Iloisia pelihetkiä? 12-vuotiaalta ryöstettiin kengät suoraan jalasta Kannelmäessä keskellä päivää

Tämän tyyppiset, etenkin merkkivaatteisiin kohdistuvat katuryöstöt, ovat yleistyneet viime vuosina "jostain syystä" ilmiöksi asti.

Väestönvaihto

Helsingin Sanomat kirjoittaa tapauksesta, jossa 12-vuotiaalta lapselta vietiin merkkikengät suoraan jalasta. Tämän tyyppiset, etenkin merkkivaatteisiin kohdistuvat katuryöstöt, ovat yleistyneet viime vuosina ”jostain syystä” ilmiöksi asti.

12-vuotias oli viime torstaina matkustanut kaverinsa kanssa bussilla noin kello 13, kun kyytiin oli hypännyt arviolta 15-vuotias ryöstäjä.

”Bussimatkan aikana vanhempi poika poika oli ruvennut katselemaan poikani kenkiä ja kysynyt, saako hän kokeilla. Ville ei suostunut mutta pojan pyynnöt olivat muuttuneet sellaisiksi, no, uhkaaviksi”, ryöstetyn lapsen äiti kertoo.

”Hän otti omat kengät kainaloonsa ja jäi bussista pois. Poika jäi siihen ilman kenkiä”, hän jatkaa.

Poliisi tutkii tapausta. Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon komisario Katja Nissinen kertoo Helsingin Sanomille, että ryöstörikosten ennaltaehkäiselinen on hankalaa valvonnan keinoin.

Lähde: HS

Helsinki Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Rikos Rotu Ryöstö Väestönvaihto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Kun yhteiskunta eo suojele omiaan, ihmisten tehtävä se itse. Katupartioille on jälleen tarvetta. Jousi kiristyy, nyrkkiä puristetaan taskussa ja jossain vaiheessa väkivalta purkautuu.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Eikös tämä Nissinen ole ihan samaa sarjaa Taposen kanssa mitä tulee kommentointiin katujengeistä ja monikulttuurisuudesta, näin muistelisin…

  HS:n artikkelista:
  ” HELSINGIN poliisin ennalta estävän toiminnon komisario Katja Nissinen ei voi kommentoida kyseistä yksittäistapausta, mutta kertoo ilmiöstä yleisellä tasolla.”

  Niin, tästä kyseisestä tapauksesta ei ole vielä sen enempää tietoa, enkä siihen nyt otakaan sen enempää kantaa, mutta yleisellä tasolla nämä ”yksittäistapaukset” on vuosien aikana nähty mitä ne on ja juuri niitä Polpo on aktiivisesti pyrkinyt julkisuudelta piilottelemaan.

 • Minä

  Vastaa

  Tuollaista materiaalia on keräämällä kerätty, ihan tarkoituksella. Kansa ei vieläkään äänestänyt kunnolla sen puolesta, että tuo järjettömyys korjattaisiin lähettämälää nuo kotimaihinsa pikapikaan. Turha toivoa, että poliis tai poliitikot saisivat tuon loppumaan muulla tavalla kuin poistamalla tuollaisen aineksen Suomesta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ennaltaehkäisy on helppoa. Tekijöiden profilointi on helppoa. tekijöiden poistaminen maasta on helppoa, mutta ketään ei kiinnosta.

 • Vaihtoehto B

  Vastaa

  Ei siis pidä ostaa ”merkkivaaatteita” jälkikasvulle vaan käytännöllisiä ja kestäviä vaateparsia. Ne eivät ole apinoiden mieleen kun eivät ole ”muotia”. Sama kännyköissä.

 • Nimetön

  Vastaa

  HSL busseissa on ollut kamerat vuosikaudet. Selvitettyä saadaan, jos vain halutaan. Vaikkaan, ettei haluta.

 • pää määrää

  Vastaa

  Jos ”ryöstörikosten ennaltaehkäiselinen on hankalaa valvonnan keinoin”, miksi sitten maahan päästetään tai sallitaan asua vapaasti nuoria, jotka eivät tule toimeen suomalaisten nuorten kanssa. Nämä ryöstelyt ovat vielä pieni haitta verrattuna ammuskeluun, jota tapahtuu Ruotsissa ja jota RKP ”tavoittelee” hallitusneuvotteluissa syntyvän myös Suomeen, kun maahanmuuttajiaen määrä pääsee samalle tasolle.

  • nimellinen

   Vastaa

   On ollut nyt kommunistinen hallitus joka vihaa suomalaisuutta. Jos Perussuomalaiset eivät kitke tätä paskaa helvettiin niin sitten ruvetaan hommiin.

 • Teemu

  Vastaa

  Kannelmäessä yli 30 % väestöstä ulkomaalaisia. Näinkö tämän piti mennä? Miten joku voi hyväksyä tämän?

 • Realisti

  Vastaa

  Kyllä nyt on aika laittaa piste tälle mielettömyydelle. Jos sisäministeriö ei kykene huolehtimaan kansalaisten turvallisuudesta, on kansalaisten tehtävä se itse.
  Olen kuullut, että monet ulkomaalaiset pitävät suomalaisia miehiä tohvelisankareina. Monen kohdalla tuo valitettavasti pitää paikkansa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Helvetin hiekkaneekerit

 • ME vastaan muut

  Vastaa

  Vaatii kyllä kovaa rotan luonnetta spräädäillä kylillä varastetut kengät tai takki yllään. Tämä ei ole opittua, tähän ei ole kasvatettu vaan tämä on geeneissä. Luonteenomaista, pakonomaista, moraalitonta. 100% muslimia. 100% rottaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi