Maahanmuuttajanuorelle sakkoja rahanpesusta

Esitutkinnassa Al Siidawi oli kertonut, että hän ei muistanut "tuttunsa" nimeä ja että ihmiset olivat kutsuneet tätä Kendoksi ja että tämä saattoi olla ”afgaanilaisen ja kiinalaisen väliltä”.

Väestönvaihto

Syyttäjän mukaan Muhammad Shawqi Abbas Al Siidawin (2003) on lähettänyt suomalaisnaiselle whatsapp ‑viestejä esiintyen naisen lapsena. Al Siidawi on viestien välityksellä pyytänyt naista tekemään hänelle 500 euron suuruisen tilisiirron. Nainen on siirtänyt rahat kuvitellen niiden menevän hänen tyttärensä tilille.

Toissijaisesti syyttäjä katsoi, että Al Siidawin pankkitilille on maksettu petosrikoksella saatuna hyötynä 500 euroa. Al Siidawi on nostanut rahat pankkiautomaatilla ja luovuttanut rahat rikoksen tekijälle.

Al Siidawi on kiistänyt syytteen petoksesta. Hän ei liittynyt petokseen mitenkään, vaan hän oli itse uhri. Hän ei tuntenut naista tai tämän lasta. Al Siidawi on kiistänyt toissijaisen syytteen rahanpesusta. Häntä oli käytetty hyväksi ja hän oli uhri. Kaverin tuttu oli kertonut hänelle, ettei tällä ollut pankkikorttia ja että tämän äiti lähettäisi tälle rahaa. Mies oli pyytänyt häntä auttamaan eikä hän ollut nähnyt siinä mitään pahaa. Hän oli antanut tilinumeronsa tälle, nostanut tililleen tulleet 500 euroa ja antanut rahat tälle kaverin tutulle.

Hän oli tuolloin muistikuviensa mukaan ollut Leppävaaran alueella. He olivat tuolloin tavanneet sattumalta ja häneltä oli pyydetty tätä palvelusta. Al Siidawi on kertonut, että henkilö oli kysynyt, voisiko hän nostaa tälle rahat, jotka tämän äiti lähettäisi, koska tämän oma pankkikortti oli kadonnut. Kaverin tuttu oli kertonut kadottaneensa pankkikorttinsa bussissa ja soittaneensa sulkupalveluun. Al Siidawi oli antanut tilinumeronsa ja raha oli siirretty hänen tililleen heti. Hän oli saanut Osuuspankin kautta ilmoituksen, että suomalaisnainen oli lähettänyt hänelle rahaa. Miehen äiti oli lähettänyt rahat ja rahansiirto oli tapahtunut heti. Saatuaan viestin pankista hän oli heti nostanut rahat ja antanut ne kaverin tutulle. Kaverin tuttu ei ollut tullut mukaan automaatille, vaan tämä oli odottanut tupakkapaikalla.

Al Siidawi on kertonut törmänneensä tähän kaverinsa tuttuun joitain kertoja aikaisemminkin kaverin kautta. Hän ei kuluneen ajan vuoksi muistanut tämän henkilön nimeä, mutta esitutkinnassa hän oli maininnut nimen. Hän ei ollut varma siitä, oliko kyseessä henkilön oikea nimi vai ei.

Esitutkinnassa Al Siidawi oli kertonut, että hän ei muistanut tämän tuttunsa nimeä ja että ihmiset olivat kutsuneet tätä Kendoksi ja että tämä saattoi olla ”afgaanilaisen ja kiinalaisen väliltä”.

Kysyttäessä miksi hän oli pääkäsittelyssä sanonut tämän olleen suomalainen ja siksi olettanut naisen olleen tämän äiti, Al Siidawi on kertonut, että tämä oli adoptoitu ja että hänellä itsellään on monia kavereita, joilla on suomalaiset vanhemmat mutta heillä itsellään on eri tausta. Kaverin tuttu oli alussa kertonut, että kyse oli äidistä ja sen vuoksi hän oli hyväksynyt sen, että äiti lähetti rahaa.

Al Siidawin kertomus tapahtuneesta on osin muuttunut verrattuna hänen kertomukseensa esitutkinnassa ja se on tilinumeron antamiseen liittyen ristiriidassa asianomistajan kertomuksen kanssa. Al Siidawi ei esitutkinnassa ollut kertonut siitä, että tuttavan äiti oli siirtänyt rahaa, vaan pitänyt tilisiirron tehnyttä henkilöä tämän tuttuna. Esitutkinnassa Al Siidawi on myös kertonut tuttavan olleen ”afgaanilaisen ja kiinalaisen väliltä”, mutta pääkäsittelyssä kertonut tämän olleen suomalainen ja adoptoitu.

Oikeuden mukaan asiassa ei ole esitetty riittävää näyttöä siitä, että juuri vastaaja Al Siidawi olisi petoksen tekijä, joten Al Siidawi tuomittiin rahanpesusta 30 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 180 euroa. Lisäksi vastaaja velvoitetaan korvaamaan 500 euroa korkoineen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 222665)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rahanpesu Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p.grandell

  Vastaa

  sitten kaikki poliitikot, firman omistajat ja muut pesevät rahaa,miljoonittain, se ei ole rikollista, mutta 500 euron takia kannattaa rasittaa oikeusjärjesteelmäämme. huh.huh

 • Salomon

  Vastaa

  Tarvii vaan kysyä kebabin pitäjiltä, nehän kuulemma tietää ja on tosi hyviä ihmisiä, eikä varmasti valehtele! Suuri kiitos kaikille kebabin pitäjille!
  Ps. Nehän vihaa amerikkalaisiakin

 • GLGL

  Vastaa

  yle: ”SAK ottaa kovat keinot käyttöön, ensi viikolla alkavat lakot – ”Pysäytämme tuotan­to­lai­toksia, syntyy kuluja ja haittaa””

  Tuota ilmeisesti Suomi tarvitsee juuri nyt: Kuluja ja haittaa! ”Hienoa” SAK. Olisitte saatanat lakkoilleet Sannan hallituksen aikana. Silloin sille olisi ollut oikeutus. Joko turvetuotannon ja puunjalostusteollisuuden alasajo on unohtunut?

  SAK ei näköjään halua osallistua liberaalikommarien aiheuttamien tuhojen korjaamiseen. Parasiitit. Al Siidaweja koko sakki.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi