Maahanmuuttajalle ehdollista huumausainerikoksesta

Syyttäjän hakema tuomio törkeästä huumausainerikoksesta ei mennyt läpi, koska Adanin hallussa olleet aineet olivat niin huonolaatuisia.

Väestönvaihto

Syyttäjän mukaan Guleed Adanin henkilöautosta JAZ-76 on vappuna 2021 löytynyt 43,4 grammaa kokaiinia, gramma marihuanaa sekä huumausaineiden punnitsemiseen tarkoitettu digivaaka. Adanin taskuista on lisäksi löytynyt 0,2 grammaa kokaiinia sekä 2970 euroa käteistä rahaa. Kotietsinnässä Adanin autossa olleen henkilön asunnosta on löytynyt 12,2 grammaa kokaiinia sekä 44,5 grammaa amfetamiinia ja kaksi digivaakaa. Ottaen huomioon huumausaineiden suuri määrä, digivaa’at, huomattava määrä käteistä rahaa sekä toiselta henkilöltä turvallisuustarkastuksessa löytyneet useat tyhjät minigrip-pussit, huumausaineita ei ollut tarkoitettu pelkästään omaan käyttöön.

Adan kuljetti mainittua autoa ilman korttia. Oikeus piti Adanin selityksiä rahojen alkuperästä jokseenkin epäuskottavina sekä ristiriitaisina. Syyttäjän hakema tuomio törkeästä huumausainerikoksesta ei mennyt läpi, koska Adanin hallussa olleet aineet olivat niin huonolaatuisia.

Guleed Farah Adan (1998) tuomittiin huumausainerikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 60 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 360 euroa. Käteisvarat 2970 euroa tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Valtion varoista maksetaan Adanin kahdelle asianajajalle yhteensä 2080,1 euroa, mikä määrä jää Adanin taloudelliset olosuhteet huomioon ottaen valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 214213)

Huumausainerikos Huumeet Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Että näin

  Vastaa

  Vaikuttaisikohan heppoiseen tuomioon, että on ”ensi”kertalainen ja 25v. kuuluu lastenhuollon piiriin (kuten kaikki alle 30v. maahantunkeutujat).
  Näin ne jauhojengiläiset pitävät kuljetusketjun katkeamattomana ja suojassa.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Aataminpoika on kovasti puskenut töitä mustikkamettällä ja nyt menetti kesätyöansionsa. Ei ole varaa ajokorttiin. Rasismi oikein velloo oikeuslaitoksessa.

  Hyvänä puolena valtio ehkä saa asianajokulut katettua, eikä tyypin vankilahuumekauppoja tartte kustantaa.. vielä.

 • Tarvitaan lottovoitto et on varaa syntyä Suomeen

  Vastaa

  Taas 6×6… On se jännä kun suoraan tai rivien välistä voi lukea, ettei tälläkään ole tuloja… Muita kuin helvetilliset yhteiskunnan tulot.

 • Oman käden oikeus

  Vastaa

  Jaa jaa… Taas näitä ”kuuden euron miehiä” eli että perustoimeentulolla mennään. Silti ”kuuden euron mies” on saanut ”säästettyä” 2970e käteistä. Hmm… aika monta päivää kaveri on ”säästänyt” rahaa.

  Tekisi niin mieli kansalaisten kanssa perustaa huume-partioita ja putsata jokainen jolta huumeita löytyy. Poliisi kun ei pysty edes rajoittamaan huumeiden leviämistä ja kiinnikkin se saa vain silloin jos jonkun toisen toiminnan aikana sattuu kohdalle. Kyllä se sana puhdistaijista nopsasi leviäisi kun rahantulo loppuisi.

 • Salomon

  Vastaa

  Siis rännittikö se syyttäjä itse niitä paukkuja tuomarin kanssa, vai onko tää nyt joku uus hassuttelu mikä keksitään viime hetkellä?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi