Espoo: Maahanmuuttajat käräjillä huumeista ja poliisia vastaan niskoittelusta

Meseh on jo saanut yli kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion, jonka katsottiin olevan riittävä seuraamus myös nyt syyksi luetuista rikoksista.

Väestönvaihto

Ahmad Meseh (2001) ja Ahmed Sabah Jawhar (1995) tuomittiin huumausainerikoksesta. Meseh tuomittiin samalla myös kortitta ajamisesta ja poliisia vastaan niskoittelusta.

Syyttäjän mukaan Ahmed Jawhar ja Ahmad Meseh ovat yhdessä viljelleet hamppua käytettäväksi huumausaineena tai sen raaka-aineena sekä Jawhar on levittänyt ja myynyt kasveista saatua valmista marihuanaa. Vastaajat ovat kasvattaneet ainakin kuusi kannabis-kasvia Ahmad Mesehin hallitsemassa asunnossa osoitteessa Tietäjäntie 3 A 42. Kasvatuksessa on käytetty apuna 600W valaisimia sekä ilmapuhallinta. Jawhar on lisäksi pitänyt hallussaan 11,4 grammaa marihuanaa ja Mesehin hallitsemasta asunnosta on kotietsintähetkellä takavarikoitu 95 grammaa marihuanaa, joka on ollut Jawharin hallussa. Jawhar on myynyt 2–3 kuukauden aikana yhteensä 270 grammaa valmista marihuanaa Wickr-sovelluksen kautta eri henkilöille.

Jawhar kiisti osallisuutensa kasvattamiseen, vaikka hänen hallustaan löytyi kuitti, joka koski kangasruukkujen ja mullan ostamista. Jawharin mukaan rikos on liittynyt hänen vaikeaan elämänvaiheeseensa, jolloin hänen maassa oleskelunsa on ollut epävarmassa tilassa ja hän ei ole saanut sen vuoksi työskennellä.

Syyskuussa 2022 Meseh on kuljettanut henkilöautoa IOA-805 muun muassa kauppakeskus Gallerian pysäköintihallissa ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Poliisipartio oli antanut Mesehille pysähtymiskäskyn, mutta Meseh ei ole noudattanut käskyä vaan lähtenyt partiota juosten karkuun.

Jawhar tuomittiin huumausainerikoksesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamat 5400 euroa.

Meseh tuomittiin huumausainerikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Meseh on jo 17.2.2023 tuomittu 2 vuoden 2 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen (Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus, ratkaisu 107081) . Käräjäoikeus katsoo, että kyseinen vankeusrangaistus on riittävä seuraamus myös nyt syyksi luetuista rikoksista.

Valtion varoista maksetaan Mesehin avustajalle 1793,10 euroa, kuluina 53 euroa ja arvonlisäveroa 443,06 euroa, mitkä jäävät valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 223347)

Huumeet Kannabis Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Johnny

  Vastaa

  Hurjan määrän mitä erilaisimpia rikoksia aiheuttavat Suomessa Ahmedit, Hassanit, Mohammedit ja Husseinit. Viinaksia saadaan aivan pian kotiinkuljettaa ihmisille. Enää tarvitaan vahvat juomat ruokakauppoihin ja kioskeihin, ja sitten ollaankin valmiita laillistamaan kannabis. En tiedä kykenevätkö neekerit kasvin kasvattamiseen, mutta salakuljetusta ja salakuljetetun tavaran jälleenmyyntiä kannabiksen vapauttaminen tulee helpottamaan. Kun tavaraa saa pitää hallussa, niin neekerit pitävät sitä aina mukanaan sallittavan määrän, jota myydään eteenpäin katukaupassa. Isommissa määrin sitä myydään ja säilötään esim. somalien asuttamissa kerrostalokämpissä, joita yhdellä somaliperheenpäällä voi olla neljäkin; yksi jokaista vaimoa kohti. Todellisuudessa vaimot laitetaan kaikki samaan kämppään, jolloin loput asunnut voidaan vuokrata eteenpäin ja käyttää huumeiden kasvattamiseen sekä varastointiin. Kaikki pääoma näihin saadaan täysin laillisesti Kelalta. Ensi vuonna Kela ilmeisesti aikoo lopettaa perheenyhdistämistouhun sillä intensiteetillä, jolla se on ollut päällä viimeiset 30 vuotta. Myös somalien, irakilaisten ymv. lomamatkat kotimaihinsa tullaan kuulemieni tietojen mukaan lakkauttamaan. Suomalaisten asumistuki omistusasuinnoista tullaan lakkauttamaan syksyllä ’24 ja näillä rahoilla voidaan kompensoida ”perheenyhdistyksistä” ja lomamatkoista luopumisista koituvia taloudellisia tappioita maahanmuuttajille.

 • aninumi

  Vastaa

  ”Meseh on jo saanut yli kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion, jonka katsottiin olevan riittävä seuraamus myös nyt syyksi luetuista rikoksista.”

  Siis ei saanut mitään, koska oli aiemmin tuomittu muista rikoksista. Riittävä rangaistus oli, ettei rangaistu.

  • Teemu

   Vastaa

   (Kovista) tuomioista voidaan luopua kokonaan, sillä ne eivät poista ongelmaa eivätkä ole edes vähentäneet rikollisuutta, joka vain kasvaa kasvamistaan. Nyt USA:sta oppia tässäkin: siellä yksi osavaltio aikoo ilmeisesti poistaa vaatimuksen sikäläisestä peruskoulusta, jonka mukaan siellä pitäisi oppia lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan edes jollakin tasolla. Tietyllä vähemmistöllä on ollut näiden perustaitojenkin kanssa niin valtavia ongelmia, että ne on koettu rasistisina vaatimuksina tätä vähemmistöä kohtaan. Rakenteellinen rasismi on kitkettävä. Sille ei ole sijaa Suomessakaan! Vuonna 2060 USA:ssa valkoisia on enää 43 % ja latinoja 31 %. Toivottavasti vieläkin nopeammin ja rajummin vaihtuisivat suhteet siellä, niin ei voitaisi enää itkeä vähemmistöjen syrjimisestä, vaan olisi löydettävä uusi vinkkeli siihen, miksi valkoisten ja aasialaisten pienet vähemmistöt pärjäävät niin mahtavasti. Siinä vaiheessa on hyökättävä positiivisen syrjinnän kimppuun, sillä valkoiset ja aasialaiset pärjäävät selvästikin sen takia!

 • Jupi

  Vastaa

  yksityistä parkkipaikkaa ei määritellä tieliiknnelain 2§ 1 luvussa yleiseksi tieksi taikka tieliikenteen yleiseksi tarkoitetuksi alueeksi, eikä siellä siten ajoneuvolla ajava tarvitse omaa ajokorttia. Itse sain hylättyä kyseiset syytteet hovissa. Laki ei ole muuttunut parissakymmenessä vuodessa, tiedä sitten onko käytäntö

 • Doli

  Vastaa

  Eli jos on iso tuomio takana pieni ei tommonen lisää mitää siihen ainakaan mun mielest.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi