Mohammed Ahmadille yli 3 vuotta vankeutta tapon yrityksestä

On ollut vain satunnaisista seikoista kiinni, ettei teko ole johtanut kuolemaan. Ahmadi kiisti lyöneensä veitsellä, mutta ei osannut selittää, mistä vammat ovat syntyneet ja kenen toimesta.

Väestönvaihto

Mohammed Ahmadi ja Amir Mohammadi ovat viettäneet yhdessä aikaa 18.11.–19.11.2022 Mohammadin asunnolla alkoholia juoden ja musiikkia kuunnellen. Asunnolla oli syntynyt riitaa ja riita oli yltynyt fyysiseksi ja osapuolet olivat repineet toisiaan vaatteista.

Syyttäjän mukaan Ahmadi on ottanut hedelmäveitsen ja ryhtynyt lyömään sillä Mohammadia. Ahmadi on lyönyt Mohammadia veitsellä ainakin 11 kertaa, jahdaten tätä pienessä asunnossa. Lyönnit ovat osuneet Mohammadia yläselkään, vasemman kainalon alapuolelle, päähän, käsivarsiin sekä niskaan ja kaulaan. Osa iskuista on suoritettu pienessä syvennyksessä siten, että Mohammadi on ollut ahdistettuna syvennykseen. Mohammadi on tilanteen aikana yrittänyt tarttua Ahmadin käsiin. Teossa käytetyn veitsen terän pituus on ollut vähintään 8 senttimetriä.

Ahmadi aiheutti Mohammadille ainakin:

 • ohimoon kaksi viiltohaavaa, jotka ovat olleet yhteydessä toisiinsa; viiltohaava on ulottunut kalloon saakka ja ollut kooltaan 5 x 2 x 1,5 senttimetriä (pituus/syvyys/leveys), haava on vaatinut verisuonten tukkimista klipseillä leikkaussalissa
 • vasemman kainalon alapuolelle 2 x 3 x 2 senttimetrin kokoisen pistohaavan ja samaisen haavan niskaan
 • vasemman lapaluun yläpuolelle 2 x 6 x 3 senttimetrin kokoisen pistohaavan
 • vasemmalle kaulaan 2 x 5 x 1 senttimetrin kokoisen syvälle ulottuvan pistohaavaan, jossa veitsen terä on ulottunut kaulavaltimoon asti kuitenkaan puhkaisematta sitä ja joka on vaatinut katkenneiden laskimoiden hoitamista metalliklipseillä

Vammat ovat vuotaneet runsaasti verta. Mohammadin verenpaine on sairaskuljetuksen aikana ollut matala.

Ahmadi oli tekonsa aikana 1,48 promillen humalassa. Tuomio on osittain salassa pidettävä, koska tuomion perusteluissa on osio, jossa on selostettu mielentilatutkimuksessa ilmitulleita seikkoja. Sairaala on arvioinut vastaajan syyntakeiseksi tekonsa hetkellä, mutta THL on ilmoittanut katsoneensa vastaajan olleen teon aikana alentuneesti syyntakeinen.

Mohammed Ahmadi (2001) tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tapon yrityksestä 3 vuoden 9 kuukauden vankeuteen. Vastaajan puolustajalle suoritetaan valtion varoista palkkioksi yhteensä 1432,42 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Mohammed Ahmadi velvoitetaan suorittamaan korvausta asianomistajalle kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 3600 euroa, henkisestä kärsimyksestä 6750 euroa ja kosmeettisesta haitasta 1350 euroa korkoineen tekopäivästä lukien.

Vastaaja on edelleen vangittuna Vantaan vankilassa.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 2353)

Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Tapon yritys Väestönvaihto

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Vastaaja mohammed kiireesti siirettävä hänelle ominaiselle alueelle, lammaspaimenista yllättävä pula, siellä vastaajan on hauska temmeltää ja kaiholla muistella länsimaisen kulttuurin hapatusta, joka hänen mielestään on tuhat vuotta jäljessä ählämin omasta järjestelmästä.

 • TT

  Vastaa

  Ilmankos Allah on kieltänyt viinan musuilta. Onko tämä nyt sitä kotoutumista, koska puukottelu ryyppyporukoissa on ollut suomalaistenkin suosima tapa? Jos telovat toisiaan, niin hyvä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi