijaitsee Keski-Suomen Toivakassa.

Metsän ostoa varten kerättiin lahjoitusvaroja. Varojen kerääminen aloitettiin Linkolan kuoleman jälkeen Luonnonperintösäätiön ja Päijänteen luonnonperintösäätiön toimesta. Keräys on tähän mennessä tuottanut 435 000 euroa ja se jatkuu edelleen. Metsä maksoi 600 000 euroa.

Metsän löytäminen ei Päijänteen luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Niko Napun mukaan ollut helppoa. Metsiä on Etelä-Suomessa suojeltu noin 5 prosenttia, ja suojellut alueet ovat hajallaan toisistaan. 40 hehtaarin kokoinen luonnonmetsä ei siis ole itsestäänselvyys.

Alue kuitenkin löytyi ja se ostettiin Linkolan muistoa kunnioittaen.

Lähde: HS

Aktivismi Hyvinvointi Kehityskritiikki Kotimaa Kulttuuri Luonnonperintösäätiö Luonnonsuojelu Maatalous Omavaraisuus Pentti Linkola Syväekologia Tiede & luonto Toisinajattelu Uutiset Ympäristö

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Mikkis

  Vastaa

  Kunnioitan kovasti tätä kaveria! Oli mukana vihreässä liikkeessä alkuvaiheessa, mutta ei lähtenyt mukaan oman edun tavoitteluun ja bolshevistiseen toisten työpanoksen ja omaisuuden pakkososialisointiin, joten hänet syrjäytettiin/erotettiin liikkeessä hyvin nopeasti.

  Kaveri oli Suomen ainoa ja kaiketi viimeinen oikeasti ’vihreä’ ja uskalsi kertoa mielipiteensä muita nuolematta. Hatun nosto ja kumarrus!

  Kaikki muu ’vihreys’ on nykyään ERITTÄIN härskiä oman edun tavoittelua, huoraamista, suomalaisvastaisuutta ja suomalaisten silmään kusemista.

 • pate

  Vastaa

  Pentti Linkola
  oli suomen ainut
  aito vihreä,
  toisinkuin vihreä puolue,
  jossa jo sana ”vihreä”
  on vale.

 • TT

  Vastaa

  Jo edesmennyt Pentti Linkola on jäänne ajoilta, jolloin yksityisajattelu Suomessa vielä sallittiin. Jos mies olisi elänyt nykyistä tasapäistämisen aikaa, niin kukaan ei olisi hänestä kuullut yhtään mitään. Vihreäksi mies oli aivan liian fiksu ja häipyi pois tekopyhien laumasta, kun näki millaista roskaväkeä vihreät oikeasti ovat.

 • nonAQ

  Vastaa

  Linkola oli ekofasisti ja piti liikakansoitusta luonnon pahimpana uhkana johon hänellä oli myös hyvin tepsivät lääkkeet.

 • Stubido1.

  Vastaa

  Linkola oli monimiljonääri ja maita ja mantuja oli vaikka muille jakaa

  • Mikkis

   Vastaa

   Omaisuutta ei taida julkisesti olla missään listattuna, mutta rikkaissa valtion&kirkon viroissa vuosisatoja ollutta Collan:n sukuahan Pena oli/on. Eli sukujuurissa kansan ryöstöä löytyy varsin pitkältä ajalta. Isä oli proffa, joten massia on varmaan perillisillekin jäänyt.

   Nyt jos samalla tavalla mielipiteitään kertoilisi niin vankilaan joutuisi välittömästi, mutta ennen Suomessa oli vapaus sanoa ja julkaista mielipiteensä. Nyt mm. Toiviainen kaivelee syytteisiin vuosia vanhoja mielipiteitä vihakiimassaan.

 • En ole hirveä Pena-fani

  Vastaa

  En halua mollata, mutta pari asiaa hiertää Penassa: Ensinnäkin (muistaakseni) hän vastusti sosialismia, siis koko skaalalta.Että antaa heikompien vain kuolla.Toinen juttu on se että hän oli pasifisti.Se ei nyt vaan toimi niin että heitämme aseteknologian vempeleet roskiin, ja oletamme muidenkin näin tekevän.Penan systeemillä veivaisimme kellot pysyvästi 1000 vuoden taakse.Jos estämme ihmiskuntaa väsäämästä elämää helpottavia keksintöjä, niin millainen maailma meillä olisi? Todennäköisesti tasapäistämiseen perustuva kommunistinen järjestelmä, vähän kuin nyt.Tämän vuoksi en ole hirveä syväekologian kannattaja.Penalla oli toki oikeus näkemyksiinsä, eikä hän suinkaan kaikessa ollut väärässä.R.I.P.

  • luulo ei ole tiedon väärti

   Vastaa

   Suosittelen lukemaan ajatuksella ihan herran itsensä kirjoittamia tekstejä. Monikin maailman kulutuskapitalismin vastainen radikaalisosialistinen näkemys (Gaddafi, punaiset prikaatit jne) sai Linkolan siunauksen. Suomalaisittain aihepiiriä käsittelee varmaan eniten kirjoitus ’Mietteitä ja muistoja vanhasta sivistyneistöstä – näkökulma vuosisadan aatehistoriaan’.

   Lyhyeksi jäänyt pasifismivaihekin jäi miehen kehityshistoriassa ypöyksin 1960-luvulle.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Pentti Linkola on metsänsä ansainnut. Hän eli niin kuin opetti eikä pelännyt olla eri mieltä.

 • vilunki peliä

  Vastaa

  Vilunkipelin ABC | Karpolla on asiaa.
  https://www.youtube.com/watch?v=SEJH_sQaf‑Q

 • Nimetön

  Vastaa

  Lahjoitin 14,88 € tähän keräykseen

 • Tomppa

  Vastaa

  Vihreän liikkeen alustavaan perustamiskokoukseeen osallistunut Linkola teki jo tuolloin (1985) tarkkanäköisen analyysin koolla olleesta joukosta. Hänen mukaansa vihreän liikkeen tosiasiallisina toiveina ovat vetelehtivä yhdessäolo, loputtomat viisastelevat palaverit ja nokkela kirjoittelu Suomi-lehdessä. ”Mielenosoituskulkueisiin osallistutaan, jos sää on poutainen”.
  Ihmiskäsityksessään Linkola oli vankkumaton pessimisti. Hänen mukaansa mölisevä suu kuvaisi parhaiten ihmistä – varsin tarkkanäköinen analyysi tämäkin, kun katsoo nykypoliitikkojen ja viranhaltioiden ulostuloja.

 • Ilmastoalarmismi=Globalismi

  Vastaa

  Penttihän kannatti Neuvostoliittoa myös ja piti sen kaatumista huonona juttuna. Hänen ”natsisympatiat” olivat lähininä trollausta ja uskoi ilmeisesti myös holokaustiin. Eikä hän kai koskaan tajunnut juutalaiskysymyksen syvyyttä vaan syytti vain ”ihmistä” kaikesta. Ihminen sitä ja ihminen tätä.

  Hänhän sai paljon mediahuomiota valtavirrassakin joten se hänen tuomionpäivän pasunointi pelasi tämän nykykehityksen(The Great Reset) pussiin. Hän ammensi suoraan globalistien käsikirjoista ihmisvihamielisen asenteensa. Rooman Klubin julkaisut ja muut ilmastoalarmistit menivät häneen ihan täydestä. Rooman Klubi on juutalaisvetoinen ajatushautomo. Vaikka mitään normi ihmisen aiheuttamaa ilmasto ongelmaahan meillä ei ole. On luonnolinen kehitys ja juutalaisten HAARP teknologia jolla ilmastoa muokataan katastrofaaliseksi maailmankommunismin saavuttamiseksi. Ja sikäli kun kapitalismi tökkii niin sekin on samojen voimien aiheuttamaa jotka nyt muka haluavat ”korjata” seuraukset. Ympäristön saastuminen on eri asia ja siihen on eri lääkkeet kuin ihmisten vähentäminen. Ihmisiä ei ole yhtään liikaa. Maailmaan kyllä mahtuu porukkaa jos maata käytettäisiin reilulla tavalla ravinnon tuotantoon. Tupakan ja puuvillan sijaan voisi viljellä ruokaa jne.

  Hitleriläinen kansallissosialismi ei ole mitään ”ekofasismia” ja tyranniaa jossa ihmiset pidetään polvillaan ja kurimuksessa ja heitetään 1000 vuotta kehityksessä taaksepäin. Ties vaikka hän olisi ollut juutalaista sukua kun Collania löytyy myös Jan Vapaavuoren suvusta joka taitaa olla jotain Friberg(=Vapaavuori) kryptoja.

  • jepjep

   Vastaa

   Aiotko esittää myös todisteet väitteillesi?

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Lahjoitin rahaa tähän tarkoitukseen. Jos pitäisi jossain katugallupissa heittää merkitävän suomalaisen vaikuttajan nimi, niin se on Pentti Linkola.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi