Turun kouluissa ennätysmäärä vieraskielisiä

Perusopetuksessa on Turussa kaikkiaan 14 203 lasta ja nuorta, joista suomenkielisiä on 10 703 ja ruotsinkielisiä 1 180. Kolmanneksi puhutuin äidinkieli Turun kouluissa on arabia (510 oppilasta).

Väestönvaihto

Muuta kuin suomea tai ruotsia puhuvien oppilaiden määrä kasvaa vauhdilla Turun kouluissa. Muunkielisiä oppilaita on tällä hetkellä perusopetuksessa jo 2 320 eli 16,3 prosenttia kaikista koululaisista. Turun kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalosen mukaan se on ennätysmäärä, enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kolmanneksi puhutuin äidinkieli Turun kouluissa on arabia (510 oppilasta). Sitä seuraavat somali (250), kurdi (233), venäjä (206), albania (186) ja viro (111). Ukrainan äidinkielekseen ilmoittavia Turun kouluissa on 39.

Jalosen mukaan maahanmuuttajaperheet ovat useammin monilapsisia kuin kantasuomalaiset perheet.

Lähde: Aamuset

Arabia Kotimaa Rotu Turku Väestönvaihto

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  On selvää, että yleisopetuksen tasoa on mutiaistumisen myötä ollut pakko vetää alas. Erityislahjakkuuksille ei ole enää omia tyhmiä pois lukien kenties musiikkiluokat. Joskus joku havahtuu siihen, ettei ählämejä paljon musiikkiluokilla näy ja nämäkin puretaan pois. Kaikki vaan yleisluokille opettelemaan kommunismin alkeita ja kuuntelemaan jotain typerää suvakkilehmää. Nykykoulu on kidutuslaitos, täynnä typeriä suvakkeja, levottomia mutiaspentuja ja p*skaa kouluruokaa.

  • Topi

   Vastaa

   Suomessa vain ihmetellään, että miksi nuoriso puukottelee, ryöstelee ja myy huumeita. Miksei nuoriso enää pärjää koulussa. Miksi valtion rahat eivät riitä mihinkään. Miksi meillä on niin paljon työttömiä. Miksi meillä on niin paljon vihapuhetta eli vihafaktojen ääneen sanomista. Ratkaisu: kielletään ihmisiä ajattelemasta asiaa ja keskustelemasta siitä. Näin helppoa se on!

 • Paras

  Vastaa

  Eihän tuo ole paha. Inflaatiokin meillä kävi 11 %:ssa ja nyt se on vain 9 %. Ensi vuonna se on enää 5 %. Kaikki on siis hyvin!

 • Virva T

  Vastaa

  Vittu kuka noihin neekerikouluihin enää haluaa muksujaan laittaa? Ennen kuin muutin landemmalle pikkukylään pois Vantaan slummiutuneesta etnohelvetistä, muistan jo 10- vuotta sitten tapauksen, jossa olin siihen aikaan pienten lasteni kanssa ulkona leikkimässä läheisen koulun pihalla. Ohi käveli suomalainen mies, ja sanoi minulle ja lapsilleni iloisesti:” kerrankin tämän koulun pihalta kuuluu suomen kieltä.”

  Voin vain kuvitella mikä helvetti noissa ghettokouluissa on nykypäivänä irti. Hyi helvetti.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Samaa itsekin mietin, että mitä ne jotkut suomalaisvanhemmat oikein ajattelee, kun pitää lapsiaan sellaisissa lähiökouluissa, joissa suurin osa oppilaista on rotumuukalaisia?

   PK-seudulla ja Turussa niitä ghettokouluja on nykyään valitettavan monia.

  • Topi

   Vastaa

   En halua edes ajatella Itä-Helsingin tilannetta vuonna 2022. Ei ole tällä valkonaamalla onneksi asiaa Helsinkiin. Rasismi Suomesta loppuu, kunhan valkoiset saadaan pois. Sitten toki pahenee se mustien, ruskeiden ja keltaisten välinen kahina, joka loppuu (melkein) kun keltaiset saadaan pois. Sitten tappelee enää vain mustat ja ruskeat. Voittaja jakautuu sitten turbiinipäihin ja liinapäihin. Tämän taistelun voittajat kinaavat pian liinojen ja pyyhkeiden eroista jne.

 • Julli

  Vastaa

  Tällä sairaudelle on tapana vain levitä. Ei hyvä.

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Onneksi lapseni ja lastenlapseni ovat irti tästä saatanan suvakki-etnohelvetistä!

 • Topi

  Vastaa

  Espoo on toinen kaupunki, joka on uutisissa äärimmäisten negatiivisten syiden takia. Jostakin positiivisestakin oli ko. kaupunkia yritetty kehua Ylellä tuossa männäviikolla, mutta päälimmäisenä tulee mieleen vain se katkeamaton mustien ja ruskeiden katuväkivalta, huumekauppa ja kaupungin totaalisesti epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka, joka on tullut Suomelle toivottoman kalliiksi. Ylestä puhuttaessa toki helposti ymmärtää, että siellä vaikka mieluummin keksitään uutisia, kuin kerrotaan mistään negatiivisista tosiasioista, jotka ovat ristiriidassa ison agendan kanssa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi