Hervanta: Yli puolet esiopetukseen osallistuvista lapsista puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea

Tänä vuonna Hervannan eskareissa yleisimmät muut äidinkielet ovat somali, arabia, dari, albania ja venäjä.

Väestönvaihto

Nykyään Hervanta on Tampereen kansainvälisin asuinalue, ja se näkyy esiopetuksessa. Esiopetukseen osallistuvista lapsista 52 prosenttia puhuu äidinkielenään jotain muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia.

Hervannan eskareissa muunkielisten lasten osuus on selvästi suurempi kuin Tampereen eskareissa keskimäärin. Kun Hervannassa muunkielisiä on puolet eskarilaisista, koko Tampereen esiopetuksessa osuus on yhdeksän prosenttia.

Vertailun vuoksi Helsingin kaupungin järjestämässä esiopetuksessa muunkielisten osuus on 27 prosenttia ja Turun kaupungin esiopetuksessa 20 prosenttia.

Tilastokeskuksen ja kototietokannan tilastot kertovat, että vieraskielisten asukkaiden määrä Hervannassa on kaksinkertaistunut vuodesta 2010. Kun vuonna 2010 vieraskielisiä oli noin 3 300, vuonna 2022 heitä oli noin 6 800.

Nykyään noin joka kolmas hervantalainen puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia.

Lähde: Yle

Kotimaa Monikulttuurisuus Rotu Tampere Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Järkyttävän suuria lukuja, vieläpä noin lyhyessä ajassa, nykykehityksellä tämä rotumuukalaisten suurempi prosentuaalinen osuus tulee olemaan huomattavasti korkeampi jo hyvinkin lyhyen ajan sisään.
  Hirveää katso, miten tämä yhteiskunta on aivan tarkoituksella pilattu ja jotkut valkoiset vieläpä äänestävät tämän kehityksen jatkumisen (eli oman kansallisen itsemurhan) puolesta.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Tärkeää olisi, että opetus annetaan vain suomeksi tai ruotsiksi. Vieraskielten ylläpidon avustamiseen ei tule sortua. Ei edes tiloja sellaiseen. Ei mitään.

  Pahalta näyttää Tampereen alueen tulevaisuus. Alueen jälleensuomalaistamista voisi miettiä. Miten se saavutetaan siedettävällä hinnalla.

 • S.B.

  Vastaa

  Mielestäni tuo yhdeksänkin prosenttia kuulostaa kauhealta. Jossakin on menty rankasti pieleen.

 • TT

  Vastaa

  Hervanta oli jo suomalaisaikoinaan karsea pahoinvointilähiö – nyt sitten jo murjaanihelvetti. Näin se kehitys kehittyy.

  • Pekka is pest

   Vastaa

   Teekkarit ovat nykyään somaleja, arabeja, venäläisiä ja muutama myös Raumalta. Se selittää Hervannan kielellisen kirjon.

 • Observer

  Vastaa

  Douppaa missä douppaat, Hervannassa heräät…

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Tampereen Hervanta= Kulttuurien kaatopaikka!

 • Minä

  Vastaa

  Suomalaisten lasten olisi parasta siirtyä kouluihin, missä ei ole kuin korkeintaa viisi prosenttia muunkielisiä. Tällä tavalla ne vanhaan kouluun jäljelle jäävät muunkieliset eivät tietysti oppisi suomea, kun suomalaiset lapset hylkäisivät koulut missä niitä on. Niiden kielitaito ei ole suomalaisten lasten vastuulla, joten pois vaan ja huolehtimaan siitä, että saa itse koulusta irti parhaan mahdollisen.

  Muunkielisten huono suomi johtuu niiden lasten vanhemmista, koska he ovat kaikki änkeytyneet samalle alueelle, jossa ei juuri suomalaisia enää ole. Muunkielisen lapsen perheen olisi pitänyt muuttaa alueelle, missä ei ole kuin korkeintaan joku harva samankielinen. Silloin lapset olisivat oppineet suomen suomalaisten lasten parissa pihalla leikkiessään.

  Kielikään ei tosin ratkaisisi ongelmaa, sillä kotona sille muunkieliselle lapselle opetetaan, että suomalaisten kulttuuri on vääräuskoisten kulttuuria ja suomalaiset ovat huonoja ihmisiä, jotka ovat arvoasteikossa oikeauskoisia alempana. Tämä vinoutuma kielellisten ongelmien lisäksi tekee oikeauskoisten lapsille maahan sopeutumisen mahdottomaksi.

  Tätä vinoutumaa ei olisi koskaan pitänyt antaa tapahtua.

  • Flyin' Finn

   Vastaa

   Kieli on se millä maahan sopeudutaan ja eihän näillä Suomeen haalituilla avaruusteknologiainsseillä ole haluakaan moiseen. 

   Oma poikani ei ole koskaan asunut Suomessa, mutta puhuu sitä erittäin hyvin. Kolmen muun kielen lisäksi. Hänellä on motivaatiota, on suunnitellut opiskelevansa Suomessa ja mahdollisesti muuttavansa sinne, isänsä jäljille. Haluaa käydä armeijan ja on isänmaallisempi kuin moni Suomessa asuva. 

   Hänestä on hienoa olla puoliksi suomalainen kaksoiskansalainen ja nämä vähän eteläisemmät tytöt tykkää eksoottisen sukunimen omaavasta vaaleasta viikingistä.

 • Paul Dittel

  Vastaa

  Niin ja 20-vuoden kuluttua tuo monikulttuurinen rahvas ottaa valtapaikat haltuunsa. Miten sitten suu pannaan suomalainen? Onkohan siihen mennessä muutenkin Suomen tasavalta jo lakkautettu ja maat sekä virat siirretty EU:n ja WEF:n hallintaan. Nämä nimittävät nuo ählämit ja muut sekarotuiset Finland-lääniä hallinnoimaan?

 • kari k

  Vastaa

  pyörälukkojäbä ei ole moittinut tapahtunutta kulttuurimuutosta luulee että hänen kaveria mutta ei maahanmuuttajat ole hänen puolella tosi paikan tullen.

 • Mania

  Vastaa

  Isoin ongelma politiikassa mukana olevien mukaan on se, etteivät kulttuuriamme rikastavat palleroiset opi kieltä eivätkä luota poliisiin lähtömaissaan eivätkä Suomessa. Heille pitää opettaa, ettei Suomessa ole korruptiota ja ettei suomalainen poliisi tee etnistä profilointia eikä yritä ennaltaehkäistä heidän keppostelujaan. Kotouttaminen onkin tehtävä jatkossa heidän omilla kielillään. Tällöin somalit, sudanilaiset, irakilaiset, iranilaiset, turkkilaiset, albaanit ja muut oppivat Suomen tavoille ja kulttuurinrikastus voimistuu sekä eläkepommi purkautuu. On rasistista sanoa, että nämä ovat jo kotimaissaankin poliisia vihaavia rikollisia, jotka eivät minkään valtakunnan laeista piittaa. Typerimmät ja umpimielisimmät heittävät ilmoille ”tallissa syntynyt rotta ei ole hevonen” ‑tyyppisiä analogioita, jotka vain osoittavat ahdasmielisen ja suvaitsemattoman retoriikan ja demagogian sopimattomuuden eurooppalaiseen sivistysvaltioon. Hei, rasistit: meitä ei vain kiinnosta poliisin tilastot, joiden mukaan II ja III polven maahanmuuttajat ovat suurimmassa riskissä radikalisoitua. Interpol voi pitää vihafaktansa, joita kansallismieliset käyttävät asiaansa ajaakseen.

  Ankkuritoiminta on ratkaisu kaikkeen. Perheiden pitää tehdä lapsistaan kunnollisia, sillä koulu ei tähän pysty. Ja jos perhe ei tähän pysty, niin on vika rasistisessa suomalaisessa yhteiskunnassa. Tulkkauspalvelut ollaan lopettamassa kolmen vuoden jälkeen, jonka jälkeen ne on maksettava itse. Jos ei ole töissä, niin kuka ne sitten maksaa? Ollaanko afganistanilaisia, irakilaisia ja somalialaisia kotiäitejä heittämässä kadulle? Miten he pärjäävät suurten perheidensä kanssa? He ovat paenneet sotaa ja vainoa, joten meidän velvollisuutemme on asettaa heidät ehdottomaan ensisijaisen suojelun asemaan nyt ja aina.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi