Maahanmuuttajille vuosien vankeustuomiot huumeista

Rikokset tapahtuivat Espoossa ja Helsingissä 2021 - 2023. Jaiteh pakeni juosten asunnosta Forstmestarinpiha 2 B 37 kotietsinnän suorittamisen aikana, mutta hänet saatiin kiinni pihalta. Osoitteessa asuivat myös Jawara ja Jammeh.

Väestönvaihto

Törkeä huumausainerikos, 21.12.2021 – 08.08.2023 Espoo

Syyttäjän mukaan Kutubo Jaiteh on hankkinut ja pitänyt hallussaan yhteensä 600 grammaa marihuanaa, josta on myynyt 355,4 grammaa marihuanaa keskihintaan 17,5 e/gramma eli yhteishintaan 6 219,50 euroa.

Jaiteh on lisäksi hankkinut, pitänyt hallussaan ja myynyt yhteensä 130 grammaa kokaiinia keskihintaan 110 e/gramma eli yhteishintaan 14 300 euroa.

Jaiteh on edellä mainitun kokaiinin lisäksi laittomasti yhdessä Adama Jawaran ja Omar Jammehin kanssa pitänyt myynti‑, välitys- tai levitystarkoituksessa hallussaan ja levittänyt kokaiinia.

Jaiteh ja Jawara ovat 1.5.–8.8.2023 pitäneet yhdessä hallussaan ja levittäneet yhteensä 328 grammaa kokaiinia. Tästä määrästä Jammeh on 3.7.–8.8.2023 pitänyt yhdessä Jaitehin ja Jawaran kanssa hallussaan ja levittänyt tai toiselle luovuttanut 109,5 grammaa kokaiinia.

Jawara on 1.5.–8.8.2023 Jaitehin ja/tai Jammehin toimeksiannosta toimittanut kolmella eri kerralla kyseisen yhteismäärän 328 grammaa kokaiinia neljännelle henkilölle säilytettäväksi syytekohdassa 2 kuvatulla tavalla. Tästä määrästä Jawara on hakenut takaisin 67,8 grammaa kokaiinia, joka on myyty, levitetty, välitetty tai muutoin luovutettu toiselle Jaitehin, Jawaran ja Jammehin toimesta hintaan 110e/g eli yhteishintaan 7 458 euroa.

Jaiteh, Jammeh ja Jawara ovat lisäksi yhdessä pitäneet hallussaan 35 kappaletta MDMA- eli ekstaasitabletteja ja 10,8 grammaa kokaiinia.

Törkeä huumausainerikos, 11.05.2023 – 29.07.2023 Helsinki

Achmed Momodu on ottanut vastaan ja pitänyt hallussaan asunnossaan Hevosmiehenkadulla yhteensä 328 grammaa kokaiinia, joka on toimitettu hänelle kolmella eri kerralla syytekohdassa 1 kuvatusti. Tästä määrästä Momodu on luovuttanut takaisin 67,8 grammaa kokaiinia. Momodu on saanut menettelystään palkkiokseen pienen määrän kokaiinia omaa käyttöä varten.

Näyttö

Jammeh on kertonut saapuneensa Suomeen etsimään töitä. Hän oli kaupungilla tavannut Jaitehin ja sopinut tämän kanssa, että hän tulisi asumaan tämän asuntoon joksikin aikaa. Aluksi hänellä oli ollut paluulippu noin kuukauden päähän saapumisesta. Jammeh on kiistänyt, että Jaiteh olisi pyytänyt häntä tulemaan Suomeen hoitamaan huumeiden myyntiä. Toisaalta Jawara on kertonut saaneensa Jaitehilta kuulla, että Jammeh olisi varta vasten tullut hoitamaan Jaitehin harjoittamaa huumekauppaa tämän ollessa ulkomaanmatkalla.

Momodu on kertonut, ettei hän tiennyt mitään tarkemmin pakkausten sisällöstä. Hän ei ollut punninnut niitä. Se, että kotietsinnässä häneltä löydetyn sisällön yhteismäärä oli ollut noin 260 grammaa, oli ollut hänelle täysi yllätys. Kysyttäessä, miksi Momodu oli ottanut valokuvan, josta näkyi muutama sukkaan kääritty huumausainepakkaus, Momodu on kertonut tehneensä näin, jotta hän voisi näyttää Jawaralle tämän tavatessaan kotinsa ulkopuolella, että hänellä oli pakkaukset tallessa.

Laite-etsinnässä on ilmennyt Momodun 5.5.2023 lähettäneen Jawaralle viestin ”[m]y guy said he is ready”. Momodu on viestissä Jawaralle 22.6.2023 lähettämässä viestissä kirjoittanut ”[n]ot around home” ja 29.6.2023 viestissä ”1 is ready”. Selvityksestä ilmenee edelleen, että Jawara on 29.7.2023 lähettänyt Momodulle viestin, jossa lukee ”[a]m arriving in 19mins”. Käräjäoikeus pitää varsin todennäköisenä, että edellä selostetut viestit liittyvät niihin huumepakkauksiin, joita Momodu on kertonut vastaanottaneensa Jawaralta.

Jammehin takin taskusta löytyneen sukan sisällä olleesta muovikääreen pinnalta on löytynyt Jammehin DNA-jälki. Jammehin kertomus siitä, että hänen takkinsa taskusta löydetyt huumeet eivät ole hänen, on siten ilmeisen epäuskottava.

Tuomiot

Kutubo Jaiteh (1996) tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ja vangin karkaamisesta 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen. Jaiteh määrätään menettämään valtiolle rikoshyötynä 14219,50 euroa. Tästä määrästä on 2300,00 euroa takavarikoitu. Jaitehin puolustajalle suoritetaan valtion varoista palkkiona yhteensä 6085,18 euroa, mikä jää valtion vahingoksi. Jaiteh pidetään edelleen vangittuna. Passituspaikka: Jokelan vankila.

Omar Jammeh (2004) tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta, koska hänen osaltaan näyttö ei riittänyt törkeään huumausainerikokseen. Jammeh määrätään menettämään valtiolle rikoshyötynä 1890,00 euroa, joka on jo takavarikoitu. Jammehin puolustajalle suoritetaan valtion varoista yhteensä 3587,32 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Adama Jawara (1985) tuomittiin 3 vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Jawaran puolustajalle suoritetaan valtion varoista yhteensä 7073,38 euroa, mikä jää valtion vahingoksi. Lisäksi tulkkauskulut 368,9 euroa jää valtion vahingoksi. Jawara pidetään edelleen vangittuna. Passituspaikka: Jokelan vankila.

Achmed Momodu (1979) tuomittiin 2 vuoden 4 kuukauden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Momodun puolustajalle suoritetaan valtion varoista yhteensä 6481,74 euroa, josta Momodu määrätään korvaamaan valtiolle 3564,96 euroa.

Momodun vangitsemusvaatimus hylättiin, joten hän valittanee hoviin vapaalta. Momodu on ollut matkustuskiellossa 29.8.2023 lukien pääkäsittelyyn asti. Hänellä on kotipaikka Suomessa, jossa hän asuu perheensä kanssa. Hänellä on ilmoituksensa mukaan kuusi lasta. Hän on asunut Suomessa jo hyvin pitkään. Vangitseminen olisi ollut käräjäoikeuden käsityksen mukaan kohtuutonta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 233808)

Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • MB

  Vastaa

  Kun nimi on Adama Jawara, Makwan Azis, Ahmad Hamas, Granit Rexhepi, Magamed Yusuf tai mikä tahansa Hussein, Hassan, Abdirahman tai Abdikarim, niin olisi helpompi vain evätä pääsy maahamme ikuisesti. Tämä on rasistinen mielipide, sillä emme ole Israel, eikä meillä ole täten oikeutta ajaa oman kansamme asiaa ja turvallisuutta.

  • Ei rasismia

   Vastaa

   Ei tuo ole rasitinen mielipide. Rasismihan tarkoittaa että kieltää jonkun rotuun tai uskontoon kuuluvien oikeuden elää. Eikähän tässä toivota kenenkään kuolemaa. Päinvastoin, parempaa elämää jossain toisaalla.

   • Aatu

    Vastaa

    missä ovat virolaiset nimet? vankilat ovat täynnä veljeskansaamme

 • Salomon

  Vastaa

  Iloiset palleroiset ne vaan vähän yrittää. Jonkun toisen piikkiin. Ja homma jatkuu huomenna.

 • mörkö

  Vastaa

  Yli kahden vuoden tuomiosta pääsee hesariin pikku uutiseen. En ole enää vuosiin sitä roskaa tilannut. Onko jollain tilaus ja lukee nuo pienetkin uutiset kun olisi mukava tietää uutisoidaanko vain suomalaisten tuomioista?
  ”Tuomio ei ole lainvoimainen”. Tirsk

 • Että näin

  Vastaa

  Hyvin on markkinoiden grammahinnat tiedossa posliinilla ja oikeudella, mikäs on näiden jouhojen alv. tuskin 24%, joten verohävikkiä valtiolle ei ole laskettu mukaan.
  Näin nämä kultamunat ja insinöörit ”integroituvat” maahan ja käytäntöihin, ex pääministerikin mainosti tätä mainiota elämöintitapaa somessa.
  Mahmoudiakin on kuultu, jotta pääsee vapaalle tikkaamaan uutta sikiötä alkuun entisten 6 lisäksi.

 • Observer

  Vastaa

  Ja taas on rasistiset suomalaiset menneet sotkemaan sorretun kansanosan ansaitsemismahdollisuuksia. Ammatinvalinnanvapauden rajoittamista pahimmillaan. Hyi meitä.

 • Markku Heksamakkara

  Vastaa

  Sinne meni minun tämän vuoden maksetut verot.

 • JFK

  Vastaa

  ” Vangitseminen olisi ollut käräjäoikeuden käsityksen mukaan kohtuutonta.”

  WTF? Entäs ne kaikki nuoret suomalaiset, joiden elämää nuo kusipäät ovat olleet tuhoamassa muutaman tuhannen euron rikoshyödyn innoittamana? Sekö myöskään ei ollut kohtuutonta? Kuuden åpårån isä myy ammatikseen huumeita… kaikki lapset välittömästi huostaanotettavaksi somalian viranomaisten toimesta. Pienemmästäkin syystä tulee huostatantat ovelle, niin miksei tässä tapauksessa? Kaksoisstandardit?

  • Nimetön

   Vastaa

   ”Vangitseminen olisi ollut käräjäoikeuden käsityksen mukaan kohtuutonta.”
   Aivan sama osui silmiin. Taas joku täysin todellisuudesta irtaantunut demla-tuomari asialla.
   Kohtuutonta tuossa on vain se, että veronmaksajat joutuu kustantamaan näiden asianajajat ja tulkkauskulut ja mitään näiltä ei koskaan saada takaisin. Ensin päästetään kaiken maailman huumerikoksia tänne ja vaikka mitä tekisivät niin rangaistukset on ihan naurettavia jos niitä edes rangaistukseksi voi kutsua.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi