Saksa: Poliisi antoi vinkkejä puukkohyökkääjältä suojautumiseen

Hyökkääjälle pitää poliisin ohjeistuksen mukaan huutaa.

Väestönvaihto

Saksan poliisi julkaisi ohjeistusta siitä, miten kansalaisten tulisi toimia jouduttuaan kasvotusten veitsellä aseistautuneen hyökkääjän kanssa.

Poliisi sai ehdotuksen ohjeiden antamisesta sen jälkeen, kun nainen pienen lapsen kanssa joutui kohtaamaan puukkoa kantaneen miehen Bad Waldseen kaupungissa, ja tämä oli urheasti potkaissut hyökkääjää sääreen, napannut lapsen syliinsä ja juossut pakoon.

Poliisilta oli tämän jälkeen kysytty, onko tämä oikea tapa toimia vastaavassa tilanteessa ja miten pitäisi toimia. Ravensburgin poliisiosaston edustaja, Daniela Baier, oli neuvonut huutamaan hyökkääjälle.

”Kilju hyökkääjälle, huuda hänelle ja pidä etäisyyttä. Sivulliset saattava huomata tilanteen ja tulla apuun.”
Ilmeisesti aseistautuminen ja itsepuolustus eivät ole poliisin mielestä varteenotettavia vaihtoehtoja.

Vuoden 2021 raportoinnin mukaan Saksassa kirjattiin yli 20 000 veitsihyökkäykseksi luokiteltua rikosta, eli noin 50 päivässä. Suurin osa epäillyistä rikoksissa oli vähemmän yllättäen ulkomaiden kansalaisia tai maahanmuuttajataustaisia. Saksan hallitus on kertonut ”yrittävänsä” tehdä jotain tämän kasvavan rikollisuuden muodon vähentämiseksi.

Lähde: Remix

Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • pekka

  Vastaa

  Poliisin neuvot ovat arvottomia sillä kaiken takana on tahtotila estää kansalaisia puolustautumasta tehokkaasti. Huuto ei karkoita ketään ellei huutaja ole kaksimetrinen satakolmekymmentäkiloinen voimanostaja mies!

 • Kukaan ei auta

  Vastaa

  Ei kukaan tule apuun kun huutaa. Jo ‑90 luvulla ihmiset Saksassa känsivät selkänsä ja kävelivät pois. Se oli silloin SPD:n aikaansaama muutos kun puolustustautujaa tai auttajia rangaistiin pahemmin kuin rikoksentekijöitä.

  Sama ilmiö tuli Ruotsiin ja niin se on Suomessakin. Ei ole olemassa väliitulijoita enää.

  Aikoinaan Vastarinta järjesti katupartioita. Niiden aika alkaa kohta jälleen olemaan ajankohtainen. Ei niinkään tappeluhakuisuuden vuoksi, vaan että isoimmissa kaupungeissa otettaisiin keskustat taa yöaikaan haltuun. Nykyään niissä apinalaumat riehuu niinkuin haluaa.

 • Juha

  Vastaa

  Paras tapa välttää machete hyökkäys on muuttaa pois menetetyistä punakaupungeista kuten espoosta, vantaalta tai helholesta

 • TT

  Vastaa

  Kilpi ja lyhyt miekka. Näillä voi pienen harjoittelun jälkeen osaamatonkin kellistää Ahmedin.

 • JT

  Vastaa

  ”Häiriköinnillä on hintansa”
  https://www.instagram.com/reel/CzRfceqrDTy/

 • GLGL

  Vastaa

  ”Kilju hyökkääjälle, huuda hänelle ja pidä etäisyyttä. Sivulliset saattava huomata tilanteen ja tulla apuun.”

  Poliisin ohje siis tarkoittaa käytännössä tätä:
  ”Kilju hyökkääjälle, huuda hänelle ja pidä etäisyyttä. Sivulliset saattava huomata tilanteen ja kiljuvat hyökkääjälle ja pitävät etäisyyttä, jolloin sivulliset saattavat huomata tilanteen ja kiljuvat hyökkääjälle ja pitävät etäisyyttä, jolloin sivulliset saattavat huomata tilanteen ja kiljuvat hyökkääjälle ja pitävät etäisyyttä… ” Tämä rekursiivinen prosessi jatkuu, kunnes koko Saksa kiljuu hyökkääjälle. Lopputulos on sama, mutta sivullisille tuli hyvä mieli.

 • Koopa

  Vastaa

  Nätti tyttö kuvassa. Ns. ”bedroom eyes” eli makuukammarisilmät tuossa. Niitä on vaikea erottaa vihaisista silmistä, varsinkin jos kuvasta rajataan silmien alapuoliset kasvot pois.

 • Rapen Tupinat

  Vastaa

  70–80-luvuilla ruotsissa pelättiin suomalaisia, koska luultiin että heillä kaikilla oli puukot. Pitäisiköhän tämä perinne tuoda takaisin? Kyllä somaliarabi Mohammed yllättyy jos ryöstötilanteessa suomalainen ei otakaan lompakkoa tai puhelinta taskustaan, vaan tulee muslimille puukosta suoraan naamaan. Itsepuolustusta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi